Comelye Comelye komentáře u knih

☰ menu

Dědečku, vyprávěj - etiketa pro kluky a holčičky od tří let Dědečku, vyprávěj - etiketa pro kluky a holčičky od tří let Ladislav Špaček

Pardon, ale tohle je fakt hrůza, poučování, zastrašování dětí, takto opravdu někdo vychovává své děti? Zápichů je v knize opravdu hodně, tak k pobavení možná, ale své dceři knihy tohoto typu opravdu číst nebudu

10.03.2024 odpad!


Budeš jenom moje Budeš jenom moje Martina Kováčiková

To je tak plytké a jednoduché že mi stačily 2 kapitoly a knížka putuje zpátky do knihovny

06.03.2024


Odbočka v lesích Odbočka v lesích Kateřina Karolová

Asi jsem čekala něco trochu víc, spíš mě zajímalo jak to dopadne a že bude na konci nějaké to překvapení, no, ani nebylo...ale jinak se kniha čte dobře.

24.05.2023 3 z 5


Ve tmě Ve tmě Peter Derňár

Takový průměr, kniha se dobře četla, první část mě bavila víc, druhá už míň, hlavně asi kvůli Tomášovi, který mi neskutečně lezl na nervy. Žádné překvapení v ději se nekonalo protože byl předvídatelný, ale jinak zajímavý a napínavý.

23.07.2022 3 z 5


Poslední, kdo zůstal Poslední, kdo zůstal Riley Sager (p)

Sager opět nezklamal, ale čekala jsem asi trochu jiný ten závěr, nechci spoilerovat. No a postavy teda těžce nesympatické a na facku :D

24.06.2022 4 z 5


Když jsi odešel Když jsi odešel John Marrs

Knihu nehodnotím, protože jsem ji nedočetla a moc mě to mrzí, protože příběh mi přijde moc zajímavý, prolínání 3 časových rovin. Potud super, ale já se prostě nějak nedokázala začíst. Přijde mi to hrozně zdlouhavé a nezáživné a pořád jsem čekala kdy se to nějak rozběhne. Od Marrse už je tohle druhá kniha která mě vůbec nechytila...

25.05.2022


Do nejtemnějšího kouta Do nejtemnějšího kouta Elizabeth Haynes

Uf, tak to bylo mistama pěkné psycho. Knížka super, bavila mě od začátku do konce i když se mi semtam nečetla moc dobře kvůli násilí a určité beznaději, sužující nemoci...Chování postav, děj i konec - vše je uvěřitelné, čtivé, takové knihy mám ráda :)

17.04.2022 5 z 5


Spřízněné duše Spřízněné duše John Marrs

Tak tohle se mi ale vůbec nelíbilo, nechápu jak jsem to mohla vůbec dočíst. Četla jsem to neuvěřitelně dlouho. Pořád jsem čekala na ty zvraty co přijdou a ony přišly, ale přesně ty co jsem čekala :D ...námět hodně zajímavý, ale špatně napsaný. Kniha mi připomněla seriál "The one" na Netflixu, řekla bych že volně inspirovaný knihou.

11.04.2022 1 z 5


Poslední paní Parrishová Poslední paní Parrishová Liv Constantine

Začátek zdlouhavý, moc mě nechytl, ale později se to začalo dávat do pohybu. Každopádně děj hodně předvídatelný a konec nepřekvapil. Takový průměr. Knih s tímto dějem už je napsaných více.

25.03.2022 3 z 5


Kruh Kruh Rona Halsall

Psycho thriller je trochu silné označení. Chování postav mě rozčilovalo. Autorka chtěla poukázat na určitou poblematiku o které se tolik nemluví, ale vážně by se nějaký chlap zachoval, tak jak se zachoval? Nechci tu spoilerovat, takže si každý udělá názor sám. Konec rozhodně nebyl nečekaný, žádné wau se nekonalo a zdálo se mi to takové rychle uzavřené, jakoby už to autorka chtěla mít rychle za sebou. Nicméně, knížka se dobře četla.

27.02.2022 3 z 5


Úniková hra Úniková hra Megan Goldin

Od knihy jsem čekala trochu něco jiného, ale nakonec mě bavila. Zajímavý děj o životě bankéřů z Wall Street a dvě dějové linie. Hodnocení jsem chtěla dát vyšší, ale ten konec...trochu přitažené za vlasy.

21.02.2022 3 z 5


Nevítaný host Nevítaný host Shari Lapena

Docela fajn oddechové čtení z jsem ráda že jsem dala Shari ještě šanci, přestože mě její knihy ne úplně zaujaly. V příběhu je na můj vkus docela dost lidí a jejich příběhy, ale nějak jsem se neztrácela v ději. Až na jednu osobu (Riley), která mě štvala už od začátku, se mi kniha celkem líbila, taková opravdu jednoduchá, napětí tam moc nehledejte. Přečetla jsem za víkend.

06.02.2022 3 z 5


Žena, kterou jsem byla Žena, kterou jsem byla Kerry Fisher

Bohužel jsem knihu nedočetla, za mě hodně jednoduchý děj i postavy, nic se tam nedělo. Ke konci možná ano ale tam jsem se nedostala, to bych se musela ke čtení vyloženě nutit.

10.01.2022


Beze svědků Beze svědků Lisa Jewell

Výborná kniha od začátku až do konce. Nemohla jsem se odtrhnout. Sice bylo už od čtvrtiny tak nějak jasné kdo a co a závěr jsem takový čekala, ale to vůbec neubralo na celkovém dojmu. Přestávky při čtení byly potřeba, protože děj opravdu není chvílemi příjemný, do postav jsem se snadno vžila a soucítila s nimi, nebo je naopak nenáviděla. O to strašnejší je, že takové případy se dějí. Thriller ovšem téměř dokonalý : )

08.11.2021 5 z 5


Jeden z nás Jeden z nás Shari Lapena

...A to já ráda odkládám knížky které mě nebaví :D
Takže tohle fakt ne, děj se táhne, prolíná se docela dost osob, nechybí detektivové a vyšetřování - nuda. Samé drby, debilní úvahy. Nic se tam neděje, od půlky dál nevím protože jsem to přestala vnímat. Ale ráda bych dala Shari ještě šanci.

13.10.2021


Abája Abája Michel Rauch

Naivita Kerstin na začátku knihy a vlastně po celou dobu čtení mě iritovala. Za všechno co se tam odehrálo si mohla sama. Bylo mi líto akorát těch dětí a andulek.

04.10.2021 3 z 5


Matčina hra Matčina hra Sandie Jones

Prvních pár stran jsem měla pochybnosti, jeden by řekl že taková plytká kniha s jednoduchým dějem a naivní hlavní postavou, ale překvapivě velmi dobrá knížka, čte se snadno, příběh napínavý a konec super : )

23.09.2021 4 z 5


Není úniku Není úniku Taylor Adams

Vcelku dobré čtení, akční, děj ubíhá, akorát některé části na mě už moc brutální nebo jak to nazvat, říkala jsem si že největší psychopat z celé knihy bude nejspíš spisovatel :D Ten epilog radši dělám že jsem nepochopila, protože to by na mě bylo už trochu scifi.

19.09.2021 3 z 5


Pozvala mě dál Pozvala mě dál Lucy Clarke

Bohužel, tohle nebyl thriller a psycho už vůbec ne. Celý mi to přišlo jako jedna velká slátanina a nuda. Hlavní hrdinka absolutně nesympatická osoba a ješte ji jakože máme litovat asi, jaká je to chudinka. Po pár stranách jsem tak tušila kdo za vším je a to bývám většinou vedle jak ta jedle. Za polovinou se to začalo teprve rozjíždět. Knihu jsem měla na dovolené, takže jsem ji dočetla, jinak už bych ji dávno odložila.

24.08.2021 1 z 5


Poslední lež Poslední lež Riley Sager (p)

Velká paráda

18.08.2021 5 z 5