Vždyť je to jen film přehled

Vždyť je to jen film https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/42667/bmid_vzdyt-je-to-jen-film-WlW-42667.jpg 4 40 40

Alfred Hitchcock britský a americký filmový režisér a producent, mistr thrillerů a kriminálních příběhů, patří mezi absolutní špičku nejznámějších osobností světového filmu. Za svou kariéru režíroval více než 60 filmů. Autorka čerpá ve své biografii z důvěrných rozhovorů s Hitchcockem samým, jeho ženou Almou a dcerou Pat, které vedla po několik let, jakož i s plejádou filmových osobností, které s Hitchcockem měly možnost spolupracovat.... celý text

Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: , Levné knihy
Originální název:

It´s Only A Movie , 2005


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vždyť je to jen film. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (5)

zahadum
23.05.2020 4 z 5

Životopis je tak mierne suchý a málo opisný čo sa týka súkromia. Detstvo je narýchlo odbité a šup na filmovanie ktoré je dosť detailne. Každý film začína synopsiou deja, opis ako Hitchcock zháňal hercov, dojmy hercov na natáčanie atď...do konca knihy to ide takto stránka za stránkou. Medzi tým sú malé až vzácne útržky o osobnom živote a nejaké tie zákulisne šuškandy. Nie je to zle napísané ale chýbala tomu šťava a nejaké odbočky do života. Viem,že je to v prvom rade režisér, scenárista ale chcel som vedieť aký bol človek. Kniha ma pomerne dosť gramatických chýb a nepresných prekladov. Mrzí aj fakt,že kniha nemá ani jednú fotku ! pri životopise je to veľká škoda.

Hejtmy
17.04.2016 4 z 5

Velmi dobře napsaná biografie Alfreda Hitchcocka, která obsahuje jak zajímavé historky z jeho soukromí, tak zejména spoustu informací o jeho filmech. Knihu jsem četl dlouho zejména proto, že jsem v průběhu čtení sledoval téměř všechny Hitchovy filmy, o nichž se v knize pojednává. Četl jsem už docela hodně biografií filmových režisérů a tato patří k nejlepším.


Barbara02
22.01.2014 5 z 5

Moc dobře napsané! Žádné nudné pasáže, dobře propojené historky ze života, o jeho filmech a o tom jak vlastně Hitchcocka viděli herci, jak pracoval… Ke každému zmíněnému filmu je uveden krátký popis. Nic strhujícího nečekejte, pro toho kdo se o něm chce dozvědět jen prostě něco víc, doporučuju.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Vždyť je to jen film v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených48x
v Doporučených1x
v Knihotéce63x
v Chystám se číst15x
v Chci si koupit6x
v dalších seznamech2x

Štítky knihy

životopisy, biografie filmování Alfred Hitchcock, 1899-1980 režiséři

Autorovy další knížky

2009  89%Vždyť je to jen film
2008  95%Ingrid
1994  80%Já, Fellini