Svět v bouři

Svět v bouři https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496830/bmid_svet-v-bouri-Tgk-496830.jpg 4 158 43

Po mnoha letech nevědomosti a strádání se dal svět konečně do pohybu. Lidé schází na zem, mezi ty, které kdysi opustili, a stvůry z cizí planety. Aby se Země znovu stala bezpečným domovem, je třeba odhalit všechna tajemství zrůd i lidstva, které ta svá v době chaosu pečlivě ukrylo. Plán na záchranu světa existuje, cesta však nebude snadná a ti, kdo se po ní vydají, budou za každý krok platit krví. Třetí díl postapokalyptické série Města Kristýny Sněgoňové odhalí další střípky světa, který učaroval tisícům čtenářů.... celý text

Přidat komentář

hanzmb
21.02.2024 4 z 5

Jak na skluzavce. Od fantastické jedničky přes velmi dobrou dvojku až po tuto, spíše průměrnou trojku. Jsem zvědav, zda se autorce podaří tento sešup zastavit. Připomíná mi to klesající úroveň jejich dílů Legie. Tam to naštěstí už zarazila. Tento díl toho moc nového nepřinesl. Spoustu nepodstatného balastu naředilo ty 2 dějově opravdu zajímavé části - domorodou vesnici a závěrečný Řím. Ale prostředí je založeno a tak se mohou přidávat každoročně další a další díly. Rozhodně si nemyslím, že to autorka už uzavřela.

zdenek8422
11.02.2024

První dvě knihy super. Gabrysz sympaťák. Třetí díl, no, Islanďani jsou zaláskovaní měkouši a naivkové. Jak říkám, díky za Gabrysze.


slasherko
01.11.2023 2 z 5

Čakal som viac. Ono inému autorovi by som dal 3 hviezdy, ale autorka je sympoška a veril som v dôstojnejšie zavŕšenie série. Nevadí a ďalej..

Pan_Skala
19.10.2023 5 z 5

Tak tohle byl správný nářez a krásné vyvrcholení série. Četlo se to parádně jak děj ubíhal, že jsem se ani nerozkoukal a byl na konci. Ze začátku jsem si říkal, že to samotné by dobře obstálo jako samotná kniha stejně jako první díl, ale pak se to zlomilo a provázelo s předchozími díly a pak už jen grandiozní jízda ke konci. Ten byl tak nějak očekávaný s momentem co potěšil i když měl nepotěšující návaznost, ale co už nemůže být furt plný happyend.

iferdai
22.09.2023 2 z 5

(SPOILER) Pro mě celkem zklamání. První dvě knížky byly naprosto super a tak jsem se nemohl dočkat dalšího dílu.
Bohužel celá první část je neuvěřitelně nudná a plná patosu. Stále dokola se opakující téma, jak Islanďané nemohli uvěřit, že nestvůry jsou zpět. Podle mě by úplně stačilo nastínit v jedné kapitole.
Druhá část knihy je o poznání lepší a svižnější i když i zde je znát pokles kvality. Nové postavy jsou poněkud naivní a otravné.

Belanna
20.08.2023 5 z 5

Série Města se líbí. Čtivé, napínavé, bez zbytečných odboček. Místy hodně ponuré, ale přesto je tu špetka naděje a optimismu do budoucna.

Atara16
06.08.2023 2 z 5

Pro mě nuda,nějak mě tato autorka neoslovila.

Kory98
10.07.2023 5 z 5

Vždycky si myslím, že mě Kristýna Sněgoňová už nemůže překvapit a opak je pravdou. Mě se tento díl moc líbil i když Keran mi taky až tak k srdci nepřirostl. Zato jsem kvitovala, že alespoň některé postavy nám nechala autorka přežít, hlavně Komorowského a Anneliese, ty jsem si zamilovala. Jen mě trochu mrzí, že poslední část tohoto dílu - Cesta nazpět, byla trochu strohá. Ale stejně, ten nápad - celá trilogie je prostě bezvadná. A hlavně pevně doufám, že toto není poslední díl, protože myslím, že si autorka ještě nechala dost prostoru pro pokračování.

Johny_H.
14.06.2023 4 z 5

Je velice složité toto hodnotit. V prvním díle jsme měli 1 postavu a tu jsem celou dobu sledovali s menšími odbočkami stejně jako díl druhý. Postav bylo tak nějak akorát. Ne však v této knize první půlka nudná moc konverzace málo akce která až na jednu výjimku s Vikingem za moc nestála a upřímně proč jsem nesledovali více Vikinga je mi záhadou. Na rozdíl od ostatních postav byl zajímavě vykreslen. Nová postava je nic moc a v druhé půlce je asi ještě horší. Druhá půlka je celá znatelně lepší spoustu akce a náš starý známí se vrací a je tak skvělí jako na začátku což opět mohlo být druhá půlka vnímaná spíše jeho optikou a bylo by to zajímavější. Dávám 4 hvězdy série skvělá a díly další by se hodily.

petrulka
17.04.2023 4 z 5

Jsem malinko na vážkách, jak hodnotit poslední díl. Takže to rozdělím. První část, která se odehrává na Islandu, který je oproti jiným městům celkem dost v poho, mě přiznám se moc nebavila. Moc jmen, islandských jmen :-D, rozmělněný děj, hodně řečí a sem tam nějaká akce. Druhá část oproti tomu celkem slušně frčí. Vesnička s rozmanitou nabídkou masa je skvělá, asi nejlepší pasáž knihy.
Celkově sérii hodnotím jako špičku. Perfektní nápad, spojit destrukci planety lidmi samotnými s mimozemskou invazí, únik nad povrch, když už se to nestihlo na jinou planetu, rozdílná prostředí měst v oblacích. Suprově napsané mužské postavy, ženské se mi zdály malinko ploché. Jako mínus vnímám minimální prostor věnovaný branám. Cestování v čase je jen tak lehce zmíněno a přitom by z něj šla vytvořit další parádní zápletka. Jak už tu bylo řečeno, další díly by byly víc než vítané.

burianek
17.04.2023 3 z 5

Nebylo to špatné, ale čekal jsem víc. Nejlepší byl druhý díl této série. Autorka mohla víc využít skutečnosti invaze stvůr na Island. Samotná cesta za záchranou lidstva do Evropy se taky moc nepovedla. O Arše nemluvě. Postavy jsou ploché, kdyby neexistovaly předchozí 2 knihy, tak by se vlastně vůbec nic nestalo. Pro toto pokračování jsou popsané osudy naprosto nepodstatné. Považuju to za hodně promarněný a nevyužitý potenciál, který se nabízel z předchozích ohromně zajímavých témat a osudů. Škoda. Myšlenka a nápad bomba. Třeba se ještě autorka k zapomenutým postavám a ohromným možnostem, které nastíněný stav světa nabízí, vrátí. Nebo snad začnu psát sám.

parvitas
11.04.2023 4 z 5

Na tretí diel som neuveriteľne tešila, že konečne sa dozviem viac o Céčkach a Béčkach a všetko sa (snáď) vyrieši. Plynulo sa nadviazalo na predchádzajúce časti, objavilo sa nové prostredie a ďalšie sympatické postavy. Poučená predchádzajúcimi knihami som si už k nim nevytvárala vzťah, len čakala na ich bolestivý koniec. Tentoraz sa dej presunul na povrch (a neskôr na chvíľu aj pod povrch). (Pozn. asi si znovu prečítam trilógiu Silo, tam to bolo tiež zaujímavé). Island je super, fakt idylické miesto a oproti barbarskej osade, na ktorú narazili hrdinovia pri putovaní tam, kde vedú všetky cesty, (btw, do tej osady sa museli napchať asi všetky typicky klišoidné postapo predstavy, alebo teda už mám podobné veci načítané, tak som darmo hovorila, bacha, ľudia, to je pasca), to bolo až k neuvereniu. Áno, stále je to lepšie ako Metro, pretože autorka píše knihy bez tých ideologických blábolov, je to čistá akcia a adrenalín a ja som si jazdu užívala, aj keď mi tam logicky nesedelo pár vecí. Je mi aj trochu ľúto, že to rýchlo skončilo... a teda mi záverečná misia pripadala dosť neuveriteľne. Ale bože, tak som im držala palce!!! Tie otázky typu: To akože vyše sto rokov sa ľudia nesnažili o niečo podobné? Nechcelo sa mi veriť, že sa len sa zabednili v mestách na pilieroch a ostali tak... - som zatlačila do úzadia a nechala sa unášať príbehom. A úprimne, na konci by som aj slzu vyronila, keby som si teda postavy pustila k srdcu. Nemala som však pocit, že by tento "medzinárodný" tím svojimi schopnosťami zmenil niečo. Mohli tam byť vojaci/pašeráci/údržbári/stopári namiesto vikinských bojovníkov.. proste zameniteľné osoby, ktoré sa len potrebovali naučiť, čo majú robiť a nezomrieť.
Zhrniem to však...V každej časti ma bavilo niečo iné; izolované mestá v oblakoch pre privilegovaných a expedície na povrch, tajomné útoky, komunita, stratené deti a brána niekam inam... v tomto mi tretí diel ostane v pamäti len ako big-bada-boom a že cesta krížom cez Európu je akoby mžikom.
Spravte však z toho hru na xbox, pc, lebo je to adrenalínovo a trošku aj príbehovo podobné ako Half Life, budem prvá, čo bude závisláčiť.

flare
25.03.2023 5 z 5

At si kdo chce co chce...ctive to byla,se musi nechat..kazdy at si udela nazor sam..nenudil jsem se...

Tamten
20.03.2023 3 z 5

Přiměřené zakončení trilogie. Obdobná úroveň, jako druhý díl, možná i malinko lepší, ale proti prvnímu dílu výrazně slabší.

andrej0867
14.02.2023 2 z 5

(SPOILER) Nahradte polovicu marinakov elektrikarmi, neurotickeho androida nahradte neurotickym vedcom, ozdobte jednym Burkom a jednou Ripley a namiesto Acheronu LV-426 ich poslite cez pol Europy do Talianska. Zaver menit netreba.

andrej0867
14.02.2023 2 z 5

Prva a druha polovica knizky su uplne ine a obe svojim sposobom divne.

Prva cast sa vlecie a v podstate sa tam nic poriadne nedeje. Podpribehy (poviedky zo sveta Miest?) su fajn, ale okrem miesta a casu tomu chyba silnejsi jednotiaci prvok. Mnozstvo postav. Hlavna linia zostava otvorena.

Druha cast je rychla, ale je to typicky B-ckovy horor. Pribeh preplneny postavami na jedno pouzitie. Postavy s nelogickym spravanim. Cele mnoho-tisic-kilometrove putovanie sa scvrklo na opis bolaveho chrbta a nelogicku hororovu epizodku. A k tomu vo viacerych scenach Burke z Votrelcov.
Najvacsi problem je, ze cela misia druhej casti sa kludne mohla odohrat bez deja a postav z prvej casti. Postavy z prvej casti nepriniesli ziadne schopnosti ani expertizu zarucujuce lepsi vysledok alebo aspon zaujimavost druhej casti.

Par stran tretej casti len potvrdilo celkovy dojem chaosu a zbytocnosti. Hlavna linia z prvej casti zostava otvorena.

Keby knizku tvorila len druha cast, lepsie by to cele zapadlo do konceptu celej serie.

Za mna je tato knizka premarnenou prilezitostou.

Maud22
11.02.2023 5 z 5

Tak jo, přece jen našli, co hledali - Archu a v ní lidi. Vše je ukryto v podzemí a zdárně odolává hnusným vražedným tvorům nepocházejícím ze Země. Ale i v Arše rezonuje jedno jediné téma - návrat na povrch! Tam ale nebude možno žít, dokud se lidé nevypořádají s mimozemskými vetřelci, které si v podstatě vpustili díky vynálezu bran na Zemi sami. Seznámíme se s dalším městem v oblacích, a to na Islandu, a islandští vyslanci spolu se starými (přeživšími) známými z německého města i z Visegrádu a lidé z Archy se vydají zničit Matku. Ta cesta je velmi dobrodružná a neobejde se bez ztrát. To celé se neobejde bez ztrát. Přistihla jsem se, jak s úzkostí čekám další problém a jak si tiše přeju, aby to dobře dopadlo. Líbily se mi všechny tři díly, to dávkované objevování souvislostí, vykreslené různé světy v podobě měst v oblacích a jejich politiky a také povrchu a osad na povrchu, hrdinové, již mají své životy a osudy, a v neposlední řadě akční scény a plíživý strach a napětí. Moc dobře se to četlo.

dpxcz
04.02.2023 3 z 5

Třetí díl a asi je to konec série. Anebo: "Teprve teď všechno začíná." Bohužel je to ale nejslabší článek celku, i když velmi čitelný. Uvidíme, jestli bude něco dále.

topeti
02.02.2023 2 z 5

Jak jsem byla na třetí díl natěšená, tak jsem byla, po jeho přečtení, zklamaná, možná i víc. Z počátku opět paráda - popis nového města - intriky, naivita, faleš, prostě další možné společenství lidí. Všechno se krásně rozjíždělo až do chvíle, kdy se tým dostal do Archy. Pak to byl sešup neskutečný, už jen samé bláboly... A závěr uspěchaný. Škoda, měla jsem pocit, že to autorka chtěla prostě mít z krku a aby zachovala +- rozsah, vymyslela odbočky, které byly v podstatě o ničem... Vztah se Sagou... příběh otce.... vesnice ( no to byl mega nesmysl). Takže z počátku plný počet hvězdiček a s přibývajícími stránkami míň a míň...

olga8832
02.02.2023 5 z 5

No tak to byla paráda, zatím nejlepší kniha série. Trochu mne mrzí, že ve všech třech knihách prostě pořád umírají oblíbení hrdinové, ti bývají obvykle nesmrtelní, ne tak u Kristýny.
Bylo to maximálně napínavé, spousta zajímavých detailů, prostor pro fantazii, prostě skvělé ;-)