Až mě uloží do země

Až mě uloží do země https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/202116/bmid_az-me-ulozi-do-zeme-597-202116.jpg 4 154 56

Robinson Peter série

1. díl >

Chris Lowndes, úspěšný skladatel filmové hudby, se po smrti své ženy rozhodne vrátit do rodné Anglie. Koupí si starý dům na odlehlém místě, jenž ho od pohledu okouzlil, ale pak zjistí, že se tu před více než půl stoletím odehrála vražda: bývalého majitele, lékaře E. A. Foxe, údajně otrávila jeho krásná a mnohem mladší manželka Grace. Byla zatčena, odsouzena a oběšena. Ale byla vinna? Chrisova zvědavost se postupně mění v posedlost. Touha odhalit pravdu ho vede po temných, klikatých cestách hluboko do minulosti, do spleti tajemství až příliš blízkých současnosti… „Poutavá detektivka upomíná na britský ,zlatý věk‘ příběhů Agathy Christie.“ Wall Street Journal... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Romány

Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Before the Poison , 2012


více info...

Přidat komentář

dlabikk
19.01.2024 1 z 5

U knihy jsem se trápila celý měsíc a tímto jsem konečně ukončila loňskou výzvu. Námět nebyl špatný, ale celé se to táhlo, zdlouhavé popisy všeho možného. Ani konec to nezachránil...

katerina6763
26.12.2023 5 z 5

Knihu jsem si vyhlédla v rámci Čtenářské výzvy a nic moc jsem od ní neočekávala (i vzhledem k hodnocení). Pustila jsem se do ní a už jsem ji neodložila, dokud jsem nepřečetla celý příběh. Musím dát plný počet hvězdiček, nejen za vypravěčský styl autora, který byl velmi líbivý. V románu se objevovalo trochu tajemna, které mě nutilo dozvědět se pravdu.


castiglione
13.12.2023 4 z 5

Moc pěkný vypravěčský styl. Příběh plyne, pomalounku, polehounku... takové pohlazení pro duši čtenáře. Ale žádný krvák v něm nehledejte...snad až na ty
Graceiny deníky, z těch tak trochu tuhne i krev v žilách.

Martiiiik
23.06.2023 5 z 5

Mě se kniha vlastně moc líbila. Je jiná, děj není tak rychlý a plný akce.. Moc se mi líbila hlavní myšlenka skladatele filmové hudby, který se přistěhuje zpět do Yorkshiru, do domu s bohatou historií, lze říci místy temnou a tragickou.. Odhalování tajemství života a smrti Grace, téměř o šest dekád později.. Proloženo zápisky z jejích deníků z druhé světové války.. Plus náš hlavní hrdina ze současné doby má trochu tajemný dar.. Kniha vyvolala mnoho emocí, upřímně často hraničící se syrovým vztekem, smutek.. Za mě opravdu velmi povedená kniha a jistě si přečtu další autorova díla, jen mě mrzí, že jsem se s autorem prvně setkala díky čtenářské výzvě a důvodu, že nás minulý rok opustil.. :-(

Munzik
15.04.2023 1 z 5

Musim říct, že mě kniha tedy vůbec nezaujala. Žádné dobrodružství, žádné překvapeni, nezaživný konec. Bohužel

rumova_kulicka
16.02.2023 4 z 5

(SPOILER) Zpočátku jsem to na moc hvězdiček neviděla, ale nakonec si mě příběh získal. První půlka se opravdu dost táhla a to myslím knize dost uškodilo, jak soudím i podle hodnocení a komentářů čtenářů.
Budu trochu spoilerovat, ale třeba to pomůže dalším čtenářům v tom, aby knihu hned zpočátku nevzdali. Přijde mi škoda, že se deníkové zápisky Grace z jejího působení jako válečná zdravotní sestra začnou objevovat až později. Ty rozhodně přidaly na čtivosti a celkovém prožitku. Byla to síla. A zaujímá to v příběhu důležité místo. No a závěr je opravdu překvapující.
Kdyby se kniha zkrátila v první části o pár desítek stran, určitě by jí to prospělo. Nepříliš šťastně zvolená mi přijde i obálka knihy. Představovala jsem si pod tím spíše nějaké psycho drámo ve stylu Shari Lapeny.

esma
03.04.2022 4 z 5

Kostlivci ve skříni, příběh pozoruhodné ženy a několik podnětů k zamyšlení nad etickým kodexem, to vše ve čtivé, byť poněkud do všech stran rozjeté knížce Petra Robinsona.

ZuK1
17.01.2022 4 z 5

Příjemné čtení, nic akčního a ani klasickou detektivkou bych to nenazvala.
Je to spíš pátrání po historii a příběhu jednoho domu a vraždy, která se v něm měla před 60 lety odehrát a o které se nový majitel dozvěděl až po zakoupení domu. Dost velký prostor je zde věnovaný také popisům prostředí, vyjádření atmosféry, hudbě. Čekala bych, že knížka bude mít vyšší hodnocení, ale zároveň chápu, že milovníkům "akce" nemusí až tak vyhovovat a může jim připadat trošku pomalu plynoucí ...

VendulaB
06.09.2021 4 z 5

Velmi zajímavá a nezvykle stavěná detektivka. Krásně je zde zachycena atmosféra krajiny, příběh čtenáře rychle vtáhne. Po lehce slabší druhé čtvrtině knihy se za půlkou příběh s novou energií rozjíždí a pádí až do konce. Určitě stojí za přečtení.

ladyxx
24.09.2020 4 z 5

Žádné moderní akční krimi, ale pěkně poklidná detektivka s odhalováním minulosti ve stylu A. Christie (konkrétně tato něčím hodně připomíná Pět malých prasátek). Je tam náznak duchařiny, ale do poloviny knihy vymizí, vlastně ani nevíme, zda tam nějaký duch doopravdy byl - přece jenom starý dům s historií vraždy stojící na opuštěném místě anglického venkova svádí k "vnímání" nadpřirozena, zvláště nestabilní mysl vyrovnávající se se ztrátou partnera. Kniha nabízí několik morálních otázek týkající se lidských činů, citlivě je tam zakomponováno téma 2. sv. války. Příběh mohl být o něco kratší, a od finále jsem očekávala více. Hodně mi tam vadila postava Heather. Celkově se ale jedná o příjemné čtení jako dělané pro ponuré podzimní a zimní večery.

pajaroh
04.07.2019 3 z 5

Zvláštní kniha, chtěla bych napsat "oddechovka", ale i přes jednodušší styl téma určitě oddechové není. Krimi nálepka příběhu nesluší, spíš jde o odkrývání dávných tajemství s dávkou melancholie a ponurou atmosférou anglického venkova, která kontrastuje s životem zbohatlíka a jeho trochu nabubřelými popisy vína a holywoodské kultury.
Deníkové střípky z války mi ze začátku přišly trochu moc, ale v závěru najdou své místo a zintenzivní čtenářovo vcítění.
Autor do knihy zařadil hodně žánrů a nápadů (od duchařiny přes romantiku až po válku a spiknutí), a tak žádný nedostane tolik místa, kolik by si zasloužil. Ale určitě je to příjemné čtení (doporučuji tak na listopadové nebo zimní období).
A zajímavé jsou informace o Porton Down, např. https://www.theguardian.com/science/2004/may/06/science.research

Tída
26.05.2019 5 z 5

Pro mě příjemné překvapení a ráda si od tohoto autora přečtu další knihy. Dozvěděla jsem se spoustu nových informací, všechno dávalo smysl a navíc to bylo čtivě napsané.

mata57
31.03.2019 5 z 5

Pro mne dobrá detektivka s jistým tajemnem a morálním přesahem. Nic akčního, ale zamotané kombinace rozpletené až na samotném závěru. Okořeněno decentní "párovací" romantikou ...

Janinka68
19.01.2019

Příběh se zdál ze začátku velmi dobrý, poté byl ale až moc zdlouhavý a konec mě upřímně trošku zklamal.

martina.culik
01.01.2019 4 z 5

Mám ráda detektivky z anglického prostředí, které jdou trochu do minulosti. Proto mě kniha bavila a navnadila mě i na další knihy autora.

akdar72
21.11.2018 4 z 5

Souhlasím, trochu zdlouhavé, ale námět byl skvělý a konec potvrdil, že nic není jen černé nebo jen bílé.

faraonka
26.10.2018 3 z 5

Příběh je moc zdlouhavý než se člověk dobere konce.,No nic moc.

Atanone
13.10.2018 5 z 5

Zdánlivě poklidný příběh člověka,který se na pozadí dávné vraždy,spáchané v domě,který koupil,snaží vyrovnat se smrtí milované ženy a najít nový smysl života.
A závěr mě vyloženě dostal.
Za mě fajn podzimní předdušičkové čtení.Děkuju.

ArwenAragorn
10.09.2018 5 z 5

Chris, úspěšný skladatel filmové hudby, se vrací z Ameriky do Anglie. Tady si koupí starý dům na venkově, po nějaké době se dozví, že v něm v roce 1953 údajně otrávila manželka Grace svého muže, lékaře. Za to byla oběšena.
Chris se snaží získat všechny informace o případu postupně se jím stává posedlý. Nakonec se dovídá překvapivé skutečnosti, které ho přivedou ke zjištění pravdy.
Děj knihy plyne pomalu, ale je to velmi příjemné čtení. Dost mě překvapuje nízké hodnocení čtenářů, asi požadovali víc akce, což tento příběh nesplňuje (ale zato jsou tady tak trošku duchové).

Marluksa
21.02.2018 3 z 5

Dala jsem jí 150 stran, ale pak už jsem nahodile přeskakovala. I přes brilantní popisy na začátku (za což uděluji 3***), mě celkově zklamala. Nijak mě nevtáhla do děje, nešokovala, emočně nerozladila, nerozplakala ani nevyděsila. Prostě nic, což je špatně. Asi bych ji nedoporučila k přečtení.