AnnieR. AnnieR. komentáře u knih

☰ menu

Slzotvůrce Slzotvůrce Erin Doom

Při čtení této knihy jsem měla pocit, že oni jsou moji Slzotvůrci, což je mimochodem nádherný název pro knihu. A já z ní byla úplně paf. A ta obálka?!
Knihu jsem si přečetla na popud chystaného filmu na Netflixu a díky Adri jsem se dala do čtení hned. Hned jsem si také objednala papírovou knihu a už se těším, až mi bude zdobit knihovnu.
Temná.
Tímto slovem se dá Slzotvůrce krásně popsat a netřeba dalších slov (to už bych spoilerovala, tak raději mlčím).
Kniha se mi četla s lehkostí, až je to překvapivé díky těžkému tématu.  
Nika i Rigel byli zničení a spravit se mohli jedině spolu.  
O tom ta knížka vlastně je.
Dávám čtyři a půl hvězdiček, a to jen díky konci, který byl zbytečně dlouhý, ale epilog, tak ten byl krásný.
Několikrát jsem neudržela slzy a v jedné části jsem si málem okousala všechny nehty, jak jsem byla nervózní. Tento rok jsem ještě nepřečetla mnoho knih, ale tohle dílo to bude těžké překonat.  
Ponesu si ho v sobě ještě dlouho.

06.04.2024 4 z 5


Meč pro krále Meč pro krále Michal Zmítko

To, že to bude skvělá kniha, jsem ani na chvilku nezapochybovala. A ač to není žánr, který běžně čtu, tady sem se za četla a nemohla přestat.
Čtěte, a už chcete být na konci, aby jste věděli jak to dopadne. Jste na konci a přejete si, aby tam bylo dalších pár stránek navíc.
Dokázala jsem se krásně sžít s postavami a ječela na ně, když chtěly udělat nějakou hloupost. Tato kniha ve mně vyvolala spoustu pocitů - úsměvy, i zlost z nespravedlnosti vůči postavám.
Děkuji, moc jsem si to užila.
Těším se v budoucnu na další skvosty.

05.03.2024 5 z 5


Smlouva na lásku Smlouva na lásku Alessandra Torre

(SPOILER) Tuto knihu jsem měla přečtenou za pár hodin. Rozhodně se četla dobře a u jedné ze zápletek jsem nemohla přestat číst. Jen škoda, že nás autorka nenapínala trochu déle.
Linka s Drewem mi přišla zbytečná.
Nathan byl blbec, od začátku skoro až do konce. Po tom všem, jak se k ní choval, bych si o něj ani kolo neopřela. Ani jsem si ho nedokázala oblíbit a Candy na tom nebyla o moc lépe, ale trochu byla.
Erotické scény se mi naopak líbily, byly hezky napsané.
Kniha byla pro mě takovým průměrem.

21.01.2024 3 z 5


Ano, pane řediteli Ano, pane řediteli Lucie Srňánková

(SPOILER) Dávám nakonec čtyři hvězdy (3,5), tři mi přijdou málo.
Na začátku knihy máme první sex, který mi v některých ohledech přišel moc. Bylo to nečekané a až do prvního miluju tě, jsem neviděla žádnou chemii mezi hlavními hrdiny.
Adama jsem ze začátku fakt nesnášela. To jeho chování, kde ponižuje slečnu asistentku a řve na ni bez důvodně. A také to, že ji až šikanoval za to, že s ním nechtěla mít nic společného. Tohle byl ze začátku za mě vynucený vztah. Míša mi také vadila. Kdyby kdokoliv takhle mluvil se svým šéfem, má dávno padáka. Chápu, že ukazovala, že se ho nebojí, ale dalo se to ukázat trochu mírněji. Taky mi vadilo to její, nikoho nebudu poslouchat a nenechám si nic vysvětlit.
...Adama jsem si pak celkem oblíbila. Začal se chovat hezky a jako lidská bytost. Získal si mou pozornost.
Každopádně se ale kniha hezky četla a erotické scény byly moc hezky napsané. Že jich tam bylo. Celkově jsem se díky čtivosti dostala rychle na konec. Těším se na další knihu. Jo a obálka, ta se mi moc líbí.

19.11.2023 4 z 5


Hypotéza lásky Hypotéza lásky Ali Hazelwood

Byla jsem zaháčkovaná od první stránky. Už mě nic nepřekvapí (asi kromě thrillerů, tam se občas překvapit nechám, občas), takže ani příběh téhle knihy. Ale já to prostě zbožňuju.
Kniha byla krásná, postavy sympatické, ale přestože spolu mluvili, o svých citech zase tolik ne a zbytečně se zamotávali do nepravd. Jenže to by knížka skončila v půlce, a to by byla škoda.
Obálka se mi líbila, ale díky ní jsem si hned na začátku přestavila Adama nějak, ale v příběhu byl popisován skoro jako Bůh. Hned jsem ale své představy změnila, takže to nebyl žádný problem.
Nemám co vytknout, a proto hodnotím nejvyšším počtem hodnocení.

06.08.2023 5 z 5


99 kluků Micaha Summerse 99 kluků Micaha Summerse Adam Sass

(SPOILER) Pěkný, ale předvídatelný příběh, což mi vůbec nevadilo. Micah je zajímavé jméno a Oliver je zlatíčko. Bylo pěkné číst Micahuv první zamilovaný příběh, až mi bylo líto, když to skončilo. Kniha se dobře četla a já nemám v podstatě nic, co by mi vadilo. Ráda bych si přečetla jejich další příběh, třeba ho autor někdy napíše . Navíc je kniha doplněna krásnými ilustracemi.

05.08.2023 4 z 5


Vášeň Vášeň Geneva Lee

(SPOILER) Kdybych si dala panáka vždy, když přečtu slovo "číča", byla bych za chvilku na mol.
Začnu plusem, a to, že se knížka dobře četla. Princ Edward mi byl velice sympatický... Zbytek už tolik ne.
Clara i X... Tak na půl. Vlastně se nemůžu rozhodnout. A bohužel si myslím, že za to může překlad.
A tím se dostáváme k něčemu, co mi fakt nesedělo. Překlad erotických scén byl prostě děs. Nebo spíš erotických dialogů, protože to pro mě nebylo vůbec sexy. Bylo to na mě moc. A to mám erotické romány fakt ráda.
Hodně to připomínalo 50 odstínů, jak už bylo zde několikrát zmiňované, ale to dokážu opomenout. To pro mě nebylo takový problém.
Celkově dávám tři hvězdy a uvidíme, co další díl. Rozhodně to dočtu, protože musím. Nemám ráda nedočítat knihy (série). Ale upřímně se těším až na třetí díl, který je prý daleko lepší.

11.07.2023 3 z 5


S láskou, Lukov S láskou, Lukov Mariana Zapata

(SPOILER) Nádherná kniha, krásně napsaná. Celých skoro 500 stránek se něco dělo a já se nestihla ani nudit. Pozvolná romantická linka se mi líbila a byla jsem překvapená, že tam nebyla vyloženě zápletka mezi hlavními postavami (když pominu jejich hašteření, které se mi líbilo). U většiny knih, které jsem četla (romantických knih) se ve třičtvrtě knihy něco stane a hrdinové spolu začnou mluvit až ke konci. Vůbec mi to nechybělo.
Ivan byl mým oblíbencem, víc než Jasmin, ale ve výsledku mi ani na jednom nic nevadilo. Ivan mě zaujal svým ochranářským postojem a moc se mi jako partner líbil. Dokázala jsem se vcítit do té romantiky, jako kdybych ji sledovala na vlastní oči. 93%

23.05.2023 5 z 5


Šťastně až navěky? Šťastně až navěky? F. T. Lukens

Obálka knihy je nádherná. Příběh je perfektní a má velký potenciál. Řekla bych, že svůj cíl tato kniha splnila. Jen bych si přála více romantických chvil hlavní ústřední dvojice. Kniha se příjemně četla a dej ubíhal rychle.
Po celou dobu čtení, jsem si říkala, že jsou oba hlupáci. Tohle mě na knihách obecně štve, že spolu postavy nedokážou pořádně mluvit. Ale ve výsledku to tak musí být, protože by jinak kniha končila hrozně rychle.
Strhávám jeden bod za tu romantiku, které bych chtěla daleko víc.
Rozhodně ale knihu řadím zpět do knihovny a těším se, až se k ní jednou vrátím. 83%

21.05.2023 4 z 5


Vzpomínky na něj Vzpomínky na něj Colleen Hoover

Já už knihy od Colleen nezvládám. S každou knihou co čtu, si říkám, že je tahle má nejoblíbenější. A je to tu zase. Co mi to Colleen dělá?
Nádherný, dojemný příběh.
Miluju!
...miluju Diem.
A Ledgera.
A Kenna je tak úžasná.
A tahle kniha je má nejoblíbenější.

08.05.2023 5 z 5


S láskou tě nenávidím S láskou tě nenávidím Jo Watson

(SPOILER) Nedokážu dát tři hvězdy. Proč? Nezaslouží si je. Dávám tři a třičtvrtě (takže skoro 4). Sera mi chvilkami vadila, ta její šílená soběstačnost, kdy si nenechala s ničím pomoct, ani s automechanikem. Bylo sice obdivuhodné, jak se snažila všechno zvládnout, ale ostatní postavy měly pravdu, a tím strhávám body za její osobnost. Někdy je pomoc prostě potřeba a ne jí pořád odmítat. Ale nebyla nijak nesympatická, to zase ne.
Za to Ben (mimochodem, to jméno mi k němu vůbec nesedí, ač ho mám jinak ráda) si mě získal od začátku. Nebál se dávat své city najevo, a to je fakt hezký.
No příběh sám o sobě super a vážně jsem se zasmála.
Tu jednu hvězdu strhávám za nekompletní informace. Já vlastně ani pořádně nevím kolik jim je let a jak vypadají. Taky mi docela vadilo, jak Bena pořád nazývala úchylem. Našlo by se určitě spoustu jiných slov, které by seděly víc.
Je to ale milá oddechovka, plná věcí které čekáte, ale najde se snad i něco, co ne. Já byla i jednou překvapená.
Čtěte.

01.05.2023 4 z 5


Kosti v srdci Kosti v srdci Colleen Hoover

S každou knihou si říkám, že mě Colleen nemůže překvapit. Může. Takhle kniha je opět skvělá. Možná ještě lepší.

22.12.2022 5 z 5


Prázdniny za trest Prázdniny za trest Petra Langová

Miluju! Já tu knihu prostě miluju. Už od začátku. Četla jsem ji vlastně po druhé a líbila se mi pořád stejně. Šíleně moc! Jsi talentovaná... Neskutečně talentovaná spisovatelka.
Ukládám ji do knihovny a budu se těšit, až ji budu číst po třetí. A ono se to fakt stane!
Annie skvělá, zamilovala jsem si ji od první stránky. Střeštěná, jedná dřív, než myslí... A od první chvíle sympatická.
Šimon... Vidlák ze zapadákova ani náhodou. Pan režisér, milej kluk a pro Annie dar z nebes.
Tak ještě jednou, protože si to tahle kniha zaslouží. Miluji ji!!!

25.05.2022 5 z 5


Rozmazlená princezna Rozmazlená princezna L. J. Shen

Další super příběh, tentokrát z nové generace. Neřeknu víc, jen že všechny knihy od této autorky musím mít.
Jó a ta Melody mě tedy zklamala. Naopak jsem uvítala tatínky zpět :)

27.12.2021 5 z 5


9. listopad 9. listopad Colleen Hoover

Colleen, co mi to proboha děláš. Další bomba z tvého seznamu knih.
Budu vážně překvapená, když se najde kniha, která se mi nebude líbit. Tady u této autorky to snad není možné. A ani nedokážu říct, která kniha je ta nejlepší.
Plus ten doplněný soundtrack, je skvělý nápad. Pusťte si November 9 a nebudete moc přestat. Pak si pusťte i ty další.
Tahle kniha byla od začátku prostě Wow!!!

27.12.2021 5 z 5


Trhni si, Ethane Trhni si, Ethane Whitney G. (p)

Když už se nás asi po 150 snažili přesvědčit, že jsou nepřátele, nikdo jim to už nežral.
Super kniha.

27.12.2021 4 z 5


Nepoučitelná Nepoučitelná Leah Raeder

(SPOILER) 3 až 4 hvězdy. Dávám tři. Snažím se to dohnat a tak čtu jednu knihu za druhou. Řada došla i na Nepoučitelná.
Příběh nebyl špatný, jen se mi nelíbilo jak byl psaný. Upřímně se mi víc líbilo posledních tak sedmdesát stránek, než ten zbytek. A konec v letadle byl super.
Odhalení super, jen nic, co bych nečekala, ale na tom není nic špatného.
Evan, to nejméně sexy jméno, které mohla autorka dát. Nevím, vzpomenu si na Božského Evana.
Maise a Evan - pro mě dost toxický vztah, takže ten jeden zvrat z několika, se mi líbil. Plus byl ten, že ten jejich vztah byl vyvážený. Oba dodávali dost toxicidi (existuje vůbec tohle slovo?). Neměli si co vyčítat.
Nejoblíbenější postavou se stává - tramtadadá - Park. Jo a Wesley s maminkou taky. Nevím proč, ale Wesley mě zaujal. Nakonec se z něho vyklubal fakt kámoš, i když na to šel trochu špatně.
A nejhorší postavou je naopak matka Maise. Ta mi lezla na nervy asi nejvíc.
Tak... Celkově p
To nebylo vůbec špatné, ale četla jsem daleko lepší. (Možná jsem moc rozmlsaná z Colleen Hoover.) Nebylo to nic nerealného, což bylo super. I když...

Příběhy, kdy je vztah učitel a žačka mám ráda, proto jsem také sáhla po této knize, ale i když to nebylo až tak špatně, prozatím je to můj nejméně oblíbený příběh s tímto tématem. Nemám v plánu si ho číst znova. Třeba překvapím, ale upřímně spíš ne.

27.12.2021 3 z 5


Bane: Prokletá láska Bane: Prokletá láska L. J. Shen

Stejně tak dobré, jako předchozí díly.
Asi bych psala pořád dokola, tak nebudu zdržovat.
Nakonec nebyl Bane tak hrozný.
Já tuhle sérii miluji!

23.04.2021 5 z 5


Moje nejoblíbenější jednorázovka Moje nejoblíbenější jednorázovka Christina Lauren

Tohle se nedá považovat za jednorázovku.
Byla to oddechovka a postavy celkem sympatické.

23.04.2021 4 z 5


Phoenix Phoenix Eden Maguire

Když jsem to četla poprvé, bylo to lepší.
...ale nic, co bych nedoporučila. Občas hloupé, občas nelogické.
Pokud jsi nenáročný čtenář a nehledáš chyby, pokud dokážeš ledaco odpustit, je to kniha pro tebe :)

23.04.2021 2 z 5