EnaryFeniel EnaryFeniel komentáře u knih

☰ menu

Spasitel Spasitel Andy Weir

Čerstvě po dočtení tohoto dobrodružného, napínavého a dojemného příběhu mohu jako antitalent na matematiku a fyziku říci.. ještě pár Marťanů a Spasitelů od tohoto geniálního spisovatele a bude ze mě Einstein.

08.01.2024 5 z 5


Stmívání Stmívání Stephenie Meyer

Nikdy bych si nepomyslela že si přečtu tento upíří cukrkandl. :D

19.02.2023 4 z 5


Srovnáno se zemí Srovnáno se zemí Richard Bachman (p)

Jiní by to brali jako výzvu k tomu zkrátka obrátit list a začít jinde ,, Nový život '' Ale asi nikdo přesně nemůže vědět, jak moc rozumně by se zachoval ve chvíli největšího zoufalství.. nečetlo se mi to jednoduše. Bylo to pro mě na delší dobu, ačkoli kniha nemá moc stran..

23.12.2022 4 z 5


Staré dobré časy Staré dobré časy Robert Kirkman

Seriál mám velice ráda a dlouho jsem se tedy odhodlávala si přečíst její komiksovou předlohu. Na konec zvědavost vyhrála a jsem spokojená. Z prvních dílů si ze seriálu převzali jen stěžejní scénky, takže díla jsou odlišná. Také přeci jen ve filmu.. kór v seriálu..je větší možnost se vyřádit a dát prostor více postavám, tady to tedy odstartovala menší, ale zato velmi sympatická skupinka lidí. Kresby jsou moc krásné, černobílá perfektně vystihuje i ponurou atmosféru. Jdu sehnat další díly.

14.07.2022 5 z 5


Dvě věže Dvě věže J. R. R. Tolkien

Tento díl mě bavil více než ten první. I když jsem neustále měla tendenci srovnávat s filmem, který jsem viděla o mnoho let dříve. S bitvou si více pohráli filmaři. Ale třeba Enti dostali v knize mnohem více prostoru. :)

24.03.2022 5 z 5


Povznesení Povznesení Stephen King

Miloučká, laskavá knížečka, která mě zahřála u srdíčka. :)

07.01.2022 5 z 5


Kočka mezi holuby Kočka mezi holuby Agatha Christie

A další pěkná čtivá Agatha se zašmodrchaným příběhem, kde mé šedé buňky a ani nespočet nápadů nestačily na odhalení vraha.

22.12.2021 5 z 5


Lunapark Lunapark Stephen King

Nestrašidelný ale za to oddychový a čtivý příběh o jedné části života jednoho velmi sympatického mladíka. Jeho ''vztahově rehabilitačního,, pracovního pobytu v místě zábavy, přátelství a lásce okořeněno o detektivní zápletku.

29.09.2021 5 z 5


Metro 2033 Metro 2033 Dmitry Glukhovsky

Nápad post apokalyptického světa v podobě přežívání v klaustrofobickém prostředí Moskevských tunelů byl velmi originální a byla jsem strašně moc zvědavá, ještě jsem si ze začátku na internetu vyhledávala stanice, které se tam vyskytnou. Autor má velmi bohatou fantazii.. avšak za polovinou příběhu.. během kterého hlavní hrdina potkal hromady zajímavých osobností a další měl ještě potkat.. nadšení ochablo. I díky tomu že mi ani hlavní hrdina nepřišel nijak moc zajímavý a příliš nepřirostl k srdci. Jak se příběh táhl, tak jsem i zapomněla na pravý význam jeho mise a občas se musela vrátit na začátek a ověřit si pár věcí. Líbilo se mi vystižení tísnivé atmosféry při procházení temných tunelů, jak pracuje lidská fantazie a nejen to.. je to plné úvah, menších i větších skupin přeživších, z nichž každá má na situaci svůj vlastní pohled a vlastní problémy k řešení. Příběh mě znovu zaujal až tak dvě kapitoly před koncem. Celkově to není špatné, ale na druhý díl si dám oddych.. Ale zajímalo by mě, zda bych tam přežila, nemám totiž ráda houby.. :D

26.08.2021 3 z 5


Rychlé šípy Rychlé šípy Jaroslav Foglar

Na tomto jsem vyrůstala, díky mým rodičům, kteří měli tu možnost potkat Jestřába osobně. Úžasné, zábavné a poučné příběhy.

23.05.2021 5 z 5


Misery Misery Stephen King

Opět jsem první poznala filmové zpracování.. to se celkem pěkně drželo knižní předlohy, ale zda mě filmová Annie děsila, tak tato knižní byla.. nu, rozhodně si nepřejete aby byla zrovna ona váš zachránce který vám opět vdechne život.. když stačí tak maličko k rozpoutání pekla. Musím říci že v určitých chvílích mi nebylo příliš dobře od žaludku, to i kvůli dobré představivosti.. prostě ten dort.. brr

31.03.2021 4 z 5


Vražda v Orient-expresu Vražda v Orient-expresu Agatha Christie

Nejspíše má nejoblíbenější Poirotovka. Zároveň také jeden z příběhů, který stoprocentně nikdy nezapomenu, na rozdíl od některých jiných detektivek, u kterých se příběh časem trochu zamlží. Velmi doporučuji všem, kteří si chtějí potrápit šedé buňky mozkové.

13.02.2021 5 z 5


Psycho Psycho Robert Bloch

Neznám snad člověka, který by o tomto příběhu alespoň něco nezaslechl. Minimálně o sprchové scéně.. Tak jako hromada jiných, mám i já tendenci dílo srovnávat s nesmrtelným filmovým zpracováním od Hitchcocka, který jej vystřelil do výšin klasického filmového hororu. Netušila jsem, že se tento příběh zrodil v jiné hlavě. :)

13.02.2021 5 z 5


Dlouhý pochod Dlouhý pochod Richard Bachman (p)

Na tuto knihu jsem byla velmi zvědavá. Pochod smrti jako zábava..nápad vskutku šílený, ale neuvěřitelně čtivý. Nudný nebyl. I když tam byl popis každých deset minut děje, vyprávění historek ze života, utváření přátelství, které stejně nemá budoucnost.. bože věřím že i v tomhle světě by se našla spousta šílenců, kteří by předem neprohlédli plné následky a tak lehkomyslně souhlasili se k něčemu takovému dobrovolně přidat..

13.02.2021 5 z 5


Dobytí severního pólu Dobytí severního pólu Zdeněk Svěrák

Geniální.. jaká je to mrňavá knížečka a kolik radosti dokáže vydat. Co scénka, to nějaká hláška. :) ,, Jdu na sever.. a už jdu na jih!!! ´´

09.08.2020 5 z 5


Deset malých černoušků Deset malých černoušků Agatha Christie

,,Co dál? Kdo příště? Který z nás? Kolik porcelánových figurek tu bude dnes večer? ´´ Otázky na které snad nelze znát odpověď, dokud se nestanou. Geniální, napínavé, strašidelné. Kdo je vrah? Jestlipak nějaký čtenář tuto záhadu rozluštil ještě než dočetl celou knihu.. :)

10.05.2020


Aréna smrti / Vražedná pomsta / Síla vzdoru Aréna smrti / Vražedná pomsta / Síla vzdoru Suzanne Collins

Knížka mě moc bavila, je ještě lepší než filmy. :) Půjčila jsem ji kamarádovi a bála jsem se, za jak dlouho ji uvidím. Do týdne byla spokojeným čtenářem navrácena. :))

10.04.2020 5 z 5


Hadrový panák Hadrový panák Daniel Cole

Kniha mě velmi zaujala. Příběhem i atmosférou, trochu to připomínalo film Sedm. Konečné rozuzlení jsem nečekala a o to šlo, pak to tedy splnilo účel. :)

10.04.2020 5 z 5


Hra na vraždu Hra na vraždu Agatha Christie

Tak toto rozuzlení bylo pěkně náročné, že jsem jej chvíli po dočtení musela ještě do detailu probrat. :) Pěkně promyšlená vražda, mnoho postav, z nichž jsem snad nikoho nemohla plně vyloučit a vtipná paní Oliverová. :)

12.11.2019 5 z 5


Čarodějnice školou povinné Čarodějnice školou povinné Jill Murphy

Čtivá, malá knížečka s kouzelným příběhem a krásnými ilustracemi. :))

28.10.2019 5 z 5