Terapie

Terapie https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/488502/bmid_terapie-9cJ-488502.jpg 4 1058 291

V každé duši je místnost, do které je nebezpečné vstoupit. Když se Alice a Leo přestěhují do exkluzivního obytného komplexu, splní se jim celoživotní sen. Existuje však jeden temný důvod, proč luxusní rodinnou vilu v uzavřené komunitě mohli koupit tak výhodně – a tím je bývalá majitelka, psychoterapeutka Nina. Co se s ní přede dvěma lety stalo? A proč o tom nikdo ze sousedů nechce mluvit? Alicina zvědavost se změní v posedlost a ve zdánlivě dokonalém domě se začnou odehrávat nevysvětlitelné věci. B. A. Paris, autorka bestsellerů Za zavřenými dveřmi a V pasti lží, se v Terapii vrací k tomu, v čem je nejlepší - k napínavému psychologickému thrilleru.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Motto
Originální název:

The Therapist , 2021


více info...

Lenoulinka
Lenoulinka
10.03.2024 3 z 5

Autorku mám docela načtenou, ale tohle bylo asi to nejslabší, co jsem od ní četla. Klidně bych 100 stran oželela, kdy se pořád placali po návštěvách.

Lejdus
Lejdus
28.02.2024 5 z 5

Další skvělý příběh autorky. Moc jsem se na ni těšila. Ve výsledku mi přišly veškeré pasáže knihy podstatné a přestože jsem byla zpočátku překvapena počtem stran, jsou důležité všechny k ucelenému příběhu v knize. Kniha mne bavila, jedná se o aktuální téma - psychické onemocnění, je fajn, že autorka se zaměřuje na terapeutická sezení. V


castiglione
castiglione
17.01.2024 5 z 5

Jojojojojo a ještě jednou jo. Tohle mě baví - čtivé, napínavé, překvapivé, zamotané, tak trochu psycho, a jen nedočkavě čekáte, co se z toho na konci vyklube. Tak to mám ráda. Tak to má být. Někdy je potřeba se i bát společně s hlavní postavou a zapomenout na celý svět kolem.

Ishir
Ishir
06.01.2024 5 z 5

Páni to byla napínavá jízda. První kniha od autorky a určitě ne poslední.

klarinka9974
klarinka9974
04.01.2024 4 z 5

Autorka dokáže vždycky napsat přesně to, co chceme číst. Aby byl příběh zajímavý, bavil nás od první kapitoly, aby byli všichni podezřelí a nebo jsme všem věřili. I v této knize je vše, co má být. Láska, nenávist, zrada, tajemství a vražda. Příběh se skvěle čte, začínají se dít postupně divné věci až nakonec Alice začne být posedlá samotným odhalením. S každou další kapitolou jsem už nevěřila vážně nikomu ale, že by konec dopadl takto, jsem vážně nečekala. Konec byl opravdu velkým překvapením. Další skvělá kniha od mé oblíbené autorky.

Jack Bauer
Jack Bauer
13.11.2023 2 z 5

Skvěle napsáno jak jsme od Paris zvyklí, ale román spíše pro ženy. Začátek zbytečně natahovaný, samé návštěvy sousedů, nic se neděje. Na zadním obalu opět lákavě napsáno, že čtenář bude tajit dech a nestačit obracet stránky, že knihu neodloží, nervy, někteří tu píší, že ke konci horor atd. Možná pro ženy ve stříhání vlasů. Tuctový román, který kdyby nenapsala Paris, tak by tak prodejný nebyl. Zlákalo jen její jméno, ale s touto knihou jsem s Paris asi skončil.

tereziehl
tereziehl
09.11.2023 5 z 5

(SPOILER) Mně se to líbilo. Super čtivé, což jsem ale ostatně věděla už ze Zavřených dveří. Tohle rozuzlení i námět mě bavilo mnohem více, ale mohlo toho být o trošku méně. Nelíbilo se mi, že si Alice náhodně vzpomínala na podobné vraždy z různých období a pak ještě k tomu i z jiné země, a nakonec za všemi fakt stál on. To bylo za mě už fakt moc. Spadla mi ale brada v moment, kdy jsem pochopila, že terapeutické deníky jsou jeho a né Niny, líbilo se mi i že byl synem Lorny s Edwardem, i když už na hraně, za mě pořád fajn. Ve výsledku se mi to líbilo moc, tu lehkou překombinovanost se pro nevídaně zajímavý plottwist rozhoduji ignorovat. :-)

koki.veru
koki.veru
02.11.2023 5 z 5

Super psychothriller. V jednu chvíli mě napadlo, kdo by mohl být vrah, ale pak jsem to zamítla, takže jsem byla ke konci hodně překvapená. Od této autorky jsem četla všechny knížky a i tato byla za mě super. Doufám, že přijde ještě nějaká.

VěraČamková
VěraČamková
28.10.2023 3 z 5

Zajimavý příběh, dobře se četl, jedna z lepších knih autorky.

Verunka289
Verunka289
19.10.2023 4 z 5

Opět skvělý psychothriller z pera této autorky. Zatím jsem s ní nikdy nešlápla vedle. Kniha byla plná tajemství, vůbec jsem nevěděla, komu tady věřit, co se vlastně v Kruhu děje.... měla jsem pocit, že jsou do toho namočení snad úplně všichni dle jejich chování. Závěr byl nečekaný, měla jsem v hlavně úplně jiného pachatele.

maryska09
maryska09
18.10.2023 4 z 5

Dobře napsaná kniha plná tajemství, podezření a podivných okolností. Trochu překombinovaná, ale má nečekaný závěr a dobré vysvětlení

dzejkbeltygros
dzejkbeltygros
13.10.2023 4 z 5

Skvěle napsaný psychologický román opředený tajemstvím od začátku až do konce. Byla jsem ve velkém napětí a netušila skoro až do samého konce, kdo je tím, kdo zabil Ninu. Občas mi to přišlo malinko přehnané (hlavně reakce Tamsin a ostatních, a velmi často i samotné Alice). V průběhu jsem podezřívala snad všechny sousedy jako ona. Závěr super! A četlo se to jedním dechem od začátku až do konce.

lenikhor
lenikhor
28.09.2023 3 z 5

Knihu jsem četla v rámci čtenářské výzvy - kniha s tajemstvím, a to určitě splňuje vrchovatě. Čte se dobře, akorát konec mi přišel překombinovaný.

Ivka.Iva
Ivka.Iva
24.09.2023 5 z 5

Výborné a čtivé. Přečetla sjem skoro na jeden zátah.

čef
čef
22.09.2023 4 z 5

Pro mne vcelku zajímavý příběh, i když na mne obvykle tyto psychologické thrillery příliš nepůsobí. Zde však si autorka umně pohrála se stupňovaným napětím a pátrání po vrahovi a tajemném nočním návštěvníkovi bylo docela dobře podané. Také jsem si při čtení některých pasáží trochu zavzpomínal na Londýn, pro mne mohlo být tohoto i více.

Tída
Tída
21.09.2023 4 z 5

Bydlení v Kruhu bych tedy nechtěla ani zadarmo, ale jinak postav tak akorát, zajímavě propletené, jen ten konec se mi zdál trochu přehnaný...

Kubajzz
Kubajzz
16.09.2023 5 z 5

Jako vždy super knížka od mé oblíbené autorky :-) A dokonce jsem tentokrát ani netušil finální rozuzlení, jak to bylo celé propletené :-) Knížka super a rozhodně doporučuji k přečtení ;-)

Dandulka
Dandulka
12.09.2023 5 z 5

Opět skvěle napsáno. Mistrně propracované a k tomu čtivé. Jedním slovem exkluzivní!!!!

knihomolka27
knihomolka27
10.09.2023 3 z 5

(SPOILER) 2,5 HVĚZDIČEK.

Terapie je skvělým, letním, oddechovým thrillerem, který je svižným, přímočarým příběhem na dvě odpoledne...ovšem větší dojem to ve vás asi nezanechá. Terapie je nejvhodnější pro začínající čtenáře tohoto žánru, kteří se nechtějí koupat v hektolitrech krve, nebo luštit zapeklité vzorce či se pomalu šnečím tempem prokousávat stránkou po stránce. V tomto směru je B. A. Paris určitě jednou z autorek co všechny atributy pro nenáročné thrillerové počtení úplně vpohodě splnuje. A mě to tak i vlastně vyhovuje....ALE

Terapie byla fajn, ale mám k ní pár výhrad. Kniha je o několik stránek nutně delší než by musela být . Mnoho věcí se tam opravdu hodně často opakuje skoro až do zblbnutí, což člověku po čase začne lézt na nervy. Což není jediná věc, co vám zabrnká na vaše nervy....za to se zaslouží celkem jednoduše i hlavní hrdinka - ta má sice světlé chvilky a jako amatérský detektiv neurazí, bohužel je ale v mnohých situací přinejlepším otravný a při nejhorším úplně naodstřel. Asi celkem chápu co jejím počínáním chtěla autorka říct, ale né vždy to tam zapadlo a to zpracování bylo přinejmenším zvláštní. Hrozně mě iritovalo jak první půlku knihy neustále řešila, že její přítel jí neřekl o vraždě v jejich domě, a taky mě štvalo, že se s tím nedokázala vyrovnat. A to nejsem nijak necitlivá...ale kdyby každý dům, kde někdo zemřel nebo byl zabit měl zůstat opuštěný, tak zachvíli, lidé nemají kde bydlet. Přišlo mi to zbytečně dětinské, a i přesto, že mě by to asi taky přišlo zezačátku nepříjemné...tak pořád je to jen dům a nic jiného. A Leo je jedním z nejmín realistických mužských knižních hrdinů - jelikož mít takovou svatou trpělivost s někým jako je hlavní hrdinka, to by prostě ruku na srdce neměl nikdo. Jelikož mu za tu knihu volala už asi 50, nechtěla ho pouštět do jeho vlastního domu, neustále ho obvinovala a chovala se k němu hůř jak k psovi, takže tak.

Číst mě to určitě bavilo, i když to zkrácení by tomu jen prospělo. Příběh mi místy přišel děravý a nedotažený, nebyl tak atmosferický jako jiné thrillery. Hlavní hrdinka mě celkem vytáčela a byla hodně často vyloženě otravná, a její myšlenkové pochody docela vyhrocené - třeba to se jménem Nina. Jako okecat by se to dalo, ale přišlo mi to tam trochu divné a moc mi to nesedlo. Vlastně nevím co víc dodat - občas to bylo hodně napínavé, a i celkem atmosferické...ale jako celek - nevím no, něco tomu trochu chybí, a četla jsem i za mě lepší thrillery, ale pořád se jedná o fajn čtení, které vás zaručeně zabaví a užijete si ho.

Terezk-a
Terezk-a
09.09.2023 5 z 5

Za mě skvělé. Hezky čtivě napsané, napínavé s konečným rozuzlením na které čtenář čeká celou dobu. Moje první kniha od B. A. Paris a rozhodně mě nezklamala. Naopak!
Fakt skvělé čtení.

Štítky knihy

tajemství

Autorovy další knížky

B. A. Paris (p)
britská, 1958
2017  86%Za zavřenými dveřmi
2018  85%V pasti lží
2019  72%Přiveď mě zpátky
2020  77%Dilema
2022  82%Terapie

Kniha Terapie je v

Právě čtených13x
Přečtených1 410x
Čtenářské výzvě262x
Doporučených39x
Knihotéce366x
Chystám se číst691x
Chci si koupit194x
dalších seznamech9x