Okamžik všeho

Okamžik všeho https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/255949/mid_okamzik-vseho-7D5-255949.jpg 3 146 41

Nezaměstnaná IT specialistka, krachující antikvariát, stará kniha a láska dvou lidí, kteří se osobně nikdy nesetkali… Život Maggie Duprésové je vzhůru nohama. Propustili ji z firmy v Sillicon Valley a ona je teď „nedobrovolně odloučená od výplaty“. Podle matky Maggie selhala, protože se neprovdala a teď je bez práce. Maggie se před problémy ukrývá v antikvariátě Dragonfly, který je na tom podobně jako ona. Když otevře starý potrhaný výtisk Milence lady Chatterleyové, najde v něm okouzlující vášnivé vzkazy dvou lidí, kteří se nikdy osobně nepotkali. Maggie zjistí, že milostná konverzace nepatří do minulosti, že je zcela současná a ona ji přerušila. Vyzbrojí se tedy všemi svými schopnostmi geeka a rozhodne se dát ony dva čtenáře dohromady a zachránit krachující antikvariát. Toto předsevzetí má nečekané následky, které převrátí všechno, co Maggie dosud pokládala za podstatné, a díky nimž zjistí, kým skutečně je.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Host
Originální název:

The Moment of Everything , 2014


více info...

Přidat komentář

ivanaci
12.03.2022

nedočetla jsem, nezaujala

Mrňous1
03.10.2020

Nedočetla jsem ji.


Liilith
12.09.2019 4 z 5

Okamžik všeho je přímo chuťovka na jedno či dvě odpoledne. Nic těžko pro čtení, naprosto lehký příběh, u kterého se i zasmějete a nahlédnete do dějí v jednom starém antikvariátu. Společně s Maggie budete nejen pátrat po Catharině a Henrym, ale i po objevení Maggiína vlastního já, které bylo dlouho pohřbené v hloubi duše. Autorčin styl je čtivý a jakmile ho jednou odložíte, budete chtít začít číst znovu.

janulka1310
12.01.2019 5 z 5

Oddechové čtení pro milovníky knih. Zaujal mě poněkud jiný styl psaní, dále se mi líbilo, že v knize figuruje více postav se svými příběhy, ale zase ne tolik, aby jich bylo hodně :)

sporran
07.12.2018 3 z 5

Knihou jsem se zprvu nemohla nějak prokousat. Od poloviny jsem ji přečetla za jediný den. No a na závěr jsem chtěla být součástí Vážky.

Kristyna_M64
06.02.2018 5 z 5

Nenáročná oddechovka, kterou jsem přečetla jedním dechem. Maggie jsem si oblíbila hned během čtení prvních stránek a prostředí antikvariátu mě nadchlo. Milé čtení na zlepšení nálady.

christiniereads
21.10.2017

Musím uznat, že kniha byla taková v oddechovka. Ale moc jsem v ní zalíbení nenašla. Přišla mi celkem nezáživná.

Nombeko
01.10.2017 1 z 5

Kladem této knihy je určitě to, že se četla rychle a byla to taková oddechovka. Přiznám se ale, že jsem v ní větší zalíbení nenašla a šance, že si ji přečtu znovu je mizivá.

Sahti
16.09.2017 5 z 5

Precteno za tri dny, povedena knizka. Nuti me precist si knizku Milenec Lady Ch. od Lawrence...a samozrejme navstivit antikvariat, kde si tu knizku koupim a mozna take najdu vzkazy, ktere objevila Maggie...

janyska13
03.09.2017 2 z 5

Příběh hezký, ale nějak mě to nebavilo, sice knihomolské téma, ale prostě...

melanie
08.08.2017 2 z 5

Tato kniha je zla po vsech strankach: pribeh vystaveny spatne, plny klise a pro ctenare predstavuje naprosto ocekavany vyvoj, milostny pribeh plochy, a to dokonce oba dva, detektivni zapletka pritazena za vlasy, nepravdepodobna, neprijemna. Spletene vsechno dohromady, aby kazda postava, co se v knize jen mihne, mela svuj vyznam. Hlavni hrdinka se prehnane zkouma a lituje, má hroznou matku (to uz je snad v americke literature taky klise), ale je skvela knihovnice ve svete programatoru! Byla mi vrcholne nesympaticka svym vyjadrovanim i nazory.

Anna 13
13.07.2017 5 z 5

Kniha se již během čtení stala mou oblíbenou. Mou milovanou.

Číst tak nádherný příběh z úchvatného prostředí, jakým je staré, zaprášené a přeplněné knihkupectví, je jako pomalu objevovat samu sebe.

Kniha, kterou si rozhodně pořídím do své sbírky a budu se do ní schovávat velmi často.


Pro všechny, kteří by bez knih nepřežili...

ivana02
26.05.2017 5 z 5

Antikvariát a knihy, knihy a zase knihy :-) Prostě nádhera. Milá kniha, nic akčního a milostný příběh byl velice upozaděn. Pohodové čtení, kde mají hlavní roli knížky.

marion111
16.03.2017 5 z 5

Občas si musím odpočnout od detektivních knih - a tahle kniha byla dobrá volba. Mám ráda antikvariáty a dobré konce.

rajen
26.01.2017 4 z 5

Knihu jsem brala naslepo v knihovně a po přečtení mě udivilo, jak nízké má hodnocení. Mě totiž docela hodně sedla. Líbilo se mi prostřední antikvariátu, úplně jsem si při čtení dokázala vybavit tu "vůni" knih a prachu. I příběh se mi líbil, tak jak byl a neměla jsem potřebu ho nějak měnit po svém. Děj jednoduše plynul jako život. Kondolence, která je v knize, mě hodně zasáhla a opsala jsem si ji, protože takhle nějak bych si představovala slova útěchy, která bych potřebovala být v takové situaci.

fruitbueno
25.10.2016 3 z 5

Kniha a lá Paralen, neuškodí, nenadchne.

Niannie
06.10.2016 4 z 5

Děj se možná zbytečně táhl, ale i tak mě kniha něčím velmi zaujala a nutilo mě číst pořád dál a dál. Autorka pěkně popisuje detaily, takže fantazie pracuje na plné obrátky a snaží se všechno vykreslit co nejpodrobněji. Mě se kniha líbila, pěkná oddechovka od každodenního šumu..a když po přečtení cítíte takový ten radostný a zároveň sklíčený pocit, že už je kniha u konce, tak za to určitě stála! :)

TereziaH
03.08.2016 3 z 5

Pohodová četba

ddomikk
07.07.2016 2 z 5

Kniha není úplně špatná, ale přečíst znovu si jí nemusím, nějak mi nesedl styl, kterým byla tato kniha napsána. Čekala jsem kdy se kniha rozjede a bohužel nerozjela..

Safienka
05.07.2016 4 z 5

Jo, bylo to fajn. Takové nijak náročné, příjemné čtivo z kalifornskeho antikvariátu, kde se čte ve vysokých a pohodlných usacich :) trochu mi to připomínalo Lásku přes internet, kde se snažilo malé knihkupectví udržet navzdory velkému obchoďáku.. A nějak jsem postrádala popis hlavní hrdinky... Nebo tam byl? Duše byla, ale tělo jsem hledala marně (i když je to vlastně nepodstatné, tak pro mě důležité)