Denisa232623 Denisa232623 komentáře u knih

☰ menu

Neznámá Neznámá Tess Gerritsen

Ač bylo pokračování s Jane smutné, tak pro mne byly předchozí díly zajímavější a napínavější. Každopádně nechci si vůbec připouštět, že tohle co se dělo v knize se děje i v reálném světě..
Ale co bych chtěla podotknout je, že miluju nápady autorky a jak dokáže vymyslet tak skvělý a zajímavý příběh.

29.04.2024 4 z 5


Dvojče Dvojče Tess Gerritsen

Není to tak dávno, kdy jsem v ruce držela první knihu od T.Gerritsen a naprosto mě uchvátila. A tentokrát tomu nebylo jinak. Za mě byla kniha napínavá od začátku až do konce. Je pravda, že začátek se rozjížděl pomaleji, ale autorka nás nahlodává už na samém začátku. Pěkně pomalu, postupně a člověk má tendenci číst dál a dál.

Zajímavý děj, zápletka i závěr a já rozhodně doporučuji!

17.04.2024 5 z 5


Smrtící volání Smrtící volání Angela Marsons

Dnes se asi ztotožním se spoustou komentářů a větami, které byli již řečené. Jakožto milovník Angely dávám tentokrát 3,5*, protože to si kniha zaslouží, ale je to jen proto, protože děj se dost vleče, knihu jsem četla poměrně dlouho a nakonec z toho vyleze docela překombinovaný závěr. Doufám, že další dílo bude opět o něco svižnější a více uvěřitelné.

11.04.2024 3 z 5


Hříšnice Hříšnice Tess Gerritsen

Moje třetí kniha od autorky a také v sérii. Musím říct, že po druhém díle jsem byla trošku v očekávání co přijde, ale byla jsem mile překvapena. Děj byl napínavý od začátku až do konce (minimálně pro mne) a nemohla jsem se odtrhnout od čtení. Líbí se mi, že se v příběhu prolíná vždy více věcí a příběhů, ale neřekla bych, že je v tom nějaký chaos.

Jediné co bych vytkla tak to, že vlastně nevím proč musela umřít Camille. Co viděla nebo slyšela tak hrozného?! Toť za mě nedořešená věc

25.02.2024 5 z 5


Vražedná mysl Vražedná mysl Angela Marsons

Všechny knihy od A.Marsons jsou skvělé. Některé mají malé mínusy, ale všechny jsou čtivé. Nijak tomu nebylo ani u tohoto dílu a dávám plný počet *. Téma sekty bylo zajímavé a je smutné vědět, že stačí velmi málo k přesvědčení člověka a ještě v případě, že se nachází v blbé životní situaci.

12.02.2024 5 z 5


Tíživé ticho Tíživé ticho Robert Bryndza

Po přečtení další knihy od R.B jsem dost na vážkách zda se mi líbila nebo nelíbila. I když se jedná o knihu a v knihách jsou příběhy z velké části smyšlené tak tady už byl děj dost překombinovaný s mezerami a něco mi tam chybělo. Nicméně jako celek se čte dobře, odehrává se v Chorvatsku a to bylo příjemné. Ale na série s Kate ani s Erikou to nedosáhne a víc než 2,5* dát nemůžu.

28.12.2023 2 z 5


Dětské duše Dětské duše Angela Marsons

Jestli někdo tvrdil, že se v předchozím díle série (Mrtvé vzpomínky) vyskytuje spousta postav tak ještě nečetl tento díl. Slabší díl, kde je opravdu velká spousta postav. Celkově jsem se do čtení tentokrát lehce nutila. A příběh nebyl tak zajímavý.

09.12.2023 2 z 5


Učedník Učedník Tess Gerritsen

Musím říct, že se budu opakovat, když řeknu, že první díl série byl lepší. Chirurg měl napětí, čtivost, spád a spoustu dalšího. Kdežto v učedníkovi mi přijde, že děj plyne tak nějak pomaleji. Chybí tomu ta svižnost. A Jane Rizzoliová je už trochu otravná postava. Každopádně i druhý díl je poutavý a já si knihu užila od začátku do konce. A věřím, že brzy budu v sérii pokračovat dál.

09.12.2023 4 z 5


Mrtvé vzpomínky Mrtvé vzpomínky Angela Marsons

Je pravda, že postav je v příběhu až příliš, ale kdo čte postupně sérii od p. Marsons tak si to dá časem do souvislostí. Dobrý a čtivý díl, kterému až na tu várku postav nemám co vytknout.

17.11.2023


Pomocnice Pomocnice Freida McFadden

Jsem ráda, že se zde nedají psát komentáře pod hodnocení, protože jsem si zcela jistá, že bych dostala jen samý hejt, ale za mě každý pěje na tohle dílo ódy a ono vlastně není úplně proč.

První * dávám určitě za čtivost, protože to se knize nedá upřít a i přesto, že nezpůsobila wow efekt tak se četla velice dobře.
Druhou * dávám za originální námět.
Ale tady jsem začala a i končím. Miluji thrillery, ale tohle byla slátanina.
Takže všem příznivcům této knihy se omlouvám, ale za mě není dobrá.

18.10.2023 2 z 5


Dvojník Dvojník Brian Freeman

Před čtením dalšího dílu od pana Freemana jsem byla v rozpacích, protože si dost často čtu komentáře zde a trochu jsem se bála, že budu zklamaná po skvělé sérii s Frostem. A to se i z části stalo. Když jsem začala číst a do knihy se vmísil pojem paralelní světy tak už jsem v hlavě měla pomyslný vykřičník ve smyslu, že to bude hrozná kravina. Tento názor jsem měla docela dlouho, ale zároveň je kniha velmi čtivá a proto jsem hltala každou jednu stránku abych zjistila jak to vlastně dopadne. A ve finále to byl tak očekávaný konec až jsem se sama sobě zasmála, že mě to ani jednou nenapadlo. Každopádně tentokrát se nepřidám k těm co se to nelíbilo, ale ba naopak to byla velmi dobrá kniha a já pana Freemana hltám a doufám, že bude psát ještě dlouho.

13.07.2023 5 z 5


Ďáblova cesta Ďáblova cesta Robert Bryndza

Přemýšlím co napsat abych se stále neopakovala s hodnocením knih od pana Bryndzy. Moc se mi líbí, že má kniha ten správný napínavý děj i když zrovna netečou potoky krve, nikdo nezabíjí a podobně. Na druhou stranu mi tam přišlo až příliš ALE co se týká předešlého vyšetřování. Co tehdejší vyšetřovatelé mohli udělat a neudělali, na co se mohli více zaměřit a neudělali to atd., ale to by pak asi nevznikl ten správný thriller a ve finále stejně hodnotím 5*, protože je to příjemná jednohubka.

06.06.2023 5 z 5


Pohřbená pravda Pohřbená pravda Angela Marsons

Asi půjdu proti davu, ale za mě nejslabší díl.. Zbytečně moc postav, zase opakované téma pěstounství atd. Asi už je toho příliš. Barva pleti se řeší v médiích, televize to chrlí do všech stran a ještě je to i v knihách. Určitě je důležité upozorňovat na to, že barva pleti z nás nedělá ani lepšího ani horšího člověka a to stejné je i se sexuální orientací. Ale čeho je moc, toho je příliš a přijde mi, že tyhle témata teď převládají všude a zbytečně moc.
Každopádně už se těším, až si otevřu pokračování případů s protivkou Kim Stoneovou.

18.05.2023 2 z 5


Vytoužená smrt Vytoužená smrt Cara Hunter

(SPOILER) Možná budu vyčnívat z davu, ale já si teď nemůžu pomoct. Knihy Cary Hunter miluju. Líbí se mi styl psaní, novinové výstřižky, přepisy výslechů a různých rozhovorů. Taktéž opakované úvodní představení týmu vyšetřovatelů. Ale tento díl byl slabota.. Začátek byl velmi slibný, anotace slibovala velké věci, ale ve finále se kniha jen velmi dobře čte, děj plyne, ale nic se z toho nevyvrbí. Asi jsem už moc zhýčkaná a čekala jsem větší zápletku.

*SPOJLER*
- trochu mi chyběla Erica Somerová a její děj byl daný trochu do ústraní
- nechápu na co čekala Camilla Rowanová 15 let ve vězení (ano dopustila se něčeho strašného na svém dítěti, ale nezabila ho)
- opravdu Camillu zneužíval její otec nebo se na všem podílel i pan Ward? Za mě dost useknutá část celého příběhu

A takhle bych mohla pokračovat ještě dál. Více než 3* dát nemůžu a i tak mě svrbí prsty, protože kdyby to nebyla Cara Hunter tak více než 2* nedám.
Ale co se nelíbilo mě se naopak jiným líbit může a určitě je to kvalitní čtení.

02.05.2023 3 z 5


Les v domě Les v domě Alena Mornštajnová

Musím se přiznat, že knihy od paní Mornštajnové jsem měla dlouho na hromádce a díky Lesu v domě jsem začala.. Kniha byla skvělá, četla se sama, ale ta bezmoc co vás provází celý příběh.. Čeho jsou lidi schopní se dopustit na dětech a jen představa, že se tohle děje normálně.. Bylo to depresivní čtení, ale moc pěkné pokud se to dá takhle nazvat. Ovšem plný počet hvězdiček nedám, protože některé pasáže mi malinko neseděly..
Ale co bych tedy chtěla vypíchnout je metafora s lesem. Smekám!

26.04.2023 4 z 5


Pokrevní pouta Pokrevní pouta Angela Marsons

Tentokrát je kniha rozdělená v na dva samostatné případy nijak si nesouvisející. A já musím říct, že případ ve kterém vystupuje Alex mě místy až štval. Jestli někdo považuje inspektorku Kim za nepříjemnou tak je to opravdu jen slabý odvar Alex. Měla dobrý plán, ale za mě už to bylo trošku překombinované. Kdežto druhá linka související s jiným případem byla super. Vše na sebe krásně navazovalo a po předchozím díle tento hodnotím velmi kladně.

21.04.2023 4 z 5


Krvavý anděl Krvavý anděl Franck Thilliez

Na knihu jsem se hodně těšila a taky jsem ji sháněla všude možně, protože už není k dostání. Ale přiznávám, že jsem měla velká očekávání a přišlo jen zklamání..
Nepovedená zápletka, nezajímavé téma, přeskakování z jednoho tématu na druhé, spousta jmen a do čtení jsem se hodně nutila.. No asi jen rozuzlení případu mi přišlo zajímavé. Za mě palec dolů (bohužel).

04.04.2023 2 z 5


Genesis Genesis Chris Carter

Další pecka od Cartera.. Musím říct, že to byl první díl kde jsem měla malinko problém s některým násilím co mentor prováděl na obětech a to jsem si říkala, že už mě nic nerozhází.. Každopádně i přes zbytečně vleklé pasáže s vysvětlováním nejde knihu jen tak odložit. Další bravůrně vymyšlený příběh a já jen s úžasem zírala jak to vše dokázal Carter pospojovat a vytvořit tak další skvělou knihu.

16.03.2023 5 z 5


Tichá modlitba Tichá modlitba Angela Marsons

(SPOILER) Třetí a zároveň další ze série s Kim. Budu mezi těmi pár lidmi, kteří nechápou vysoké hodnocení.. Nic se nemění na tom, že je kniha svižná, má krátké kapitoly a dobře se čte. Ale bohužel byl tento díl zatím nejslabší.
Dlouhou dobu jen sedíme ve vyšetřovací místnosti u jednoho z párů, kterým bylo uneseno dítě a na konci se to vše dohání. Ikdyž ta část kdy je Kim zavřená s jedním s únosců v malé kobce je taktéž přitažená za vlasy..
Budu doufat, že další díly budou stejně dobré jako první a druhý.

Dodatek: za mě můžu říct, že mi do knihy vůbec nezapadaly kapitoly týkající se vyšetřování smrti Dewaina. Ani samotný příběh s tím spojený - gang.

10.03.2023 3 z 5


Terapie Terapie B. A. Paris (p)

Přemýšlela jsem zda dát 3* nebo 4* a nakonec se rozhodla pro trojku. Kniha sama o sobě se čte velmi dobře, ale je tam pár drobností, které mi asi vadily a možná jsem čekala něco víc, minimálně na závěr, ale žádný zvrat nepřišel. I přesto tuhle knihu doporučuji všem příznivcům B.A.Paris

23.02.2023 3 z 5