Eunike93 Eunike93 komentáře u knih

☰ menu

Jak zkrotit svůdníka Jak zkrotit svůdníka Evie Dunmore

I když je toto pro mě už moc moderní, tak rozuzlení zápletky bylo poměrně překvapivé a těším se na další díl.

02.04.2024 4 z 5


Komisař Komisař Paulina Świst

Druhý díl nezklamal, opět skvělá oddechovka, kterou ovšem člověk musí přečíst od začátku až do konce v co nejkratším čase :-D Jediné, co mi vadilo bylo to, že jsem si nemohla v dialogu zvyknout na jiné postavy.

29.03.2021 4 z 5


Vévoda a já Vévoda a já Julia Quinn

Naneštěstí jsem první viděla seriál a až potom četla knihu. To způsobilo, že jsem měla opravdu velký problém se Simonem. Ostatně kniha je natolik dobrá, že celkový dojem je na 100% pozitivní a u dalších dílů už tuhle chybu rozhodně neudělám.

28.03.2021 5 z 5


Prokurátor Prokurátor Paulina Świst

Kdybych měla vyjádřit své pocity z knihy jedním slovem, bude to slovo Efektivní.
Přesně jak slibuje už obálka, žhavý sex, nepředvídatelný postup a naprosto napínavé až do konce.

28.03.2021 5 z 5


Žízeň Žízeň Jo Nesbø

Jak už jsem asi zmínila v předchozím komentáři, Nesbo se mi líbí čím dál víc. Působí uvolněněji, lehčeji se čte a ubylo těžko stravitelných popisů. Ano, možná se teď víc podobá klasickým severským spisovatelům, ale to mu na autentičnosti neubírá a za mě je to jedině dobře. Bavila jsem se, byť jsem od začátku poznala, kdo za vším vězí a dokonce jsem ochotná odpustit autorovi, že sklouzává do již těžce vyjetých kolejí.

26.05.2020 5 z 5


Policie Policie Jo Nesbø

Po 9. dílu jsem si musela dát pauzu a nasbírat odvahu na pokračování. Několikrát mi opravdu v průběhu čtení zatrnulo a autor se mě snažil oklamat, seč mu síly stačily. Jako výtku bych uvedla jedině to, že kniha byla poměrně nacpána drsnostmi. Nesbo, přestože nepíše žádné romány, si v mých očích dokázal vždy udržet jakousi pomyslnou hranici, tady ji ale překonal a já musím nutně srovnávat s díly Larse Keplera.

22.05.2020 5 z 5


Opatství Northanger Opatství Northanger Jane Austen

Za mě asi jedna z nejvtipnějších co se týče děl J.A.

15.05.2020 5 z 5


Kříďák Kříďák C. J. Tudor

Drsné knihy mi nevadí, ale ve chvíli, kdy jste v první třetině a už se vám ze všech těch nechutností zvedá kufr, tak asi je něco špatně. A to, že autorem je žena, mě ještě víc zaráží. Nakonec ale teda dávám tři hvězdičky, jelikož vyústění zápletky nebylo až tak špatné.

27.04.2020 3 z 5


Mladí, neklidní a mrtví Mladí, neklidní a mrtví Jessica Fellowes

Spoiler:
Příjemné počtení, byť začátek byl poměrně nezáživný. Louisa se opět zamotala do případu a vše se zdálo, že špatně skončí. Nakonec ale téměř happyend a možná i náznak dalšího pokračování. Autorku jsem si docela oblíbila, knihy mají zajímavý děj i spád, ale nečekejte žádnou topovku.

29.03.2020 3 z 5


Děti z Bullerbynu Děti z Bullerbynu Astrid Lindgren

Nejlepší kniha mého dětství a nejen jeho.

28.02.2020 5 z 5


Přízrak Přízrak Jo Nesbø

Opět skvělá a napínavá kniha. Osobně nemám ráda střídání různých stylů psaní, v tomhle případě formou vzpomínek oběti. Naštěstí byl celý příběh vskutku poutavý a tak jsem velmi rychle dospěla k NEzdárnému konci.

26.02.2020 5 z 5


Levhart Levhart Jo Nesbø

Další super napínavý příběh. HH jako vyšetřovatel opět nezklamal, ale zato v osobním životě ano. Co na to říct? Je to jedna velká smyčka. A pokud se vám, stejně jako mě, poštěstí, že čtete od Nesba jednu knihu za druhou, začíná to být už frustrující.

21.02.2020 5 z 5


Sněhulák Sněhulák Jo Nesbø

Tleskám. Tedy ne tomu, že bych byla překvapená. Bohužel s výjimkou Spasitele mě spisovatel nedokáže převézt. Nevím, co je přesně jeho záměrem, zda čtenáře nachytat či své nápovědy schválně podsouvat tak, aby byly lehce čitelné. Každopádně mě konečně dostal tím, že jsem se bála. Moc. A jsem ráda, že to slavný Jo Nesbo konečně dokázal, neboť už jsem si začínala myslet, že je velmi přeceňovaný.

07.02.2020 5 z 5


Spasitel Spasitel Jo Nesbø

Konečně mě po dlouhé době dokázala nějaká kniha překvapit. Děj nabízel spoustu možností, ale řešení bylo až překvapivě jednoduché. Spasitel je další ,, příčkou,, kde se sám autor dostává ke své spisovatelské lehkosti. Od Netopýra opravdu velký posun.

02.02.2020 5 z 5


Pentagram Pentagram Jo Nesbø

!Spoiler

Moc se mi ulevilo, že se Harry konečně může posunout. Že se nebude neustále honit za T.W. v každém díle dál a dál. Je mi jasné, že smrtí se nic ještě úplně nevyřeší, ale jsem zvědavá, jak bude vše pokračovat.

29.01.2020 5 z 5


Kůly v plotě Kůly v plotě Jakub Kohák

Téměř po celou dobu čtení jsem přemýšlela, jak napsat komentář k tomuto poměrně specifickému dílu a nakonec jsem rozhodla rovnou pro komentáře dva:

1.
Jakub Kohák je velká osobnost, neskutečně inteligentní a má nepřekonatelný smysl pro humor. Má zvědavost, zda jej dokáže přenést i na papír, byla záhy ukojena. Slzela jsem smíchy nad vtipnými příhodami, a že jich bylo. Pochybuji ovšem, že jsem dokázala pochopit a ocenit veškeré pisatelovy narážky, byť jsem se snažila sebevíc. Kohinho = mistr všeho!

2.
Kniha ve stylu sloupků mi nevyhovuje. Snažím se přemluvit sama sebe, ale nefunguje to. Spisovatel píše perfektní humorné (občas i dost vážné) sloupky. Ve chvíli, kdy je čtu jeden za druhým, začínají být fádní a stále se opakující. Fotbal, dovolená, sport, moderování, fotbal, rodinná dovolená,... Je pěkné sledovat časovou osu, ale i ta se tady chvílemi ztrácí. Moc ráda bych si přečetla další díl, jen nevím, zda se přinutím...

24.11.2019 3 z 5


Teorie vraždy Teorie vraždy Andrew Mayne

Tentokrát začnu od konce, jelikož ten byl z mého pohledu nejsilnější. Líbilo se mi dost šokující ukončení, které nám slibuje pokračování v podobném duchu, což je opravdu skvělé. Ostatně, jak sám autor prozradil v jistém rozhovoru, můžeme se pravděpodobně těšit ještě na spoustu dílů. Očekávaná zápletka v průběhu děje nebyla nijak grandiózní, jak jsem předpokládala. Možná je to i tím, jak už jsem zmínila v minulém komentáři, že Thea už svým způsobem znám a tudíž už nejsem tak šokovaná. To ale nic nemění na kvalitě, to rozhodně ne. I přes pro mě nejslabší začátek ze všech dílů je Teorie vraždy perfektní, napínavá a akční. Jsem opět o něco vzdělanější a znám další nové tváře z okolí pana doktora.

23.10.2019 5 z 5


Dash & Lily: Kniha přání Dash & Lily: Kniha přání Rachel Cohn

Nerada opouštím svůj oblíbený žánr (nějaký pořádný masakr :-D ) a když už, tak jsem velmi obezřetná. Nebyl důvod, Lily je nejzábavnější mladá dáma, co toho o světě vlastně ještě moc neví - Dash by chtěl být naopak sofistikovaný muž, co veškeré dění okolo sebe bere se stoickým klidem. Příběh o tom, jak prožít NEtradičně vánoční svátky a co přinese nový rok.?

16.10.2019 4 z 5


Hračkář Hračkář Andrew Mayne

Jelikož jsem Hračkáře četla ihned po Šelmě, nutí mě to srovnávat. Všechno bylo jak má být, opravdu nechutný záporák, Theo a jeho víra ve spravedlnost dosáhly svého. Konec mě donutil ještě více přemýšlet o hlavním hrdinovi jako takovém, totiž jestli se zachoval opravdu jak měl a jak se nám ho spisovatel snaží celou dobu vykreslit. A potom mi konečně došlo, že jediné, co mi chybí či nadbývá je pouze to, že Thea už oproti prvnímu dílu vlastně znám. Takže očekávaný wow efekt se vlastně ani projevit nemohl. To ovšem nic nemění na kvalitě a já se moc těším na zimu.

05.08.2019 5 z 5


Šelma Šelma Andrew Mayne

Theo a jeho příběh mi sedl jako ulitý. Trochu zvláštní a nesmělá hlavní postava je v dnešní době dost oblíbená, ale ne vždy mi je tak sympatická, jako tady. Hned na začátku jsem věděla, že Theovi budu fandit, i když jsem o něm vlastně ještě nic nevěděla. Pohled odborníka přes kytičky na vraždu je naprosto originální a šílený zároveň. Šelma mě dostala. Byl tady spád, napětí, vskutku obří záporák a přesto na mě nepůsobila přehnaně. Prolínání pátrání s osobním a vědeckým životem celou knihu odlehčilo a o to byla pro mě čtivější. Takže byť je hrdina občas náfuka ale taky ťula a velký neználek, má veškeré mé sympatie.

05.08.2019 5 z 5