denisa8946 denisa8946 komentáře u knih

☰ menu

Ahoj, tady Sam Ahoj, tady Sam Dustin Thao

Uf, tak tohle byla pro mě emocionální horská dráha. Možná to tak nebude cítit každý, ale já jsem byla cílovka. Věřím, že pro člověka, který se také stále vyrovnává se ztrátou blízkého, bude čtení velmi dojemné.
Jedná se o krásný příběh pojednávající o ztrátě blízké osoby s kapkou magie. Knížka byla čtivě a procítěně napsaná, snadno jsem se vžila do pocitů postav. Autor od samého začátku cílí na naše emoce. Ať už to byly nostalgické a dojemné vzpomínky na minulost hlavních hrdinů, nebo srdcervoucí přítomnost plná bolesti, brečela jsem u toho jako želva. Jednou ve vlaku jsem musela knihu odložit, pláč na veřejnosti jsem nemohla dopustit. :D
V některých recenzích jsem četla negativní hodnocení na chování hlavní postavy Julie, ale já musím nesouhlasit. Každý se se ztrátou vyrovnává jinak, měla jsem pro ni pochopení. Sam se zdál být opravdu skvělý člověk a bylo mi líto, že se jejich vysněná budoucnost rozplynula.
Mně se knížka moc líbila. Zaujala mě nádhernou obálkou i námětem. Jen mě mrzí, že mi po přečtení zůstalo pár nezodpovězených otázek, proto ta jedna hvězdička dolů.

10.04.2024 4 z 5


Nejchladnější dívka ve Městě chladu Nejchladnější dívka ve Městě chladu Holly Black

Nutně jsem potřebovala změnit žánr a jsem ráda, že jsem sáhla po této knize. Je to moje první kniha od Holly Black a určitě ne poslední.
Autorka se s tím nepárala a hned nás na prvních stranách vtáhla do drsného děje. Příběh byl napínavý a rychle mi ubíhal. Místy byly scény dost syrově popsané. Ale to jsem od příběhu o upírech očekávala.
Hlavní postava Tana byla sympatická, odvážná a nechybělo jí odhodlání dotáhnout vše do konce. Jejímu ex příteli Aidenovi jsem nějak nemohla přijít na chuť a drželo mě to celou dobu čtení, nesedl mi. Za to Gavriel, to byla jiná liga... asi mám slabost pro tyto typy... víc prozradit nemůžu. :D Některé kapitoly nás zavedly do minulosti, kde jsme měli příležitost poznat lépe Gavrielovu osobnost.
Příběh měl obrovský potenciál, ale přišel mi nedotažený. Konflikt mezi novými a starými upíry se dal více rozpracovat, určitě by to většina čtenářů ocenila. V závěru mi přinejmenším chyběl epilog, kde bychom se dozvěděli, jak to s Tanou dopadlo, otevřený konec se sem nehodil.
Celkově ale knížku hodnotím pozitivně, splnila, co jsem od ní očekávala a moc se mi líbil svět, který autorka vystavěla. :)

06.04.2024 4 z 5


Chata ve Švýcarsku Chata ve Švýcarsku Julie Caplin

Další krásný romantický příběh z pera Julie Caplin. Ve stejném duchu jako příběhy předchozí, přesto opět jedinečný.
Tentokrát jsme zavítali do malebné vesničky ve Švýcarsku a ochutnávali zde hromadu dobrot s energickou hlavní hrdinkou Minou. Mina je můj pravý opak, jde do všeho po hlavě, nepromýšlí následky a nebojí se udělat krok do neznáma. Hrozně mě její osobnost bavila. :)
Hlavní hrdina Luke se na první pohled jeví stejně bezprostředně jako Mina, ale když ho poznáte lépe, chytne vás za srdce.
Vedlejší postavy byly jako vždy veskrze sympatické a s radostí byste si s nimi vychutnali čokoládový dort nebo vyrazili na výlet. :)
Julie Caplin opět dokonale popisuje malebnou krajinu a jídlo, nicméně v tomto díle je snad ještě více dobrot než kdy jindy. Úplně se mi sbíhaly sliny nad poctivou čokoládou, všemi variacemi dortů a chutěmi vydatných jídel... joo a musím si domů nutně koupit sadu na fondue. :D
Není novinkou, že knihy od Julie Caplin miluji, proto asi nikoho nepřekvapí, že tento romantický útěk hodnotím pěti hvězdičkami. :)

18.03.2024 5 z 5


Láska k Vánocům Láska k Vánocům Karen Schaler

Knihy Karen Schaler se mi moc líbí a patří už třetí rok k mé prosincové četbě. :)
Knížka splnila má očekávání. Vánoční atmosféra z ní přímo sálala a nádherná obálka ji jen podtrhla. Vánoční výzdoba, aktivity, krásné prostředí v horách, milí lidé, pes a láska... to je to, co ve vánoční knize chci. :)
Postavy byly vesměs sympatické, pouze Mike byl na můj vkus příliš bezprostřední, naštěstí se jednalo o vedlejší postavu.
Knížka odkazovala na knihu Vánoční tábor. Příjemný návrat, ale přišlo mi, že je děj dost podobný. Originální zpestření ve formě návratu tří bývalých lásek hlavní hrdinky se mi moc líbilo. Kvůli velké podobnosti s Vánočním táborem nemůžu hodnotit plným počtem hvězdiček. Ale i přesto se jedná o moc hezký vánoční příběh. :)

08.01.2024 4 z 5


Potkáme se v Praze Potkáme se v Praze Julie Caplin

Julie Caplin patří mezi mé nejoblíbenější autory, takže jsem už předem čekala, že se mi povídka bude líbit. :)
Příjemná povídka z prostředí vánoční Prahy, při které dostanete chuť na svařák a tradiční českou kuchyni. Jako u předchozí povídky mi bylo líto, že tak rychle uběhla, klidně bych s hlavními hrdiny zůstala o něco déle. (S Markem ne, ten byl na facku.) :D

30.12.2023 5 z 5


Unbreakable Unbreakable Aminokyselinka

Musím říct, že když jsem viděla, jak je knížka tlustá, měla jsem obavy. :D Ale po pár stránkách mě přešly, protože ten příběh se četl úplně sám.
Dost mi připomínal Stmívání, knihy jsem teda nečetla, ale i filmu se děj docela podobal. Ale někde jsem četla, že se autorka Stmíváním nechala inspirovat, tak je to pochopitelné.
Hlavní postavy byly sympatické. Lara měla celkem drsnou povahu, chvíli mi trvalo si na její jednání zvyknout. Mnohdy mi neseděly sprosté výrazy v jejích myšlenkách a taky jsem se chvílemi pozastavila nad množstvím alkoholu, které Lara do sebe nalila. Ale až jsem si na ni zvykla, moc mě bavila.
A Eric... co vám budu povídat, patří mezi hlavní hrdiny, kteří se vám dostanou pod kůži. Z počátku je takový pan tajemný a postupně se ukazuje jeho úžasná osobnost. :)
Líbil se mi vývoj jejich vztahu od nenávisti k přátelství a nakonec vyústění v lásku... nádhera. Bavily mě prvky nadpřirozena, které se v knize objevovaly a moc se těším na druhý díl, ve kterém se snad vše už vyjasní a odhalí. :)
Lara měla partu blízkých klučičích kamarádů, šlo vidět, že měli opravdu blízký a láskyplný vztah, ale na mě byli moc kontaktní. :D
Jak už jsem psala, nemůžu se dočkat druhého dílu, protože ten konec mi zlomil srdce!

23.12.2023 4 z 5


Hotýlek na Islandu Hotýlek na Islandu Julie Caplin

Pokud chcete příjemný, milý a uklidňující příběh plný lákavého jídla a nádherných míst, neváhejte si přečíst Romantické útěky... Julie Caplin je prostě sázka na jistotu. Tentokrát nás autorka vzala do země ledu a ohně - na Island. Podívat se tam je můj sen.
Jako ve všech jejích příbězích se tu setkáváme s odvážnou hlavní ženskou hrdinkou (Lucy), neodolatelným hlavním mužským hrdinou (Alexem) a velmi sympatickými vedlejšími postavami.
Příběh Lucy a Alexe se mi moc líbil, Lucy byla opravdu skvělá. Ze začátku si držela od všech odstup, byla na dně. Postupně jsme sledovali, jak se vracela zpět do života a znovu začínala věřit lidem, to bylo nejkrásnější. Alexe známe z Cukrárny v Paříži a už tam to byl velký sympaťák, tady si mě získal ještě víc. :)
Hotýlek na Islandu vřele doporučuji!

04.12.2023 5 z 5


Náhodou Náhodou Petra Martišková

Nádherná knížka, která se mi přesně trefila do nálady.
Zamilovala jsem se do ní od první stránky. Prostředí vysoké školy, Toronto a neustálé špičkování hlavních postav vás chytne a nepustí.
Líbilo se mi, že se střídaly pohledy hlavních hrdinů a mohli jsme tak oba lépe poznat. Elena s Nathanem si získali mé sympatie hned od začátku. Kapitoly z pohledu Nathana mě bavily o chloupek víc, protože jsme v nich mohli vidět jeho pravou tvář.
Romantická linka byla velmi pomalá a odvíjela se ve stylu hate to love. Chvilkami jsme měla chuť je trošku popostrčit, ať se to mezi nimi rozproudí, ale ve finále jsem byla vlastně spokojená, protože přesně takový jejich vztah měl být.
Celý příběh prolínalo tajemství, na jehož rozuzlení jsme čekali až do samého konce. I díky tomu máte chuť příběh vůbec neodkládat a číst dál. :)
Na závěr bych ještě vyzdvihla vedlejší postavy, které byly skvělé. Ale nejlepší byla Elenina babička, ta prostě neměla chybu. :)
Příběh vřele doporučuji, pohladí vás na duši.

25.11.2023 5 z 5


Asher Black Asher Black Parker S. Huntington

Ke knížce jsem se dostala díky Podzimnímu bookstormingu a moc za ni děkuji. Sama bych si ji nespíš nevybrala, protože mě moc nezaujala obálkou, ale musím říct, že jsem byla příjemně překvapená.
Pokud čekáte žhavý příběh plný sexu, tak vás musím zklamat. Během prvních kapitol se může zdát, že to k tomu směřuje, ale opak je pravdou. Čeká vás moc pěkná slowburn romantika okořeněná mafiánským prostředím. Chvilkami máte chuť ten jejich slowburn vývoj vztahu trochu popohnat. :D
Hlavní hrdinka Lucy si mě brzy získala svou odvahou a odhodláním. Bavilo mě, že jako jediná dokázala Asherovi oponovat. A Asher? Klasický bad boy navenek, ale pro své blízké by i dýchal.
Jsem ráda, že jsem měla možnost si knížku přečíst. Až vyjde druhý díl, určitě se do něj také pustím.

26.10.2023 4 z 5


Kdyby ze světa zmizely kočky Kdyby ze světa zmizely kočky Genki Kawamura

Co byste dělali, kdyby vám zbýval poslední den života? To je těžká otázka! Ale ještě složitější otázka by byla, co byste dělali, kdyby vám zbýval poslední den života, zjevil se vám Ďábel a nabídl vám další den navíc, když necháte něco zmizet ze světa. To je teprve dilema...
Hlavní hrdina, pošťák, jehož jméno neznáme, se přesně v takové situaci ocitá. Teprve na sklonku svého života si uvědomuje, jak je život cenný. Celkem sympatický Ďábel mu nabídne život, ale na oplátku musí něco nadobro smazat ze světa. Jde o zdánlivě nedůležité věci, které bereme jako samozřejmost. Na první pohled se zdá, že zmizení těchto věcí přinese lidem větší svobodu. Jak uvádí autor, má to ale háček - svoboda s sebou přináší i nejistotu a kdo by chtěl žít v neustálé nejistotě? Já tedy ne.
Musím přiznat, že přestože kniha obsahuje řadu hlubokých myšlenek, očekávala jsem trošku víc. Z počátku mi trvalo se začíst, ale jakmile jsem si zvykla na autorův styl, četlo se mi dobře.
Velká část byla věnovaná vzpomínkám hlavního hrdiny, ale bohužel celý příběh byl podle mě nedotažený. V nejnapínavějším okamžiku jsem otočila stránku a zůstala zírat na seznam kapitol. Moc mě mrzí, že nevím, jak dopadla poslední výzva, kterou si hlavní hrdina vytyčil.
Posledních třicet stránek se mnou tak emočně zamávalo, že jsem ani neviděla na písmenka, některé vzpomínky hlavního hrdiny pro mě byly příliš bolestivé. Téma smrti je pro mě obecně náročné a snažím se s tím pracovat, proto jsem se pro tuto knížku rozhodla.

04.10.2023 3 z 5


Lapeni Lapeni Emily McIntire

Na knihu Lapeni jsem se moc těšila. Zaujala mě svojí obálkou a anotací. Paradoxně anotace je jedním z důvodů, proč dávám v hodnocení o jednu hvězdičku míň. Čekala jsem, že se bude jednat o fantasy retelling příběhu Petra Pana. Po přečtení několika recenzí a úvodního slova autorky jsem byla vyvedena z omylu. Autorka se inspirovala především jmény postav. Dalším důvodem je občasná nelogičnost ve vztazích mezi postavami, nejen hlavními. (Například vztahy v rodině Wendy... nechci zacházet do podrobností, ať nevypustím spoiler.)
Ale i přesto hodnotím knihu velmi dobře. Jedná se o Dark romanci, ve které jsou sice místy pasáže, kdy si člověk vážně řekne, že to snad není možné, ale na vše je čtenář předem upozorněn v úvodním slově autorky.
Musím říct, že hlavní hrdina Hook se vám jistým způsobem dostane pod kůži. Je to toxický partner a sympatie k němu vás donutí přemýšlet o vlastním psychickém zdraví. :D (Možná si mě tak získal právě kvůli jménu, protože Kapitán Hook byl moje nejoblíbenější postava v seriálu Once Upon a Time.)
Wendy, pravý opak Hooka, je lehce naivní, ale milá postava. Ve správnou chvíli umí vystrčit růžky a čtenáře nejednou překvapí.
Oceňuji, že kniha nebyla pouze o erotice. Líbilo se mi nahlížet do nitra postav, poznávat jejich minulost a díky tomu lépe chápat jejich chování v přítomnosti.
Závěr příběhu jsem očekávala trošku jiný, ale i tento stál za to. :)

24.09.2023 4 z 5


Pláž v Chorvatsku Pláž v Chorvatsku Julie Caplin

Tento díl ze série Romantických útěků se mi zatím líbil ze všech nejvíc. Jako vždy jde o krásnou oddechovku plnou dobrého jídla, pití a krásných míst.
Tentokrát nás autorka vzala do Chorvatska na plavbu lodí. Člověk z knížky opět načerpá spoustu inspirace na dovolenou.
V kapitolách se střídal pohled Maddie a Nicka. Hlavní postavu Maddie známe z Cukrárny v Paříži. Mě si Maddie získala už v předchozím díle, protože byla milá, plná elánu, veselá a nebála se jít do neznáma a zažít dobrodružství. Tady mé sympatie jen utužila.
Líbilo se mi, jak se Maddie špičkovala s Nickem. Nick... co říct, no poleze vám nějakou dobu na nervy, ale pak se z něj vyloupne správný chlap, kterého jsme poznali na začátku knihy.
Kdo se ale nevyloupne, je Tara. Pardon, ale ona byla vážně slepice... a to křivdím slepicím. Ta ženská mě tak vytáčela, že to není ani možné. Ani její zdravotní stav mě neobměkčil, je to prostě slípka.
Každopádně tento díl stoprocentně doporučuji! :)

20.09.2023 5 z 5


Šest vran Šest vran Leigh Bardugo

To byl opravdu skvělý příběh! Mrzí mě, že jsem knihu měla dlouho rozečtenou a vrátila se k ním až po delší době. Nicméně na genialitě vystavění příběhu to neubralo.
V této série se seznamujeme s poměrně velkým množstvím postav a začátek příběhu pro mě byl celkem oříšek a chvíli mi trvalo, než jsem se zorientovala. Nicméně po pár kapitolách už vše běželo jako po drátkách. Děj byl napínavý a nepředvídatelný.
Kapitoly jsou psané z pohledu hlavních postav. Nejvíce mě bavily kapitoly Inej a Niny. Všechny postavy autorka precizně vykreslila a rychle si vás získají.
Parta teenagerů, odpadlíků, chovajících se na svůj věk příliš dospěle, přijme kšeft za neskutečné prachy s obrovským rizikem. Všechny hlavní postavy si prožily krušné mládí (dětství), tak není divu, že se do toho pustí. Závěr knihy vás nechá s otevřenou pusou a musíte se pustit do dalšího dílu. :)

27.08.2023 4 z 5


Démon z lesů Démon z lesů Leigh Bardugo

Démon z lesů byl můj první grafický román, který jsem četla. Moc se mi líbil. Příběh nám odhalil střípek z minulosti hlavního záporáka (nebo ne?) Temnyje z Grishaverse.
Alexander (Temnyj, Darkling, Eric..) patří k mým nejoblíbenějším postavám, zejména kvůli jeho složitosti - je padouch nebo hrdina? To už záleží na každém čtenáři. Já ho zbožňuju.
Díky tomuto komiksu mají čtenáři příležitost částečně pochopit Temnyjovo počínání.
Malinko mě zklamalo, že se jedná pouze o jednu kratičkou epizodu v jeho životě. Klidně bych hlasovala pro další díly, které by ukazovaly jeho život. :)
Na závěr musím vyzdvihnout výtvarné zpracování komiksu, krása!

27.08.2023 4 z 5


Láska po španělsku Láska po španělsku Elena Armas

Četla jsem mraky pochvalných recenzí a s radostí se k nim přidávám!
Tato knížka je přesně to, co očekáváte od pohodového letního čtení. Hate to love romantická linka, Španělsko, sympatické postavy, kancelářské prostředí... to vše a ještě víc nabízí Láska po španělsku.
Lina byla báječná hlavní hrdinka, bavilo mě číst její myšlenkové pochody... ta ženská byla živel. A Aaron? Ooo můj Bože, miluju ho! Fešák, o tom žádná, tvrdá maska pro okolí a uvnitř citlivý a vášnivý muž... no neber ho! Ta chemie mezi nimi mě opravdu bavila a nejednou jsem se zasmála nad jejich vzájemným špičkováním.
Nebudu lhát, podobnou love story jsem chtěla vždy zažít. :D
Knihu vřele doporučuji! Čtení na léto, které pohladí na duši.

16.08.2023 5 z 5


Tři drsné lekce Tři drsné lekce Nikki Sloane

Musím říct, že tento díl mě opravdu překvapil a bavil. Z prvního dílu série Klub zavázaných očí jsem byla docela zklamaná a neměla jsem chuť se pouštět do dalších knih.
Autorka se s tím opět nemazlila a vtáhla nás do děje plného žhavých scén hned od začátku. Od půlky knihy erotické scény vyšvihla (haha, doslova) až do extrému, ale tentokrát jsem s tím už počítala.
Líbilo se mi, že byl děj propracovanější, postavy mi byly sympatičtější a jejich příběh mě bavil. Dominik byl hrozně zlatý, ale dokázal teda překvapit. :D Bavilo mě, jak ho Payton svým způsobem pomalu táhla na ''temnou stranu''. Plusové body knížka získala i za to, že se část příběhu odehrává v Japonsku. :)
Jsem opravdu ráda, že jsem si nakonec další díly pořídila, protože tento stál za to. Doufám, že i další díly budou přinejmenším takto dobré.

03.08.2023 4 z 5


Léto lásky Léto lásky Helen Paris

Příjemné letní čtení z krásného prostředí, které neurazí, ale zrovna ani moc nenadchne. Asi jsem od knihy měla přehnaná očekávání.
Nemůžu říct, že by se mi nelíbila, nebyla špatná, ale našlo se několik věcí, které mi nesedly. Nejvíc jsem asi bojovala se stylem, jakým byla kniha napsaná. Říkala jsem si, že když jde o německou autorku, tak to musí být opět pecka a děj bude plynule ubíhat. Ubíhal, ale ne plynule. Během jedné stránky autorka přeskočila i o několik dní, někdy i v jednom odstavci. Chvílemi jsem kvůli tomu ztrácela přehled.
Romantickou linku autorka napsala jako hale to love a slow burn, ale tak moc slow, že jsem si po přečtení říkala, že se tam vlastně většinu knihy nic nedělo. Hate to love linky a slow burn romance mě vždy nejvíc baví, proto jsem asi čekala víc.
Hlavní postavy byly milé, ale na svůj věk nedospělé. Nechápala jsem jejich chování a neschopnost si vše vyříkat.
Abych neříkala jen negativní postřehy - příběh to byl pěkný, líbilo se mi prostředí knihy, to je místo, kam by se člověk rád vydal a odpočinul si tam. Velké plus knize dávám za téma se zvířaty. Hlavní postavy pracovaly jako veterináři a láska ke zvířatům na vás dýchala snad na každé stránce. :)

14.07.2023 3 z 5


Hypotéza lásky Hypotéza lásky Ali Hazelwood

Máte rádi příběhy z prostředí vysoké školy s pomalou romantickou linkou? Pokud ano, neváhejte si přečíst tento úžasný příběh.
Knížka je čtivě napsaná, děj rychle ubíhá a těžko ji budete odkládat. A když skončí, přejete si, aby pokračovala. :)
Hlavní postavy si mě hned získaly, přestože Adam byl docela mrzout. Ale tak nějak jste věděli, že pod tou mrzutou maskou se skrývá víc. Olive se mi zamlouvala od první stránky, myslím, že bychom si v reálném světě rozuměly a probraly všechny naše démony, co nás v hlavě straší. :)
Bavilo mě humorné pošťuchování hlavních postav a také se mi líbila rozdílnost a zdánlivá neslučitelnost jejich povah... ale znáte to, protiklady se přitahují.
Romantická linka byla pozvolná a našla se tu i nějaká ta spicy scéna. V závěru knihy se nachází bonusová kapitola z pohledu Adama. Klidně bych uvítala víc kapitol z jeho pohledu, abychom do něj víc nakoukli.
Jediné malinkaté mínus, které ale neovlivňuje mé celkové hodnocení, je za výraz ''číča'' v bonusové kapitole... to mi vypalovalo oči. :D

04.06.2023 5 z 5


Ochraň mě Ochraň mě J. L. Beck

Po přečtení prvního dílu jsem nečekala, že by mě tato série mohla nějak nadchnout, nicméně tento díl mě nyní na celou sérii nalákal.
Líbilo se mi, že kniha měla zajímavou zápletku a děj rychle ubíhal. Konec zůstal otevřený a já už se těším na další díl. :)
Charaktery hlavních postav autorky opět vyhnaly do extrému, ale nevadily mi. Postavy byly na první pohled neslučitelné protiklady, které se nakonec správně doplňovaly.
Jak nás upozorňuje varování na obálce knihy, v příběhu je mnoho vulgarit, erotických scén a násilí. S tím ale musí čtenáři mafiánských Dark Romance knih počítat. :)

25.04.2023 3 z 5


Má sestra je sériový vrah Má sestra je sériový vrah Oyinkan Braithwaite

Přiznám se, že jsem měla obavy, jak se mi bude knížka líbit, protože jsem zvyklá na jiný žánr. Nicméně změna žánru už byla potřeba, abych se vyhnula čtenářské krizi. A jsem celkem mile překvapená. :)
Knížka se četla velmi dobře, byla členěná na krátké kapitoly, takže čtení rychle ubíhalo. V ději se objevují střípky vzpomínek na minulost hlavních postav, které částečně vysvětlují jejich jednání v přítomnosti.
Hlavní postavy jsou dvě sestry, které žijí v Lagosu. Celý příběh je zaměřen na vztah těchto sester a je psaný z pohledu jedné z nich. Bavily mě sarkastické myšlenky Korede a černý humor, který se příběhem táhl. Postupně se odhalovalo nitro hlavní postavy Korede, ale její sestra Ayoola příliš vykreslená nebyla. Zrovna u ní by mě zajímalo, co se jí honilo hlavou.
Čekala jsem v knize víc napětí, ale to se mi nedostalo. Kniha skončila celkem otevřeně, podle mě tam některé situace zasloužily uzavření. Ve výsledku mě to trochu mrzí, ale i tak hodnotím knihu dobře.

10.04.2023 3 z 5