Vlk

Vlk https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/251911/bmid_vlk-LOl-251911.jpg 5 440 112

Jack Caffery série

< 7. díl

Staré křivdy nejsou nikdy úplně zapomenuty. Zámožní manželé Anchor-Ferrersovi hodlali ve svém venkovském sídle strávit poklidný čas. Skutečnost se však od jejich představ děsivě liší: hned po příjezdu našli na zahradě rozvěšené zvířecí vnitřnosti a nyní je drží v zajetí dvojice únosců, jejichž požadavky jsou stále bizarnější a více ponižující. Když už začíná být zřejmé, že těm dvěma nejde o výkupné, ale o osobní mstu, podaří se paní Anchor-Ferrersové pustit na svobodu alespoň psa. Ten pes má na obojku napsáno "Pomozte nám!" Našel ho tulák přezdívaný Chodící muž, a protože v tom nápisu spatřuje jednoznačný vzkaz od lidí v nesnázích, řekne o něm inspektoru Jacku Cafferymu a požádá ho, aby těm lidem pomohl. Inspektor ale váhá: co když je to celé jen nějaký nemístný žert? Teprve příslib nových informací o dávno zmizelém bratru Ewanovi přiměje Cafferyho zahájit pátrání. A bude si muset pospíšit, protože v domě Anchor-Ferrersových se schyluje k závěrečnému dějství krvavého dramatu, který započal před celými čtrnácti lety...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Thrillery

Vydáno: , Domino
Originální název:

Wolf , 2014


více info...

Ava365
Ava365
26.09.2023 5 z 5

Úžasná knížka! Řadím si ji mezi nejlepší přečtené thrillery a žasnu nad tím, jak je rozdílně napsaná oproti Ptáčníkovi. Skoro jako by obě knihy psal někdo jiný. A to Ptáčník nebyl až tak špatný. Ale Vlk byl originální, napětí se stále stupňovalo a vy přečtěte 100 stránek, ani nevíte jak. A konec byl rovněž skvělý, překvapivý a originální. Doporučuji a dávám 5*.

laniae
laniae
23.09.2023 5 z 5

na HBO Max


monte
monte
13.08.2023 5 z 5

Napínavé s geniálním a nečekaným koncem

MartinProtschke
MartinProtschke
06.06.2023 5 z 5

(SPOILER) Tak skončila moje oblíbená série. Bohužel po smrti autorky už žádný příběh Jacka Cafferyho nebude. Možná si tenhle díl zasloužil alespoň rozloučení s Blechou, ale i tak patřil k těm nejlepším. Napínavé až do konce jako vždy a na závěr rozuzlení celého trápení od Jackova dětství. Bohužel pro něj pravda byla tvrdší než čekal.

sramkovamichala
sramkovamichala
27.12.2022 5 z 5

Za mě nejlepší díl ze série Jacka Cafferyho. Napínavé a se skvělým závěrem.

MisakCZE
MisakCZE
27.07.2022 4 z 5

Je až ikonické, že v den ročního smutného výročí, kdy nás MH opustila, jsem dočetl její poslední publikovanou knihu. A jakoby už tehdy, před 7 lety, tušila něco víc, krásně ukončila všechny dějové linie. Nějaké otázky nezodpovězeny možná zůstaly, ale to hlavní, co nás zajímalo po 7 dílů příběhů JC, konec má. Možná pro někoho jiný než chtěl, pro někoho jiný než očekával, ale má.
Kniha je stejně kvalitní jako dvě předešlé, přesto tolik jiná. Svojí brutalitou, jak fyzickou tak psychickou, připomíná první dva díly. Svojí inteligencí a vytříbeností, zase zmíněné předchozí dvě.

gigi77
gigi77
13.02.2022 5 z 5

Už od první stránky jsem věděla, že tohle bude skvělé čtení. Nemýlila jsem se a s napětím hltala knihu a tetelila se radostí nad literárním vymazlením. A to rozuzlení byla třešnička na dortu, kterou jsem vůbec nečekala.
* Je to čtivé, napínavé bez hluchých míst od začátku až do konce.
* Po všech “rychlokvašných” thrillerech novodobých autorů, je tahle kniha příjemným překvapením.

Pavlina50
Pavlina50
24.01.2022 5 z 5

Tak toto byl můj pravý šálek kafé.
Vynikající psycho s opravdu nečekaným a šokujícím závěrem.
Po celou dobu skvěle budované napětí a dusivá atmosféra v domě, kde se většina děje odehrává. I když…děje tam zas až tak moc vlastně není. Jedná se víceméně o konfrontaci mezi únosci a obětmi únosu, a ani druhá souběžná dějová linka – Jackovo vyšetřování - také zrovna akčností nijak nehýří, spíš jen chodí, chodí a vyptává se, ale přesto jsem po celou dobu při čtení ani nedýchala. Napětí je udržováno především tou skvěle vystavěnou atmosférou, která čtenáři nedovolí i přes tak velký počet stránek se ani na chvíli uvolnit.
A pointa – dokonalá! Takové rozuzlení mě v průběhu čtení fakt nenapadlo. Dokonce jsem po přečtení poslední stránky vzala knihu znovu od úplného začátku, listovala v ní a hledala indicie, které by mi nějak napověděly, kam se ten děj bude ubírat, jestli jsem byla při čtení tak nepozorná. Ale ne. Autorka mě fakt dokonale převezla. Geniálně vymyšleno!
Pokud jsou všechny knihy Mo Hayder tak skvělé, tak hurá na ně. Už je doma pomalu shromažďuju.

bedkniha
bedkniha
23.12.2021 5 z 5

Tak jsem přečetla sérii s Jackem Caffery. Samozřejmě byl Ptáčník a Pečovatel asi nejlepší, ale kromě Rituálu, který se mi moc nelíbil, byly ostatní tituly perfektní. Škoda, že nebyla ukončena i linka s Blechou. Radost by mi udělala další kniha s touto dvojicí. Prosím, paní Hayder o další knihu s Jackem !!!

MonikaV
MonikaV
10.09.2021 5 z 5

Zase pecka! Jdu na další knížku.

Lucc93
Lucc93
27.07.2021 4 z 5

Našla jsem si tuto knihu zde na databázi a dle recenzí a popisu děje jsem se na ní neskutečně těšila. Bavilo mě to, ale večer jsem měla trošku problém ji číst, jak na mě působila děsivě. Velmi sympatický mi byl detektiv Caffery. Koukala jsem, že knih je více, každopádně, nevím jestli seberu odvahu číst znovu takovou brutalitku.

Bulldog
Bulldog
15.06.2021 5 z 5

Naprosto skvělá kniha.. Nemám slov a jednoznačně doporučuji.

soukroma
soukroma
07.04.2021 5 z 5

Úžasně napínavé čtení: několik linek se skládá dohromady, autorka buduje nesmírné napětí a strach na hlavní scéně a čtenáři servíruje jedno překvapení za druhým, jedno horší než druhé, takže happy end už snad ani nikdo nečeká...
Je to drsné až brutální - jak fyzicky tak psychicky - v některých místech mám jako čtenář pocit, že by se to klidně mohlo stát, takže přímo vnímám strach a nejistotu zúčastněných. Ale autorka jde za čáru v odpudivosti pečlivě a poctivě až tam, kde je vcelku zřejmé, že je to prostě literární thriller a čtenář už se tak bát (o sebe) nemusí, což se ale netýká hrdinů, ať k nim získal čtenář jakkoli pozitivní vztah.
Vzhledem k obsahu tedy rozhodně nemůžu říct, že se mi to líbilo, ale byla to skvěle napsaná kniha, autorka své řemeslo dobře zná - např. postupně stále zkracovala kapitoly, jak se děj zrychloval a blížil se děsivé překvapivý závěr.

Autorku moc neznám, vždy mne od jejích knih odrazují komenáře o odpudivých scénách, takže si ji dávkuji v homeopaticky mrňavém množství. Koukám, že Ptáčník (zmíněný v knize) mne dle hodnocení otrávil, vůbec si ho nepamatuji. Zato Vlk, v této chvíli, mne bavil moc.

Pozn.: knihu jsem přečetla na jeden zátah, při zoufalém odložení Zapadákova (Perry) - obě knihy jsou nesmírně brutální s ohavnými scénami, ale nemůže mezi těmi thrillery být snad větší rozdíl, nejen v čitelnosti a dojmu.

mol378
mol378
29.03.2021 5 z 5

Vystrašit, ukolébat - a pak to teprve rozjet. Autorka to má promyšleno a pěkně si čtenáře vodí. Přes u ní obvyklé děsy a násilí až k postupnému svítání - a pak prásk, rozuzlení šokem. Jack Caffery stále sympatičtější, dozvěděl se, co my už víme dávno, ovšem jeho životní trauma tím vyřešeno není, a já se ptám - není dávno čas na další díl? Chybí mi Blecha!

Merynkaw
Merynkaw
07.01.2021 5 z 5

Knihu jsem četla doslova jedním dechem. Od první stránky jsem se od knihy nemohla odtrhnout.

Hanaluna
Hanaluna
06.11.2020 5 z 5

Já jsem nadšená. Je to první kniha od autorky, i když ze série, moc se mi líbila. Po knize jsem sáhla kvůli výzvě, ale určitě si přečtu další.

RomanDušek
RomanDušek
12.10.2020 5 z 5

Tak tohle byla fakt síla! Touto knihou si mne Mo Hayder získala. Hodně zajímavý psychothriller s ještě zajímavější zápletkou! Rozuzlení, jak vše ve skutečnosti bylo, mě dostalo! Promyšlené opravdu perfektně.
Napětí bylo stupňované od samého začátku. Perfektní počin!

INCOGNITOREADER
INCOGNITOREADER
12.09.2020 1 z 5

Vlka jsem četl jako jediný díl ze série. Možna to byla chyba... Kniha mě nebavila. Děj mi přišel pomalý. Navíc první kapitola zbytečné prozradí něco co vás připravuje následné o napětí. Knihu jsem nedokázal dočíst a musel jsem ji odložit. Proto 1*.

Danago
Danago
08.09.2020 3 z 5

Autorka asi není zrovna můj šálek čaje. Nechytla mě ani jednička ani sedmička. Bohužel nic mezi tím jsem nečetla , takže možná i to mělo vliv. Knížka není špatná, dokonce je zde dost neočekávaných zvratů a překvapení. Některé scény jsou dost drsné. Přesto mě to moc nebavilo. Konec je překvapení, i když mně něco celou dobu napovídalo, že to tak nějak asi bude....

Mudry
Mudry
28.08.2020 5 z 5

Já byla spokojená se všemi díly. Ale jak už to bývá i u filmů, jednička je většinou vždycky nejlepší. Paní Hayder ovšem skončila tuto sérii stejně skvěle jako ji začala !!!

Autorovy další knížky

Mo Hayder
anglická, 1962 - 2021
2014  84%Panenka
2003  87%Ptáčník
2015  91%Vlk
2009  77%Rituál
2013  88%Unesená

Kniha Vlk je v

Právě čtených8x
Přečtených591x
Čtenářské výzvě61x
Doporučených34x
Knihotéce272x
Chystám se číst190x
Chci si koupit30x
dalších seznamech4x