Úniková hra

Úniková hra https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/430544/bmid_unikova-hra-3nh-430544.jpeg 4 220 81

Vincent, Jules, Sylvie a Sam jsou ambiciózní a úspěšní investiční bankéři, dokonale přizpůsobení životu na Wall Street, kde se hraje hra plná úskoků a zastrašování. Jediné, na čem záleží, jsou peníze, a kdo se chce dostat až na vrchol, musí být ochoten pro to udělat cokoliv. Jednoho dne dostanou všichni čtyři pozvánku na teambuildingovou akci, ze které se vyklube úniková hra. Brzy se ocitají v temném uzavřeném prostoru, ve kterém začnou vyplouvat na povrch temná tajemství. Největší záhada, kterou v téhle hře musí vyřešit? Co se stalo se Sarou Hallovou! Tady veškerá zábava končí. Tohle je boj o přežití.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

The Escape Room , 2018


více info...

Přidat komentář

Viopes
13.01.2024 5 z 5

Čtivé a velmi napínavé, děj jsem si užívala tak moc, že dokážu odpustit i ten hrrrr pohádkový konec.

DoubleM
02.01.2024 4 z 5

Docela dobrá kniha, četla se dobře a rychle, bez zbytečných nudných kapitol. Příběh měl spád, zápletka zajímavá. Jediné co mě zklamalo bylo očekávání - čekal jsem vice "unikovky", nějaké hádanky a opravdovou únikovou hru. Dostal jsem něco jiného, ale i tak mě to bavilo.


m2056
22.11.2023 4 z 5

Kniha je čtivá velmi dobře příběh taky dobře baví a udrží vás v napětí skoro po celou dobu čtení. Začátek je velmi dobrý prostřední pasáž trochu zdlouhavé ale konec je dobrý i když trochu tušíte jak to dopadne přesto říkám Kniha se mě líbila a bavila. Před pár roky Kniha byla velmi hledaná a vyhledávaná jsem rád že jsem si ji přečetl udělejte to také nebudete litovat.

Biba_with_Book
20.09.2023 4 z 5

Jak uz tady bylo nekolikrat napsano - ctive, napinave, nemohla jsem se odtrhnout. Skvele vyprofilovane postavy a prostredi bankovniho sektoru, ale ten konec byl opravdu dost pritazeny za vlasy. Taky jsem cekala, ze je bude v tom vytahu vic psychicky nicit (i kdyz na druhou stranu, ostatni 4 postavy se dokazaly k sebedestrukci lehce privest samy stacilo je jenom trochu popostrcit). Skoda toho konce, jinak by to bylo 5 hvezdicek.

vklaskova
07.08.2023 3 z 5

(SPOILER) Tak tahle knížka mě fakt dostala, hrozně mě bavila....až do samotného závěru, který nejde vyjádřit jinak, než pořádným WTF??
(Dále velký spoiler.)
Prošli jsme si životní cestu Sáry, její sny, cílevědomost, ale i nízké sebevědomí, citlivost....a v závěru se všechno otočilo o 180°. Sára padlá na dno, ještě nižší sebevědomí, žádné peníze, nemůže sehnat práci, jen přežívá ze dne na den....a najednou lup plastika obličeje, lup za 15 000 kč, šup nové auto, několik cest skrz celou Ameriku, spousta peněz na novou totožnost, čímž bez mrknutí oka zahodila svůj dosavadní život (kvůli nějaké prapodivné pomstě zahodím svou totožnost, možnost vidět se s kamarády). Najednou ji nikdo nepozná. Nejprve nebyla schopna najít si jakékoliv zaměstnání, ale pak šup a už pracuje ve firmě s výtahama, kde si nastuduje všechno včetně montáží. Když byla zaměstnána v původní firmě, bylo složité dostat se k různým informacím, ale pak jako sekretářka mohla všechno! Byla sekretářka všech ze Sařina původního týmu, zároveň se dostala i k vedení, i k přísně tajným odměnám všech zaměstnanců....a co ta její schopnost se během chvilky naučit programovat?? A pak výroba kontaktních čoček, aby se mohla po naskenování očí dostat do cizí bankovní skříňky?? To už je sci-fi, hodně přitažené za vlasy. Ze Sáry je v závěru nejen úplně
jiný člověk, je to jako postava vytržená z úplně jiné knihy.
Celá knížka mě hrozně bavila, udržovala v napětí. Ale pak najednou lup, lup, lup...nasázeno nesčetně nesmyslných, až extrémních událostí....a je konec, než stačím pobrat, o co tedy jako jde.
Celou knihu bych hodnotila plným počtem, závěr by mohl působit trochu realističtěji.

TVer
22.04.2023 5 z 5

Kniha se mi líbila, bylo to skvělé, napínavé, pomalu se tam objevovala různá překvapení a odhalení, konec se mi také líbil, i když mi přišlo, že Sara měla 180 obrat v osobnosti, ale jinak to bylo super.

sasankava
06.04.2023 5 z 5

Tak tato kniha byla pecka. Nemohla jsem se od ní odtrhnout, každý večer jsem se těšila na pokračování příběhu. Kniha byla čtivá, napínavá, psychologicky dobře propracované a popsané osoby, zajímavý příběh. Kdybych mohla, dám i deset *. Jediná věc, kterou bych autorce vytkla je hůře uvěřitelný, možná trochu překotný závěr.

Iki1
12.03.2023 5 z 5

Parádní, čtivé, napínavé, i s pořádným (téměř hollywoodsky přehnaným) překvapením na konci. Líbilo se mi, jak autorka rozčlenila děj na dvě linie, postupně nás seznamovala s prací v korporátu, vztahy mezi spolupracovníky. I když protnutí na konci bylo dost nadsazené, četl jsem stránku po stránce dost hltavě a nemohl se odtrhnout. A tak to má u správného thrilleru být. Navíc bylo určitě fajn, že tu bylo jen několik málo postav, takže vše je přehledné.

Peace
11.02.2023 4 z 5

"Vybojovat sto bitev a stokrát zvítězit není umění.
Vrcholem dokonalosti je podmanit si nepřítele bez boje."

Solidní jízda u které se moc nuda neohřeje. V závěru mi některé pasáže přišly sice trošku přitažené za vlasy, ale vše odpuštěno čtivostí a neotřelostí.

muchomurka
01.01.2023 4 z 5

Tohle byla jízda. Už dlouho jsem nečetla knížku, (bohužel není moc času), kterou bych takto zhltla. Bylo to čtivé, napínavé, překvapivé. Sice jsem úplně nepochopila, proč by si nemohla Sara najít práci v oblasti finančnictví i bez doporučení, zvlášť ne v tak prestižním prostředí. Ale asi to na americkém trhu funguje jinak. A ten konec byl lehce nadsazený, ale nějak mi to nevadilo.
Jinak jsem moc ráda, že se v takovém prostředí nepohybuji a že jsem šťastná i z malých věcí a i když se to nezdá, je to úspěch, ač to zdánlivě nevypadá, rozdhodně ne podle měřítek této společnosti.

Tereziee
30.12.2022 5 z 5

Tohle bylo super! Po delší době opět thriller, kterému nemám co vytknout. Příběh vás nutí číst neustále dál a nemá prakticky žádná hluchá místa. Prostředí Wall street pro mě bylo nové a místy naprosto nepředstavitelné tím, co jsou lidi v této branži schopni udělat pro svoji kariéru a pro peníze.

lalela
25.12.2022 5 z 5

Skvělé. Tak málo postav a tak čtivá kniha. Moc se mi líbilo střídání kapitol o Sáře a výtahu. Postavy vykreslené jednoduše, ale výstižně. Zaujalo mně, jak těžké je v Americe vybojovat si své místo na slunci, vystudovat prestižní školu, jak těžké je sehnat si skvělé místo a být úspěšná. Co vše tomu musíte podřídit, omlouvá vás jen vaše vlastní smrt. Když Sara pronikne do praktik společnosti, ve které pracuje, dojde jí, že to místo není zase až tak skvělé. Musela být opravdu velmi dobrá, že v takové společnosti dokázala pracovat a následně provést to, co provedla. Ale nějak jsem jí od začátku hodně fandila.

Martica
16.11.2022 4 z 5

Přesně tohle jsem právě teď potřebovala: napínavý a čtivý trochu-thriller, kde je všechno přesně definováno, ale přesto to v člověku vzbuzuje zvědavost a touhu číst pořád dál a dál. Bavilo mě tentokrát i střídání časových rovin, popis světa bankéřů, sondy do životů hlavních postav. Už jsem byla prostě trochu přesycená českých psychologických nípáren, kdy na 300 stranách sledujete rozklad něčí osobnosti a ptáte se "proč, sakra proč, vždyť to zažívá každý druhý, a nerozkládá se z toho".
Jednu hvězdičku strhávám za zázračnou proměnu pachatele popsanou v závěrečné části knihy, to už mi přišlo příliš americké (byť je autorka Australanka). Jinak skvělá oddychovka; přijde k chuti, když si potřebujete mentálně odpočinout.

KerrKnock
29.09.2022 5 z 5

Knížka se mi moc dobře četla, líbilo se mi pronikání do životů hlavních postav. Prostředí bankovnictví na takové vysoké úrovni se v knihách často nenajde, vneslo to ději zase úplně jiný nádech, než kterýkoliv jiný thriller. Do konce knížky jsem si nebyla jistá, jak děj dopadne, moc mě to bavilo a byla jsem příjemně překvapená. Rozhodně doporučuji.

santa1212
28.09.2022 5 z 5

Super thriller, čtivý, napínavý, překvapivý. Palec nahoru, nebudete zklamáni!

Kanimůra2
20.09.2022 5 z 5

Moc pěkná kniha. Četla se sama. I když mi brzy došlo, jakou úlohu bude mít v tomto příběhu Sara, vůbec mě to neodradilo. S napětím jsem obracela stránku za stránkou a nemohla se odtrhnout. Jdu na druhou knížku

Viviana-Mori
20.09.2022 4 z 5

Kniha byla čtivá a zábavná, ačkoliv prostředí bankéřů a jejich smýšlení o životě je mi opravdu zcela cizí. Se Sarou jsem sympatizovala a byla jsem zvědavá, co se teda vlastně stalo a jak to dopadne. Ke konci mi to již začínalo docházet a možná ten konec mě donutil ubrat jednu hvězdu. Možná jsem čekala nějaké větší zadostiučinění, možná bych se klidně i ráda patlala v té tragédii o něco víc.
Ale to nevadí, četba to byla dobrá.

TheSarcasm
30.08.2022 5 z 5

Čtení jsem si docela užil. Vzhledem k tomu, že pracuji v podobném prostředí tak mě bavila i ta korporátní část. Tempo hezky odsýpá a pravidelné střídání děje výtah x Sara Hallová dodal příběhu určitou gradaci a postupně i smysl. Značné množství nereálných situací a nelogičností knize odpouštím vzhledem ke čtivosti a zajímavému tématu. Jedna nelogičnost však ční nade vše - jak je možné, že se po tak dlouhé době co byli zavřeni v tom výtahu nikomu nechtělo na záchod? :-)

Verunka289
27.08.2022 4 z 5

Měla jsem teď delší dobu čtecí pauzu a tato knížka mě konečně zase dokázala vtáhnout a bavila mě hned od první kapitoly, takže hodnotím kladně

ZuzanaZ83
12.08.2022 4 z 5

Příběh z prostředí bankéřů, kdy nikdo nevěří nikomu, cílem je zisk a vlastní prospěch.
Děj rychle odsýpal, zápletka mi přišla velmi chytrá. Závěr taková třešnička na dortu.
Za mě fajn oddechovka z neokoukaného prostředí.