Neřízená střela

Neřízená střela https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/509849/bmid_nerizena-strela-63d0075797879.jpg 4 66 18

Šedý muž série

< 3. díl

Další strhující akční thriller ze série Šedý muž! Bývalý špičkový zabiják CIA Court Gentry veřil, že najde útočiště v amazonském pralese. Ale jeho krvavá minulost si ho najde, když ho ruský mafiánský boss donutí dát se znovu na útěk. Court se rozhodne odcestovat k jedinému člověku na světě, kterému může věřit – jenže dorazí pozdě. Jeho přítel zemřel. Před lety Eddie Gamboa zachránil Courtovi život. Teď je mrtvý, protože bojoval proti známému mexickému kartelu. Court je tak vtažen do války, kterou nikdy nechtěl. Do války, v níž neexistují žádní protivníci – pouze ti, kteří přežili...... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

Ballistic , 2011


více info...

Přidat komentář

Timkim
03.04.2024 4 z 5

Tento díl se mi z prozatímní trilogie líbil asi nejméně. Možná to bylo lokací, možná tématem, které není pro mě až tak zajímavé, ale do poloviny jsem se spíš trápil. Těšil jsem se na lov po Ruskem stylu a ten nepřišel. Třeba v následující knize. Poslední třetina skvělá a výborně promyšlená. Ta zachránila mé hodnocení. Promiň Courte, dnes jen za 85%

Nuttelka
29.03.2024 audiokniha 5 z 5

Kolik těch životů Court Gentry má?! :-)) Ať už jsou některé situace opravdu přehnané či ne, nevadí! Já Gentrymu fandím a jeho akce mě fakt baví! Je to zase jízda od začátku do konce. Jsem ráda, že jsme poznali Gentryho i z trošku jiného pohledu, není to jen šílená - neřízená střela, co jde do všeho po hlavě, ale že má i city jako každý jiný.. Jeho tělo musí už být tak "zhuntované", že se divím, že normálně funguje :-) Ale což, neřeším a užívám si každou minutu poslechu, jelikož Martin Stránský je jako Court Gentry opravdu nepřekonatelný.. už aby byl další díl :-)


Johncze
11.02.2024 5 z 5

Court opět na scéně. Jistě, spousta se toho dá dopředu odhadnout, ale tady jde o něco jiného, chcete vidět ty parchanty žrát hlínu a když zazní "I am going ballistic", víte, že se dočkáte. V podstatě stále vysoké tempo a stejně jako Gray Man, můžete si vydechnout až na konci. Alespoň než přijde další díl, další mise.

bumble
05.02.2024 4 z 5

Zjistit kdo pro koho v Mexiku pracuje a kdo komu z drogových kartelů z řad policie a různých skupin kreje záda, se mi asi až do konce nepodařilo zjistit, ale jinak to byla opět jízda. Za mě zatím určitě nejlepší díl a já se opět bavil. Po "Šedém muži" už jde asi celý svět, ale to ho nemůže zastavit, aby nepomáhal rodině svého dávného přítele. A že se zase dostane do sakra spletitých situací, na to můžete vzít jed. Za přečtení rozhodně stojí a doufám, že brzy budou další díly. Jako hodně akční oddechovka SUPER.

TeaPeter
04.02.2024 2 z 5

Knihy tohoto žánru čtu rád, ale tady toho už na mě bylo moc. U tohoto typu hrdinů se nesmrtelnost tak nějak předpokládá. Nezranitelnost spíš ne, protože dokonalé akce provedené hrdinou v tělesnému stavu, který pro ostatní znamená minimálně klinickou smrt, jsou většinou vrcholem děje. Do série jsem naskočil zcela náhodou, takže některé souvislosti mi unikaly, ale hrdina mi přišel zajímavý. Nedokázal jsem se ale vžít do prostředí latinské Ameriky prošpikované kartely, drogami,. . . , a katolickou zbožností i tam, kde to opravdu nečekáte. Stejně tak soukromá válka s kartelem mi přišla celkem nesrozumitelná. Na konci pak hrdina zůstává zase osamělým psancem (viz poznámka o zbožnosti) a řešení toho, co se stalo na začátku mu zbývá do nějakého dalšího dílu. Ke knize ani sérii se tedy nemám chuť vracet.

derminator
01.01.2024 5 z 5

Wow! Při čtení této knihy si připadáte jako v kině na skvělém akčním filmu. Akce střídá akci, kniha je opravdu doslova akční pecka. Uz dlouho mě kniha nezaujala tak jako tato. Doporučuji dávám 100 % a těším se na další díly Šedého muže.

adevr
01.12.2023 5 z 5

Tohle je super akční série...

Hella
25.09.2023 3 z 5

Jojo, hodně akční akčňovka, pro milovníky žánru velmi doporučuji. Sice mě trochu iritovala ta věčně se modlící rodina, která si tak nějak na problémy založila - svou účastí na jedné prima akci, ale Court to prostě vyvažuje. Vždycky.

ondrej.b
16.09.2023 4 z 5

Trojka lepší než druhý díl. Ten chlap přežije úplně všechno, ale to přece chceme:-). Válka s kartely v Mexiku, lahůdka. Zpočátku trochu pomalé tempo, ale jak to začne vřít, je to paráda.

ydnac
06.09.2023 4 z 5

NEPŘÍTEL TVÉHO NEPŘÍTELE
JE TVŮJ PŘÍTEL
NA ČAS...

Gentry je stále v pohybu, stále na útěku.
Lovec lidí ho vypátral v pralese a tak je čas opět zmizet.
Vzpomněl si na Eddieho s nímž strávil nějaký čas v zajetí. Jemu věřil a tak jede za ním, ale Eddie je po smrti. Zabil ho drogový kartel a teď jdou po jeho manželce.
Z Courta se stane NEŘÍZENÁ STŘELA!
Musí ochránit Eddieho rodinu.

Akce, nebezpečí, intriky, zbraně, kartely, vraždy.
Opět nadupaný díl :-).

hnusák
09.07.2023 3 z 5

O trochu lepší než první díl, ten mne zklamal, uvidíme dvojku.

čef
12.06.2023 5 z 5

Je vidět, že měl autor dobrého mentora. V té knize je vše, co si jen může čtenář dobrodružných stříleček přát. Boj na život a na smrt, nepřetržitý proud mrtvých padouchů, dámy v nebezpečí, zlotřilé mexické drogové kartely, úniky z nebezpečí a otevřený konec. Takže je tak dále, těšíme se na další dobrodružství!

aNGie5
29.05.2023 4 z 5

Ve srovnání s prvními dvěma díly pokulhává a ztratilo to originalitu.

Vlaďkaa4
23.05.2023 5 z 5

Budu se opakovat pohádka pro dospělé. Šedý muž je mozaika všech akčních hrdinů. Ale čte se to jedna báseň

Olaf74
23.04.2023 5 z 5

Paráda. Přelouskáno za dva dny.
Jen je škoda, že je brožovaná. V knihovně vedle předchozích dvou dílů s pevnou vazbou vypadá divně.

biki
20.04.2023 5 z 5

Greaney a tudíž i Šedý muž jsou čím dál tím lepší. Neúnavní nepřátelé jsou mu stále v patách, nedopřejí mu trochu delší chvíli k vydechnutí a odpočinku, až náhodně zachycená zpráva v televizi donutí Courta trochu pozměnit plány. Jenže Mexiko v této knize neznamená jen krásnou, turisticky atraktivní zemi, ale hlavně stát v podstatě ovládaný sítí drogových kartelů se zkorumpovaným státním i vojenským aparátem. A v téhle smrduté žumpě už Šedý muž na rozdíl od předchozích dvou dílů nejedná jen sám za sebe, ale je nucen vzít zodpovědnost i za další osoby, což je v tomto případě doslova a do písmene "mission impossible".

Při vzpomínce na nedávné potíže našich turistů při cestě do Mexika mi to prostě nedá, abych zde neuvedla jeden ze dvou citátů v úvodu knihy:
"Pokud máte v Mexiku problém a obrátíte se na policii, máte dva problémy." Lorenzo Meyer, mexický historik.

hana1039
16.04.2023 5 z 5

Lahůdka pro fanoušky tohoto žánru! Šedý muž, kterého hledají a pronásledují snad všechny státní složky,cartely apod. Akce střídala jednu akci za druhou, napětí nás udržovalo neustále ve střehu tak,jak to má přesně vypadat v thrilleru... jasně, někdo si řekne, že se Šedý muž přece nemůže že všech šlamastik dostat,ale v knihách je dovoleno skoro vše, né :-))

Jenny46
12.04.2023 4 z 5

Úžasné čtení jako vždy rychlé tempo, spousta akčních scén i dějová linka dobře napsaná. Kdo má rád špionážní thrillery určitě si toto dobrodružství užije. Tentokrát příběh se odehrává v Mexiku ( drogové kartely ) už ted se nemůžu dočkat pokračování...

Štítky knihy

akční

Autorovy další knížky

Mark Greaney
americká, 1967
2021  78%Šedý muž
2014  86%Cílená hrozba
2014  87%Skrytá moc
2022  84%Na mušce
2013  85%Živý terč

Kniha Neřízená střela je v

Právě čtených4x
Přečtených93x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených3x
Knihotéce75x
Chystám se číst59x
Chci si koupit13x
dalších seznamech2x