Na mušce

Na mušce https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/488180/bmid_na-musce-gEh-488180.png 4 131 40

Šedý muž série

< 2. díl >

Před čtyřmi lety Courta Gentryho zradili jeho šéfové ze CIA. Aby unikl, musel zlikvidovat i bývalé parťáky, ale přežil. Teď se coby špičkový zabiják s přezdívkou Šedý muž živí zabíjením lidí na objednávku. Když ho však začne pronásledovat bývalý kolega, o kterém si myslel, že je mrtvý, jeho život se rázem octne na mušce. Stát proti nelítostným nepřátelům je jedna věc, ale když po vás jdou i staří přátelé, to je výzva i pro Šedého muže... Napínavé pokračování bestselleru Šedý muž se trefí do vkusu všem fanouškům akčních thrillerů!... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

On Target , 2010


více info...

Přidat komentář

Gi-Gi
předevčírem 3 z 5

První díl jsem nečetla... Četlo se to dobře, ale že bych z toho byla "urvaná", to teda ne. Nějak mi byl nesympatický sám šedivý muž. Ne že bych nevěřila, že tyhle zákulisní a vysoce politický boje probíhají podobným způsobem a možná drsněji. Ale nějak mě to úplně nebralo....

Timkim
27.03.2024 5 z 5

I druhý díl ze série byl výtečný. Oproti dílu předchozímu ubylo akčních scén, kdy musel něco sestavovat na koleně. Bylo to takové komplexnější, uvěřitelnější, dialogy vtipnější. Courta pro jeho průpovídky musí mít rád asi každý. Stejně jako Kowalskeho ze Sigmy.
Co musím nechat, autor umí udělat napínavý závěr. Dnes tomu do topu trochu chybělo, ale ne moc. 95%


bumble
29.01.2024 3 z 5

Zabiják s duší a morálkou :-). Řekněme to takto. Já by jsem Šedého může pro práci nikdy nenajal. Nevěděl bych, jak se časem rozhodne nebo co mu přelétne přes nos. Kdy se mu zachce zachraňovat při misi někoho jiného nebo se mu úkol nebude zdát dost fér.
Ale jinak to má spád a opět se člověk nenudí. Opět akce střídá akci a i když bych druhý díl hodnotil jako o něco slabší, za přečtení rozhodně stojí.

Tazz1
06.10.2023 5 z 5

Akční jízda od začátku do konce. Opravdu jsem si to užil a zase po dlouhé době jsem nechtěl dát tablet z ruky a četl do nocí. Jen mě štvou ty některé morální zásady Gentryho. Mně osobně by byla banda černochů ukradená. Splnil bych misi a neřešil pár afrických mrtvolek navíc. To mi k tomu prostě nesedělo. A konec mohl být krapet propracovanější. Ale jinak jak jsem napsal, super čtení...

pam225
02.10.2023 4 z 5

Druhý díl mě bavil. Plný akčních scén, díky kterým je kniha živější. Nechybí sarkasmus, autor rozhodně nešetří sprostymi slovy.
Těším se na další neuvěřitelné dobrodružství Šedého může!

ondrej.b
16.09.2023 3 z 5

Druhý díl mě bavil méně, asi je to tím místem děje. Ale ten konec to celkem zachránil, takže takový průměr.

hnusák
04.09.2023 4 z 5

Pokud mohu hodnotit, tak jako vždy jsou akce Šedého muže trochu přitažené za vlasy, ale aspoň se nestaví jako nesmrtelný a nekrvácející superman, čtení je to dosti akční a člověk tím zabere trochu jalového času, ale tím nechci říci, že se mne to celé nelíbilo a trochu toho jalového času jsem zabil.

Adusa68
10.08.2023 4 z 5

Další příběh o jedné "zakázce" Šedého muže, která se opět tak trochu zvrtne. První polovina knihy byla spíše popisná a přípravná, než vyloženě akční a působí to na mě dojmem, že byla psána až po té druhé polovině, aby vzniklo kýžené propojení s jednou institucí. Naopak ve druhé polovině knížky už byl akční "nářez" tak, jak jsme u Šedého muže zvyklí. Promítlo se tam i trochu politikaření, kdy ŠM pochopil, že ne všechno je černobílé. Zasazení příběhu do Súdánu bylo zajímavé, na jednu stranu rušivé, na druhou tvořivé pro mou fantazii. U mě také převládá názor, že první díl byl lepší, byť hodnotím knihy stejnou hvězdou.

Dragon
21.07.2023

Jednotka mi sadla, dokonca som si pozrel aj film na Netflixe, tak som bol zvedavý na dvojku.
Musím priznať, že som sa do toho ťažšie dostával, prvé desiatky strán akoby ma nechytili, nejako som sa hľadal, tápal...vravel som si, čo sa deje, veď prvý diel bol super, akčný, dynamický.
Ale stačilo trošku vydržať, ako to už býva, postupne sa to rozbehlo a potom to už bol klasický Greaney: akčný, nadupaný, parádne to odsýpalo, lietali guľky, vybuchovali granáty.
Svižné, premyslené, jedna kapitola za druhou, ani nedýchate, perfektne popísaná akcia v Sudáne, keď uniesli tamojšieho prezidenta (to by som chcel vidieť sfilmované, určite by to bola paráda).
Páči sa mi, že autor neváha pritvrdiť, dokonca vám pri niektorých scénach bude ľúto (napríklad keď parťák musí parťáka na diaľku zastreliť, lebo ho zajali, hrozí, že ho budú mučiť a niečo by mohol vyzradiť...takže dostane guľku do čela, aj keď je to váš kamarát a nechcete to urobiť za nič na svete...)

Courta som si obľúbil, je to správňák, má nejaké zásady, hoci neváha zabíjať a mučiť. Je neuveriteľné, čo všetko zvládne, koľko vydrží, ale veď to je fikcia, bavme sa :-)
Výborná oddychovka pre fanúšikov akčných nadupaných trilerov.

pohoda58
19.02.2023 5 z 5

Toto je moje první kniha ze série, takže nemohu porovnávat. Kniha se mi líbila, příběh akční, dobře se četla, ráda čtu knihy z tohoto prostředí. Určitě budu číst i zbylé díly.

Evelin2506
17.02.2023 3 z 5

Kdybych nečetla první díl, tak dám o hvězdičku víc. Když oba díly porovnám, tady je na mě trochu moc politických intrik. Ale jinak Gentry je za "správňáka" a tak to má být.

magic11
31.01.2023 3 z 5

Jednička super, tohle je slabší. Uvidíme co trojka, která má vyjít myslím v dubnu...

oleg
15.01.2023 5 z 5

Jak je tady psáno,první díl mě bavil více,asi to prostředí a trochu se to táhlo,ale jinak akční a napínavé......

čef
04.01.2023 5 z 5

Správný akčňák plný boje a padlých přátel i nepřátel – těch samozřejmě více. Sudán je děsná země plná korupce a zabíjení, kde se kříží zájmy velmocí. Mezitím náš hrdina, který chce přispět něčemu lepšímu. Uvidíte, jestli se mu to podaří.

Přečti_si
30.12.2022 3 z 5

Očekávaný druhý díl Šedého muže. První díl mě bavil velmi, tento v zásadě taky, ale občas mi to přišlo už trochu "moc". Občas jsem se až chytala za hlavu, co to proboha Gentry zase vyvádí...

CharlesWard
02.12.2022 2 z 5

Bohužel, ale ten kvalitativní sešup tam prostě je. Pokud to takhle půjde dál, bojím se o překlady dalších dílů.

TeriLoch
30.11.2022 4 z 5

Musím říct, že první díl se mi líbil asi o trochu víc. V tomhle díle pro mě nebylo asi tak atraktivní prostředí. Kniha jinak sama o sobě skvělá, napínavá a děj zajímavý. Doporučuji oba díly :)

Merlin_CZ
24.11.2022 5 z 5

Přiznám se, že první díl byl lepší, ale tenhle mě bavil také. dobře napsané, svižné a napínavé. To že je to řekněme, hůře uvěřitelné... to už je věc jiná :)

šipek
21.11.2022 4 z 5

Za mě o trochu slabší díl jako Šedý muž. Kniha čtivá plná napětí. Na chvilku jsem utekl od mého oblíbeného žánru detektivek a zase se k němu hned vracím. Na zpestření dobrá série.

Hella
14.11.2022 3 z 5

Poprvé v životě přemýšlím, jestli bych si neměla od "špionážovek a akčňovek" dát chvíli pauzu.... Ta megadlouhá akční vypjatá scéna uprostřed města.... to už chtělo dopřát zdravému rozumu přestávku. To už prostě bylo moc. Stejně jako miniponorka a šíp a tak. A ano - korunu tomu nasazovala slepice Ellen.
Takže mám pauzu :-).

Štítky knihy

americká literatura thrillery americké romány

Autorovy další knížky

Mark Greaney
americká, 1967
2021  78%Šedý muž
2014  86%Cílená hrozba
2014  87%Skrytá moc
2022  84%Na mušce
2013  85%Živý terč

Kniha Na mušce je v

Právě čtených1x
Přečtených173x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených5x
Knihotéce116x
Chystám se číst85x
Chci si koupit23x