Spřízněné duše

Spřízněné duše https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/356694/bmid_spriznene-duse-jUx-356694.png 4 629 187

Existuje někde váš dokonalý protějšek? A co když ho můžete najít díky novému vědeckému objevu? Originální a čtivý thriller Spřízněné duše vás uvede do světa, ve kterém technologie rozboru DNA umí určit, pro koho jste byli geneticky stvořeni. Průlomová metoda hledání ideálního partnera se rozšíří po světě, v databázi je miliarda lidí. Touto cestou ovšem nejen vznikají nové páry, ale dochází i ke spoustě rozchodů. Co to přinese objeviteli genu? A co teprve změněná realita v rukou psychopata? Zdá se, že ani spojení skrze DNA člověku nezaručí štěstí.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Thrillery

Vydáno: , XYZ (ČR)
Originální název:

The One , 2016


více info...

Přidat komentář

tra-my5156
předevčírem 5 z 5

Koupila jsem to v levných knihách v někde v Praze za dvacku, poničené temeno vazby, a nutně jsem potřebovala něco do busu do Varů, abych dvě hodiny nekoukala z okna jak blbec. No a víte co? Nejlépe utracená dvacka za posledních 5 let. Je to originální, nápaditý. Mě tyhle pseudo-science ideje baví. Je i seriál na Netflixu, ale kniha je lepší (jak jinak). Bože, ten koncept celýho příběhu stojí na tom, že je tu váš protějšek, se kterým jste geneticky absolutně kompatibilní. To je tak cool.

Aileena
15.04.2024 3 z 5

Nebylo to úplně špatné, ale žádné wow se také nekonalo. Pár napínavých momentů proběhlo, ale že bych se od čtení nemohla odtrhnout se také nedá říct. Ve druhé polovině jsem měla úplně zvláštní odosobněný pocit, jako když se díváte na takový ten druh vyprávěného amerického filmu (...a najednou měl Marty neodbytný pocit, že...) Prostě to šlo celé tak nějak mimo mne a k žádné postavě jsem si nedokázala vytvořit vztah.
Je to takové zase trošku jiné odpočinkové čtení se zajímavým nápadem.


Dandulka
13.04.2024 5 z 5

Velmi zajímavý příběh. Neumím si představit,co by se dělo, kdyby tohle byla skutečnost.
Děj má spád a moc dobře se mi četl. Opravdu skvělá kniha, mohu jen doporučit.

Kskaja
24.02.2024 5 z 5

Pecka. Kniha od první stránky čtiva, zajímavá. Ani jednu ze 472 stran jsem se nenudila, naopak mi bylo líto, že kniha už končí.
DOPORUCUJI.

Madi
13.02.2024 5 z 5

Perfektní. Ten den co jsem ji dočetla, jsem si od autora šla vypůjčit další.
Jinak už tu asi bylo vše popsáno. Bavily mě všechny dějové linky, ale nejvíc mě asi zaujala Ellie a Christopher.

Andrea81
30.01.2024 4 z 5

Moc jsem od toho nečekala, ale příjemné překvapení. Za mě plná spokojenost.

uzivatel6305
08.01.2024 5 z 5

Teda lidičky, to byla bomba! Má druhá kniha od autora a opět velké nadšení a obdiv. Pan Marrs má smysl pro humor, ohromnou fantazii, skvělý jazyk, znalost lidských povah a to všechno dokáže výborně proplést dohromady.

Na začátku jsem se musela víc soustředit, ale pak mi rozdělení kapitol podle postav moc vyhovovalo. Ke všemu autor použil podobný trik jako Dan Brown v Šifře, a to, že ukončí kapitolu v tom nejnapínavějším okamžiku. A co pak chudák čtenář? Musí číst dál a dál a dál!

Moc mě to bavilo, užila jsem si každou chviličku čtení a těším se na dalšího a dalšího a dalšího Marrse. A co vy?

Freemantle
27.11.2023

Knížku vzdávám někde za 300. stranou. Bez nadsázky se držím, abych knihu neroztrhal. Čtení tohoto braku je totální utrpení. Nechápu, že jsem tak dlouho vydržel.

mirec88
22.10.2023 5 z 5

Tak pevne verím, že to čo je v tejto knihe sa nikdy nestane realitou a vždy si budeme svojich partnerov hľadať len na základe vzájomných sympatií a tak, že sa budeme páčiť jeden druhému. K deju - získalo si ma všetkých 5 príbehov, najviac ale vzťah policajtky a sériového vraha, čo je na prvý pohľad nereálne spojenie, ale v tejto knihe je možné všetko. Zvraty, prekvapenia a závery jednotlivých príbehov, ktoré sú niektoré šťastné, niektoré nie, si ma úplne získali. Aj postavy boli veľmi sympaticky napísané. Odporúčam.

K-afe
08.07.2023 5 z 5

Pro mě první kniha od tohoto autora a hned jsem se zamilovala do jeho psaní.
Za mě má kniha krásnou obálku. A kdybych měla pár slovy říct, co od ní čekat, tak: napínavé čtení, vztahy a lásku, zvraty v ději a příběhy s dobrým i smutným koncem.
Závěrem: Doufám, že spojení skrz DNA zůstane pouze v knižní podobě a my si budeme hledat své životní partnery sami.

zweedy
16.06.2023 5 z 5

Doufám, že naše vztahy zůstanou jen na nás a spojení skrz DNA nebude nikdy reálné. Jak snadno se necháme ovlivnit a budou opravdu všichni šťastni....
Skvělá kniha

aliza
12.06.2023 5 z 5

Velice zajímavá a originální kniha, která se četla tak dobře, že bylo těžké ji odložit. Tím, že se jedná o příběhy pěti lidí, kteří spolu nemají nic společného, s výjimkou toho, že chtěli pomocí DNA najít ideálního partnera s kterým jsou "spojeni". Proto jsou tam prvky thrilleru, romantiky, touhy po lásce a naplnění.

m_martina
30.05.2023 5 z 5

Zajímavá kniha, četla se jedním dechem. A bohužel se obávám, že takovéto hledání ideálního partnera by mohlo už brzy být reálné.

kate9326
22.04.2023 4 z 5

Originální směs detektivky/scifi/ romantického fatalismu...
Opravdu jde čistě vědecky řešit otázku toho pravého-pravé, a co etičnost....
Dějová linka zahrnuje pov několika různých osob, jeden z nich je i zločinec- a jeho
ideální partnerka- věřte tomu či ne- policistka...
Opravdu se to čte dobře, kapitoly nejsou zbytečně dlouhé a děj je zajímavý.
Jen mne nebavil děj Mandy, sám o sobě by byl leda do slabé rom-com....
9/10.

Čmeláček
14.04.2023 5 z 5

Tak tohle, pánové a dámy, byla jízda od začátku až do konce! Já teda na nějaké dokonalé protějšky nevěřím, no ale zase tak nějak chápu, že člověka může docela rajcovat, poznat tu svoji spřízněnou duši. Nejdřív jsem měl tak trochu hokej v postavách, ale pozdějc si to sedlo. John Marrs to fakt napsal skvěle a já dávám pět stars!

Youn@n
12.04.2023 5 z 5

Boží boží boží !!!!!

RanMori
09.03.2023 4 z 5

Ze začátku to začne na člověka chrstat náhledové postavy jednu za druhou, až jsem začínala mít obavu, jestli to všechno uhlídám. Ale nakonec jich bylo "jen" 5, z nichž nejzajímavější pro mě byl Christopher. Čtení rozhodně napínavé, o překvápka a zvraty nebylo nouze, přestože 2 jsem odhadla už s docela velkým předstihem. Motivace hlavního záškodníka mi přišla poněkud slabší na to, aby se pustil do takové akce, ale nakonec jsem přistoupila na to, že každý holt prožívá věci ve své subjektivní intenzitě :). Všech 5 linek pěkně završených, každá má svůj vlastní spád. A cliffhangery jsou tu naprosto neodložitelné :)

Magdalenkačte
13.02.2023 4 z 5

Spřízněné duše od Johna Marrse jsou skvělou knihou na dlouhé zimní večery(ale nejen na ně).

Čtenář poznává několik lidi, kteří si žijí své vlastní životy a každý z nich zkusí najít svůj dokonalý protějšek pomoci testu DNA.
Poznáváme tak životy Mandy, Ellie, Christophera, Nicka a Jade. Každý je jedinečný a každý příběh je o něčem jiném.
Skutečně se dá najít práva láska s koncem a žili spolu šťastně až do smrti díky jednoduchému testu DNA?
Pro milovníky thrilleru tu máme i sériového vraha a musím říct, ze jednotlivé příběhy se krásně prolínají a nutí tak čtenáře číst dál a dál, aby zjistil jak to celé dopadne.
Mě osobně nejvíc bavily příběhy Mandy a Ellie.

Kniha ma 466 stran jsem přečetla ani ne za dva dny, má spád a čte se skvěle.

Ráčkajda
26.01.2023 5 z 5

To tedy byla jízda... zpočátku jsem sice trochu měla hokej v postavách, ale pak si to sedlo a já se nemohla donutit knihu odložit, nešlo se odtrhnout. Super.

Aaaannnn
11.01.2023 5 z 5

Úžasný příběh,zajímavý námět. Čím více jsem se blížila konci,tím bylo těžší až celkem nemožné knihu odložit. 5 hvězd úplně jasných. Krasne počtení.