ddomikk ddomikk komentáře u knih

☰ menu

Až mě uloží do země Až mě uloží do země Peter Robinson

Musím se přiznat, že tuhle knihu jsem začala číst a nemohla jsem přestat! Tajemno, Anglie, staré sídlo, duch...och naprosto skvělá kombinace! Ale zhruba v půlce knihy to přišlo...zdlouhavá nuda, alespoň pro mě...Duch se vypařil, začala se probírat válka, vím že to ke knize patřilo, ale mě zmizelo to napětí, které do této doby dělalo knihu pěknou...

04.02.2018 3 z 5


Bábovky Bábovky Radka Třeštíková

Co k této knize napsat? Snad jen to, že samozřejmě i já jsem si musela tuto knihu vlastnit…. A můžu s čistým srdcem napsat, že toho rozhodně nelituji a ačkoliv má knihovna není zrovna plná typem knih jako je tato, tak Bábovky ke své A. Christie a Nesbovi hrdě přidám. Je to jednoduše kniha o životě, kterou přečtete jedním dechem! Některé části se Vám možná budou zdát přitažené za vlasy, ale opak je pravdou a někdy, někdo třeba právě teď něco z toho prožívá. Myslím si, že každá jsem tak trochu bábovka a možná bychom se divili jak hodně jsme s někým „cizím“ propleteni. Za mě doporučuji na 10000% a ne jenom ženám…. P.s. rozdělení kapitol – co žena to kapitola je super

18.10.2016 5 z 5


Tři muži ve člunu Tři muži ve člunu Jerome Klapka Jerome

Knihu jsem si koupila v antikvariátu a začala jí číst ještě než jsem dojela domu, nadšení bylo veliké a první pasáže tak vtipné, že jsem se opravdu musela smát. Ale radost a nadšení pominulo, hned s jejich prvním krokem na člun. To jako opravdu....? Stále stejné vtipy tří "přihlouplých" mužů? S donucením jsem knihu dočtla, ale to jen protože nerada knihy nedočítám, ale již vím že ji nikdy více neotevřu!

05.10.2016 2 z 5


Konec léta Konec léta Danielle Steel

I když osobně tento žánr nevyhledávám musím se přiznat, že jsem nakonec byla ráda,že jsem tuto knihu dostala do rukou. Není to samozřejmě velkolepé čtení, ale do sebe něco má je to jednoduchá kniha plná složitých životních okamžiků, kterými si občas projde každý z nás...

28.08.2016 4 z 5


Na loučení nebyl čas Na loučení nebyl čas Linwood Barclay

Osobně ani nevím asi ano i ne. Popravdě jsem na knihu narazila náhodou v nemocnici kde je instalovaná knihobudka. Je to asi ideální čtení na dovolenou, kdy člověk vypne a nemusí moc přemýšlet alespoň já to u ní tak měla. Děj je sice zajímají vůbec jsem neměla tušení proč a jak její rodina zmizela, ale konec na mě asi až moc "americký" neohrožený učitel angličtiny, který se vydává pomstím svojí manželku nakonec kamarád s gangsterem a jako bonus šílená první manželka na vozíku a unesený otec s rakovinou z nemocnice? Možná jí i doporučuji, ale je na světě mnoho daleko lepších knih!

18.08.2016 3 z 5


Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Já osobně jí mohu jen a s čistým svědomím doporučit! Líbilo se mi na ní asi úplně všechno! Konec jsem nečekala ani náhodou a četla se skoro sama, to díky krátkým a rozděleným kapitolám. Jsem ráda, že jí mám v knihovně a věřím, že se k ní ještě ne jednou ve svém životě vrátím!

02.08.2016 5 z 5


Všude kolem černý les Všude kolem černý les Ruth Ware (p)

Za mě doporučuji! Četla jsem zde docela dost negativních komentářů, ale já jsem teda knihu doslova zhltla, i když jsem zápletku čekala, u podezřelých jsem hodně měnila názor a nakonec se ani netrefila. Já tedy doporučuji k vodě ideální čtení!

18.07.2016


Okamžik všeho Okamžik všeho Shelly King

Kniha není úplně špatná, ale přečíst znovu si jí nemusím, nějak mi nesedl styl, kterým byla tato kniha napsána. Čekala jsem kdy se kniha rozjede a bohužel nerozjela..

07.07.2016 2 z 5


Kabinet milostných dopisů Kabinet milostných dopisů Alyson Richman

Červená knihovna není můj šálek čaje, ale tuto knihu mi půjčila kamarádka s tím, že jí nadchla. Dlouho jsem jí odkládala a to byla chyba! Musím se přiznat, že jsem jí přečetla jedním dechem a byla jednoduše skvělá! Mohu jí jen doporučit!

07.07.2016 5 z 5


Proč nepožádali Evanse? Proč nepožádali Evanse? Agatha Christie

Agatha je má srdeční záležitost! Musím se přiznat, že tato kniha je opravdu zamotaná a čtenář se při ní musí dost soustředit, ale pro mě jedna z nejhezčích a nejoblíbenějších!

07.07.2016 5 z 5


Memento Memento Radek John

Klasika, která nikdy nezestárne a nikdy se nestane knihou která by drogovou závislost přeháněla. Já bych jí stejně jako většina lidí zavedla jako povinnou četbu!

15.06.2016 4 z 5


Dům u kanálu Dům u kanálu Agatha Christie

Nikdy nenastane doba aby mě tvorba královny detektivek omrzela! Opět děkuji ze skvělý a nečekaný příběh.

08.06.2016 4 z 5


P.S. P.S. Aňa Geislerová (p)

Nádherná kniha u které jsem se nejen smála, ale i brečela. Můžu říct, že Aňu jsem milovala pro její osobitost už před touto knihou, ale po jejím přečtení této knihy v mých očích ještě stoupla. Kniha, kterou mohu ze srdce doporučit je krásná jenom svých vzhledem, ale také obsahem. Děkuji Aňo!

18.04.2016 5 z 5


Paní Grimmová se představuje aneb Případ zapomenuté vraždy Paní Grimmová se představuje aneb Případ zapomenuté vraždy Josef Bernard Prokop

Lehké čtení, místy až přetažené za uši, ale neurazí!

17.03.2016 3 z 5


Lovci hlav Lovci hlav Jo Nesbø

Stejně jako většina z vás musím uznat, že jsem četla i lepšího "Nesba". Nedokážu úplně popsat co bylo to, co mě na knize až tak nedostalo, ale chvilkama mi to připadalo jako americký propadák, kdy hrdina přežije vždy všechno. Nakonec rozuzlení překvapivé, ale za mě to tedy vítěz není.

28.02.2016 3 z 5


Kafe @ cigárko Kafe @ cigárko Marie Doležalová

Nevím co přesně napsat. Knihu bych sice doporučila to ano, ale žádnou hloubku v ní rozhodně nenajdete. Já osobně jí dostala jako dárek, ze začátku jsem jí hltala a i se celkem smála, ale od půlky jsem už měla doslova nervy. Pasáže se opakovaly Marie si stále stěžovala a opakovala stejné problémy, které chudáci herci mají. Až mi přišlo jak kdyby jí samotnou její povolání nebavilo...

17.02.2016 3 z 5


Láskobraní Láskobraní Blanka Hošková

Musím soulasit s většinou komentářů, kniha se hezky četla. Stále jsem čekala,že jak se Hedvika rozhodne a celé to dopadne. Bohužel takový konec jsem teda nečekala...

07.02.2016 3 z 5


Krev na sněhu Krev na sněhu Jo Nesbø

Opět mě nezklamal! Přečtěno na jeden zátah. Naprosto nečekaný konec, víc takový knih.Děkuji

02.11.2015 5 z 5


Provence jako sen Provence jako sen Lenka Horňáková-Civade

Krásné čtení! Až paní Lence závidím, jak dokáže žít svůj sen. Nádherná kniha plná optimismu a neutuchající touhy, která je žene dál za svými sny. Víc takových lidí!

28.10.2015 5 z 5


Interview s upírem Interview s upírem Anne Rice (p)

Musím se přiznat, že za mě asi víc film než kniha ( a to se stane opravdu málo kdy!). Nevím čím to, nějak jsem se nemohla pořádně začíst. Každopádně ať už film nebo knihu, by měl každý alespoň jednou za život vidět nebo číst je to neuvěřitelný příběh!

10.09.2015 3 z 5