ArwenAragorn ArwenAragorn komentáře u knih

Obálka knihy Stín Stín Ursula Poznanski

81%

...Peklo muselo být stvořeno z nejistoty...
_____________________________________________________________________________
Ursula nezklamala. Skvělý, poutavý a napínavý psychologický thriller. Zápletka je úžasně vymyšlena. Přečetla jsem si po šesti letech znovu a souhlasím s tím, co jsem k němu napsala poprvé. Jenom jsem tentokrát neměla pocit, že by byl konec uspěchaný. Rozhodně ho doporučím.

19.04.2026

Obálka knihy Prežijú piati Prežijú piati Holly Jackson

80%

Simon mal pravdu, nemali sa kde skryť. Karavan nebol štít, nebolo v ňom bezpečně, bola to len ilúzia, falošná bariéra mezi vnútrajškom a červenou bodkou vonku. Horúca, zmršťujúca sa plechovica, ktorá sa zapĺňala dierami...
____________________________________________________________________
Vzorek na záclonach
___________________________________________________________________
Šest mladých lidí v karavanu a jeden odstřelovač. A ukáže jim, že to se svými výhružkami myslí sakra vážně. Jeden z těch v karavanu má tajemství a on ho chce vědět. Nakonec se ukáže, že tajemství tady má prakticky každý. Je to napínavé, komplikované, se zvraty a s hodně překvapivým závěrem. Zápletka je skvělá a postavy jsou tady dobře vykresleny. A skutečně Prežijú piati.
Začátek jsem odhadovala tak na tři hvězdičky, ale nakonec se z toho vyklubal parádní thriller. Doporučím ho.

18.04.2026

Obálka knihy Hotel u Jezera stínů Hotel u Jezera stínů Daniela Tully

80%

Zčásti romantika, zčásti hledání vraha. Jsou tady kapitoly ze současnosti i z minulosti. Jde tady o rodinnou ságu Mayi a její babičky Marthy a Montgomeriů, majitelů hotelu u jezera. Kdo má rád tajemství, tomu se knížka bude líbit.

17.04.2026

Obálka knihy Dům na útesu Dům na útesu Rachel Abbott

81%

Přečetla jsem si po sedmi letech znovu a nic bych nezměnila na svém prvním hodnocení. Podmanivý psychothriller, napínavý, se zvraty a výborně vykreslenými postavami. Na konci mě čekalo hned několik překvapení.
Určitě si tuto knížku přečtěte!

15.04.2026

Obálka knihy Krvavý anděl Krvavý anděl Franck Thilliez

81%

Přečetla jsem si po nějaké době znovu a opět souhlasím s mým prvním hodnocením. Skvělý, ale velice, velice temný drsný brutální až nechutný thriller. I přes tu brutalitu dávám plný počet hvězdiček, protože se jedná o výborně promyšlenou a perfektně vyprávěnou knihu. A samozřejmě miluji Sharka a lituji ho, co si musel prožít.

12.04.2026

Obálka knihy Unesená Unesená Klára Janečková

55%

Hlasitě dýchala, očekávala konec. Začala se modlit, potichu, odříkávala známé věty, až se jí zdálo, že z toho zešílí! Měla strach, srdce jí bušilo v divokém rytmu. Náhle si přála mít to už za sebou a netrápit se. Chtěla být na druhé straně. Z posledních sil se vztyčila.
Knížka psaná jednoduchým stylem. Najde se tam i trochu napětí. Jsou tady pasáže ze současnosti a z ne moc vzdálené minulosti. Myslím, že je ideální k ukrácení chvíle třeba v dopravních prostředcích.

11.04.2026

Obálka knihy Ledové hlubiny Ledové hlubiny Kerstin Signe Danielsson

80%

To byl moc dobrý thriller. Jak už jsem psala u jiného dílu, líbí se mi, jakým stylem je psaný. Přečetla jsem si ho po krátké době znovu, ale stejně jsem už zapomněla, jak přišla Stina k netradičnímu tvaru ucha. Spojení vyšetřování s tragédií trajektu Estonia se mi moc líbilo a tentokrát jsem neměla pocit, že by mi vadilo málo napětí. Velice čtivá knížka s neočekávaným rozuzlením. Určitě ji doporučím.

11.04.2026

Obálka knihy Kladivo Kladivo Peter Derňár

55%

Průměrná detektivka, kvůli zakončení dávám o hvězdičku víc. Ale o nic nepřijdete, když si knížku nepřečtete.

07.04.2026

Obálka knihy Kořist Kořist Darcy Coates

81%

Pecka! Přečetla jsem si knížku znovu po pěti letech a teď bych bez váhání dala pět hvězdiček. Mrazivý hororový thriller, napínavý, akční, dobrodružný a s rozuzlením, které nemá chybu. Tentokrát mě autorka parádně dostala, vážně jsem čekala něco jiného, ale to už bych spoilerovala. Souhlasím s tím, co jsem napsala při prvním hodnocení.

06.04.2026

Obálka knihy Závěj Závěj C. J. Tudor

85%

Skvělý temný postapokalyptický hororový thriller. Velmi čtivý, děsně napínavý, akční, se spoustou zvratů. Přečetla jsem si ho po krátké době znovu a podepsala bych se pod svoje první hodnocení.

05.04.2026

Obálka knihy Kořist Kořist Yrsa Sigurðardóttir

81%

Výborný thriller. přečetla jsem si ho znovu a souhlasím s dřívějším hodnocením. Strašidelné, napínavé.

04.04.2026

Obálka knihy V bouřlivé noci V bouřlivé noci Kerstin Signe Danielsson

81%
Když necelých dvacet metrů od ní vystoupila z mlhy postava se zbraní v ruce, zkameněla. Měla by utíkat, vrhnout se do vysokého lískového křoví, skrýt se a pronásledovatele setřást, ale svaly ji přestaly poslouchat. Vypověděly službu. Už nemůže.
Nemůže dál.
Klesla na kolena.
Vzdala to.
Zavřela oči a čekala na výstřel.
______________________________________________________________________________
Příběh nepostrádá humor, proto se mi taky tak líbil. Tady třeba Stině přijde velká návštěva a ona hledá, čím by je pohostila:
...V ledničce našla osiřelou láhev kečupu, dvě zoufalé skleničky nakládaných ryb a posmutnělou marmeládu. V mrazáku znuděně zívalo trojbalení baget s česnekovým máslem a ve špižírně se ustrašeně choulila plechovka rajčat a načaté balení těstovin. ...
_________________________________________________________________
Parádní thriller. V roce 2005 se nad Jižním švédskem přehnal orkán a uhořel statkář. V roce 2015 má vrchní komisařka Nyströmová a její tým na starost vraždu nedaleko místa, kde přišel o život statkář a i tentokrát je mrtvola upálená. Neví se, o koho se jedná. Začíná mravenčí policejní práce, při které se zjistí, že smrt statkáře v roce 2005 byla taky pravděpodobně vražda. I když příběh plyne pomaleji, je velmi čtivý a napětí mu nechybí. Postavy jsou tady výborně vykresleny.
Ve vyprávění se střídá rok 2005 s rokem 2015. Moc se mi líbil styl, jakým je příběh vyprávěn.
Hodnocení knížky podala vyčerpávajícím stylem moje knižní přítelkyně a.k.
Thriller doporučuji.

04.04.2026

Obálka knihy Nabarvené ptáče Nabarvené ptáče Jerzy Kosiński

80%

O knížce jsem věděla už dlouho a teprve teď jsem se ji odvážila číst.
Příběh mě pohltil. Lidé tady jsou neobyčejně omezení, krutí a ta brutalita a krutost se postupně zvyšuje až k nesnesitelnosti. Takže není to jenom válka, ale hrozně se chovají lidé sami k sobě. Nemůžu uvěřit, že v těchto podmínkách náš malý hrdina přežil.
Doporučuji, i když za tu brutalitu strhávám jednu hvězdičku.

03.04.2026

Obálka knihy Propast Propast Jitka Ludvíková

81%

Opravdu silný příběh. Napínavý a většinou smutný. Velmi emotivní. Jen s tím závěrem si nejsem jistá kdo.

01.04.2026

Obálka knihy Kruh smrti Kruh smrti Chris Tvedt

85%

Nic není víc lidské než zločiny. Mohou být pobuřující, šokující a občas dokonce vzbuzující pocit na zvracení, ale jsou vždycky hluboce lidské. ...
_______________________________________________________________________________
Ubližujeme lidem, které milujeme, mnohem častěji než lidem cizím.
Přečetla jsem si Kruh smrti po deseti letech znovu a jsem opět nadšená. Čtivé, napínavé, se skvělými zvraty a parádním závěrem. Opravdu výborně vymyšlené a tentokrát i uvěřitelné. Vřele doporučuji.

29.03.2026

Obálka knihy Den, kdy se to stalo Den, kdy se to stalo Nuala Ellwood

81%

Přečetla jsem si knížku po sedmi letech znovu. Výborná. Emotivní, ale i napínavá. Příběh matky, která přišla o svou desetiletou dceru. Rozuzlení je překvapivé, nic není tak, jak se zdálo.
V hodnocení se jinak shoduji s tím, co jsem napsala poprvé. Doporučuji.

28.03.2026

Obálka knihy Dělej, že ji nevidíš Dělej, že ji nevidíš Mary Higgins Clark

Spoiler:
Začátek mě hned nechytil, ale pak už knížka nešla odložit. Litovala jsem hlavní hrdinku kvůli všemu, co si užila v programu pro ochranu svědků. A to po ní ještě jde najatý vrah. V závěru zjistíme, kdo za vším stojí.
Napětí se postupně stupňuje a já jsem si příběh užila.

27.03.2026

Obálka knihy Odvrácená tvář lásky Odvrácená tvář lásky Colleen Hoover

Spoiler:
Miles a Tate v současnosti a pak Miles s Rachel v minulosti. Tam byl konec hodně smutný. Ale díky Rachel nyní Miles zjistí, že mu bylo odpuštěno a život musí jít dál. Tím se změní i jeho chování k Tate a přizná si lásku k ní a to, že bez ní nemůže být. Konec je zase krásný.
Hvězdičku ubírám za to množství velice podrobně popsaných erotických scén, které ovšem byly pro knížku nutné. Já o nich tolik číst nepotřebuji.
Knížku doporučuji

27.03.2026

Obálka knihy Wonderland: Země divů Wonderland: Země divů Jennifer Hillier

81%

Po devíti letech jsem si knížku znovu přečetla a opět musím souhlasit s tím, co už jsem o ní napsala.
Je úžasná!

25.03.2026

Obálka knihy Instinkt Instinkt Tess Gerritsen

81%
..."Zlu nezabráníte, když si nikdo ani nevšimne, že se děje."
_______________________________________________________________________________
...Lidé jsou nedokonalá stvoření se sklonem dělat neuvážené věci a někdy vás zachrání jen zásah vyšší moci - anebo sousedky...
_______________________________________________________________________________
Po krátké době jsem si knížku přečetla znova a tentokrát se mi moc líbila bez výhrad. Je čtivá, napínavá, s šokujícím odhalením. Nesmím zapomenou na maminku Jane Rizzoliové, která se tady taky angažuje v pozici sousedské hlídky (prostě je zvědavá až moc) a to se jí vymstí.
Rozsáhlejší komentář k tomuto dílu si můžete přečíst v mém prvním hodnocení.
Doporučuji, je to pěkné setkání s Jane a Maurou už v 13. dílu. Zatím se mi všechny líbily, i když ty starší jsou přece jen o něco lepší.

23.03.2026

Zavřít