Effka Effka komentáře u knih

☰ menu

Causa Mortis Causa Mortis Marek Hladký

Mě tedy kniha chytla od první stránky, četla se mi dobře, zaujalo mě prostředí pitevny. Je pravda, že ke konci už mi děj přišel takový zvláštní. Nicméně jsem dočetla, a přišlo mi to jako takové nenáročné čtení, se zajímavým tématem, i když jsem si od ní slibovala víc.

25.06.2023


Stříbrná cesta Stříbrná cesta Stina Jackson

Tak takhle už mě dlouho žádná knížka nechytila. Za mě jeden z nejlepších thrillerů, nebo spíš psychothrillerů?

20.04.2022 5 z 5


Dcery jezera Dcery jezera Wendy Webb

Konečně zase knížka, která se mi četla sama, nemohla jsem ji odložit dokud jsem ji nedočetla. Propojení současnosti s minulostí, s prvky duchovna či možná fantasy, napětí, od každého trochu...

29.07.2021 5 z 5


Někdo cizí v domě Někdo cizí v domě Shari Lapena

Napínavé čtení, takové méně náročné, krátké kapitoly, knihu jsem měla rychle přečtenou. Napínavé hned od první stránky. Moje první zkušenost s tímto spisovatelem, hned jdu prubnout další...

06.03.2021 4 z 5


Plavba smrti Plavba smrti Yrsa Sigurðardóttir

Velmi napínavé od první stránky, mám ráda knihy této autorky. Právničku Tóru jsem si velmi oblíbila.

01.03.2021 5 z 5


Sama sebou Sama sebou Jojo Moyes

Když si vzpomenu, jak jsem se po přečtení prvního dílu hodně dlouho rozhodovala, zda si přečíst další díly, ne proto, že by se mi první díl nelíbil, právě naopak, ale neuměla jsem si představit že by měl mít příběh ještě další pokračování. Říkala jsem si, že to už nemůže být ono, ale spletla jsem se. I druhý a tento třetí díl, mě opět úplně pohltily. Brala bych ještě další pokračování s Luisou Clarkovou, bude se mi po ní stýskat.

19.06.2020 5 z 5


Život po tobě Život po tobě Jojo Moyes

Po přečtení prvního dílu jsem si nedokázala představit, že by příběh mohl mít ještě pokračování, a hodně dlouho jsem se odhodlávala si ho přečíst. A jsem moc ráda že jsem to udělala, je to opět nádherný příběh, tentokrát se šťastným koncem. Hned se vrhnu na třetí díl.

29.05.2020 5 z 5


Zkamenělá krev Zkamenělá krev Johan Theorin

Moje první kniha od tohoto spisovatele. Opravdu příjemná atmosféra, kniha se mi četla sama. Rozhodně sáhnu po další jeho knize.

19.05.2020 5 z 5


Vlk Vlk Mo Hayder

Úžasně napínavé čtení, od první do poslední stránky. Určitě to není pro slabší povahy, je tam hodně hrůzných věcí, ale kniha se nedá jen tak odložit, dokud nezjistíte pravdu.

11.05.2020 5 z 5


Slzy mrtvé jeptišky Slzy mrtvé jeptišky Roxann Hill

Řekla bych takové nenáročné čtení. Čte se dobře, krátké kapitoly, člověk si furt říká ještě jednu a dost, až zjistíte že máte knížku přečtenou. A konec mě opravdu překvapil, fakt super, to jsem nečekala.

04.05.2020 4 z 5


Panenka Panenka Mo Hayder

Bezvadně napsaná kniha, děsivá, nešlo se odtrhnout. A konec hodně překvapil.

27.04.2020 5 z 5


Líbánky Líbánky Tina Seskis

Od první chvíle mi vadila hlavní hrdinka Jemma, byla náladová, nevěděla co chce... Navíc trvalo než se děj trochu rozjel, druhá polovina knihy už měla aspoň trochu spád, dokonce ke konci knihy jsem pochopila trochu i Jemminy nálady. Byla jsem zvědavá jak to dopadne, takže jsem vydržela, a musím říct že takový konec jsem vážně nečekala!

13.04.2020 3 z 5


Vyvolávač deště Vyvolávač deště John Grisham

Hodně dlouho jsem četbu této knihy odkládala, protože mě odrazovaly soudní jednání. Ale je to spíše příběh jednoho mladého začínajícího právníka, který je mimochodem velký sympaťák, a řeší spoustu svých soukromých problémů. Je to psané velmi čtivě, a i ty soudní jednání, kterých jsem se tak obávala, jsem nakonec úplně zhltla. Za mě super čtení.

09.04.2020


Poslední dopis od tvé lásky Poslední dopis od tvé lásky Jojo Moyes

Nádherný příběh. Knížka mě pohltila hned od začátku, opravdu poutavě napsané. Zpočátku jsem se ztrácela v dějových linkách, co bylo před a co bylo po Jennynině ztrátě paměti, než jsem pochopila. Nemohla jsem knihu téměř odložit, musela jsem co nejdřívě vědět jak vše dopadne. A hned jdu pátrat po další knize od Jojo, jak jsem se na ni naladila.

27.03.2020 5 z 5


Sedmilhářky Sedmilhářky Liane Moriarty

Pro mě byl problém se začíst, začátek knihy byl nezajímavý, ale když jsem se prokousala, tak jsem se najednou nějak sžila s těmi postavami, a kniha mne začala bavit. A určitě toho času nelituji.

13.03.2020


V mlze V mlze Caroline Eriksson

Nejdříve jsem přemýšlela, jestli tuto knihu nemám odložit, myšlenky hlavní hrdinky byly dost zmatené, prolínaly se ty minulé se současností, a docela jsem se v tom ztrácela. Ale pak jak se začaly vynořovat nové okolnosti, začalo vše mít souvislost, a nakonec z toho vyšel moc pěkný, i když depresivní příběh. Kdo má rád psychothrillery, tak doporučuji.

15.01.2020 5 z 5


Hodná holka Hodná holka Mary Kubica

Perfektně napsaný psychothriller, četlo se samo.
Překvapivý závěr.

09.10.2019 5 z 5


Ďáblovo království Ďáblovo království Denise Ryan

Napínavé čtení, pěkně napsané, hned jsem se začetla. Thriller je mimo jiné i o obchodu s bílým masem, a o tom jak se vždycky najde nějaký ten úplatný policajt který takové věci bude krýt, když dostane slušně zaplaceno.

06.09.2019 5 z 5


Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Tak tahle kniha mi zanechala šrám na duši. Je to taková ta na kterou se hodně těžko zapomíná, opravdu hodně silný příběh. Prvních pár stran mě moc nebavilo, ale pak už jsem se nemohla odtrhnout, jak mě pohltila.

08.08.2019 5 z 5


Panenky z ráje Panenky z ráje Barbara Wood

Moje první kniha od této autorky, a už se pídím po dalších. Velmi poutavě psaný román, žádná velká slaďárna, spíše drsný příběh. Člověk se dozví něco o Egyptě, o jejich mentalitě, historii...

10.07.2019 5 z 5