Má sestra je sériový vrah

Má sestra je sériový vrah https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/410428/bmid_ma-sestra-je-seriovy-vrah-5PI-410428.jpeg 3 276 84

Korede je zahořklá. Není divu… Její sestra Ayoola je krásná a oblíbená, jenže dost možná i šílená. Měla přítele, ale ten je teď po smrti. Stejně jako ti dva před ním. Korede vytrhne od večeře vyplašený telefonát. Volá jí sestra Ayoola a Korede hned ví, co se od ní čeká: bělidlo, gumové rukavice, pevné nervy a silný žaludek. Tohle je třetí chlap, kterého Ayoola poslala do věčných lovišť — prý v sebeobraně. Třetí tělo, kterého se Korede bude muset zbavit. V zájmu všech Nigerijců by měla jít na policii, jenže ona svou sestru miluje a rodina je přece na prvním místě. Pak ale Ayoola začne chodit se sympatickým lékařem z nemocnice, kde Korede pracuje jako zdravotní sestra. Korede doktora Tadeho už dlouho miluje a nehodlá se smířit s tím, že i on skončí s kudlou v zádech. Jenže zachránit jednoho by znamenalo obětovat druhého… Do milostného trojúhelníku mezi Korede, Ayoolou a Tadem se vplétá obraz dětství obou sester, poznamenaný temnou vzpomínkou na krutého otce a jeho tragickou smrt. Nebo snad ne zase tak tragickou? Román o lásce, o Lagosu a o tom, že krev je hustší než voda. A hlavně se hůř odstraňuje z koberce.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Host
Originální název:

My Sister, the Serial Killer , 2018


více info...

Přidat komentář

Peťula91
03.03.2024 1 z 5

Kniha mě vůbec nebavila. Čekala jsem napínavý thriller či zajímavou detektivku.
Bohužel to nejlepší z knihy je obálka a krátké kapitoly, díky kterým máte příběh rychle za sebou.

raty
10.01.2024 4 z 5

Pro mě zajímavá sonda do současné literatury v Nigérii.

Dvě sestry. Starší velmi ctí, že krev není voda. I v případě, že je třeba pomoci mladší sestře, která má zvyky kudlanky nábožné.
Thrillerem bych tuto poměrně krátkou knihu nenazvala. Pokud se jedná o humor je hodně za hranou. Postavy si opravdu neoblíbíte a když, tak o ně brzy přijdete. Autorčin styl je dost úsporný, ale nenechává nic bez vysvětlení.
Celkově mě příběh zaujal a čtení bavilo.


TerkinKnižnySve
22.12.2023 2 z 5

Oyinkan Braithwaiteova - Má sestra je sériový vrah


Počet strán: 213
Vydavateľstvo: @hostbrno
Žáner: #thriller #detektivka

toto bola paródia na Thriller?

Neviem čo by som k tomu viac dodala, jednanie hlavnej postavy bolo na hlavu, jednanie jej sestry bola čistá psychiatria ale okej no...

Ďakujem za stafetu aspoň som sa zasmiala Martin Petráš

Štafeta č. 112

#kniznastafeta
#kniznarecenzia
#recenzieTerka #milujemeknihy2 #stafetovyzavislak #masestrajeseriovyvrah

Obsah

#milostnytrojuhelnik #rodina #vraždy

Korede je zahořklá. Není divu Její sestra Ayoola je oblíbená a hezká, ale dost možná i šílená. Měla přítele, ale ten je teď po smrti. Stejně jako ti dva před ním.

Korede vytrhne od večeře vyplašený telefonát. Volá jí sestra Ayoola a Korede hned ví, co se od ní čeká: bělidlo, gumové rukavice, pevné nervy a silný žaludek. Tohle je třetí chlap, kterého Ayoola poslala do věčných lovišť prý v sebeobraně. Třetí tělo, kterého se bude Korede muset zbavit. V zájmu všech Nigerijců by měla jít na policii, jenže svou sestru miluje a rodina je přece na prvním místě.

Pak ale Ayoola začne chodit se sympatickým lékařem z nemocnice, kde Korede pracuje jako zdravotní sestra. Korede doktora Tadeho už dlouho miluje a nehodlá se smířit s tím, že i on skončí s kudlou v zádech. Jenže zachránit jednoho by znamenalo obětovat druhého

Do milostného trojúhelníku mezi Korede, Ayoolou a Tadem se vplétá obraz dětství obou sester, poznamenaný temnou vzpomínkou na krutého otce a jeho tragickou smrt. Nebo snad ne zase tak tragickou?

Román o lásce, o Lagosu a o tom, že krev je hustší než voda. A hlavně se hůř odstraňuje z koberce.

dlabikk
14.12.2023 1 z 5

Ještě, že to bylo tak krátké. Vůbec bych to nenazvala thrillerem. Za mne ztráta času. Naštěstí jsem knihu nemusela číst, přečetla mi jí Zuzana Kajnarová.

Janka23
19.10.2023 1 z 5

Tato kniha mě moc nebavila. Četla se rychle, ale ze začátku jsem byla zmatená. Konec byl urychlený.

Lucie846
02.10.2023 1 z 5

Tato kniha se mě moc nelíbila. Myslím si že to nemá nic společného s detektivkou.

mirec88
21.09.2023 3 z 5

Zaujímavý, netradičný pohľad na problematiku trocha iného, nie bežného sériového vraha, ktorému dokonca držíte palce. Zároveň je to dobrá sonda do inej kultúry. No nič extra vo mne kniha nezanechala, takže je to čistý priemer. Počúval som to ako audioknihu, ktorú som kúpil na svojich potulkách Prahou v Levných knihách za buď 39 alebo 49 Kč, ale za tie peniaze to stálo zato. Príjemná 4-hodinová novela.

Lejdus
17.09.2023 3 z 5

Zalíbil se mi pohled do jiné kultury, prostředí nemocnice, režimu. Velmi pěkně zpracované. Konec lehce otevřený

Aleen
01.07.2023 4 z 5

Překvapení. Kniha není detektivka, ale sonda do duše i do kultury. Mnohem svižnější, než jsem čekala. Ačkoliv je z anotací jasné, o co v příběhu půjde, nenudila jsem se. Vše bylo řečeno, ale ne prvoplánově. Sice jednohubka, ale hned na ni nezapomenu, jako na spoustu jiných knih, které čtu.

B18r
09.06.2023 3 z 5

Úplně jiný druh psaní, než na který jsem zvyklá. Nicméně četlo se samo, ale žádný zázračný příběh nečekejte. Knihu jsme četla jen proto, že mě zaujala obálka a dostala jsem ji zdarma k objednávce. Sama bych si ji nevybrala.

Stanas513
06.06.2023 3 z 5

Na knize mě upoutala hlavně obálka s Angelinou Jollie a tak jsem si ji koupila. Román je psán spíše formou deníku s průběžnými návraty dvou sester do dětství. Starší chrání tu mladší i za cenu lhaní policistům. Určitě bych nevěřila, že by mohlo dívce projít hned několik vražd bez sebemenšího podezření ve skutečnosti. Na prvotinu je román čtivý, ale bez očekávání větší zápletky.

Janadvorackova
31.05.2023 3 z 5

Příběh zdravotní sestry, která není sériový vrah. A její sestry - promiskuitní nesympatické, duševně vyšinuté puberťačky, která jím je, ale navíc jako by si to snad ani neuvědomovala, je divný.
Tedy do doby, než dospějete ke kořenům jejího, respektive jejich jednání.

Má to takový africký šmrnc, ale vlastně autorčin styl a malinko nezvyklé reálie byli asi zajímavější než samotný příběh.

Uma
20.04.2023 3 z 5

Fajn kniha. Krátké kapitoly se čtou rychle.

denisa8946
10.04.2023 3 z 5

Přiznám se, že jsem měla obavy, jak se mi bude knížka líbit, protože jsem zvyklá na jiný žánr. Nicméně změna žánru už byla potřeba, abych se vyhnula čtenářské krizi. A jsem celkem mile překvapená. :)
Knížka se četla velmi dobře, byla členěná na krátké kapitoly, takže čtení rychle ubíhalo. V ději se objevují střípky vzpomínek na minulost hlavních postav, které částečně vysvětlují jejich jednání v přítomnosti.
Hlavní postavy jsou dvě sestry, které žijí v Lagosu. Celý příběh je zaměřen na vztah těchto sester a je psaný z pohledu jedné z nich. Bavily mě sarkastické myšlenky Korede a černý humor, který se příběhem táhl. Postupně se odhalovalo nitro hlavní postavy Korede, ale její sestra Ayoola příliš vykreslená nebyla. Zrovna u ní by mě zajímalo, co se jí honilo hlavou.
Čekala jsem v knize víc napětí, ale to se mi nedostalo. Kniha skončila celkem otevřeně, podle mě tam některé situace zasloužily uzavření. Ve výsledku mě to trochu mrzí, ale i tak hodnotím knihu dobře.

yaoiyuri
09.04.2023 3 z 5

Nenáročná "detektivka naruby". Žádný literární zázrak, ale jako knížka k vodě, do vlaku či jen tak na oddych dobré. Krátké kapitoly, široké řádkování, svižně ubíhající děj. Pro nás nezvyklé prostředí nigerijského Lagosu s občasnými záblesky kulturních rozdílů, jen ty postavy jsou zvláštně nesympatické a jejich chování a motivace občas naprosto nelogické či bizarní. Celá ta familie by měla investovat do psychiatra.

Ignis
29.12.2022 4 z 5

(SPOILER) Bavilo mě to, taková lehká záležitost na jedno přečtení, četlo se to skoro samo.
Jen mě teda mrzel ten konec, který vlastně není.

edith79
21.12.2022 2 z 5

Jé, tohle mě nebavilo. Tentokrát jsem poslouchala audio a to bylo načteno skvěle. Toť vše. Děj byl prazvláštní , sestry nesympatické. Naštěstí byla audiokniha krátká. Bylo to také tím, že jsem po knize sáhla tak trochu na sílu kvůli výzvě a často jsem měla chuť to vypnout. Ale od toho je to výzva, tak jsem doposlouchala a žádné wow se prostě nekonalo.

JPBelmondo
14.12.2022 2 z 5

Přečteno v rámci čtenářské výzvy. Kapitoly krátké, rychle přečteno. Kniha není špatná, ale nic mi to nedalo, ničím mě to neobohatilo. Co říct? Suma sumárum asi toto: Titul knihy je rozhodně to nejzajímavější z celé knihy.

jaste
07.11.2022 2 z 5

Audiokniha. "Cetla" jsem jen kvuli ctenarske vyzve a myslim, ze jen diky tomu jsem to doposlouchala. Pribeh s absolutne nesymatickymi hrdinkami, ktery se zvlastne propletal. Dle nazvu jsem cekala neco mnohem zajimavejsiho.

VercaV
26.09.2022 3 z 5

Tohle byla rozhodně zajímavá kniha. Byla zvláštně napsaná a i ten děj. Kniha je krátká, přečetla jsem ji běhěm jednoho odpoledne. Děj samotný mě docela bavil, jen ta její sestra mě často vytáčela, to že sebou Korode tak manipulovat. Děj z nemocničního prostředí mě taky bavil, jen jsem nechápala, že se Korode, zdravotní sestra, zpovídala pacientu v kómatu.
Co se týká konce, tak ten mě trochu zklamal. Čekala jsem něco víc, nějak víc to ukončené. Ale celkově to byl zajímavý pohled do africké nemocnice a prostředí.

Štítky knihy

prvotina thrillery sérioví vrazi sestry milostný trojúhelník Nigérie nigerijská literatura Lagos

Autorovy knížky

Oyinkan Braithwaite
nigerijská, 1988
2019  59%Má sestra je sériový vrah

Kniha Má sestra je sériový vrah je v

Právě čtených2x
Přečtených358x
Čtenářské výzvě166x
Doporučených7x
Knihotéce167x
Chystám se číst117x
Chci si koupit18x
dalších seznamech3x