Kruh

Kruh https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/458681/bmid_kruh-t67-458681.jpg 4 325 108

Když Mel otevře dveře krásné horské chaty uprostřed Grizedaleského lesa, kde se měla setkat se svým manželem Lukem a s dětmi Callumem a Tessou, pocit radosti ze společné dovolené je ten tam. Chata je prázdná, krbová kamna vychladlá, po zemi rozházené oblečení. Na krbu visí lístek se zprávou: šli jsme se projít. Mel spadne kámen ze srdce, jsou v pořádku. Ale jakmile se venku setmí a chatu obklopí černočerná tma, pocit bezpečí vezme za své. Mel zkontaktuje horskou službu a nahlásí zmizení manžela s dětmi. Pátrání však nepřinese žádné výsledky. Jako by se po nich slehla zem. Detektiv Stevens se s kolegyní Locketovou ujímá vyšetřování pohřešovaného otce a dvou dětí. Když se pustí do pátrání, začnou na světlo vyplouvat skutečnosti, které případ zamotávají čím dál víc. Kdo je oběť a komu zmizení hraje do karet? Čím hlouběji policie proniká do vztahů mladé rodiny, tím víc se točí v kruhu, ze kterého není úniku. Vše je propojené se vším. Chybu ale může udělat každý. A pak se kruh otevře. Psychothriller Kruh je znepokojivý a spletitý příběh rozdělený do čtyř rovin vyprávění v minulosti a přítomnosti, které se navzájem prolínají. ... dokud nedojde k vraždě…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Thrillery

Vydáno: , Katto
Originální název:

Love You Gone , 2018


více info...

Přidat komentář

Belanna
26.12.2023 3 z 5

Vcelku čtivý příběh, i když byl hodně předvídatelný.
Líbil se mi prvek retrospektivy i vyprávění z pohledu více osob. Horší už to bylo s jednáním hrdinů, které mi místy připadalo překombinované a nesmyslné.
Za mě průměrná knížka.

lucie2371
25.11.2023 5 z 5

Tak tohle bylo opravdu parádní psycho!
Napětí stoupalo s každou otočenou stránkou a jen jsem se zatajeným dechem čekala, jak to vlastně všechno dopadne!
Nejedna postava vám bude lézt šíleně na nervy a budete si přát aby jste se mohli ocitnout v knize a něčím jí bacit po hlavě.

Lepší psycho jsem prozatím nečetla a to psycho thrillery zrovna 2x nemusím (spíš jen na jedno přečtení aby se neřeklo) protože se v nich většinou nic moc zajímavého neděje. No...tady se dělo až příliš.

Tento nervy drásající psycho thriller vřele doporučuji ale připravte si pevné nervy.


Lely
08.11.2023 3 z 5

Nenadchne, ale ani neurazí...tak nějak by jsem shrnula své pocity z knihy. Postavy mi moc neseděly a zhruba od poloviny knihy člověk tuší jak to asi dopadne.

TVer
21.08.2023 2 z 5

(SPOILER) Nic moc kniha. Příběh jako takový se mi líbil, proto i dávám 2 hvězdy. Ale ty postavy.. Kde začít...

Od začátku je zřejmé, že Mel je absolutní manipulátorka, už jen z toho, jak se baví s policií. Neseděla mi už od začátku a bylo jasné, že ohledně něčeho lže.

Luke mi lezl na nervy v podstatě od počátku. Když ho popisovala Mel, bylo to zlé, ale když se pak sám rozpomínal na to co se dělo, tak to bylo ještě horší. Byl pouhý blbý zbabělec, to jak sebou nechal manipulovat a tlačit se do všeho tak dlouho.... Vzal si novou ženu rok a půl po smrti své první ženy a přišlo mu to v pořádku. To, že neposlouchal své děti, o tom ani nemluvím.

Prokristapána, vždyť byl v armádě a sám zmiňoval, že mu Mel sahala po ramena i s podpatky. Tak jakto, že se od ní nechal mlátit a ještě k tomu tak dlouho? A celý ten úžasný plán útěku, který vymyslel...

Zároveň tvrdí, že děti jsou mu přednější, vždyť ohledně toho se nejčastěji hádali, ale pak od nich slyší a na vlastní oči vidí a slyší, jak s nimi Mel zachází a neudělá ABSOLUTNĚ NIC. Debilní posera.
Rozčilovalo mě to tak moc, že bych klidně už jen kvůli němu dala nižší hodnocení.

Záplatka byla celkem fajn, ta se mi celkem líbila, ale na druhou stranu. To si nikdo nevšiml, že se Ted chová téměř STEJNĚ jako Mel? Vážně?
Zároveň té avizované vraždě v anotaci jsou v samotné knize věnovány 3 stránky.

Prostě, anotace je mnohem lepší než kniha, pokud chcete číst knihu o absolutním slabochovi, tak toto je přesně pro vás.

beruska
15.07.2023 3 z 5

Když jsem začala číst, byl příběh skvělý... Ale od poloviny knihy už víte, co se bude asi dít... A to mi přišlo jako velká škoda :) ...

LuckaDea
04.07.2023 4 z 5

Tato kniha mě moc bavila. Příběh byl čtivý a skvěle vystavěný. V knize se střídá minulost a přítomnost a v průběhu děje se mění vypravěč, což podle mě vždy trochu přidá na poutavosti. I přesto, že jsem možná čekala více napínavý příběh, rozhodně musím říct, že děj nebyl předvídatelný a objevily se v něm překvapivé momenty. To mě nutilo číst pořád dál a dál a byla jsem zvědavá, jak kniha dopadne. Určitě doporučuji.

Hella
19.06.2023 2 z 5

(SPOILER) Mě tak strašně rozčiloval hlavní hrdina, že si tohle všechno nechal dlouhodobě líbit, že prostě nemůžu hodnotit nikterak vysoko. Už jenom to, jak se nechal zmanipulovat do společného nastěhování a svatby. O té odpudivé tyrance se ani nechci zmiňovat.

Viviana-Mori
20.05.2023 4 z 5

Čtyři hvězdy za to, že jsem už četla silnější a propracovanější knihy, nicméně se jedná o dobře plynoucí, čtivý příběh, ideální na zpestření volných chvil, člověk se u čtení příliš "nenadře".
I když jsem tak nějak předem věděla, co a jak asi bude, i tak jsem obracela s chutí stránku za stránkou, abych se dozvěděla, jak se to celé vyřeší.
Nešťastní lidé bývají často zaslepení a dělají unáhlená rozhodnutí a pak to vede k neštěstí, ze kterého jde těžko vybruslit. O tom to celé je.

Miriam
20.03.2023 3 z 5

Slibná anotace, čtenáře správně motivuje k přečtení. Celkově knihu hodnotím především kladně, i když konec od poloviny už se dá jen očekávat.

Anie94
12.02.2023 3 z 5

Hlavne prosim vas nectete anotaci. Prozrazuje z deje az prilis! Velmi me zaujala obalka, ktera ale ukryvala bohuzel pro me ne prilis zajimavy pribeh. Kniha se dobre cetla, dej mel spad, ale bohuzel je hodne predvidatelna, takze uz tak nejak brzo tusite jak to vlastne cele dopadne. Ve snaze o senzaci autorka hodne kombinovala, az to prekombinovala a kniha nevyznela nakonec tak, jak by mela.

veriszv
27.01.2023 3 z 5

Hype na instagramu proběhl tuším někdy loni?
No, na tom vlastně tolik nesejde. Na čem ale sejde jsou má očekávání, která dost navýšil…
A to byl kámen úrazu.
Od rodiny ztracené v lese uprostřed vlastní dovolené jsem čekala prostě víc napětí.
Místo toho jsem dostala několik palčivých společenských témat, která sice cením, ale nešly tolik do hloubky, aby pro mě byly přínosem…
A napětí se někam vytratilo.
Druhá půlka to sice trochu s napětím dohnala, nicméně se stoupajícím napětím se taky zvyšoval výskyt absurdit a celé to pak pro mě bylo dost neuvěřitelné…
Sečteno podtrženo zase jeden thrillerový průměr.

iveta3689
20.12.2022 4 z 5

Dobré čtení. Neobvyklé téma, zajímavé postavy. Bavily mě zvraty, kterých bylo akorát a ve sprácných místech.

Dela111
28.09.2022 5 z 5

Kruh je mimořádně povedený psychothriller, skrývá nečekanou zápletku, se kterou se často v knihách nesetkáme.
Příběh je velmi chytře vystavěný, není tu předvídatelný děj, naopak, dokud autorka sama něco neodhalí, čtenář netuší, co se děje. Kniha nabírá tempo postupně a ve chvíli, kdy se změní vypravěč, se nedá odložit.
K ději nic psát nebudu, aby mi neunikl spoiler. V této knize nic není takové, jak se na první pohled jeví a odhalení zápletky ať si každý vychutná sám. Kruh je vynikající psychothriller plný překvapení, který zároveň upozorňuje na závažný opomíjený problém, což oceňuji a promítá se to do mého hodnocení v počtu hvězdiček.
Celkový dojem z knihy je u mne tak vysoký, že nehledám nedostatky a rovnou dávám 5* a doporučuji.

cleopatra11
24.09.2022

Ne vždy je vše tak ,jak se jeví na první pohled.
Vynikající, nešlo se odtrhnout, doporučuji.

Verrrunka
10.09.2022 4 z 5

Po delší době jsem si dala nějaký thriller, od začátku dost napínavé, pak najednou otočka v ději o 180 stupňů, dost zajímavé téma, na které jsem snad ještě v knize nenarazila, ale nemůžu být konkrétní jinak bych prozradila vše důležité.
Napínavé čtení, ale poslední třetina mě až zas tak nebavila, asi bych si představovala jiný závěr a rozuzlení, přišlo mi to zbytečně překombinované.
Takže opět fajn čtení, ale do letošních top knih se to určitě nedostane.

Amitiel76
05.07.2022 4 z 5

---SPOILER---
Na úvod nutno říct, že podle anotace jsem čekala něco úplně jiného....
Mel je zdržena prací ve městě, a za svou rodinou na chatu v horách, doráží s dvoudenním zpožděním. Bohužel ji nalézá prázdnou. Její manžel a dvě děti jsou pryč. V chatě zůstaly všechny jejich věci, a na vyhaslém krbu je připíchnutý vzkaz, že se jdou projít a brzy se vrátí. Čas ubíhá. Mel je čím dál tím víc vyděšenější. Kontaktuje horskou službu, která zahájí pátrání. Neúspěšně. Do případu se zapojuje policie. A na povrch začnou vyplovat první znepokojivé věci....
Až potud to bylo fajn. Člověk čekal thriller s možnou kriminální zápletkou. Vyděšená matka, která se zoufale pokouší najít svou ztracenou rodinu. Šílí strachy. Jen že pak se nám tu začnou objevovat průhledy do minulosti, vyprávěné z pohledu jejího manžela. A jeden nestačí žasnout.... Další forma násilí za zavřenými dveřmi. Jenže tentokrát se tu role prohodily.
Mel už nevidíte jako zoufalou vyděšenou matku, ale jako manipulátorku, tyranku a bezcitnou mrchu. A Luke? No, co k tomu říct. Nějak mi ta role oběti domácího násilí k tomuto muži naprosto neseděla. Vyrostl na statku, prošel vojenským výcvikem v armádě. Chlap jako hora. Versus jeho drobounká manželka, sahající mu sotva po ramena. A jak ta mu zatápěla! Jak ho napadala, bila, zraňovala. A on nedokázal její útok ani vykrýt natož odrazit. Při čtení jsem měla hodně smíšené pocity, a nevěřícně kroutila hlavou. Je jisté, že i u týraných osob se role obrací. Nemusí být nutně zrůdou jen muž. Ale tady mi to jeho chování připadalo ták přitažené za vlasy. Chudáci děti. Dost dlouho mu trvalo než se probral. A ten konec? Tak ten už byl teprve těžce uvěřitelný a překombinovaný. Tak že z mého pohledu tak 3,5 hvězdiček

Stani95
05.06.2022 2 z 5

(SPOILER) Některým částem jsem jen těžko uvěřila. Třeba že, muže, co pracoval na statku přepere a zmlátí drobná žena... Začátek byl napínavý, ale ke konci to vyprchalo jako bublinky ze sodovky.

Pavlína2019
15.05.2022 5 z 5

Naprosto perfektní!
Je až komické, jak se mohou názory lišit.
Já to mám ale takhle.
Jsem opravdu nadšená. Kniha se četla úplně sama, krásná obálka, příjemné písmo a styl psaní.
Děj ohromně napínavý, moc se mi líbilo rozdělení do časových úseků.
Prostě bezva a rozhodně doporučuji!

Peggy2711
09.05.2022 3 z 5

Jediné plus, že se to četlo svižně, takže to nebyla až taková ztráta času. Thriller to nebyl, napětí velmi málo, zápletka průhledná, další děj předvídatelný, konfliktní situace nepravděpodobné. Přidávám jednu hvězdu za netradiční vhled do problematiky domácího soužití.

DericCaster
30.04.2022 3 z 5

Tuto knížku jsem si vybral, protože ji četli všichni okolo. Nemohu napsat, že mne knížka zklamala, ale ani, že bych z ní byl na větvi. Rozjezd dobrý, ale pak jakoby děj trochu ustrnul a já si pořád říkal, tak kdy už se to někam posune, ale třetí čtvrtina to zas dohnala. No a závěr jsem čekal trochu dramatičtejsi - označení thriller je tu, podle mě, tak trochu nahraně, když už od půlky knihy tušíte... Rodinné drama by bylo asi příhodnější.
Ale nemohu říci, že mne knížka zklamala, jen jsem asi - po hodnocení přátel - čekal trochu víc.