Dasa1313 Dasa1313 komentáře u knih

☰ menu

Smrtící tajnosti Smrtící tajnosti Robert Bryndza

Šestý případ Eriky
Chudák Marsh, vybrat si raději vyšetřování vraždy než večeři.. A přitom by jim to tak slušelo.. třeba se dočkáme toho, že bude mít jednou Erika i „normální“ vztah.
Příběh opět velmi čtivý, ale musím se přiznat, že píši recenzi se čtrnácti denním zpožděním a úplně si nevybavuji konec:).
Ale jsem ráda, že se konečně Erika díky svému tchánovi posunula dál ve svém osobním životě a i to, že Kate Moss je v pořádku a bude raději nadále se svojí rodinou, než se dělat někým, kým není (šéfkou:)), na to je moc hodná! :)
Tato série se čte sama.

30.04.2024 4 z 5


Pasažér 23 Pasažér 23 Sebastian Fitzek

K Sebastianovi Fitzekovi jsem se dostala náhodou, když jsem hledala autory podobné Carterovi, či autory, kteří jsou dle recenzí lepší než Carter. Já, ale prostě patřím k fanouškům Chrise Cartera a zatím jsem nenašla autora, který by mě takhle do příběhů vtáhl jako on.
Pasažér 23 je, ale velmi dobrá kniha, s velice našláplým dějem a ojedinělým příběhem.
Asi jsem se nikdy nezamyslela nad tím, jak jsou výletní lodě strašidelné. Člověk na ně kouká z břehu, jak je neuvěřitelné, že takové monstrum vytvořil člověk a obdivuje krásu těchto neskutečných výletních lodí, ale co se na lodi může odehrávat, už jen tak někoho nenapadne.
Pasažér 23 je napínavý příběh od začátku do konce, příběh plný zvratů, plný překvapení, plný akce. Konec byl možná až příliš akční, ale jinak je to naprosto skvělá kniha. Propracovaná, čtivá, napínavá.
Určitě se těším na autorovi další knihy.

30.04.2024 4 z 5


Když jsme se skrývali Když jsme se skrývali Sarina Bowen

The Ivy Years jsem začala číst kvůli Sarině Bowen, jelikož série WAGs a Him, které autorka napsala spolu s Elle Kennedy patří k mým nejoblíbenějším oddechovkám, ale zjišťuji, že mi asi nejvíce vyhovuje, když autorky spolupracují a píší příběhy spolu.
Když jsme se skrývali je druhý díl ze série, je to opět příjemná oddechová kniha (až na jednu nepříjemnou dějovou linku, ale ta čtenáře moc neovlivní), ale není to takový ten příběh, kdy nemůžete knihu odložit a těšíte se, až ji budete zase znovu číst.
Příjemný relax, ale autorka to umí líp:).

30.04.2024 3 z 5


Divoký princ Divoký princ Meghan March

Kniha se četla sama, skvělá na odreagování, ale s tím, že je kniha v takové ponuré a pesimistické atmosféře, tudíž bych si asi sama pro sebe představovala něco pozitivnějšího.
Ovšem erotika je na knize zajímavá, ojedinělá a reálná, jen příběh je opravdu takový pochmurný, pro podzimní večery:)).
3,5*

08.04.2024 4 z 5


Jeden z nás Jeden z nás Shari Lapena

Já to celé trošku špatně pochopila, takže jsem si od první stránky myslela, že vím, kdo je vrah a čekala jsem, jak to celé bude probíhat a nechápala jsem, proč se tak chodí kolem horké kaše, když už to bylo řečeno.
Styl psaní kapitol byl trošku jiný než jsem zvyklá.
Ale příběh byl krásně propletený, postavy se nepletly a dokázal se od nich člověk vcítit. Jen to neustálé lhaní policajtům mi přišlo šílené.
3,5*

08.04.2024 4 z 5


Chladnokrevně Chladnokrevně Robert Bryndza

Pátý případ Eriky.
Tento díl mi přijde jiný, nevím jestli proto, že kapitoly střídají pohled vraha a vyšetřovatelky, nebo tím zmanipulováním hlavní postavy, ale je jiný, velmi čtivý, těšila jsem se na každou přečtenou stránku. I když vraha známe, jak vyplývá z textu, na napětí to neubírá.
Příběh mi nepřijde ani krvavý ani brutální, jen Eriky je mi trošku líto, snad najde své štěstí.

26.03.2024 4 z 5


Černé léto Černé léto M.W. Craven

Černé léto, díl druhý.

Naprostá delikatesa. Určitě lepší jak všech čtrnáct chodů, které si dal Poe s Tilly na obědě dohromady:).
I když první kapitola je naprosto otřesná a dělalo mi velký problém ji přečíst, tak zbytek knihy už takové scénáře neobsahoval. Ale psychopatický šéfkuchař Jared Keaton mě také dost cuchal nervy. Nemám ráda lidi, kteří si o sobě moc myslí.. a Jared Keaton se svým egem zašel opravdu hodně daleko. Emoce samozřejmě jen ukazují, jak je kniha skvělá.

„Tilly mám problém.“ Na tu větu jsem čekala a bylo to naprosto neuvěřitelné.

Propracovaný, napínavý příběh. Skvostné!

06.03.2024 4 z 5


Loutkové divadlo Loutkové divadlo M.W. Craven

M. W. Craven, knihy jsem si nejprve půjčila a po přečtení jsem si je musela zakoupit, protože musí mít místo v mé knihovně. A i přesto, že jsem první tři díly přečetla (již mám zakoupených všech pět), tak jsem se rozhodla, že si přečtu celou sérii od začátku a jelikož je to již delší doba od prvotního čtení, tak to byl pro mě skoro nový příběh, ale co mě překvapilo byl věk detektiva, myslela, jsem, že je mnohem starší a ne takový „mladík“:).

Kniha má krátké kapitoly a tak se čte velmi rychle, Washington Poe je tvrdohlavý, inteligentní detektiv, který začne pracovat s Tilly, která se stane jeho nejlepší kamarádkou, Tilly nemůže být víc sympatičtější.

Tyto skvělé postavy jsou součástí znamenitého příběhu vražd, které jsou promyšlené, chytré a naplánované. Dokazují vrahovu inteligenci a poté i jeho bolest.

Jen doufám, že to všechno dobře dopadlo! Doporučuji.

28.02.2024 4 z 5


Lov Lov Elle Kennedy

Než začnete číst sérii Briar-U doporučuji si přečíst sérii Off-Campus, jelikož na sebe navazují. Summer i Fitze známe již z předešlé série a Fitze jsem si již oblíbila v předchozích dílech., ale Summer mi asi úplně nesedí, ač je hodná, je to taková „povoláním dcera“ a to mi není úplně sympatické, naopak Fitz je milý, hodný umělec a tvůrce videoher.

Nevím, jestli příběh nejde tak do hloubky postav, nebo čím to je, ale musím říct, že první díl této série nebyl tak dobrý jako knihy předchozí, to ale nemění nic na tom, že se těším i na další díly.

23.02.2024 4 z 5


Zůstaň Zůstaň Elle Kennedy

Elle Kennedy je prostě jistota.
Příběh HTE a Snipera je krásný, milý, oddychový, čtivý. Romantika jako blázen, ale vtipná a sympatická. Líbí se mi, že příběh ve Vás nevyvolá žádné negativní emoce. Je to prostě příjemné čtení.
Propletení příběhů i s ostatních knih mě na tom moc baví, jen mě mrzí, že WAGs nemá víc dílů, adeptů je tam ještě spoustu a hlavně po tom nakousnutí příběhu na ledě..
Snad se to změní.

15.02.2024 4 z 5


Do posledního dechu Do posledního dechu Robert Bryndza

Čtvrtý případ Eriky.
Stejně jako u druhého případu Eriky se brzy dozvíme kdo je vrah. Ač mám raději krimi, kdy vraha odhalíme na konci knihy, u p. Bryndzy odhalením vraha příběh neztrácí na tajemnosti a udržuje čtenáře stále v určitém napětí. Kapitoly z pohledu vraha jsou velmi zajímavé.

Příběh, který je postaven na internetových seznamkách a falešných profilech je skvělé téma, které je aktuální a myslím si, že s nastupující technikou bude tento problém čím dál horší. Je to děsivé, ale příběh je to skvělý!

Také se mi líbí krátké kapitoly, které čtenáře nutí číst dál a dál.

A konečně se posunul i Eričin osobní život!

15.02.2024 4 z 5


Když jsme se poznali Když jsme se poznali Sarina Bowen

Knížky, které napsala Elle Kennedy zbožňuji, tak jsem si chtěla zkusit přečíst knihu i od její spoluautorky.

A i když se kniha četla velmi dobře, knihy od Elle se mi líbí víc, ale to neznamená, že si nepřečtu celou sérii. Přečtu a těším se na ni.

Je to krásný romantický příběh, i když ne takový, na který jsem zvyklá. Příběh Corey, která je na invalidním vozíku je trošku z jiného soudku, kdy musí navíc řešit spoustu problémů, které „zdravého“ člověka nenapadnou. Je to silný příběh o silné dívce.

Člověk si neuvědomuje, jaké má štěstí, když obyčejnou chůzi na záchod bere jako samozřejmost, ale samozřejmostí to není. Život není pohádka.

07.02.2024 4 z 5


Volání Kukačky Volání Kukačky Robert Galbraith (p)

Jako první jsem narazila na seriál C.B. Strike, seriál se mi moc líbil a postavy Cormorana i Robin mi byly velmi sympatické, tak jsem si přečetla knihu, samozřejmě vizuálně už pro mě budou postavy z knihy vypadat, tak jak v seriálu, ale myslím, že tvůrci seriálu se do postav strefily a jsou stejně (ne)sympatické.

Kniha není klasickou detektivkou - brutální vražda, napětí, strach, policejní stanice. Což chápu, že nemusí sedět každému čtenáři.

Cormoran je nerudný detektiv, který se snaží sám objasnit sebevraždu, co za ní stálo, nebo zda za ní nestojí někdo druhý. Náhodou ke Cormoranovi přichází sekretářka Robin a ti dva k sobě sednou jak pr**l na hrnec (nenapadá mě jiné přirovnání:o)).

Jejich spolupráce je skvělá, obě postavy jsou velmi sympatické a vyšetřování v jejich podání mě bavilo. Příběh neobsahuje spoustu postav a čtenář se v příběhu krásně orientuje a navíc se to celé odehrává v Londýně, což příběhu taky přidává příjemnou auru.

Čtivé, trošku složitější na čtení a dlouhé (přitom nejkratší kniha ze série), ale naprosto skvělé, jiné, ale výtečné.

01.02.2024 4 z 5


Temné hlubiny Temné hlubiny Robert Bryndza

Třetí případ Eriky.
Lom a mrtvá holčička. Ta představa, že se člověk koupe, či bruslí na různých vodních plochách a přitom neví, co je pod nimi je dost strašidelná.
Ač kniha začíná tak, že je Erika na protidrogovém oddělení, nechá se přeložit tam, kde má být a to na vyšetřování smrti malé holčičky.
Jsem ráda, že je zde opět Moosová a Peterson, je to sympatický vyšetřovací tým, ale doufám, že sestra Lenka si najde lepšího manžela:)
Skvělý děj, postavy, povahy, životní příběhy.

22.01.2024 4 z 5


Začít znovu Začít znovu Mona Kasten

Oddechový, čtivý příběh. Asi nejsem již úplně cílová skupina, ale možná i kdybych byla, některé povahové vlastnosti by mi vadily pořád stejně a to například pláč Allie, ten už byl přehnaný a občas mě štval:)), ale jinak se mi příběh četl dobře.
Láska, hory. Příjemné. Určitě si přečtu i další díly.

22.01.2024 4 z 5


My My Elle Kennedy

Na tuto sérii – Him navazuje série WAGs, takže znovu upozorňuji: Číst knihy ve správném pořadí! :))

Jinak samozřejmě opět skvělá kniha, je to příběh plný lásky a vztahových složitostí. Ta energie z příběhu čiší na všech stránkách a nabije Vás naprostou pohodou a láskou.

Opět nádhera, nádhera!

22.01.2024 4 z 5


Mráz Mráz Bernard Minier

Knihu jsem si chtěla přečíst už dlouho, ale poté, co jsem narazila na Chrise Cartera a musela jsem přečíst celou sérii, šla tato kniha do pozadí.
Ale teď jsem na ni narazila při hledání krimi. Počet stran je trošku vyšší a může to děsit, ale mně se četla kniha velmi dobře, těšila jsem se na každou další stránku i na konec příběhu.
Neříkám, kniha by mohla být o trochu kratší a to, co nemá s příběhem a dějem něco společného by se dalo vypustit. Ale i tak se kniha četla velmi dobře a budu se těšit na další díl.

12.01.2024 4 z 5


On On Elle Kennedy

Tak tohle byla jízda! Elle Kennedy je prostě jistota.
Jamie i Ryan jsou neuvěřitelně sympatičtí a celý jejich příběh je kouzelný, láskyplný, vřelý, milý a vtipný.
A postelové scény? Boží! Opravdu mě to bavilo.
A Jamieho rodina? Naprostý sen.
Jelikož jsem omylem přečetla již dříve knihu Hodnej kluk, která navazuje na tuto sérii, tak jsem v příběhu (bohužel) o krok napřed. Jen tip pro další čtenáře neudělejte stejnou chybu :))

13.12.2023 4 z 5


Muži, kteří nenávidí ženy Muži, kteří nenávidí ženy Stieg Larsson

Vizuálně jsem knihu měla zkreslenou filmem, který je, ale podle mě taky naprosto skvělý (viděla jsem pouze švédskou verzi).
Začátek a konec knihy, který se týká finančníka Hans-Erika Wennerströma by pro mě mohl být klidně ve zkrácenější verzi, ale jinak je kniha naprosto skvělá.
Severské krimi má prostě své osobité kouzlo.

06.12.2023 4 z 5


Pan Romantik Pan Romantik Leisa Rayven

Po knížce Muži, kteří nenávidí ženy jsem opět chtěla knihu z lehčích témat, tak jsem zvolila P.R.
No, mám úplně odlišný názor než je tu většina recenzí. Kniha mě nebavila, nevím, jestli mi nesedl styl psaní, jelikož postavy byly vcelku sympatické, ale několikrát jsem i přemýšlela, že knihu nedočtu.
Dočetla, ale nevím,.. nevím důvod, co mi na knize nesedělo, ale jsem ráda, že už ji mám za sebou.

06.12.2023 2 z 5