ArwenAragorn
81%
...Peklo muselo být stvořeno z nejistoty...
_____________________________________________________________________________
Ursula nezklamala. Skvělý, poutavý a napínavý psychologický thriller. Zápletka je úžasně vymyšlena. Přečetla jsem si po šesti letech znovu a souhlasím s tím, co jsem k němu napsala poprvé. Jenom jsem tentokrát neměla pocit, že by byl konec uspěchaný. Rozhodně ho doporučím.
80%
Simon mal pravdu, nemali sa kde skryť. Karavan nebol štít, nebolo v ňom bezpečně, bola to len ilúzia, falošná bariéra mezi vnútrajškom a červenou bodkou vonku. Horúca, zmršťujúca sa plechovica, ktorá sa zapĺňala dierami...
____________________________________________________________________
Vzorek na záclonach
___________________________________________________________________
Šest mladých lidí v karavanu a jeden odstřelovač. A ukáže jim, že to se svými výhružkami myslí sakra vážně. Jeden z těch v karavanu má tajemství a on ho chce vědět. Nakonec se ukáže, že tajemství tady má prakticky každý. Je to napínavé, komplikované, se zvraty a s hodně překvapivým závěrem. Zápletka je skvělá a postavy jsou tady dobře vykresleny. A skutečně Prežijú piati.
Začátek jsem odhadovala tak na tři hvězdičky, ale nakonec se z toho vyklubal parádní thriller. Doporučím ho.
80%
Zčásti romantika, zčásti hledání vraha. Jsou tady kapitoly ze současnosti i z minulosti. Jde tady o rodinnou ságu Mayi a její babičky Marthy a Montgomeriů, majitelů hotelu u jezera. Kdo má rád tajemství, tomu se knížka bude líbit.
81%
Přečetla jsem si po sedmi letech znovu a nic bych nezměnila na svém prvním hodnocení. Podmanivý psychothriller, napínavý, se zvraty a výborně vykreslenými postavami. Na konci mě čekalo hned několik překvapení.
Určitě si tuto knížku přečtěte!
81%
Přečetla jsem si po nějaké době znovu a opět souhlasím s mým prvním hodnocením. Skvělý, ale velice, velice temný drsný brutální až nechutný thriller. I přes tu brutalitu dávám plný počet hvězdiček, protože se jedná o výborně promyšlenou a perfektně vyprávěnou knihu. A samozřejmě miluji Sharka a lituji ho, co si musel prožít.
55%
Hlasitě dýchala, očekávala konec. Začala se modlit, potichu, odříkávala známé věty, až se jí zdálo, že z toho zešílí! Měla strach, srdce jí bušilo v divokém rytmu. Náhle si přála mít to už za sebou a netrápit se. Chtěla být na druhé straně. Z posledních sil se vztyčila.
Knížka psaná jednoduchým stylem. Najde se tam i trochu napětí. Jsou tady pasáže ze současnosti a z ne moc vzdálené minulosti. Myslím, že je ideální k ukrácení chvíle třeba v dopravních prostředcích.
80%
To byl moc dobrý thriller. Jak už jsem psala u jiného dílu, líbí se mi, jakým stylem je psaný. Přečetla jsem si ho po krátké době znovu, ale stejně jsem už zapomněla, jak přišla Stina k netradičnímu tvaru ucha. Spojení vyšetřování s tragédií trajektu Estonia se mi moc líbilo a tentokrát jsem neměla pocit, že by mi vadilo málo napětí. Velice čtivá knížka s neočekávaným rozuzlením. Určitě ji doporučím.
55%
Průměrná detektivka, kvůli zakončení dávám o hvězdičku víc. Ale o nic nepřijdete, když si knížku nepřečtete.
81%
Pecka! Přečetla jsem si knížku znovu po pěti letech a teď bych bez váhání dala pět hvězdiček. Mrazivý hororový thriller, napínavý, akční, dobrodružný a s rozuzlením, které nemá chybu. Tentokrát mě autorka parádně dostala, vážně jsem čekala něco jiného, ale to už bych spoilerovala. Souhlasím s tím, co jsem napsala při prvním hodnocení.
85%
Skvělý temný postapokalyptický hororový thriller. Velmi čtivý, děsně napínavý, akční, se spoustou zvratů. Přečetla jsem si ho po krátké době znovu a podepsala bych se pod svoje první hodnocení.
81%
Výborný thriller. přečetla jsem si ho znovu a souhlasím s dřívějším hodnocením. Strašidelné, napínavé.
81%
Když necelých dvacet metrů od ní vystoupila z mlhy postava se zbraní v ruce, zkameněla. Měla by utíkat, vrhnout se do vysokého lískového křoví, skrýt se a pronásledovatele setřást, ale svaly ji přestaly poslouchat. Vypověděly službu. Už nemůže.
Nemůže dál.
Klesla na kolena.
Vzdala to.
Zavřela oči a čekala na výstřel.
______________________________________________________________________________
Příběh nepostrádá humor, proto se mi taky tak líbil. Tady třeba Stině přijde velká návštěva a ona hledá, čím by je pohostila:
...V ledničce našla osiřelou láhev kečupu, dvě zoufalé skleničky nakládaných ryb a posmutnělou marmeládu. V mrazáku znuděně zívalo trojbalení baget s česnekovým máslem a ve špižírně se ustrašeně choulila plechovka rajčat a načaté balení těstovin. ...
_________________________________________________________________
Parádní thriller. V roce 2005 se nad Jižním švédskem přehnal orkán a uhořel statkář. V roce 2015 má vrchní komisařka Nyströmová a její tým na starost vraždu nedaleko místa, kde přišel o život statkář a i tentokrát je mrtvola upálená. Neví se, o koho se jedná. Začíná mravenčí policejní práce, při které se zjistí, že smrt statkáře v roce 2005 byla taky pravděpodobně vražda. I když příběh plyne pomaleji, je velmi čtivý a napětí mu nechybí. Postavy jsou tady výborně vykresleny.
Ve vyprávění se střídá rok 2005 s rokem 2015. Moc se mi líbil styl, jakým je příběh vyprávěn.
Hodnocení knížky podala vyčerpávajícím stylem moje knižní přítelkyně a.k.
Thriller doporučuji.
80%
O knížce jsem věděla už dlouho a teprve teď jsem se ji odvážila číst.
Příběh mě pohltil. Lidé tady jsou neobyčejně omezení, krutí a ta brutalita a krutost se postupně zvyšuje až k nesnesitelnosti. Takže není to jenom válka, ale hrozně se chovají lidé sami k sobě. Nemůžu uvěřit, že v těchto podmínkách náš malý hrdina přežil.
Doporučuji, i když za tu brutalitu strhávám jednu hvězdičku.
81%
Opravdu silný příběh. Napínavý a většinou smutný. Velmi emotivní. Jen s tím závěrem si nejsem jistá kdo.
85%
Nic není víc lidské než zločiny. Mohou být pobuřující, šokující a občas dokonce vzbuzující pocit na zvracení, ale jsou vždycky hluboce lidské. ...
_______________________________________________________________________________
Ubližujeme lidem, které milujeme, mnohem častěji než lidem cizím.
Přečetla jsem si Kruh smrti po deseti letech znovu a jsem opět nadšená. Čtivé, napínavé, se skvělými zvraty a parádním závěrem. Opravdu výborně vymyšlené a tentokrát i uvěřitelné. Vřele doporučuji.
81%
Přečetla jsem si knížku po sedmi letech znovu. Výborná. Emotivní, ale i napínavá. Příběh matky, která přišla o svou desetiletou dceru. Rozuzlení je překvapivé, nic není tak, jak se zdálo.
V hodnocení se jinak shoduji s tím, co jsem napsala poprvé. Doporučuji.
Spoiler:
Začátek mě hned nechytil, ale pak už knížka nešla odložit. Litovala jsem hlavní hrdinku kvůli všemu, co si užila v programu pro ochranu svědků. A to po ní ještě jde najatý vrah. V závěru zjistíme, kdo za vším stojí.
Napětí se postupně stupňuje a já jsem si příběh užila.
Spoiler:
Miles a Tate v současnosti a pak Miles s Rachel v minulosti. Tam byl konec hodně smutný. Ale díky Rachel nyní Miles zjistí, že mu bylo odpuštěno a život musí jít dál. Tím se změní i jeho chování k Tate a přizná si lásku k ní a to, že bez ní nemůže být. Konec je zase krásný.
Hvězdičku ubírám za to množství velice podrobně popsaných erotických scén, které ovšem byly pro knížku nutné. Já o nich tolik číst nepotřebuji.
Knížku doporučuji
81%
Po devíti letech jsem si knížku znovu přečetla a opět musím souhlasit s tím, co už jsem o ní napsala.
Je úžasná!
81%
..."Zlu nezabráníte, když si nikdo ani nevšimne, že se děje."
_______________________________________________________________________________
...Lidé jsou nedokonalá stvoření se sklonem dělat neuvážené věci a někdy vás zachrání jen zásah vyšší moci - anebo sousedky...
_______________________________________________________________________________
Po krátké době jsem si knížku přečetla znova a tentokrát se mi moc líbila bez výhrad. Je čtivá, napínavá, s šokujícím odhalením. Nesmím zapomenou na maminku Jane Rizzoliové, která se tady taky angažuje v pozici sousedské hlídky (prostě je zvědavá až moc) a to se jí vymstí.
Rozsáhlejší komentář k tomuto dílu si můžete přečíst v mém prvním hodnocení.
Doporučuji, je to pěkné setkání s Jane a Maurou už v 13. dílu. Zatím se mi všechny líbily, i když ty starší jsou přece jen o něco lepší.
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK: