Evžen82 Evžen82 komentáře u knih

☰ menu

Duchové na mé lodi Duchové na mé lodi Martina Drijverová

Zajímavě napsaná kniha pro dětské čtenáře. Po přečtení jsem dohledávala informace k příběhu. Přečteno za odpoledne, některé kluky by téma mohlo zajímat.

09.11.2022 3 z 5


42 dnů 42 dnů Silène Edgar

Pro mladší čtenáře moc pěkně napsaná knížka.

28.04.2022 5 z 5


15 roků lásky 15 roků lásky Patrik Hartl

Odpočinková kniha, která mě sice dost bavila, ale na konci jsem si říkala "chudák chlap." A vlastně mi po ní zbyl takový zvláštní pocit. Ne všechno je v životě tak, jak chceme a musíme se radovat z maličkostí...

25.01.2022 4 z 5


Frišta Frišta Petra Procházková

Super kniha, přečtená jedním dechem. Přináší zajímavý pohled na muslimské ženy a jejich muže.

10.09.2021 5 z 5


Zima čarodějnice Zima čarodějnice Katherine Arden

Skvělá série. Knihu jsem dokázala přečíst za 2 dny.

07.08.2021 5 z 5


Řeky Londýna Řeky Londýna Ben Aaronovitch

Nápad dobrý, ale chvílemi jsem chtěla knihu odložit. Některé pasáže pro mě byly zdlouhavé a nesrozumitelné.

07.08.2021 2 z 5


Opium a absint Opium a absint Lydia Kang

Zpočátku mi kniha připadala trošku jako detektivka pro mládež. Pak se ale rozjela a já se od ní nemohla odtrhnout.

20.01.2021 5 z 5


Tobiáš Lolness Tobiáš Lolness Timothée de Fombelle

Skvělá kniha, která me nejdřív odrazovala svou tloušťkou. Zpočátku jsem měla problém představit si malinké lidičky žijící na stromě, pořád jsem v nich hledala hmyz. Kniha se ale rychle rozjela a i přes značkou tloušťku jsem ji během pár dnů přečetla.

16.10.2020 5 z 5


Holčička, která milovala hřbitovy – a jiné povídky Holčička, která milovala hřbitovy – a jiné povídky P. D. James (p)

Trochu mě na povídkách překvapilo, že vrah většinou nebyl potrestán, jeho vina byla svědky utajena a vrah ponechán vlastnímu svědomí a osudu. Z povídek na mě dýchá typické pomalejší tempo anglické literatury.

30.09.2020 4 z 5


Okamžiky štěstí Okamžiky štěstí Patrik Hartl

Hartl se čte sám, všechny jeho knihy jsem zhltla velmi rychle. Začala jsem Jáchymem a jsem ráda. Líbil se mi víc, měl větší spád. Veronika byla spíš takovým dovysvětlením některých momentů. I když kdo ví, kdybych četla opačně...

18.09.2020 5 z 5


Rytec kamejí Rytec kamejí Ivan Fíla

Vlastně nevím, jak tuto knihu ohodnotit. Hlubší filozofické přesahy mě míjely a přečetla jsem ji spíš jako pohádku. Téma nekonečné lásky a převtělování duší má něco do sebe. Rozhodně jsem ale v knize neviděla útěchu, spíš neustálý žal nad opakující se ztrátou milované osoby v různých epochách, neustálé čekání pro pár chvil štěstí. Působí to spíš strašidelně.

01.07.2020 3 z 5


Je to i můj život Je to i můj život Jodi Picoult

Moje druhá kniha od autorky a musím říct, že mi její styl psaní sedí. I při popisu zdánlivě běžných věcí se člověk nenudí. Tuto knihu jsem měla doma delší domu a bála jsem se, že díky náročnému tématu bude obtížné ji přečíst. Opak byl pravdou. Je psaná lehkým stylem, nutí čtenáře přemýšlet a konec pro mě byl naprosto nečekaný.

01.07.2020 5 z 5


Dopisy ztraceným Dopisy ztraceným Brigid Kemmerer

Ačkoli je knížka určena mladším čtenářům, moc se mi líbila a nemohla jsem se od ní odtrhnout. Postupné odkrývání toho, co se oběma hrdinům stalo, bylo velice zajímavé.

29.06.2020 5 z 5


Česká služka aneb Byla jsem au-pair Česká služka aneb Byla jsem au-pair Petra Braunová

Jednoduchá oddechová kniha, která pobaví. Přečetla jsem ji kvůli čtenářské výzvě, ale rozhodně nelituji. Párkrát jsem se i zasmála.

29.06.2020 4 z 5


Šílená Češka v Dubaji Šílená Češka v Dubaji Blanka Solařová-Calibaba

Sloupky v Reflexu mě bavily a můj přítel je úplně miloval. Tak jsem mu knihu nadělila k svátku a sama přečetla. Nejdřív jsem se bavila a hlasitě smála, což moc často nedělám. Ale asi v půlce knihy se mě zmocnil pocit, že neustále se opakující Hovnousovy útěky do hospody mě vlastně nudí a děj se nikam neposouvá. Ke konci chytla kniha druhý dech a závěr mě teda hodně překvapil.

02.06.2020 3 z 5


Prokletí Salemu Prokletí Salemu Stephen King

Sice jsem tento upíří horor přečetla jedním dechem a moc se mi líbil, ale po přečtení mi přišel celý příběh trošku překombinovaný. Jako oddechovka super, ale Řbitov zvířátek byl mnohem lepší.
Mimochodem jsem obě zmíněné knihy viděla po přečtení jako filmy a byla jsem znechucená, jakou slátaninu filmaři vytvoří z perfektní knihy.

31.05.2020 4 z 5


Božena Němcová očima kluka, který nechtěl číst Babičku - Božena Němcová očima kluka, který nechtěl číst Babičku - Tomáš Němeček

Za mě úžasně napsaná kniha, která zábavnou formou vzdělá děti i dospělé.

26.04.2020 5 z 5


Chlapec ze sněhu Chlapec ze sněhu Chloe Mayer

Na úvod bych ráda polemizovala s komentáři, které označují knihu za červenou knihovnu. Myslím, že text má mnohem hlubší přesah. Osobně jsem ji vnímala jako zajímavý psychologický pohled do duše ženy, která trpí neléčenou laktační psychózou, a do světa nešťastného a osamělého dítěte. Kapitoly z pohledu obou hlavních protagonistů se zajímavě proplétaly a doplňovaly. Kniha svižně ubíhala a konec románku mě velmi překvapil. Moc se mi líbily citace z pohádek, byly krásně zakomponované do děje kapitol.

18.02.2020 5 z 5


Tajemství sídla Craven Manor Tajemství sídla Craven Manor Darcy Coates

Duchařské příběhy mám ráda, tento přečtený za den. Nemohla jsem se od knihy odtrhnout. Kniha se mi dokonce líbila víc než Duch domu Ashburnů, a to svým laskavějším vyzněním, žádný velký krvák, milí duchové... Zkrátka odpočinková četba.

18.02.2020 4 z 5


Trnitá řeč Trnitá řeč Leigh Bardugo

Pohádky se šťastným i smutným koncem. Hned první příběh mě zaujal a nalákal na přečtení knihy. Některé příběhy se mi líbily moc (Příliš chytrý lišák, Čarodějnice z Duvy), jiné vůbec (Princ vojáček). Kniha má nádhernou grafickou úpravu.

12.02.2020 4 z 5