Estarossa Estarossa komentáře u knih

☰ menu

Pod Ďáblovým mostem Pod Ďáblovým mostem Loreth Anne White

Velmi kvalitní thriller se vším, co by měl mít. Nemám, co vytknout a moc doporučuji!

19.02.2024 5 z 5


Němý křik Němý křik Angela Marsons

Tak jsem se pustil i do této oblíbené série a opět jsem nešlápl vedle. Je pravda, že ze začátku jsem se lehce ztrácel ve jménech, ale to se brzo napravilo. Jako celek hodnotím velmi kladně a mě Kim vůbec nevadila. Jsem zvědav na další díly.

18.12.2023 5 z 5


Znamenitá mrtvola Znamenitá mrtvola Agustina Bazterrica

Tak jsem taky zkusil tuto kontroverzně přijatou knihu. Za mě to nebylo vůbec špatné, je to takový psychologický thriller, kde se dozvídáte z pohledu a myšlenek hlavního hrdiny v jakém odporném světě žije. Takže dobrodružný román zde nehledejte. Každopádně určitě souhlasím, že by knize klidně prospělo rozšíření alespoň o 100 stran pro větší dokreslení tohoto světa a ostatních postav, včetně hlavního hrdiny, kdy samotný konec je správně šokující, ale i trochu nedotažený.

19.11.2023 4 z 5


Purpurové řeky Purpurové řeky Jean Christophe Grangé

Velmi povedený thriller s dobře propracovaným dějem, kde v polovině furt hádáte o co tady vlastně jde. Spojení dvou dějových linek a jejich dílků do konečné skládačky bylo skvělé. Za mě velké doporučení!

03.10.2023 5 z 5


Útěk ze světa Útěk ze světa Lucinda Berry

(SPOILER) Už jsem četl od autorky i knihu Andílek, která i podle mě byla výrazně lepší. Tato kniha je však taky dobrá nenudil jsem se, je čtivá a podává náhled na téma sekt a jak jsou nebezpečné. Hlavní postava Kate a její změna na mě působila až nepředstavitelně. Je, ale pravda, že lidé jsou schopní všeho a nevíme, co se odehrává v mysli někoho jiného.

09.05.2023 4 z 5


Genesis Genesis Chris Carter

Jediné dvě slova, co mě po přečtení napadají: standardní kvalita.
Všechny díly této série jsou skvělé!

08.04.2023 5 z 5


Andílek Andílek Lucinda Berry

Velmi dobrý psychothriller, kde jsem věděl jak se bude zhruba příběh vyvíjet, ale i tak mě překvapil. Naivita Christophera mě lehce vytáčela.

10.03.2023 5 z 5


Pavouk Pavouk Lars Kepler

Po dvou letech nový díl mé oblíbené série. Kniha byla jako vždy napínavá a dobře se četla, ale bavila mě méně než Zrcadlový muž a souhlasím, že toho Jurka a věcí kolem něho bylo už dost. Proto ubírám jednu hvězdičku.

21.02.2023 4 z 5


Poslední přání Poslední přání Andrzej Sapkowski

Jako fanoušek herní série byla jenom otázka času, kdy se pustím i do knížek této slavné série. Myslím, že hodně tady bylo už řečeno a já se jenom přidávám s kladnou recenzí. Popis jednotlivých charakterů a míst je skvělý. Opravdu jeden z hlavních kamenů fantasy žánru.

05.12.2022 5 z 5


Za zavřenými dveřmi Za zavřenými dveřmi B. A. Paris (p)

Kniha je opravdu spíše určena pro ženské publikum. Jedná se však o kvalitní psychothriller, který podle mě ocení úplně každý.

SPOILER: konec byl správná justice a jako pejskaři mi velmi zvedl náladu

04.11.2022 5 z 5


Žena v kleci Žena v kleci Jussi Adler-Olsen

Tak jsem se vrhl zase do další série. I zde se jedná o kvalitní příběh, kde jste zvědaví jak to celé dopadne. Největší pozitivum knihy je určitě hlavní dvojka detektivů. Jsem zvědav na další díly a jako většina taktéž doporučuji!

08.10.2022 5 z 5


Není úniku Není úniku Taylor Adams

Nebyla to vůbec špatná kniha, četla se dobře byla napínavá byly zde i nějaké zvraty a dobře vykreslené prostředí, ale jak už zde bylo několikrát zmíněno určité situace byly přes čáru a dosti nereálné hlavně v závěru proto ubírám jednu hvězdičku. Knihu však doporučuji!

14.09.2022 4 z 5


Našeptávač Našeptávač Alex North

Přečetl jsem další parádní příběh. První půlka byla skvěle záhadná a mrazivá. Druhá už více klasická detektivka což mi nevadilo, protože je to také můj oblíbený žánr, ale ten kdo by hledal čistý thriller tak by mohl být zklamán.

02.09.2022 5 z 5


Matčin hrob Matčin hrob Lisa Regan

Tak mám za sebou první tři díly. První dva nejsou vůbec špatné, druhý mě tedy bavil o něco méně. Tento třetí je však vynikající, posledních asi 150 stran jsem slupl jak malinu. Napínavé, překvapivé, dobře vymyšlené. Velké doporučení!

04.05.2022 5 z 5


Já jsem smrt Já jsem smrt Chris Carter

7 díl za mnou a opět skvělé. Tato série má opravdu konstantní kvalitu alespoň za mě a kdo ji ještě nečetl a má tento žánr rád tak by to měl určitě napravit!

22.02.2022 5 z 5


Sklenice srdíček Sklenice srdíček Jennifer Hillier

Prolínání minulosti a přítomnosti je dobře uchopeno a nutí vás číst dál a zjistit jak to celé dopadne. Je pravda, že konec mi také přišel trochu uspěchaný a hlavní hrdinka a některé její činy pro mě byly opravdu záhadou. Kniha je však skvěle čtivá, mrazivá a napínavá, doporučuji.

04.02.2022 5 z 5


Misery Misery Stephen King

Moje první kniha od Kinga a musím říct parádní psychothriller. Začátek byl lehce chaotický, ale pak se to skvěle rozjelo. Byl jsem moc zvědavý jak to s hlavním hrdinou dopadne. Annie byla velmi děsivá a některé části byly správně mrazivé. Přidávám se k většině a doporučuji.

28.11.2021 5 z 5


Kaštánek Kaštánek Søren Sveistrup

Začátek knihy byl velmi povedený, mrazivý, překvapivý. Poté jsem se nemohl nějakou dobu začíst. Druhá půlka knihy, ale nahodí to správné tempo. Velmi kvalitně vymyšlený příběh a i postavy byly zajímavé. Postava Kaštánka byla skvěle děsivá, za mě doporučuji.

24.10.2021 5 z 5


Kořist Kořist Darcy Coates

Souhlasím s komentáři, které tuto knihu přirovnávají spíše k detektivce. To však není vůbec na škodu, příběh je napínavý a jste zvědavi jak to celé dopadne. Konec mě překvapil, ale některé události byly lehce za hranicí uvěřitelnosti.

22.08.2021 4 z 5


Dvojitý kříž Dvojitý kříž Chris Carter

Pouze přidávám další pochvalné polínko do krbu. Výborný první díl série a moc se těším na další.

15.07.2021 5 z 5