Když jsme se skrývali

Když jsme se skrývali https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/460525/bmid_kdyz-jsme-se-skryvali-4n4-460525.jpg 4 376 58

The Ivy Years série

< 2. díl >

Ona skrývá něco velkého. On skrývá někoho malého. Bridger Macaulley býval hráčem na ledě i mimo něj. Teď, když se jeho spoluhráči ženou za dalším hokejovým vítězstvím, dělá Bridgerovi největší starosti, že děkan zjistí, že ve svém pokoji na koleji skrývá svou osmiletou sestru. Vzhledem k plnému rozvrhu a obrovskému tajemství je jen otázkou času, kdy se všechno provalí. Scarlet Crowleyová je jediná prvačka na Harknesské univerzitě, která se musela proplížit kolem televizních štábů stanujících na předzahrádce jejího domu, jenom aby mohla odjet z města. Její jméno je stejně nové jako ten naleštěný studentský průkaz, na němž je vyraženo. Studium na vysoké škole zvládne, jen pokud zatají svou pravou totožnost, přestože kvůli tomu musí lhát zelenookému klukovi, do kterého se zamilovala. Bridgera a Scarlet pojí přátelství založené na tom, že oba vědí, jak důležité je občas něco zatajit. Když se však na obzoru objeví nebezpečná hrozba, sami ji nepokoří. A pokud si nebudou věřit, jejich rodiny, které je tolik zklamaly, jim vezmou vše, co si chtěli udržet…... celý text

Literatura světová Pro ženy Erotika
Vydáno: , Baronet
Originální název:

The Year We Hid Away , 2014


více info...

Přidat komentář

lenka7679
30.05.2023 4 z 5

Druhý díl se mi líbil o něco více, než první. I když se v něm setkáváme i s hrdiny předchozího dílu, tak jsou zmíněni jen okrajově a v příběhu neruší. Knihy od této autorky jsou neskutečně odpočinkové a člověk u nich může zahodit všechny starosti do koše. Jsou čtivé a i když jsou lehce předvídatelné, tak se chcete dostat na konec a vědět, jak dopadnou.
V příběhu Bridgera a Scarlet je mimo romantickou linku kladen větší důraz i na okolní situace okolo hlavních hrdinů a proto je knížka i zajímavější a její dějová linka lepší, než u prvního dílu, kde byl větší důraz kladen právě na milostnou linku. Tohle prohloubení příběhu pomohlo a přineslo svěží závan a náboj do čtení.

Leído
15.05.2023 3 z 5

Námět je dobrý, ale nečetlo se mi to tak hladce jako první díl. Chyběla mi větší chemie mezi hlavními hrdiny. V předchozím díle byl Bridger představen jako sukničkář a já se těšila na jeho postupnou přeměnu. O tu jsme ale byli ochuzeni, protože v této knize už od začátku Bridger vystupuje jako úplně někdo jiný, zodpovědný a dospělý.

Trochu mi vadí, že má autorka potřebu spojovat kluky, kteří mají bohatou sexuální minulost (Bridger se zmínil, že to dělal už nejmíň stokrát, ale nikdy s nikým nechodil ani se neukázal podruhé se stejnou holkou) s pannami. Na jednu stranu autorka (nutno říct, že nejen tato) představuje univerzitu, kde většina studentek je silně promiskuitní, ochotné k sexu na jednu noc a na druhou stranu postaví příběh na zcela nezkušené dívce. Jasně, že protiklady se přitahují, někdy je to ale dost na sílu. Tady se ten model zopakoval podruhé. Stejně tak se zopakoval model toho, že kniha z hokejového prostředí je o hokejistech, kteří vlastně hokej už nehrají. Ať už trvale nebo dočasně. Tak třeba v dalších dílech bude toho hokeje víc.

I přesto, že spoustu věcí tady bylo ve prospěch příběhu zjednodušeno, kniha se mi líbila a jsem ráda, že jsem si ji přečetla.


Nermal
24.10.2022 4 z 5

Hodně hezky se to četlo, některé scény s malou Lucy byly velmi dojemné. Jakož i vztah nezkušené Scarlet s hokejistou Bridgerem. V druhé části nabraly věci takový spád, až jsem si říkal, jestli nečtu spíš detektivku. Ani tento díl se neobešel bez různých nepřízní osudu, ale takové budou asi všechny díly série.

Nuttelka
19.09.2022 4 z 5

(SPOILER) První díl mě vzal za srdce určitě mnohem více než tento, i když je tady těch sr*ček v životě mnohem více. Jen je toho na 2 mladé lidi opravdu zbytečně moc. Trošku mi i vadilo, v jakém světle se nám Bridger v prvním díle představil a tady totální obrat o 180 stupňů, hotový skoro světec :-) A zas jaká "náhoda", že je zapotřebí fakt dobrý sociální pracovník a voala, strýc - otec Scarlet (Shannon) je na scéně :-) Ale beru, do těchto knih to prostě patří.

moma08
06.09.2022 4 z 5

Tenhle díl mě nevzal tak, jako ten první a ani nevím vlastně proč.
Tím, že knihy této série nejsou dlouhé a jsou napsané čtivým způsobem, tak nezaberou moc času a za pár hodinek to má čtenář přečtené.
V tomto dílu bylo docela dost vážných témat, takže to bylo pro mě dost smutné.

hlavajda93
20.07.2022 5 z 5

Moc pěkný příběh o dvou mladých lidech, kteří nemají na růžích ustláno, ale spolu a za pomoci přátel vše zvládnou ustát. 1. díl s Corey se mi líbil malinko víc, ale jinak nemám co vytnout. Škoda, že není díl aji o Andym.

SBH
17.07.2022 3 z 5

V obvyklém kritickém bodě (zhruba 1/3 knihy) jsem vážně plánovala titul nedočtený vrátit do knihovny. Pokračovat mě přimělo jenom určité čtenářské vakuum a spousta prostojů, které bylo potřeba něčím vyplnit. Skončila jsem tak, že jsem příběh hltala do pozdních nočních a pak se mi motal v hlavě.
Tím je, myslím, popsán celý paradox. Ale začnu jednoduššími složkami.
Překvapivě slušný překlad a práce nakladatelství, rozhodně palec nahoru. Autorku mám ráda, ale i největší oblíbenci můžou šlápnout vedle. To se tentokrát nestalo, oba hlavní hrdinové byli sympatičtí, jejich trable uvěřitelné… počkat, to je vlastně součást toho paradoxu, takže si to nechám na později. I ostatní postavy měly své charisma, matky byly na zabití, někdo potřeboval proplesknout, jiný zastával roli zlatíčka, takže cajk. To znamená, že obvyklí podezřelí na hod knihou v dál měli tentokrát skálopevné alibi.
Problém byl v kombinaci závažného tématu a laciných erotických scén. Z celé knihy se mi líbila jedna, nad všemi ostatními jsem odcházela zvracet. Ne, nebyly hůř napsané než jindy, ale do tohoto příběhu se prostě nehodily a basta. S dějem nesouvisely, autorka je nasekala jenom proto, aby se zavděčila… nakladateli? Povrchním čtenářkám? A k tomu naservírovala hořký společenský román?
Hrůza. Nešlo to dohromady.
Přitom musím kladně hodnotit i propojení s ostatními knihami série. Mám zkušenosti, že postavy z jiných dílů, které se objeví na scéně, hrají trapně a kýčovitě. Tady vše proběhlo tak spontánně a přirozeně, že jsem si až se zpožděním uvědomila – jé, hele, to je ten borec z tamtoho dílu.
Četlo se to dobře, a kdyby zmizely ty trapné porno vsuvky, bylo by to o 100 % lepší.

Zelený.úval
17.07.2022 5 z 5

Za mě suprová kniha, která se čte úplně sama. Stejně jako první kniha v této sérii, i když jsem ani od jedné ze začátku nic moc nečekala. :-) Cením to, že je tam i jiná zápletka než jen ta čistě zaláskovaná.

Aranel15
14.07.2022 5 z 5

Kniha je opět moc povedená a patří rozhodně mezi tu lepší literaturu pro náctileté.

lucie3944
02.07.2022 5 z 5

(SPOILER) Za mě super. Zase to není úplně jednoduché čtení, problém, který řešila Scarlet je noční můrou. A ani Bridger nemá cestu vydlážděnou. Přesto jsou ti dva spolu dohromady schopní bojovat a vyhrát. I za vydatné pomoci přátel... A v tu chvíli si jsem schopná říct, že jsem měla vlastně pohodovou dobu studia bez náročných rozhodnutí. Jo, bylo to dobré čtení.

wielka
29.06.2022 5 z 5

Zaujimava kniha vo svojej kategorii. S vaznou temou, ci skor vaznymi temami, napriek tomu vsak nebola depresivna a ubijajuca. Som zvedava na dalsiu v poradi :-)

Lofda
16.06.2022 5 z 5

Sáhla jsem po oddychovce a ono to zase tak idylické čtení nebylo.. Ale tak nějak víte, že to prostě dobře dopadne a já jsem nakonec ráda, jakým stylem tohle ne úplně jednoduché téma selhání rodin/y bylo zpracované. Prostě si z knížky odnáším hezký pocit. Těším se na další díly.

VercaV
02.06.2022 4 z 5

(SPOILER) Po prvním díle jsem neváhala a pustila se ihned do druhého. První část knihy mě bavila, ale nebylo to nic extra, prostě průměr. Za to druhá část byla strhující. Celý ten děj byl zajímavý, Scarletino tajemství a Bridgerův příběh byl super. První část se lehce táhla, nedozvádali jsme se moc informací ohledně Scarlet. Ale druhá část byla super. Byla plná zvratů, informací a četla sem to jedním dechem. Jen by se za mě mohly více objevovat postavy z předchozího dílu, to propojení knížek z jedné sérii lehce pokulhává. Malá Lulu byla skvělá, taky se mi moc líbil přístup univerzity a celková pomoc Bridgerovi.
Druhá část to vylepšila, proto hodnotím 4* namísto 3*. Už se těším na další díl
Ještě doplním, že nechápu, jak je možné, že Corey, která má porušenou míchu, chodí o holi? Nechápala jsem to v prvním díle, teď to už nechápu vůbec.

anna7852
13.05.2022 5 z 5

Tohle bylo docela drsný,ale opět krásný

Knihy_nad_zlato
10.05.2022 4 z 5

Super. Prostě super. Anotace mi zněla zajímavě, ale celkem neurčitě, protože prostě, co asi Scarlet skrývá?
Prostředí stejný - tudíž stejně výborný - jako v prvním dílu.
Co se postav týče, Bridgera jsem si oblíbila už v předchozím díle. A i tady byl vážně dobrej, ale v jedničce jsem ho měla asi o chlup radši. Scarlet je tu nová a velmi, velmi zajímavá. Jako jo, taky není dokonalá, ale hrozně mě bavila. Vývoj jejich vztahu tu nebyla priorita, což je za mě velké plus. Mám radši když se v romantických knížkách víc zaobírá něčím jiným než samotnou romantikou. A to, jak u konce má Scarletino tajemství až thrillerovej nádech, to mě neskutečně bavilo. Jakože jasně, to co řeší Bridger je taky hustý, ale na to, co řeší Scarlet to nemá.
Jak jsem říkala romantika pro mě nebyla prioritou, ale i tak se mi líbila, přestože by neuškodilo o kapku víc chemie.
Vedlejší postavy se tu zrovna moc neprojevovaly, na to prostě nebyl čas, vzhledem k problémům, které řeší hlavní postavy. Přesto, když už se tu mihla nějaká vedlejší postava, byla fajn.
Asi mi prostě sedne, jak a co autorka píše. Že i když píše romantický knížky, vždycky do nich zakomponuje něco závažnějšího, důležitějšího. Těším se na další díly týhle série. A klidně i na další jiný knihy od autorky, kdyby byly.

0197
03.05.2022 5 z 5

Už nějakou dobu jsem se na pokračování této série chystala a konečně byla kniha na pořadu dne. První díl mě bavil a tušila jsem, že je to začátek další parádní série z vysokoškolského prostředí a měla jsem pravdu. I druhý díl se povedl a byl ještě zajímavější a čtivější než jednička.

Oba hrdinové měli dosti zajímavé problémy, které museli řešit. Scarlet nebyla vůbec v záviděníhodné situaci. Dobře, že se sbalila a odjela. Byla to hodná, milá holka, na kterou toho prostě už bylo moc. Byla jsem hodně napnutá, jak to nakonec s jejím otcem a rodinou dopadne. Bylo mi líto, že se k ní všichni ve městě obrátili zády. O to více jsem ji přála, aby se ji na vysoké dařilo a našla si přátele.

Bridgera jsme měli tu čest dosti poznat v prvním díle. Tam působil bezstarostně, užíval si života a hokeje. Teď však musel převzít odpovědnost a starat se o sestřičku. Jejich rodinná situace byla krutá, drsná. Člověk ho musel obdivovat a držet palce. Byl prostě úžasný, starostlivý, pracovitý, pozorný. Napadají mě jen samé superlativy na jeho adresu. Neskutečně jsem si ho oblíbila (vlastně i Scarlet a vlastně i předchozí hrdiny :-) ). Neřekl si o pomoc, protože chtěl zvládnou všechno sám a nechtěl někoho obtěžovat. Zvláště se mi líbilo, jak myslel na Adamovu mámu. Bral to tak, že jsou to jeho problémy, které musí vyřešit on. Nakonec zjistil, že má tolik úžasných lidí kolem sebe, kteří mu rádi pomůžou a postaví se za něj.

Musím říci, že se mi líbilo jejich seznámení. Nic bláznivého, výstředního, prostě takové milé, obyčejné :-). Jako celek to opět působí uvěřitelně, vžijete se do postav a jen otáčíte stránku za stránkou. Objevuje se tu i Corey a Adam. Tak že super. Rozhodně musím doporučit, autorku chválím za témata a jsem zvědavá na třetí díl.

Olga8480
15.04.2022 5 z 5

Bridger se v předchozích dílů jevil jako bezstarostný kluk, co si užívá života. Jenže není vše, tak jak vypadá a on se ze všech sil snaží ochránit svou malou sestřičku.
I Scarlet má své velké tajemství týkající se její rodiny. A když se ti dva potkají nabere jejich život pěkné na obrátkách.

LucySmile
12.03.2022 5 z 5

Za mě mnohem lepší, než předchozí kniha. Bridger i Scarlet byli skvělí a moc jsem si je oblíbila. Jediné, co bych vytkla, je až moc náhlých zjištění o Scarlet a její rodině. Jinak za mě super oddechovka a jdu na další díl série.

Litocha
27.01.2022 3 z 5

Když jsme se skrývali se mi líbilo více než předchozí díl. Bridger dostal spoustu kladných bodů za pečování o sestřičku (jen mu autorka nemusela vybrat tak pitomé jméno), spolu se Scarlet navíc oba ze všech sil hráli co nejlépe s těmi kartami, které jim byly rozdány (a že toho měli oba naloženo ažaž).
Ke konci byl ale děj bohužel překombinovaný a čím dál nepravděpodobnější, vyústění pak bylo vyloženě jak z říše pohádek. Ne že bych téhle sympatické dvojici nepřála, aby si poměrně snadno vyřešila (skoro) všechny problémy, nebo tu hordu podporujících lidí, ale knížka tím dost ztratila na přesvědčivosti. Je napsána čtivě, je poutavá, ale happyend na druhou mé hodnocení přece jen trochu sráží. I tak se ale těším na další díl.

krevetka79
17.01.2022 5 z 5

Krásné pokračování série...
Nejde jen o romantiku , ale o příběh ze života, který chytne za srdíčko...
Těším se na další díl

Štítky knihy

tajemství romantika

Autorovy další knížky

Sarina Bowen
americká
2018  85%Hodnej kluk
2019  89%On
2018  87%Zůstaň
2019  91%My
2021  89%Přísně tajné

Kniha Když jsme se skrývali je v

Právě čtených4x
Přečtených506x
Čtenářské výzvě20x
Doporučených21x
Knihotéce260x
Chystám se číst166x
Chci si koupit45x
dalších seznamech4x