Komentáře knihy Země v troskách

Maraiser
24.05.2026

Na konci hodnocení předešlého dílu jsem si posteskl, že škoda, že nezabrousíme do slovanských vod. Druhý díl to plně vynahradil. Jen teda chudáci Slováci. Autorka je pěkně odbila :-)
Výrazně drsnější než první díl. Cesťáci se tu objevují v hojném počtu a o dost brutálnější verzi.
Jsem rád, že se tu objevuje i pár osůbek z předešlého dílu.
A hodili jsme si tam i trochu té utopie - Nový Brest.

katerina5175
12.04.2026

Co si budem, je opravdu těžké v případě série udržet ve čtenáři alespoň přibližné nadšení, které měl při čtení prvního dílu.
Dovolím si tvrdit, že minimálně částečně se to z větší části autorce povedlo (nebo tedy alespoň v mém případě..).

Již víme co asi tak přibližně můžeme očekávat, takže takové to velké boom opadlo, ale zase na druhou stranu se zde setkáváme s jinými hlavními hrdiny (se kterými se autorka opět nemaže) a k mému velkému potěšení i starými známými..

Za mě silnější 4 hvězdičky z 5ti. Jedná se o důstojné pokračování, které dává jednoznačný směr pro třetí a závěrečný díl celé triologie a já jsem moc zvědavá jak to vsechno skončí..

Doporučuji!

bacigala25
31.12.2025

Chvíli jsem se bál, že to nebude důstojně navazovat na první díl. Ale kdepak – druhá část Země v troskách jede od začátku na plný plyn a stejně tak i končí. Spousta akce, příšer, nových stvoření a kupodivu i naděje.
Z první části bych klidně něco ubral a přidal do té druhé ale jako celek to funguje dobře a všechno do sebe zapadá. Hlavní hrdiny jsem si tentokrát oblíbil mnohem víc než minule, což čtení dost pomáhá.
Teď už jen zbývá uzavřít trilogii

Malarkey
04.12.2025

Výborné pokračování Městské trilogie. Rozšiřuje tu myšlenku postapokalyptického světa a dává tomu nový rozměr. Především tím, že se děj z části odehrává dost na Zemi a představuje vlastně roadtrip na východ. Ten je ale suprově napsaný, čtivý a naprosto hodný pěti hvězdičkám.

Ramiel
12.11.2025

Většinou nedosahují druhé díly kvalitou prvních. Ale v tomto případě se mi druhý díl líbil o trochu víc než první. Což mi vlévá optimismus i stran očekávání kvalit dílu třetího.

K.larki
26.09.2025

Zcela plnohodnotný druhý díl, který má vše, co se mi líbilo na díle prvním:) Překvapivý děj i hrdiny, se kterými se nechci loučit...jsem zvědavá na závěrečnou knihu.
Řadím k mým oblíbeným českým autorkam Tučkové a Stehlíkové:)

Denny456
14.09.2025

I dvojka stojí za to. Ale je na tom hodně vidět, že to je prostřední díl a po skvelé jedničce jde vlastně jen o výplň před konečným dílem, ale to je bohužel úděl posledních let, že všechno musí mít tři díly. Přesto mě to bavilo a nové postavy tomu daly poměrně šmrnc.

haskeer
30.08.2025

Z utopického města do jiného a pak rovnou na tvrdou zem. Z nejváženějších lidí k největší spodině, která na povrch chodí za trest dokud je monstra nesežerou. Pěkné rozšíření post-apo světa se svižnějším tempem jako první díl. Více tvrdé reality, akce i zvratů rozhodně stojí za to.

Alvari
09.07.2025

Sice jsme opustili originálnější prostředí měst v oblacích a vydali se do pustin světa okolo, ale čtivé to bylo pořád.

FiFoj
04.07.2025

Oproti prvnímu dílu tomu schází to hutné tajemno, na druhou stranu objevujeme nové detaily tohoto originálního zasazení. V úvodu nás čeká trochu disproporčně obsáhlý buildup, kdy se na prvních 150 stránkách nic moc neděje. Stejně jako v předchozím díle se nevyhneme občasným nelogičnostnem, ale nic tak zásadního, aby to člověka otrávilo. Víc me mrzí několik do očích bijících klišé, kterým se autorka nevyvarovala. Jinak si druhý díl drží stejně napínavou atmosféru i důraz na zvraty, i když tentokrát jsou některé z nich více předvídatelné.

První díl na mě působil jako kombinace Hughova Sila a Kulhánkovy Cesty krve, tento díl to rozšiřuje ještě o Cameronovy Vetřelce.

Gelwan
03.06.2025 audiokniha

Trošku zmatený začátek, kdy mě překvapilo že děj se zaměřuje na úplně jiné postavy než předchozí díl. Ale nakonec po srovnání počátečních nejasností a urovnání časové linky je dílo dobré. Interpretace o 100% lepší než minulý díl.

sojicz
19.02.2025

Za mě je ze série tento druhý díl nejslabší. Ovšem stále si drží svoji kvalitu a dobře se čte.

Skupa
10.02.2025

Výborné čtivé .Přečteno jedním dechem takřka :-)

termitovo
06.02.2025

Slabé. Čpí z toho že to napsala holka. Chabej popis světa, spousta nelogičností, když přijde na akci tak moje babička by ji zvládla lépe.

mareksevc
04.02.2025

super čítanie, ešte o chlp lepšie ako prvý diel , jedna taka poznámka pod čiarou - trošku mi tam vadili poznámky na slovensku časť mesta , niektoré mi prišli trochu uražlivé a nasilu ale beriem to ako literárnu licenciu :)

P0des
19.12.2024

Po super prvním dílu je tohle zklamání. Nové postavy mi k srdci nepřirostly a místo předchozího zadumaného pátrání a záhadné atmosféry je to jen přímočaré akční čtivo. Škoda.

Bedřich63
10.12.2024

Ke čtení této série jsem se nechal inspirovat čtenáři zde na Databázi knih. Nepatřím mezi skalní fanoušky sci-fi. Ale mám rád postapo. A českým autorům se rád věnuji a poznávám jejich tvorbu. Moje volba tedy před časem padla i na tuto autorku.
Kristýna Sněgoňová píše tempem, které ji řadí k velmi výkonným spisovatelkám a spisovatelům. Je to více než 800 stran za rok. Tím možná místy lehce trpí některé části knihy, ale celek je velmi dobrý. Drobné nedotaženosti se snad dají odpustit.
Po přečtení už prvního dílu jsem si pro sebe udělal malé srovnání s knihami, ve kterých lze podle mě najít jistou žánrovou podobnost.
Srovnával jsem s trilogiemi Metro a Silo. A v tomto srovnání autorka určitě obstojí. V hodnocení čtenářů hvězdičkami zcela určitě. Počet čtenářů a těch, kteří autorku objevili, zatím není na úrovni zmíněných dvou trilogií, ale ty mají mnohem starší datum vydání.
Další díl si určitě nenechám ujít. Oba první díly se mi líbily.

Radesan
02.12.2024

Tohle byla velká paráda! Ano, druhý díl je skutečně lepší nežli ten první. Kniha se zaměřuje na další osudy postapokalyptického světa, tentokrát města Visegrád, tedy města slovanů. Zápletka funguje skvěle, postavy jsou zajímavé a i když mám jakožto tradičně u knih paní Sněgoňové občas chuť se někdy zastavit s tím, že mi něco nedává logicky smysl...... jsou to většinou malé drobnosti.

Je mi líto, že jsem trilogii tak dlouho vynechával, čte se to velmi dobře, svět funguje a dokáže upoutat pozornost, ale hlavně... chcete vědět víc a dočíst ještě o něco dál.

Za mne rozhodně doporučuji.

jan8470
25.11.2024

Jestliže Město v oblacích působilo jako byste se vzbudili v divadelním hledišti a nevěděli o světě nic jiného než to, co se odehrává na jevišti, tak v jeho pokračování autorka prostě zapálila divadlo, a vy jste zděšeně vyběhli ven, abyste zjistili, že pravý svět je tam venku. A stejně jako čtenář jsou na tom Kristýnini hrdinové. I oni poznávají, že svět tam dole je zabydlený mnohem více než by se mohlo zdát. Města, osady a samozřejmě zrůdy. Ty na rozdíl od předchozí knihy přestávají být tím tajemným nebezpečným stínem, ale získávají pevný tvar a strukturu. Ovšem neztrácejí nic na své děsivosti a vražednosti. Tomu také odpovídá mnohem větší počet akčních scén a hlavně intenzita a brutálnost střetnutí s Cizinnci. Právě díky tomu je druhá část knihy mnohem akčnější než první, která se převážně odehrává ve městě. Zároveň však ani tady autorka nezapomíná na to, že její hrdinové jsou jen chybující lidé, nikoli Terminátoři.

Nevěřil jsem tomu, že bude Země v troskách lepší než většina druhých dílů, ale rád přiznávám, že je. Nejen že tu autorka rozšiřuje svět, který vytvořila a přivádí na scénu nové silné charaktery, se kterými se můžete ztotožnit, ale nezapomíná ani na propojení obou knih. Jedinou vadou na kráse je lehce nevyvážené tempo, kdy střední část věnovaná sestavení týmu nepřináší ani moc zvratů, ani napětí. Přes tuto drobnou chybičku si myslím, že se dokázala vrátit do světa Města v oblacích se vší parádou, a potvrdila, že si své místo v srdcích čtenářů opravdu zaslouží.

Etule
21.09.2024 audiokniha

(SPOILER) Úplně jsem nečekala, že druhý díl začne tím, že budeme hozeni do úplně jiného města a seznámíme se s úplně novými postavami. Nicméně (až na ten zmatečný začátek, který ale začne dávat smysl později) mi to nijak zvlášť nevadilo. Jak to dopadlo s německými přeživšími se tady taky dozvíme.
Postava Komorského byla dosti zajímavá. V tomhle díle mám pocit, že to padá stejnou (možná i vyšší) měrou jako v prvním, takže samozřejmě pár mých oblíbenců zařvalo. Ale s tím už jsem tak nějak počítala. :D

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi