Zabij, nebo zemři

Zabij, nebo zemři https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/533260/bmid_zabij-nebo-zemri-65e1111e1a35a.png 5 54 18

Daniela Vega série

1. díl

Na ulici v centru New Yorku je ohlášena bomba a vzápětí je zavražděn šéf týmu jistého senátora. Protiteroristická jednotka obdrží anonymní šifrovanou zprávu, že ve hře je korupce. Zvláštní agentka FBI s elitním armádním výcvikem Daniela Vega se pouští do riskantní mise v utajení. Zatím netuší, že ze záhadné únikové hry vyvázne živý jen jeden…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: ekniha , Metafora
Originální název:

Killer´s game , 2023


více info...

Přidat komentář

alzbeta4340
včera 3 z 5

Anotace nelže, většina děje je vážně popis jakési únikové "hry o život". Agentka se rozhoduje, zda jít doprava nebo doleva, popřípadě na jakou dlaždici šlápnout. Netvrdím, že to nebylo místy napínavé, ale číst to skoro celou knihu mi nestačilo. Dala bych přednost i jiným podrobněji rozepsaným dějovým zákrutám.
Tak třeba příště....

lena.o.knihach
předevčírem 3 z 5

Nemohla jsem být šťastnější, když nakladatelství Metafora oznámilo novou knihu od Isabelly Maldonado!

Předchozí autorčinu trilogii Šifra jsem si hodně oblíbila a všechny tři díly hodnotila plným počtem hvězdiček, protože byly naprosto skvělé. Je jasné, že od Zabij, nebo zemři jsem čekala další bombu.

Ale nedočkala jsem se jí.

Trvalo mi poměrně dlouho, než jsem se začetla. Myslela jsem si, že mě čeká úniková hra. Ta opravdu přišla (a byla to zatraceně peckovní část), ale musela jsem si na ni 150 stran počkat.

Zvláštní agentka FBI Daniela Vega mi byla sympatická, ale Nině (hlavní hrdince z Šifry) se nevyrovnala a já si ještě promyslím, jestli se s Dani vrhnu do dalšího případu.

#spoluprace @grada_cz


spencer
24.04.2024 3 z 5

Zabij, nebo zemři je nejnovějším titulem autorky kriminálních příběhů Isabelly Maldonado.
Opět máme možnost nahlédnout do života agentky FBI, která má před sebou nelehký úkol - pracovat v utajení a odhalit jedno spiknutí. Nicméně komplikace na sebe nenechají dlouho čekat a ona se brzy ocitne v boji o svůj život.

Přiznám se, že i když jsem byla velmi zvědavá na tuto sérii s novou hlavní hrdinkou, převeliké nadšení se nekonalo. Zápletka byla zajímavá, námět originální, ale dost příběh pokazilo pomalé tempo vyprávění a protagonistka trpící fenoménem „nepřemožitelnosti“. O něčem podobném jsem naposledy hovořila v případě Šedého muže, kdy hlavní hrdina neustále narážel na problémy, ale ze všech vyvázl bez větších škrábanců. To stejné platí i v případě Dani a fakt, že si se vším ví rady ubíralo značně na napětí.

„Hra“ nicméně nabízí hodně nevšedních motivů k zamyšlení a pokud vás láká představa pomalejších Hunger Games odehrávajících se v moderním světě se špionážní linkou, mohl by vás titul zaujmout.

Knihomolka97
18.04.2024 5 z 5

Dani je agentka FBI, ale dříve působila v armádě a má tedy zkušenosti s náročnými vojenskými misemi. Je navíc opravdu velmi chytrá.
To, co začíná jako klasická detektivka se jako mávnutím kouzelného proutku změní až k boji o holý život. Do čtení jsem se pustila se zvědavostí, jak to autorka skloubí, aby to fungovalo a povedlo se.
Kniha je skvělá od začátku až do konce. Čtivá a napínavá díky krátkým kapitolám, které nemají hluchá místa.
Trošku mi to připomnělo mou oblíbenou filmovou sérii Saw.
V závěru jsem zůstala s otevřenou pusou, protože to odhalení a takovou sviňárnu jsem nečekala.

Rosse
14.04.2024 5 z 5

Smekám před autorkou, která nás napínala až do samotného konce. Ačkoliv jsem měla tušení, kdo se za Nemesis skrývá, nijak mi to neubralo na zážitku z knihy. Naopak to dávalo dokonalý smysl.

Byla jsem upřímně překvapená z jednoho zvratu, který se v knize odehrál. Nebudu spoilerovat, ale dost mě to semlelo.

Příběh využívá prvky virtuální reality, logických hádanek, šifer, korupce, politiky apod.

Ani jedna kapitola nenechá čtenáře vydechnout. Autorka napsala opravdu skvělý úvod nové série. Těším se, jakým směrem se bude Daniela vyvíjet a zda se více seznámíme i s jinými postavami z jejího týmu.

Pokud jste četli autorčinu sérii s agentkou Ninou, troufám si říct, že ani tahle kniha vás nezklame. :-)

ArwenAragorn
14.04.2024 5 z 5

90%

Vegová:
Prozkoumala mříže, nenašla na nich ale žádný zámek ani jiný způsob, jak je otevřít. Pak prozkoumala strom cely, nepřekvapilo ji, že nahoře bliká červené světlo.
Přistoupila blíž a zaklonila hlavu, aby ho prozkoumala. Jak předpokládala, na stropě byl připevněný malý objektiv.
Někdo ji pozoroval.
Měla sotva čas zpracovat toto zjištění, když se ze skrytého reproduktoru ozval hlas: "Vítejte na zkoušce bojem," řekl. "Živý vyvázne jen jeden z vás."
_________________________________________________________________________
Už je to dlouho, co jsem nějaké knížce dala 90%. Tento fascinující thriller si to ale zaslouží. Příběh, který běží téměř od počátku závratným tempem a je velice akční se nedá odložit z ruky. Přečetla jsem si takřka na jeden zátah a dočítala ve 3 hodiny v noci. Má hodně záporáků, ale i pár kladných hrdinů, z nichž mě nejvíce samozřejmě upoutala nesmírně schopná hlavní hrdinka, agentka Daniela Vegová. Moc jsem jí fandila.
Říkala jsem si: "Co na téhle knížce všichni mají?" Teď už to vím.
Souboj na život a na smrt si určitě vychutnáte i vy, takže na nic nečekejte a pusťte se do čtení. Knížku rozhodně doporučuji!

daja51
06.04.2024 5 z 5

Předcházející tři knihy, - ze série s Ninou G. byly hodně čtivé, nejinak tomu je i u nové série, kde hlavní představitelka je Daniela Vega - příběh byl opět plný napětí - a to až do samotného konce - doporučuji a těším se na pokračování.

MamaKnihomolka
28.03.2024 5 z 5

Tak tohle byla jízda!
Od autorky jsem četla knihy Hadí oči a Sokolník, ale nebyly tak napínavé a plné akce, jako tato. Vůbec jsem netušila co od knihy čekat. Únikovka? Utajení?

Chvíli sice trvalo, než čtenáře autorka uvedla do děje, ale když se po pár desítkách stran příběh rozjel byl to masakr!
Nemohla jsem odlepit oči od stran. Za mě je to velmi originální, poutavé a napínavé čtení plné akce.
Moc mě bavilo společně s postavami řešit šifry, které se z gauče řeší snadněji než v časovém limitu, kde vám jde o život.

Daniela Vega si mě hned získala. Jak svou minulostí, názory nebo vším co získala a jak moc je chytrá a hustá!
Opravdu moc se těším na další díl, který doufám vyjde co nejdříve.

Pája699
28.03.2024 5 z 5

Určitě se nám zrodila nová bojovnice Daniela Vega .-) A vůbec..celý tým si mě získal na svoji stranu.

Tohle určo vypadá na perfektní start nové série a já se nemůžu dočkat dalších dílů.

Autorka prostě umí psát a čtenáře zaujmout a vtáhnout do děje. V únikovce jsem byla spolu s Danielou..... tak jsem to s ní prožívala. Vím, že Toro byl jaký byl, ale svým způsobem si získal moje sympatie a tak nějak jsem doufala v jiný jeho osud.

Děj napínavý, akční, dech beroucí..

nina3905
24.03.2024 5 z 5

Fíha, tak to bola teda jazda.... Určite autorku I. Maldonado zaradím medzi obľúbené v žánri detektívna literatúra. Myslela som si, že agentku Ninu Guerrerová z predchádzajúcej série (tvz. bojovníčku), už žiadna iná jej vytvorená literárna postava neprekoná - otvorene sa priznávam, že som sa mýlila. "Rambo žena" teda Daniela Vega jej výrazne sekundovala. Dej bol napínaný, akčný, nepredvídateľný.... Už teraz sa teším na pokračovanie série:-)

hana1039
18.03.2024 5 z 5

Tak máme tady další začátek perfektní série...jsem nadšená a moc se těším na další díly!!!

jeny-v
16.03.2024 5 z 5

Suprová čtvrtá kniha této spisovatelky, která si zaslouží vysoké hodnocení a doporučení. Je znát, že Maldonado byla profesionální policistkou, což zužitkovala strhujícími případy zanesenými na papír. Skvělé počteníčko prvního dílu série. Po Nině se zrodila nová "bojovnice" Daniela Vega, která je úplně jiné kategorie, a já si na ni nejprve musela zvyknout, abych ji na konci obdivovala. Protiteroristické oddělení vedené zvláštním agentem Wu, jehož je Dani novou členkou, se musí zformovat s Metropolitní policií - detektivem Flintem, aby v tajném vyšetřování odkryli široko rozsáhlou pomstu.

Jenny46
14.03.2024 5 z 5

Autorku jsem si oblíbila a jsem fanoušek série s Ninou G. byla opravdu skvělá.
Tady jsem hodně váhala jestli se pustit do nové série anotace mě spíš odradila. Ze začátku jsem se nemohla začíst, i když děj začal nečekaně. Klasická hra na kočku a myš, hádanky a výzvy...
Příběh je napínavý, strhující a plný zvratů. posedlosti, lží a podvodů trochu složitější děj s dobrým závěrem. Nové agentce FBI Daniel V jsem fandila.
Myslím si, že je to slibný začátek nové série a budu se těšit na pokračování 4.5*

Ivuska.09
12.03.2024 5 z 5

Unikové hry mi nic moc neříkají. Ale! Tohle byla pecka! Napětí by se dalo krájet, spojení rozličných charakterů a s tím spojené očekávání, co tito lidé udělají. Důvěra, zrada, obavy, smrt... Prostě jízda. Milovníci thrillerů budou nadšení.

biki
11.03.2024 5 z 5

Tak přátelé, pro mně to byla naprostá thrillerová lahůdka, kterou jsem si vychutnala do posledního písmenka. Přiznávám, že po Sokolníkovi (i když se mi moc líbil) jsem měla trochu obavy, aby autorka nesklouzla do rutiny a kvalita šla dolů. Ovšem začátek nové série s novou hrdinkou byl skutečně excelentní. Trocha terorismu, trocha právnických záležitosti, hodně kompetenčních sporů (i ty k dnešním detektivním příběhům patří), lobbismus a čachry v nejvyšších politických kruzích, a to vše završeno strhující akcí s překvapivými odhaleními v závěru. Co víc si od thrilleru přát?

moudivlacek
11.03.2024 5 z 5

Nová série rozhodně odstartovala pořádným napětím.
Sice moc nemusím číst příběhy s terorismem, ale rozhodně doporučuji se nenechat odradit. Vlastně bych to ani tak nedefinovala. Příběh bývalé rangerky Daniely, nyní agentky FBI, která je nucena přijmout velice riskantní práci v utajení, aby FBI mohla usvědčit vysoce postaveného politika.
Plán a realita je vždy něco jiného. Znovu si přečtěte název knihy a budete vědět, jaké dilema a jaké situace musí nakonec Daniela řešit.
Její záložný tým nelení a chce i on svou "troškou" přispět k zdaru operace.
A nakonec se do všeho vmísí ti, co mají stát opodál.
Skvělé, skvělé, skvělé. Doporučuji a těším se na další díl.

Zdenas5
09.03.2024 5 z 5

Velmi vydařený první díl.

Paja1709
01.03.2024 4 z 5

První díl nové série od autorky Maldonado. Autorku mám ráda. Začátek mi připadal trochu pomalejší. Dej byl hodně napínavý, ale konec byl zase takový nějaký rychlý. Ale jinak se kniha četla dobře a tesim se na další díl.