Ewishekk Ewishekk komentáře u knih

☰ menu

Hezký, ale narovnej se! Hezký, ale narovnej se! Johana Fundová

Jakožto devadesátkové dítě jsem čekala trošku něco víc. Ano, první polovina knihy ve mě vyvolala nostalgické vzpomínky a cítila jsem se s hrdiny propojená, ovšem v druhé polovině už jsem v jejich osudech nenašla nic, co by na mě pasovalo. Navíc se mi nelíbilo, že nikdo z nich nebyl v současnosti šťastný, jakoby všechny dnešní devadesátkové děti řešily jen problémy, nenaplněné sny a hon za penězi či kariérou.

11.08.2021 3 z 5


Bez dcerky neodejdu Bez dcerky neodejdu Betty Mahmoody

Klobouk dolů před autorkou a vším, co si musela vytrpět a zažít. Příběh rozhodně čtenáři otevře oči ohledně toho, co se ve světě děje i dnes, bohužel ne mnoho lidských osudů má podobně šťastný konec jako měla hrdinka. Díky knize jsem si rovněž uvědomila, že v některých případech ani ambasáda/ministerstva/politika nemají tu moc pomoci a člověk si vše musí zařídit sám.

11.08.2021 4 z 5


Vévoda a já Vévoda a já Julia Quinn

Ke knize jsem se dostala díky seriálu, který se mi líbil snad i víc než kniha samotná. Chybělo mi více vedlejší linek, dějů, osudů, které tvůrci do seriálu zakomponovali, ale i tak vás kniha vtáhne a do života zamilovaných hrdliček se úplně vžijete.

11.08.2021 4 z 5


Maestra Maestra L.S. Hilton

Od knihy jsem toho moc nečekala a dobře jsem udělala. Příběh byl nakonec úplně jiný, než jsem si diky popisu na knize myslela. První půlku jsem trošku protrpěla, protože jsem vůbec netušila, kam bude autorka děj dal rozvíjet, bylo to takové plácání, naštěstí se to pak trošku rozjelo, nicméně mi dej pak přišel plný vražd, sexu a nereálných obratů v ději.

07.05.2021 2 z 5


Ztracená v Galábii Ztracená v Galábii Marie Formáčková

Čtivá kniha inspirována autorčiným příběhem s mnoha oči otevírajícími příběhy dalších dívek, které se nechaly zmást láskou, která měla zpočátku krásnou podobu a vyústila v peklo. Mockrát děkuji za otevřenou zpověď, na mnoho knih s tímto tématem jsem ještě nenarazila, o to víc mě téma zaujalo.

12.04.2021 5 z 5


Přízraky domu Carrowů Přízraky domu Carrowů Darcy Coates

Opět dobrý lehčí horor. Duch domu Ashburnu je stále můj top od této autorky, ale i tak v knize bylo spousta míst, kdy jsem se bála, co se stane na dalších řádcích. Kniha se jinak čte velice dobře, rychle, žádné zdlouhavé popisy.

26.03.2021 4 z 5


Pravá matka Pravá matka Shalini Boland

Stránky rychle ubíhaly, vyústění celé zápletky bylo zajímavé, stále jsem čekala, zda se prokáže, jestli je hlavní postava blázen či ne a jakou roli hrají v celé zápletce ostatní postavy. Thriller to moc nebyl, spíš pohodové čtení.

16.01.2021 4 z 5


Dědina Dědina Petra Dvořáková

Byl to oddech, vrátilo mě to do dětství na vesnici, kde se drby nesly rychlostí blesku a každý měl nějaké to svoje tajemství a trápení. Humoru v knize teda moc nebylo, ale i přesto četla velice rychle. Jazyk, jakým je kniha napsaný mi přišel přirozený, oproti jiným knihám příjemná změna.

06.01.2021 4 z 5


Sestry Sestry Bernard Minier

Kniha se četla rychle, závěrečné vyústění jsem opravdu nečekala..

16.11.2020 4 z 5


Slepá mapa Slepá mapa Alena Mornštajnová

Opravdu smekám před úžasným spisovatelským stylem, kdy máte pocit, že tu knih sami žijete. U jednotlivých postav jsem se opravdu cítila jako jedna z nich, ovšem celkově byla rodinná linie velice dlouhá se spoustou postav. Kdybyste po mně zpětně chtěli, abych vám povyprávěla, kdo, kdy, kde, s kým, tak si nejsem schopná na nic vzpomenout, protože mám z celého děje jednu velkou šmouhu.

26.10.2020 4 z 5


Šikmý kostel Šikmý kostel Karin Lednická

Velice poutavě vykreslen náročný život hornickych rodin v okolí Karviné. Děkuji za zmínění různých historických událostí, o kterých se moc neví a nemluví.

15.09.2020 5 z 5


Ženy, které rozdávají adventní věnce Ženy, které rozdávají adventní věnce Josef Pepson Snětivý (p)

Četlo se to rychle, menší rozměr knihy a větší písmena, takže to byla rychle stránka za stránkou. Ovšem děj nic moc, nějaká hlubší promyšlená zápletka chyběla, konec pofiderni..

31.08.2020 2 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

Bravo!!! Kniha, která ve mě bude ještě dlouho rezonovat...

26.08.2020 5 z 5


Neplakej Neplakej Mary Kubica

Hodně roztahané úseky, kniha mohla být klidně poloviční a nic by se nestalo. První polovina knihy spíše slabší, přičemž dávám bodík za střídavé vyprávění rozdílných příběhů dvou osob, jejichž linky se na konci krásně protnou. Autorka mohla celou zápletku ještě více propracovat.

26.08.2020 2 z 5


Žítkovské bohyně Žítkovské bohyně Kateřina Tučková

Kousek naší historie a popis prováděných praktik na venkově, ktere rozhodně stojí za přečtení! Mě jako člověka, který vnímá různou energii, má rád bylinky a přírodní léčení, téma velice sedlo. Navíc jsem se narodila pár kilometrů od daného místa, což mě ještě více pomohlo vžít se do tamnějších životů bohyň. Některé pasáže byly na čtení těžší, místy se může člověk ztratit v popisu postav, ale na závěr do sebe vše krásné zapadne.

29.07.2020 4 z 5


Den, kdy jsem se naučil žít Den, kdy jsem se naučil žít Laurent Gounelle

Doporučila bych ji lidem, kteří jsou na začátku cesty za poznáním sama sebe a v rámci osobního rozvoje se ještě moc nevzdelavali. Po pokročilejší v této tématice bude kniha spíše nudnejsi, ovšem pár krásných myšlenek se vždy najde. Moc mi nesedlo sledování příběhů více lidí, uvítala bych spíš jen příběh hlavní postavy, který by byl rozebrán víc do hloubky.

29.07.2020 3 z 5


Za zavřenými dveřmi Za zavřenými dveřmi B. A. Paris (p)

Moc se mi líbilo střídání kapitol s časovým rozlišením minulost, přítomnost, které čtenáři kousek po kousku podhalovalo celý příběh. Kniha je psaná poutavě, stylem, který se dobře čte a opravdu máte chuť číst dál, abyste celý příběh rozuzlili. Tématika mě bavila a rozhodně je to kniha, z které se můžeme všichni poučit, abychom i my dokázali u na první pohled dokonalych věci vidět i tu jejich odvrácenou stránku.

09.05.2020 5 z 5


Trhlina Trhlina Jozef Karika

Mám rozporuplné pocity, po knize jsem sáhla, protože jsem chtěla číst něco strašidelné, což se splnilo a díky autorovu pomalemu gradovani důležitých momentů jsem někdy četla se zatajenym dechem. Na druhou stranu příběh měl až moc dlouhý (víc než polovinu knihy) úvod a pomalý rozjezd, zkrátka jsem myslela, že většina knihy bude o strašidelném putování po Tribeci, ale nakonec tomu bylo věnováno až poslední 2/5 knihy. Kniha ve mě po přečtení zanechala dojem, že úplně nevím, zda vyprávění věřit a nebo zda si opravdu někdo hodně ujizdel na drogách a měl bujnou fantazii. Chybělo mi rozdělení do kapitol.

02.05.2020 3 z 5


Duch domu Ashburnů Duch domu Ashburnů Darcy Coates

Moje první hororová kniha. No upřímně, jak člověk není na tento žánr zvyklý, tak jsem místy měla fakt bobky. Nastaly i momenty, kdy jsem se přemlouvala k přečtení další věty, protože jsem čekala, že tam na mě něco vybafne. Fantazie byla na plné obrátky a díky skvělému popsání prostředí a situací autorkou, jsem ty hororové situace prožívala s hrdinkou. Nejlepší byly první 2/3 knihy, poslední část, kdy už jsem věděla, kdo a co je duch a jak k tomu všemu došlo, tak jsem knihu dočítala už bez strachu, ale se zvědavostí, jak to nakonec dopadne.

17.04.2020 5 z 5


Tiché roky Tiché roky Alena Mornštajnová

Kniha se mi četla velice dobře a rychle, příběh byl poutavý, bylo zajímavé vidět různý pohled na svět otce a dcery. Jakožto čtenáře, který nezažil bývalý režim, byla tohle první kniha, kde jsem mohla vidět pohled podporovatele komunismu. Konec mi přišel moc useklý a ráda bych věděla, co se dělo potom.

16.04.2020 4 z 5