bumble bumble komentáře u knih

☰ menu

Zelená míle Zelená míle Stephen King

Myslím, že nebudu přehánět, když napíšu, že kniha je vynikající. Opět se ukázalo, že King je prostě PAN spisovatel.
Po celou dobu čtení se člověk nenudí a snad nebudu za blázna, když napíšu, že jsem měl na konci na krajíčku. Prakticky celý děj se odehrává ve věznici a setkáme se zde samozřejmě nejen s dozorci, ale i odsouzenými. A jakými....?
Kniha, která Vás pohltí a nepustí.

29.04.2024 5 z 5


Kaštánek Kaštánek Søren Sveistrup

Opět jedna z knih, která baví. Stále se něco děje a autor nenechá čtenáře vydechnout. Napětí, brutalitu a hrůzu si v této knize užijeme dostatečně a rozhodně se zde nezapře severská škola.
Na první vraždu jsou přiděleny dva vyšetřovatelé a speciálně Hess, který na začátku vypadal, že ho to vlastně vůbec nezajímá (byl zde přidělen, tak říkajíc za trest) ukazuje velký detektivní um a schopnosti. Další vraždy přichází a situace se zamotává.... Za mě nadstandardní kriminálka, která opravdu stojí za to.

24.04.2024 5 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

Téma, které by nikdy nemělo usnout a mělo by se připomínat stále. Strach a hrůzu, kterou museli lidé zažívat si jen málo kdo z nás umí představit.
Kniha je úžasně napsaná a i časové skoky mají logiku a krásně do sebe zapadají.
Hana si spoustu věcí vyčítá a obviňuje se, že může za smrt svých blízkých, ale může být mladá dívka připravená na taková rozhodnutí a může vůbec tušit, jakých zvěrstev jsou lidé schopni?
Prošla si peklem a nikdo by nic takového v životě neměl zažít.
Autorka dobu obdivuhodně vylíčila a mě nezbývá, než před jejím dílem hluboce smeknout.

09.04.2024 5 z 5


Kořist Kořist Darcy Coates

Až překvapivě dobré.
Na začátku jsem si říkal, jak tohle bude pokračovat, co se dá tady vymyslet? Ale ano, ono to šlo a rozhodně to odsýpalo. Někdy mi naivita mladých trochu zarážela, ale být v takové situaci, kdo ví, jak by se člověk zachoval sám.
Vše směřovalo k velmi zajímavému závěru a podtrhlo to jinak velmi zdařilou knihu.

05.04.2024 4 z 5


Temná hmota Temná hmota Blake Crouch

Kniha Vás prakticky od začátku vtáhne do děje a má spád. S přibývajícím časem nemůžete přestat číst a čekáte, co příjde a co bude dál.
Postupně se člověk vžije do Jasena a do jeho života a říkáte si, jak byste Vy nastalou situaci řešili.
Myslím, že tato kniha je hodně o lásce, o rodině, o citu a k zamyšlení. Rozhodně ji vřele doporučuji k přečtení. Za mě hodně povedené sci-fi.

30.03.2024 5 z 5


Země v troskách Země v troskách Kristýna Sněgoňová

Druhý díl byl o mnoho lepší. Hlavní hrdina je proti Lewenhartovi úplně jinde. Sympaťák, který pochází z jiného města na pilířích, je na svém místě a snaží se ostatním pomáhat, i když ani on sám to v životě nemá jednoduché. Díl se mi líbil. Má spád a sestup na povrch, kde je nestvůr víc než dost odhalí i jiná tajemství...

26.03.2024 4 z 5


Město v oblacích Město v oblacích Kristýna Sněgoňová

Příběh je zajímavě postavený a poskládaný a po trochu utahaném začátku nabírá na otáčkách, ale ..... Hlavní "hrdina" Lewenhart je tak sympatický, že kdyby mu (obrazně řečeno) utrhli hlavu a hodili v pytli do "Vltavy", tak ještě zatleskám. Zkrátka mu za to, co dělal a jak bezhlavě a surově sloužil Císaři nějak neumím přijít na chuť.
Nechci prozrazovat, co se ve městě na pilířích a na povrchu stane (to si jistě rádi přečtete), ale jestli jste aspoň jen z části tak zvědavý (jako já) jak to bude pokračovat, sáhnete po dalším dílu.

21.03.2024 4 z 5


To To Stephen King

U této knihy se ukazuje, jaký je Stephen King spisovatel. Dokonale a nenásilně dokáže popsat každý detail a po celou dobu má kniha spád. Ano, některé pasáže jsou trochu (možná až zbytečně) zdlouhavé, ale napětím a příběhem samotným, nechává čtenáře stále v očekávání, jak se to bude vyvíjet dál.

Na konci knihy jsou části (Beverly), které mi, přinejmenším, překvapily a rozhodně jsem je nečekal, ale i to asi patří k době, kdy byla kniha napsaná.
Závěrem bych snad jen dodal, že za přečtení kniha určitě stojí a zcela jistě to bude jedna z mnoha knih, které od tohoto autora budu číst.

07.03.2024 4 z 5


Ti druzí Ti druzí C. J. Tudor

Tentokrát jsem dal na Vás na čtenáře a Vaše hodnocení.
Vybral jsem tuto knihu od C. J. Tudor a musím říct, že jsem určitě neudělal špatně. Kniha měla náboj a prakticky od začátku byla napínavá a nenechala čtenáře vydechnout. Stále se něco dělo.
Každý z nás udělá v životě spoustu chyb a kopanců. Některé, které tolik nebolí, ale některé, které svojí neopatrností nebo laxností zaviní ublížení nebo v nejhorším případě i smrt někoho jiného. A to ....... to je problém. Tato kniha je toho důkazem.
Psychothriller, který mě bavil.

18.02.2024 4 z 5


Klíčotepci Klíčotepci Robert Jackson Bennett

První díl této série byl úžasný, druhý už méně a tento? Kdyby mi opravdu nezajímalo, jak to všechno dopadne, odložil bych knihu nejpozději v půlce.
Z mého pohledu neuvěřitelný chaos, kdo je kdo, různé reality a o co zde vlastně jde? Skribování myslí, dráhování, párování....? Asi už toho všeho bylo příliš a tak nějak jsem se ztrácel. Vůbec si nejsem jistý, že kdyby mi někdo požádal, abych mu knihu svými slovy odvyprávěl, jestli bych to dokázal ( já to vím, nedokázal).
Za mě velké zklamání, ale tak to někdy bývá :-(

16.02.2024


Sucho Sucho Jane Harper

Když se Falk vrací do městečka Kiewarra na pohřeb svého někdejšího kamaráda Luka a části jeho rodiny, jistě netušil, jak se dlouho zdrží a co se všechno dozví. I z dávné minulosti.
Příběh má spád a jak se do knihy začtete, stále více a více se chcete dozvědět, jak to všechno bylo a jak se to doopravdy stalo.
Mě se kniha líbila (i prostředí kde se děj odehrával) a když se mi do rukou dostane další díl s Falkem, rozhodně po takové knize rád sáhnu.

09.02.2024 4 z 5


Neřízená střela Neřízená střela Mark Greaney

Zjistit kdo pro koho v Mexiku pracuje a kdo komu z drogových kartelů z řad policie a různých skupin kreje záda, se mi asi až do konce nepodařilo zjistit, ale jinak to byla opět jízda. Za mě zatím určitě nejlepší díl a já se opět bavil. Po "Šedém muži" už jde asi celý svět, ale to ho nemůže zastavit, aby nepomáhal rodině svého dávného přítele. A že se zase dostane do sakra spletitých situací, na to můžete vzít jed. Za přečtení rozhodně stojí a doufám, že brzy budou další díly. Jako hodně akční oddechovka SUPER.

05.02.2024 4 z 5


Na mušce Na mušce Mark Greaney

Zabiják s duší a morálkou :-). Řekněme to takto. Já by jsem Šedého může pro práci nikdy nenajal. Nevěděl bych, jak se časem rozhodne nebo co mu přelétne přes nos. Kdy se mu zachce zachraňovat při misi někoho jiného nebo se mu úkol nebude zdát dost fér.
Ale jinak to má spád a opět se člověk nenudí. Opět akce střídá akci a i když bych druhý díl hodnotil jako o něco slabší, za přečtení rozhodně stojí.

29.01.2024 3 z 5


Šedý muž Šedý muž Mark Greaney

Když se člověk pustí do čtení takovéto knihy, je jasné, o čem to bude a nemůže, opravdu nemůže, se divit, že James Bond je proti Šedému muži, jen takové slaboučké a křehké ořezávátko :-).
Věděl jsem do čeho jdu a proto jsem si to užil. Akce střídala akci a to až do úplného konce. Závěr a vyvrcholení knihy.... to bych ale už prozradil moc, to si jistě rádi přečtete nebo poslechnete.

24.01.2024 4 z 5


Žítkovské bohyně Žítkovské bohyně Kateřina Tučková

Chvíli mi trvalo, než jsem se začetl. Není to žánr, který čtu každý den, ale nebylo to vůbec špatné. Dorinino získávání informací o bohyních, výzkum zasahující až do 17 století, výtažky z mnoha zdrojů a z různých časových období byl zajímavý a do jisté míry někdy až šokující. Stejně jako závěr, který jsem si musel přečíst 2x.
Zajímavý námět a zajímavá kniha.

19.01.2024 4 z 5


Divím se, že jsem tak veselý Divím se, že jsem tak veselý Johannes Mario Simmel

Určitě hodně zajímavá kniha. Charaktery jednotlivých postav a doba, ve které se to celé děje nutí k zamyšlení. Některé myšlenky jsou jistě poplatné i v současnosti a člověk si říká, jak by se sám zachoval, kdyby se do takové situace dostal.
Tohoto autora si zapamatuji a rád si od něj v budoucnu ještě něco přečtu.

12.01.2024 4 z 5


Loutkář Loutkář Daniel Cole

Jestli jsem v prvním díle nevěděl, co napsat, tak nyní na tom nejsem o moc lépe. Asi se nedokážu dostatečně soustředit nebo mi toho nějak moc uniká. Kdo má celý případ na starosti? Kdo je hlavním vyšetřovatelem? Emily Baxterová je k smíchu a spolu s dalšími se vždy do něčeho přimotá, kde jim jde o život nebo o něj rovnou přijdou. Opět se toho v tomto díle uděje mnoho. Mnoho mrtvých a i když to vyšetřují jak v New Yorku tak v Londýně, tak prakticky stojí na místě a nikam se to moc neposouvá. Wolf si jen tak zmizí a vlastně ho ani nikdo moc nehledá. Je to hodně zvláštní kniha (nebo série?). Je tu ještě poslední kniha..... Ale tu už opravdu nedám.

08.01.2024 2 z 5


Hadrový panák Hadrový panák Daniel Cole

Nemyslim, že by to byla kniha aspirujicí do mých top knih, ale stejně tak ani neurazila. Určitě se toho událo dost a já rozhodně netušil, kdo za vším stojí. Na postavy si člověk chvíli zvykal, ale pak už to celkem šlo. Dalším dílům dám šanci. Uvidíme, kam se kvalita posune.

04.01.2024 3 z 5


Nasterea Nasterea Petra Stehlíková

Abych řekl pravdu, tak po dočtení této knihy tak nějak nevím, co napsat. Vím, je to fantasy a tudíž skoro všechno možné, ale nebylo toho už trochu moc? Není to už trochu hodně překombinované?
Problém YA fantasy kolikrát bývá, že dítě (teenager) je mnohem chytřejší než dospělí. Ilan tak rozhodně, i přes své nesporné dary, působí. Pro mě je tento díl zklamání a asi si říkám, že méně je někdy více.

01.01.2024 3 z 5


Faja Faja Petra Stehlíková

Rozhodně důstojné pokračování prvního dílu. Nic neubralo na zajímavosti a plného očekávání, jak všechno dopadne. Ilan se přes své mladí snaží zorientovat, kdy na jedné straně stojí (nenáviděný, ale zároveň pro Ilan přátelský) kapitán a na druhé její vlastní porobený lid. 25ku má ráda, ale.... Ale to už všichni, co to četli nebo poslouchali vědí. A Ti, co ještě ne, tak to rozhodně stojí za to. Přeneste se do fantasy světa.

26.12.2023 5 z 5