Sklenice srdíček

Sklenice srdíček https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/395531/bmid_sklenice-srdicek-Pd1-395531.PNG 4 289 103

Když beze stopy zmizí šestnáctiletá Angela Wongová, jedna z nejoblíbenějších dívek ve škole, nikdo si nedokáže představit, že by s tím měla cokoli společného její nejlepší kamarádka Georgina (Geo) Shawová. A určitě to nenapadne ani kamaráda obou dívek Kaisera Brodyho. O čtrnáct let později jsou Angeliny ostatky nalezeny nedaleko místa, kde Geo vyrůstala. Z Kaisera se mezitím stal detektiv, jenž konečně zjistí pravdu: Angela byla obětí Calvina Jamese, který poté zavraždil nejméně tři další ženy. Pro úřady je Calvin sériovým vrahem, avšak pro Geo je kýmsi úplně jiným. Na střední škole byl její první láskou a ona s ním prožívala vášnivý vztah až do noci, kdy byla zabita Angela. Čtrnáct let věděla, co se s Angelou stalo, aniž by o tom komukoli řekla. Pak byla zatčena a poslána na pět let do vězení. Calvin je tou dobou odsouzen na doživotí, ale nedlouho po uvěznění se mu podaří uprchnout. Krátce před Geiným propuštěním jsou nedaleko místa původního zločinu nalezena další mrtvá těla. Kaiser věří, že vrahem je opět Calvin, a obává se, že také Gein život může být v ohrožení. Kniha Jennifer Hillier je příběhem trojice dávných přátel: dívky, která byla kdysi zavražděna, ženy, jež po letech skončila ve vězení, a muže, jenž se snaží odhalit pravdu.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Jar of Hearts , 2018


více info...

Přidat komentář

xena2711
20.10.2023 5 z 5

Již třetí kniha od autorky a musím napsat, že jsou opravdu všechny skvěle psané. Nedá se od knih odtrhnout, mají spád, permanentní napětí. Prostě parádní. Krásná obálka.

85098211
13.10.2023 5 z 5

(SPOILER) Na této knize mne nejdřív zaujala obálka, která se mi sice nelíbí ani trochu, ale čtenáře i přesto dokáže upoutat - a potom teprve anotace. Jednalo se o moji první autorčinu knihu, proto jsem na ni byla opravdu hodně zvědavá ;-). A musím přiznat, že moje očekávání rozhodně nezklamala. Střídají se zde dvě dějové linky, kdy se první z nich odehrává v současnosti, v níž dojde k nálezu dvou mrtvých těl. No a v té druhé se děj vrací do minulosti, konkrétně do doby před čtrnácti lety, než došlo k zabití Angely. Ústřední postavou knihy je hlavně Georgina (zvaná Geo), která strávila posledních pět let ve vězení, ale dříve se přátelila právě s Angelou. Měla ovšem také vztah s Calvinem, podezřelým z vraždy její kamarádky. A potom je zde i Kaiser, další kamarád obou dívek, ze kterého se stal detektiv a který chce nutně odhalit pravdu, a proto stále pátrá po tom, co se tenkrát s Angelou vlastně stalo...
Geo mi nebyla vůbec sympatická a ani žádnou další z postav jsem si nedokázala zrovna oblíbit. Ovšem jinak je celá kniha opravdu dobře napsaná a doslova strhující. Kromě toho čtenář nemá reálnou šanci odhalit pachatele, protože ten se na scéně objeví skoro až na konci. Sice ve finále uznávám, že zápletka je tak trochu nereálná a celé to bylo lehce překombinované, knihu ale i přes tyto malé nedostatky hodnotím plným počtem, hlavně za její velkou čtivost.


Ráčkajda
29.09.2023 5 z 5

Moc pěkná kniha, děj ubíhal, přečteno za dva dny.

veronika4001
08.06.2023 5 z 5

Pocit zamrazení, když se jejich pohledy střetnou, a ten s nikým jiným neprožila. Osudově svázáni. Ty oči, hlas, hladící ruce. Ten pocit odevzdanosti. Dostává se do vězeňského prostředí, byla odsouzena k pěti letům odnětí svobody za to, že kryla vraždu. Ve vězení s nejvyšší ostrahou je znásilněna spoluvězeňkyní. Ve vězení přistoupila na veškeré podmínky, ale musí si přivyknout na něco jiného. Ano, vysoce postavená žena dobře zavedené společnosti a snoubenka spolumajitele této společnosti.
Drsné vězeňské klima, dohody mezi vězni, podivná přátelství, sex mezi vězni navzájem a vězňů s dozorci.
Je to všechno kvůli zakázané lásce? Lásce, která neměla prostor vyrůst a přesto silné, hluboké a ztracené? Nebo je to kvůli toxickému vztahu, který neměl nikdy začít?
Vraždy. A znamení, že je to on a ona je s tím spjata. Ukázky toho, co je spojovalo, co jí dával, co měl rád on a co měla ráda ona. Znamení tohoto spojení.
Ona, on.
Společný život, který je dávno minulostí, se jí zjevuje před očima. Jako ozva, jako připomínka.
Jak se ho zbavit? Kdo byl tím závislým v "lásce"? S ním se ponořila do dna a stále se nořila hloub a hloub do jeho útrob.
Jakmile se vrátí z vězení, má omezené zdroje, omezený počet přátel, kterým může věřit. Vlastně jen jednoho. Každý je podezřívavý a nikdo nechce s ní nic mít. Skutečně kryla vraždu? Kdo je on?
Příběh, který ukazuje na to, jakým očistcem musí člověk projít, aby sebe poznal a dokázal za sebou stát. Knihu, jako velice čtivou, doporučuji.

yetti09
12.02.2023 3 z 5

Knihu hodnotím 3,5 hvězdičkami. Nebyla vůbec špatná, opravdu velmi dobře se četla. Já měla problém pouze s tím, že jsem závěrečné rozuzlení odhadla, tudíž mě v knize nic nepřekvapilo. Škoda..

Jack Bauer
23.01.2023 4 z 5

Výborně napsaný román, ale cítím z něho přílišnou ženskost. Do všech postav i vedlejších jsem se úplně vžil, což se mě u nedávno čtené knihy „Motory bohů" ani trochu nedařilo. Od samého začátku jsem čekal co z toho vyleze a závěr byl velice překvapivý. Autorka umí dobře psát, těším se na její další romány.

Nikkaa
04.01.2023 4 z 5

Byla jsem mile překvapená a od knihy jsem se neodtrhla přečetla jsem za jeden den...nedalo mi to abych zjistila jak to vše dopadne

jitka1585
23.11.2022 4 z 5

Dobrý příběh,kniha se dobře četla,konec byl hodně překvapivý,toto bych tedy nečekala, Jen byl dost jakoby narychlo napsaný.Mohlo to být více rozvinuté.

Bara52
26.10.2022 4 z 5

Ctive to bylo dost, libilo se mi, jak je ten pribeh hezky vystaveny - postupne se vse odkryvalo presne v pravou chvili. Ale jednu hvezdicku ubiram za konec. Sice jsem trosku aaaachla v ramci prekvapeni, ale nebylo to zas az tak hlasite. Jakoby tomu konci lehounce neco chybelo, uplne jsem tomu neuverila. Ale pribeh celkove super.

castiglione
12.10.2022 4 z 5

Téměř po celou dobu jsem byla rozhodnutá pro 5 hvězdiček. Kniha je úžasně čtivá, udržuje člověka v napětí, je prostě taková, kdy kradete každou volnou chvilku, abyste ji mohli znovu otevřít a začíst se, jednoduše řečeno tak, jak já to mám ráda a takovým knihám já 5 hvězd obvykle uděluji. Po zralém zvážení jedna hvězda dolů za rozporuplnost v konání jedné z hlavních postav, ta bezcharakternost mi nesedla, nevěřila jsem jí, a tak nějak cítím, že to mělo být jinak, ale kdo ví... do hlavy nikomu nevidíte ani ve skutečnosti...a tohle je thriller.

nikinikiniki
11.09.2022 4 z 5

Mazec! :) Určitě bych nedoporučila slabším povahám. :)

Mindy
17.08.2022 4 z 5

Napínavé až do konce, výborně se to četlo, ale nemůžu si pomoct, ten závěr mě zklamal. Autorka čtenáře navede na pachatele a že to Georgině nedocvaklo, to mi zkazilo celý dojem z její postavy.

ZuzanaZ83
14.08.2022 4 z 5

Super poutavý příběh o jednom špatném vztahu a následující sérii špatných rozhodnutí.
Konec byl trochu předvídatelný, ale zapadlo to do sebe. Až na ten úplný závěr. Můj věčný problém s touto autorkou.

veronika9761
30.06.2022 5 z 5

Neuveritelne poutava, se spoustou překvapení. Konec malinko neladil, ale stejne 5*.

klokan.1905
06.05.2022 5 z 5

Sklenice srdíček...
Od Jennifer Hillier jsem kdysi četl Řezníka a byl to zatraceně dobrý thriller... Nedávno jsem v jednom ze svých oblíbených knihkupectvích (tentokrát to byly Levné knihy) objevil za těžko uvěřitelnou cenu 79 kaček českých Sklenici srdíček... Nebylo nad čím váhat, po knize jsem okamžitě sáhnul a tušil jsem, že budu opět spokojený... Po přečtení knihy mi nezbývá, než toto potvrdit...
Jennifer Hillier prostě umí!! Žádná z knih na sebe doposud nijak dějově nenavazuje, můžete sáhnout po kterékoliv z nich... Já mám již v záloze Malá tajemství... ;-)
Tak snad malá upoutávka... Když beze stopy zmizí šestnáctiletá Angela Wongová, jedna z nejoblíbenějších dívek ve škole, nikdo si nedovede představit, že by s jejím zmizením mohla mít co do činění její nejlepší kamarádka - spolužačka Georgina Shawová... O čtrnáct let později jsou nalezeny ostatky Angely nedaleko místa, kde Georgina vyrůstala...
Máte se nač těšit... ;-)

minirock
23.04.2022 4 z 5

Tak tohle se docela povedlo. Dvě třetiny knihy opravdu výborné, obě linie příběhu mě fakt bavily. Zajímavý námět o tom jak žít 14 let s pocitem viny za smrt někoho velmi blízkého. Jen jsem čekal nějaké dramatické rozuzlení které sice přišlo ale příliš velké drama se nekonalo. Bylo už celkem jasné kam to spěje ten závěr mi přišel takový trochu uspěchaný. Přesto jsem spokojený a určitě to není poslední kniha kterou jsem od této autorky přečetl.

musivila
20.04.2022 5 z 5

„Minulost si člověk nese s sebou, protože ho proměňuje. Můžete se snažit ji pohřbít a předstírat, že se nikdy nestala, ale tak to nefunguje. Geo to ví z vlastní zkušenosti.“

Kniha je rozdělena na 5 částí. Část z vězení rozhodně byla zajímavá, ale asi mě bavila nejméně. Ovšem celkově mě příběh zaujal. Baví mě v knihách ty pohledy do minulosti, díky nimž postupně odkrýváte, co se tenkrát skutečně stalo.
Na konci 3 části mi to docvaklo, co tajila Geo celou dobu. Na co poukazují vraždy, ke kterým došlo po jejím propuštění. I když tam jsem se trochu sekla motivem a tím pádem byl pro mě konec rozhodně překvapení. Závěr byl zrychlený a epilog bych klidně vynechala. Uvítala bych, kdyby kniha byla vyprávěna i z pohledu Calvina.

„Člověk vidí to, co chce vidět. Ne to, co doopravdy je.“

ddkk
18.04.2022 5 z 5

Výborně jsem si početla, po delší době mě zase bavil psychothriller zalidněný pochybnými individuí, o kterých dlouho nemáte jistotu, jestli právě oni nejsou náhodou ti nejhorší...

Bylo to napínavé a zajímavé, konec byl překvapivý a děj celkově promyšlený. Líbilo se mi to, pokud se kniha o vraždách může líbit...

Doporučuji.

jiri77
23.03.2022 3 z 5

Nadějný začátek ,který mě hodně bavil. Pak přišla druhá polovina knihy a příběh začal být překombinovaný. A konec příběhu, ten byl pro mě hodně nereálný. Kniha to není špatná a za přečtení určitě stála, ale není to zrovna kniha ,ke které bych se někdy vrátil.

Antaki_Thorin
11.03.2022 4 z 5

Tady je pořekadlo 'Nesuď knihu podle obalu' vskutku příkladné. Tak ošklivá obálka! Ale uvnitř čtivý příběh o dvou časových rovinách. Na konci se to krásně rozuzlilo. Já dávám 4 hvězdičky a k autorce se jistě ráda vrátím.