Barbara02 Barbara02 komentáře u knih

☰ menu

Elon Musk Elon Musk Ashlee Vance

Knížka, která je prostě potřeba přečíst. Neuvěřitelný a strašně inspirující.

02.10.2017 5 z 5


Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Kniha má úžasnou amosféru, člověka baví, občas rozesmutní, ale oproti filmu, který mi přišel hodně lacině pozměněný, aby to všichni lépe chápali a aby to bylo víc jako ostatní filmy je to úplně někde jinde. Hlavně mě bavil charakter Lou. Z knihy jsem většinou měla strašně dobrou náladu. Takže vlastně určitě doporučuju všem co si chtějí zlepšit náladu.

02.10.2017 5 z 5


Revival Revival Stephen King

To, že je kniha skvěle napsaná, je skoro samozřejmost. Kniha je dokonalá v tom, že příběh pomalu graduje, zobrazuje velkou část životního příběhu od dětství až po stáří a pozorování okamžiků života, které na sebe mají různou návaznost tak působí strašně zajímavě. V žádné části se nenudíte a vždycky vás zajímá co bude dál. Navíc, druhá hodnota knihy je pro mě, že v mírné formě se odehrává něco takového ve skutečnosti ( bez těch hororových prvků) a člověka to nutí se nad tímhle problémem opravdu pozastavit a zajímat se o podobné příběhy. Otevře tak téma, které by pro vás jinak zůstalo třeba úplně cizí.

11.07.2017 4 z 5


Dlouhá trnitá cesta z pekla Dlouhá trnitá cesta z pekla Neil Strauss

Pro lidi bez předsudků je to určitě hodně zajímavé a bezesporu nevšední, výborně napsaná kniha. Nejvíc získává kniha samozřejmě svou otevřeností, trochu šíleností, ale taky v tom můžeme vidět i to co známe, jak se lidé chovají a smýšlí. Jen škoda, že není ještě další pokračování, docela by mě zajímal další hlubší vývoj.

11.01.2017 5 z 5


Vzestup islámského státu – pod černou vlajkou teroru Vzestup islámského státu – pod černou vlajkou teroru Joby Warrick

Knizka ktera by v dnesni dobe mela patrit mezi snad i povynnou cetbu. Neuveritelne dobre napsana, urcite v mnohem rozsiruje cloveku obzory. Je to zaklad, ktery vam usnadni cestu porozumet slozitejsim vecem, ktery vas nemuci nejakymi rozsahlymi detaily nebo velkymi slozitostmi.

27.10.2016 5 z 5


Ticho: Síla introvertů ve světě, který nikdy nepřestává mluvit Ticho: Síla introvertů ve světě, který nikdy nepřestává mluvit Susan Cain

Tuhle knížku jsem otevírala trochu skepticky. Ale byla jsem mile překvapená. Knížka je napsaná skvěle, je tam spoustu věcí, nad kterými jsem vždycky přemýšlela a jsem ráda, že nejsem sama a nejen mě přijde spoustu věcí absurdních. Všude jsou knížky jak být úspěšní, jak být víc komunikativní, s přednáškama se roztrhl pytel. Prostě všichni chtěj aby byli slyšet, ale nikdo nechce, aby přemýšleli. Místo chození po schůzkách, v dnešní době je spoustu možností jak pracovat líp, efektivněji. Hlavně proč v dnešní době nevyužívat informací a víc lidem práci přizpůsobovat, proč všechno dělat šablonovitě. Je fajn, že už přešla móda s bouráním kanceláří na jeden open space. K nám to dorazí až tak za 10 let až všichni zjistí, že mnohem lepší výsledky lidi přináší, když pracují na klidném místě ( samozřejmě, ty co pracovat nechtěj nebudou pracovat nikdy)

08.08.2016 5 z 5


Baronka Blixenová Baronka Blixenová Dominique De Saint Pern

Uvod knihy je pomerne dost matouci a v tolika jmen se clovek ztraci, ale nenechte se odradit. Pote co se vse usadi, ponori vas kniha do pribehu Karen Blixenove tak, ze z neho nebudete chtit odejit. Kniha je mila, prekvapujici, usmevna, obcas asi i poburujici. Je to hodne "damske" cteni, ale je to biografie samozrejme a pokud vas Baronka zajima nebo mate radi zajimave osobnosti, nebude zklamany nikdo.

28.06.2016 4 z 5


Tady je ráj: svědectví o životě v Severní Koreji Tady je ráj: svědectví o životě v Severní Koreji Hjok Kang

Úžasná knížka, kterou přečtěte jedním dechem a přiblížíte se k atmosféře a k hrůzám ze Severní Koreji, kterou si mnozí nedokáží ani představit. Je až neskutečný, co všechno je možné, jak je možný lidem vymývat mozky už od dětství a totálně je izolovat od ostatního světa. Jen tahle kniha potvrzuje, že nic není nemožné z toho špatného, ale i z toho dobrého konce.

17.06.2016 5 z 5


Messi: Chlapec, který chodil všude pozdě (a dnes je první) Messi: Chlapec, který chodil všude pozdě (a dnes je první) Leonardo Faccio

Oproti jiným osobnostem je takhle kniha dost "nezajímavá" o klukovi co moc nemluví a dělá jen to co ho baví, ale to jí dělá silnou. Všichni mají představu, že takovýhle lidé se už od narození musí předvádět a všichni z nich padají na zadek. Kniha je čtivá i pro ty co fotbalu zrovna neholdují, ale mají rádi neobyčejné lidi a jejich příběhy.

18.01.2016 4 z 5


Web ostrý jako břitva Web ostrý jako břitva Jan Řezáč

Za přečtení stojí.Jen, dost neprakticky mi přišel formát, provedení knihy. Přišlo mi, že se často autor opakuje a ta kniha by se dala o dost zkrátit. Často byly víc zajímavější doplňující popisky po stranách, než celá strana, kerá obsahovala vlastně totéž, ale strašně košatě :-).

27.09.2015 2 z 5


Muž, který se zřekl peněz a přežil Muž, který se zřekl peněz a přežil Mark Boyle

Moc lidí k tomuhle tématu nejsou otevření, většina lidí by řekla, že je to bláznovství. Tak jsem ráda, že jsem si mohla přečíst takhle skvěle napsanou knihu od Marka. Z lidí se stávají otroci za peníze, prý je to normální v téhle době a přemýšlení o jiných variantách žití se stávají extrémem, přitom pokud se tohle otázku bude člověk zabývat déle, tak je to to nejvíc co v dnešní době můžete mít. Navíc co všechno by se tím zlepšilo a to by stačilo se jen trochu inspirovat, nebo začít více přemýšlet.

06.09.2015 4 z 5


23 zabijáků prokrastinace 23 zabijáků prokrastinace S. J. Scott

Knížka, která nejde vůbec do hloubky, jsou to nejzákladnější věci a problémem toho všeho je časté vyhoření. Jen přímo touhle knihou bych doporučovala se neřídit.

04.09.2015 1 z 5


Konec prokrastinace Konec prokrastinace Petr Ludwig

Pro mě určitě nejlepší kniha o tom jak v sobě probudit motivaci a držet se stále "nad vodou". Líbilo se mi, že to není laciné podbízení těch dalekých cílů, kde z vás na konci budou milionáři :), tak jak to má většina podobných knih za cíl. Kde po přečtení cítíte energii, ale je to jak s románem, který ve vás za krátkou chvíli vyprchá. Tahle kniha je jiná. Je srozumitelná a chytrá. Dává vám lano, po kterém můžete šplhat. :)

17.08.2015 5 z 5


Písečná žena Písečná žena Kóbó Abe

Určitě zajímavá kniha, která nutí zase člověka trochu přemýšlet. Na jedné straně je samozřejmě totální bezmoc, ale i přizpůsobení, převážení hodnot života, příběh. Na straně druhé představuje i to a poukazuje, že většina lidí je takové propasti žije také a rozhodně z ní není lehké utéct.

25.05.2015 4 z 5


Jack Nicholson Jack Nicholson Marc Eliot

Určitě zajímavé čtení. Škoda jen, občas je to dost chaoticky napsané, krkolomně, někdy i nelogicky. Ale stojí za to si to přečíst.

04.03.2015 3 z 5


Kmotr Mrázek Kmotr Mrázek Jaroslav Kmenta

Jsem moc ráda, že takové knihy vznikají a můžeme si tak zase o něco více přiblížit to, jak to zřejmě všechno bylo a tedy i je a bude nejspíš dále pokračovat. Kniha se drží faktů, z toho samotného jde opravdu mráz po zádech. Spoustu věcí si z toho jde také vydedukovat... Takže možná je to všechno ještě daleko horší...

22.01.2014 5 z 5


Holčička, která měla ráda Toma Gordona Holčička, která měla ráda Toma Gordona Stephen King

Holčička, která si vyjde se svou matkou a bratrem na výlet se ztratí v lese. Bojuje s komáry, s vosami, brodí se močálem, zase komáři…Pořád čekáte, že se konečně začne něco dít a ono nic. Kniha, která by se vešla do pěti stran je napsaná až neuvěřitelně čtivě, ale bohužel postrádá jakékoliv (stačilo by i malé) překvapení.

22.01.2014 1 z 5


Vždyť je to jen film Vždyť je to jen film Charlotte Chandler

Moc dobře napsané! Žádné nudné pasáže, dobře propojené historky ze života, o jeho filmech a o tom jak vlastně Hitchcocka viděli herci, jak pracoval… Ke každému zmíněnému filmu je uveden krátký popis. Nic strhujícího nečekejte, pro toho kdo se o něm chce dozvědět jen prostě něco víc, doporučuju.

22.01.2014 5 z 5