EliaBooks EliaBooks komentáře u knih

☰ menu

Kočičí deníky Kočičí deníky Džundži Itó

Zábavná manga s hororovými prvky, super kombinace. Některé situace v knize si jistě zažilo nemálo majitelů koček.

30.08.2023 5 z 5


Říše bouří Říše bouří Sarah J. Maas

Tak právě jsem na pokraji psychického zhroucení.... nutně, ale vážně nutně potřebuji další díl. Nemělo by to být trestné ukončit knížku takhle? Přece musí platit nějaká nepsaná smlouva mezi autorem a čtenářem ... no prostě hotová muka... Jinak, ale samozřejmě úžasný zážitek, tolik stránek a stejně je to přečtené za chvíli. A ano, možná jsem naivní ,,náctka", která věří v lásku jako je tady a v to, že jednou najde svého vílího druha, ale i tak budu radši snílek s hlavou v oblacích a (skvělých) knížkách, jako je tato než nabručený realista co si hraje na dospělého. Takže všem podobným, jako já rozhodně můžu jen a jen doporučit, ovšem pokud jste připraveni na duševní trýznění, jaké dokáže vytvořit Sarah Maasová... :)

08.04.2018 5 z 5


Královna stínů Královna stínů Sarah J. Maas

Myslím, že z téhle série se opravdu psychicky zhroutím. Samozřejmě jen v tom dobrém.

27.02.2018 5 z 5


Kaziměsti Kaziměsti Martin Bečan

Už jen termín české fantasy mě zaujal a prostě jsem si to musela přečíst. Příjemné čtení, napínavý příběh, opravdu, ale opravdu zvláštní jména postav a hlavně svět, který nevidíme každý den mě mile překvapil a i přesto, že jsem byla ze začátku trochu skeptická se mi kniha opravdu líbila. Jen jsem možná očekávala trošičku veselejší konec, ale vynahradila mi ho aspoň Anděla ... :-)

09.12.2017 4 z 5


Thorovo kladivo Thorovo kladivo Rick Riordan

Druhý díl snad ještě lepší než první.... a u všech bohů ten konec!!! Prostě úplně nejlepší nemůžu se dočkat třetího dílu ... :)

09.11.2017 5 z 5


Prastarý meč Prastarý meč Rick Riordan

Kniha mě zaujala hned na první pohled. A už když jsem si četla na zadní straně knihy úryvek jsem se pobavila. Moc fajn oddechovka a na zasmání. Opravdu některé poznámky Magnuse stojí za to ... :D

03.11.2017 5 z 5


Zkouška Zkouška Joelle Charbonneau

Skvělá, čtivá kniha, která mě vtáhla ihned do příběhu. Spojení Divergence a Hunger games a samozřejmě něco nového. Jakožto spojení dvou mých oblíbených sérií snad ani nešlo, aby se mi kniha nezalíbila. Rozhodně doporučuji přečíst lidem, kteří milují dvě už zmiňované série ... :)

21.10.2017 5 z 5


Zamilovaní andělé Zamilovaní andělé Lauren Kate

Určitě super povídky, ve kterých jsem se dozvěděla zase o trochu víc informací o nešťastné lásce Rolanda,jak to vlastně začalo mezi Shelby a Milesem, no a samozřejmě krásná povídka o Luce a Danielovi. Asi jsem od knížky čekala zprvu něco jiného, ale i tak pěkné překvapení a krásné ukončení série... :)

08.10.2017 4 z 5


Okamžiky štěstí Okamžiky štěstí Patrik Hartl

Dlouho jsem čekala, než jsem napíšu komentář, abych si knihu mohla nechat pořádně projít hlavou. Moje první pocity z knihy jsou určitě pozitivní, knížka se krásně četla jako oddechovka na večer nebo když jsem přišla domů utahaná. Taky se mi moc líbilo, že jsem si mohla vybrat,z které strany začnu knihu číst a tak si zvolit, který příběh chci slyšet jako první. I když jsem spíš na fantasy, Okamžiky štěstí se mi moc líbily a určitě si je ještě někdy přečtu... :)

08.10.2017 4 z 5


Povídky podivných Povídky podivných Ransom Riggs

Krásný bonus k sérii Sirotčince slečny Peregrinové, pohodové a pěkné čtení, které zabaví... Vazba je opravdu nádherná a stejně tak ilustrace, které v knize doprovází podivné příběhy... :-)

05.07.2017 5 z 5


Všechno, úplně všechno Všechno, úplně všechno Nicola Yoon

I když moc nejsem vyloženě na takovéto romanťárny tato se mi líbila. Četla se jedním dechem a zajímavé byly ilustrace a záznamy od Maddy. Možná mě, ale trošičku zklamal ten konec. Mám ráda, když je to trochu rozvinutější :)

29.06.2017 4 z 5


Vykoupení Vykoupení Lauren Kate

Je pro mě teď trochu těžké psát tady komentář a zhodnocení, protože když píšu tyto řádky brečím jak malá holka... Úžasný díl, už od začátku jsem se nemohla dočkat jak celá série dopadne a konec je přesně takový jak jsem si představovala ... Ten pocit když brečíte štěstím, že to dopadlo dobře, ale zároveň víte, že už je konec a přemýšlíte co budete dělat se svým životem po dočtení. Ale jinak samozřejmě ohledně knížky jen pozitivní pocity a určitě si celou sérii zase někdy přečtu ... :-)

24.06.2017 5 z 5


Vytržení Vytržení Lauren Kate

Možná trošku slabší díl než ty dva předchozí, ale i tak super. Cestování do minulosti a propojení s dobou se mi vždycky líbili (hlavně Shakespeare), takže i když to bylo občas trošku zdlouhavé moc se mi to líbilo a těším se na pokračování .... :)

07.06.2017 5 z 5


Paní půlnoci Paní půlnoci Cassandra Clare (p)

Tak teď opravdu nevím co dál. Jednu chvíli brečím a pak zase skáču štěstím dva metry vysoko. I když u knížky od Cassandry jsem to nejspíš měla očekávat. Už jsem si říkala:,, Konec knížky, už se tady toho moc nestane jen se to nějak dořeší.“ A pak jen COŽE???? Ta chvíle, když se ještě jakž takž držíte a potom to na vás vybalí tak, že si nejste jistí jestli nezešílíte. Asi zhruba takové pocity mě provázeli knihou. Ale vážně co mám teď dělat? Než se dočkám pokračování tak se nejspíš zblázním nejradši bych s ním začala hned.

21.05.2017 5 z 5


Muka Muka Lauren Kate

Čtivé, chytlavý děj a živé postavy :) Jdu se pustit do dalšího dílu :)

07.05.2017 5 z 5


Pád Pád Lauren Kate

Super, super, super.... :)

29.04.2017 5 z 5


Třetí stříbrná kniha snů Třetí stříbrná kniha snů Kerstin Gier

Tohle je přesně ten případ, kdy knížku zároveň hrozně moc dočíst chcete a zároveň taky ne, protože víte, že se nesmíříte s tím, že už je konec. Tak moc mě zajímalo jak celý příběh dopadne, ale taky jsem se s ním nechtěla rozloučit. Ano, ano sice si to můžu přečíst znovu, ale nikdy už to nebude poprvé tak jako teď a nikdy už nezažiju přesně tyhle pocity... Co na to říct úžasná autorka, úžasná série a úžasné završení :)

09.04.2017 5 z 5


Život po tobě Život po tobě Jojo Moyes

Na první díl sice nemá, ale jinak moc pěkná kniha. Občas mi přišla trošičku zdlouhavá, ale příběh je zajímavý a prostě jsem si ji musela přečíst už jen proto, že mě zajímalo jak se teď Louisa vypořádá se životem... :-)

25.03.2017 4 z 5


Čtyřka: Divergentní povídky Čtyřka: Divergentní povídky Veronica Roth

Myslím, že super. Vždycky mě zajímalo jak to asi vypadá z pohledu Čtyřky a vůbec mě to nezklamalo. Je pěkné vidět, že Čtyřka neni vždycky jenom tvrďák. :)

04.03.2017 5 z 5


Stmívání Stmívání Stephenie Meyer

No, co o tom říct? Zaprvé: Bella mi jako postava nijak extra nesedí. Nevím prostě jsem si ji neoblíbila. Zadruhé: Příběh je fajn, proti novému pojetí upírů nic nenamítám, ale ani po romantické ani po stránce fantasy mě kniha nenadchla. Neříkám, že j vyloženě špatná, ale rozhodně znám lepší... :/

17.02.2017 3 z 5