99 kluků Micaha Summerse

99 kluků Micaha Summerse https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/514757/bmid_99-kluku-micaha-summerse-pSJ-514757.jpg 4 60 23

Okouzlující romantický příběh - úplná pohádka! Micah Summers všechny kluky, kteří se mu líbí, jenom kreslí a postuje na Instagram, rande žádné. Už jich bylo 99, jeho účet je velmi populární a všichni čekají na č. 100. Když se v příměstském vlaku potká s klukem v neobvyklé bundě, je si jistý, že to je ON. Bohužel si mu ani nestihne říct o číslo, kluk vystoupí… a zapomene bundu ve vlaku! Micah se ho snaží vypátrat a bundu mu vrátit. Při tom zjišťuje, že ty nejlepší vztahy nejsou pohádka, a že pravá láska na něj možná čeká blíž, než si myslí.... celý text

Literatura světová Romány Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

The 99 Boyfriends of Micah Summers , 2022


více info...

Přidat komentář

M.anon
25.04.2024 5 z 5

Příběh psaný jako pohádka. Za mě na tom není nic špatného. Ve světě plných sraček moci uniknout do světa, který je v pořádku. Mně se to líbilo. Oddechovka ideální do temnějšího období.

Erra
14.02.2024 2 z 5

Nooo, příběh je zajímavý, psaný jako pohadka a to je vlastně ta věc, co mě na tom štve. Vše je tak pozitivní, lidi okolo jsou všichni gay friendly a i úplně cizí lidi. Já tomu nevěřím, nedokazala jsem se do toho vcítit, nedokážu tomu příběhu vůbec věřit. Všechny postavy jsou hrozně šťastný a pozitivní. Celé město je jak zahalené v nějakém růžovém oparu. Ke konci jsem to už rychle prolétla, protože se příběh táhl a nikam to nevedlo. Hodně by tomu pomohlo osekat to tak na 250 stran.


Snílek1980
09.02.2024 5 z 5

Příběh mě okouzlil pohodovou atmosférou letního města a letních lásek. Všechny postavy byly sympatické, klidně bych je brala za kamarády. Hlavní hrdina Micah mi byl blízký a opravdu jsem se nemohla rozhodnout, který ze dvou kavalírů by se k němu hodil víc. Prostě skvělá oddechovka pro chvíle pohody.

Lenochod587
09.10.2023 3 z 5

Na knihu jsem se velice těšila a ze začátku se mi četla dobře. S postupujícími stránkami se mi však Micah líbil čím dál méně až jeho postavu hodnotím spíše záporně. Ostatní postavy se mi však líbily a děj knihy taky nebyl špatný. Celkově bych hodnotila čtyřmi hvězdičkami, ale na Micaha jsem v průběhu knihy nadávala čím dál víc a charakter postav je pro mě v knihách jedna z nejdůležitějších věcí, a tak nakonec hodnotím třemi hvězdičkami :)

ComposeAdela
25.09.2023 3 z 5

Na knihu jsem se těšila a podle anotace i prvních kapitol jsem věřila, že se zařadí mezi mé letošní oblíbence, ale... ne, bohužel. Četlo se to sice docela dobře, ale Micah mi s postupujícími stránkami šel pořád víc a víc na nervy, k tomu mi připadalo zvláštní, jak se v podstatě všechno důležité odehrávalo buď na instagramu, nebo někde na veřejnosti před spoustou lidí. Mít knížka tak o sto stránek méně, budu mnohem nadšenější, protože nápad v zásadě špatný není, je to taková očekávatelná oddechovka, jen mi nesedl hlavní hrdina.
Obálka a ilustrace se mi ovšem líbily moc.

TomTomis
16.08.2023 4 z 5

Kniha mě bavila. Takový příběh prvních lásek a jak někdy máme na očích ty růžové brýle, které ne a ne spadnout. Když se to nakonec stane, svět se nějak změní a začíná další kolo... Hlavní hrdina je mladý, hledá sám sebe a hlavně hledá lásku. Místy možná trochu naivní, ale mám pocit, že to k tomuto věku patří.

AnnieR.
05.08.2023 4 z 5

(SPOILER) Pěkný, ale předvídatelný příběh, což mi vůbec nevadilo. Micah je zajímavé jméno a Oliver je zlatíčko. Bylo pěkné číst Micahuv první zamilovaný příběh, až mi bylo líto, když to skončilo. Kniha se dobře četla a já nemám v podstatě nic, co by mi vadilo. Ráda bych si přečetla jejich další příběh, třeba ho autor někdy napíše . Navíc je kniha doplněna krásnými ilustracemi.

johi_murasova
05.08.2023 3 z 5

Přiznám se, že knihu jsem si pořídila jen díky obálky, protože ta ilustrace? Ty barvy? No prostě krása!
Příběh je o Micahovi, který vlastní instagram, kde postuje své kresby kluků, kteří se mu líbí. Klukem číslo 100 se stane Grant. Asi vám úplně nechci říkat následující děj, abych náhodou neprozradila něco, co bych nechtěla.
Co se týče charakteru postav, tak Micah mi přišel jako naivní a hloupoučký klučina, ale asi chápu proč. Každý byl takový, když se poprvé zamiloval. Grant byl sympaťák, ačkoliv i k němu bych měla pár výhrad. Eliot byl zlatíčko a přišel mi jako nejlepší charakter z celé knihy.
Celkově bych tuto knihu asi doporučila mladším čtenářům. Byla to vyloženě pohádka, milá, romantická, s happy endem, který čekáte už od půlky knihy.

Booklover_paja
23.07.2023

99 kluků Micaha Summerse- Adam Sass

Celá kniha je pojata tak pohádkově. Micah hrozně moc věří v pohádky a snaží se je přenést i do svého reálného života.

Má svůj Instagram Instaloves a přidává tam své kresby všech kluků, do kterých se zamiloval, ale nikdy nepozval na rande. Už mu zbývá jen jeden kluk co čísla 100. Má svou pohádkovou představu, že tento kluk už bude pro něho ten pravý. Instaloves má plno fanoušků, kteří netrpělivě čekají, kdo kluk číslo 100 bude.

Mám pocit, že Micah bych tak moc nedočkavý, že by se zamiloval do kohokoliv, kdo by na něj jen promluvil, což se podle mě i stalo.

Já jsem už od začátku tušila, jak příběh skončí, takže to pak pro mě nebylo žádné překvapení, to mi ale příběh nijak nezkazilo.

V některých místech to bylo podle mě až trochu zbytečně překombinované. Eliot měl za mě až extrémně moc talentů a byla to až moc přeumělkovaná postava, která zvládá skvěle úplně všechno (práce v kavárně, budoucí veterinář, je skromný, chození po mole, skoro tančil..)

Obrázky, které v knize jsou, jsou skvělé zpestření a ozvláštnění, které se mi tam líbilo.

Ale jinak to bylo takové skvělé pohádkové, odpočinkové, romantické queer čtení. Takže na léto někam k vodě naprosto ideální.
4/5

(Za knihu děkuji v rámci #spoluprace s @humbook @humbookblogeri #humbookblogeri)

cool_books_tip
21.07.2023 5 z 5

99 kluků Micaha Summerse
Adam Sass
Moje hodnocení: 4,8/5

Pro začátek děkuji @humbooku @humbook_blogeri v rampci #spoluprace za poskytnutí a teď k recenzi

"Znavený svět si alespoň trošku snít zaslouží"

Kniha která dává na obdiv tolik!
A mě samotnou strasně mrzí, že jsem to "tolik" ani neočekávala.
Ale každý se někdy plete a já jsem strašně ráda, že jsem se pletla zrovna tady.
Kniha díky které si uvědomíte jak krásné a kouzelné je snít. Snít o pohádkách v kouzelném světě.
Snít o každodennosti.
Snít o díňových kočárech, princích, princeznách a milionu dalšího...
Ale hlavně snít.
Tento příběh nádherně vykresluje jak je to úžasné, dodávat tyto fantasie i ostatním, dodávat jim alespoň kousek nekonečna a něčeho kouzelného co v běžném životě nenajdou
Ukazuje a dokazuje jak moc svět snít potřebuje a jak moc je to důležité.
Dokazuje že šťastné konce existují, jen nemusí být vždy takové jaké jsme je očekávali a nebo jaké jsme si je představovali.
Nadějí kterou je příběh propleten a kterou dává pocítit je..je dechberoucí.
Naději kterou dost možná spousty lidí ztratilo, protože se bálo co by se mohlo stát dál.
Naději která vám dá nový pohled na svět a možnosti.
A především naději která vám naplní srdce.

Za mě jedna z nejlepších queer knih co jsem kdy četla

Luskal
21.07.2023 3 z 5

10/10 za kresby, které v knize jsou a mají podobu ig příspěvků.
Micah mě od začátku štval, ale postupem knihy bylo fajn vidět, jak se vypořádává s realitou a zjišťuje, ze život není pohádka, i když se člověk sebevíc snaží. Což ale neznamená, ze nemůže dal snít a dělat okázalá gesta, jako z filmů a pohádek a tím si tu realitu zpříjemnit.
Konec je jasný skoro od začátku, ale nějaké to drama se přeci jen objeví a čtenáře drží trochu napjatého.

Jako oddechovka fajn, četla jsem lepší lgbt knihy, ale nic úplně špatného na ni není :)

KnihypodleTerky
18.07.2023 4 z 5

99 kluků Micaha Summerse (Adam Sass)

Micah Summers kreslí na svůj instagram všechny kluky, kteří se mu líbí. Na instagramu má spoustu fanoušků a všichni netrpělivě čekají na kluka číslo 100. Micah je přesvědčený, že právě kluk číslo 100 bude ten pravý. Jednoho dne se dostane do nečekané situace ve vlaku, kde potká pohledného kluka s neobvyklou bundou. Micah si je jistý, že to je ON. Bohužel si navzájem nestihnou říct jak se jmenují, nevymění si telefonní číslo a záhadný kluk z vystoupí. Naštěstí si zapomene bundu ve vlaku a Micah se ho snaží vypátrat a bundu mu vrátit. Podaří se mu záhadného kluka najít? A je opravdu tento kluk ten pravý?

Na začátek bych chtěla moc poděkovat za knížku v rámci #spoluprace Markét z profilu @endlessbibliophile a @humbook_blogeri a @humbook.

Vůbec jsem nečekala, že knížka bude takto čtivá a zajímavá . Oba dva hrdiny jsem si zamilovala a byla jsem zvědavá, jak se bude jejich vztah vyvíjet. Bohužel mi jen trochu nesedl začátek jejich vztahu. Přišlo mi to dost rychlé a možná i trochu nereálné.

V knížce bylo několik momentů, u kterých jsem se smála a culila z toho, jak sladký Micah s Grantem jsou . Knížka je sama o sobě dost čtivá a největším plusem byly opravdu moc povedené ilustrace, které příběh hezky dotvářely a dělaly ho pohádkovějším!

Během čtení jsem si nebyla jistá s hodnocením. Do půlky knížky jsem se přikláněla spíš ke 3, ale když jsem se dostala na konec, usoudila jsem, že této sladké pohádce nemůžu dát jen 3, ale knížka si zaslouží krásné 4. Ano, je to pohádka a občas se to může zdát lehce přetažené za vlasy, ale přesně to jsem právě teď potřebovala! Lehké čtení, které vás pohladí po duši a vykouzlí vám úsměv na tváři.

Celkový dojem z knížky je velice kladný. Knížka má letní atmosféru a rozhodně si ji doporučuji přečíst v období prázdnin, u moře, u bazénu nebo prostě kdekoli, kde si budete chtít přečíst čtivý příběh dvou kluků, kteří hledají sami sebe, a kteří chtějí být šťastní

KnihomolkaVev
17.07.2023 4 z 5

Knížku jsem četla jedním dechem, byla to příjemná ya romantika, u které člověk už od začátku tak nějak tuší jak dopadne. Čtení bylo vlastně moc fajn, trošku jsem se ze začátku prala s charakterem Micaha, ale příjemný styl psaní posílal děj dál. Pokud vám nevadí queer literatura, rádi se usmívate při čtení a chcete si odpočinout, tak vám 99 kluků můžu doporučit. Není to nic ultra super dokonale propracovaného, ale čtení jsem si užila. Hodnotím to proto jako takový lepší průměr 3,5/5

Za spolupráci Děkuju Humbook #humbookblogeri

Books_by_Dee
13.07.2023 3 z 5

IG: books_by_dee
Za zaslání knížky v rámci #spoluprace děkuji @humbook_blogeri

V knížce se potkáváme s Micah Summersem, který kreslí všechny kluky, kteří se mu líbí a se svojí kresbou se sdílí na instagramu pod úspěšnou přezdívkou Instaloves. Už jich bylo 99 a všichni teď čekají, kdo bude číslem 100. Když v příměstském vlaku potkává kluka v neobvyklé bundě, je si jistý, že je to ON. Bohužel si nestihne říct o číslo, kluk vystoupí a zapomene si bundu. Micah se ho snaží vypátrat.

Je to děsně MILÉ, až takové PŘEMILÉ, a to je asi ten problém, který jsem s knížkou měla, ale chápu, že je to YOUNG ADULTKA. Byla to taková roztomilá pohádka. Na mě tam bylo asi až moc postav, trochu jsem se ve jménech ztrácela. A nechci spoilerovat, ale nějak jsem nevěděla, komu to víc přeju. Ke konci se mi knížka začala líbit o něco víc a závěrečná scéna s dýňovým kočárem už byla jen třešinka na dortu celé roztomilosti. Micah mě neskutečně lež na nervy, obzvlášť se svojí větou - Budeš můj kluk? To snad ani v 19ti už nikdo neříká? To se ptají 13ky ne?

Ale pokud hledáte nějakou pohádkovou odpočinkovou duhovou romanci, bez dramatu, tak je Micah Summers dobrá volba.

Knížku bych určitě doporučila mladším čtenářům. Rozhodně.

MaláKnihomolka
11.07.2023 4 z 5

Za poskytnutí knihy v rámci #spoluprace děkuju @humbookblogeri, @humbook a @endlessbibliophile. #humbookblogeri

Tahle kniha je jednoduše jedna velká pohádka. Takže fanoušci pohádek (jako jsem já) si zde přijdou na své. Každopádně jsem se zpočátku docela lekla, že moje hodnocení bude spíš tak průměr.
Micah byl hned na začátku knihy jako neřízená střela. Honem najít kluka číslo 100, se kterým bude mít svůj vysněný vztah. A když ho potká, tak na všechno jdou dost zhurta. No, nebudu kecat. Taky jsem hrrr člověk, takže jsem ho částečně chápala, ale místy už jsem měla sama chuť ho krotit. Micah mi celkově několika povahovými rysy úplně nesednul, ale Elliot to zachraňoval.
Nechci vám tu moc rozebírat další postavy, ať se máte na co těšit při čtení, až budete spolu s Micahem zjišťovat zda je stý kluk ten pravý. Jenom řeknu, že ke Grantovi bych měla nějakou tu výhradu, ačkoliv to jinak byl asi milý kluk.
Jestli je tu něco opravdu skvěle ukázáno, potom síla přátelství.
Na konci si spolu s Micahem uvědomíte, co je správně, pochopíte jeho pocity a vše do sebe jak jinak, než pohádkově zapadne. I když mu to mohlo docvaknout teda dřív, jelikož čtenáři je to od začátku nejspíš jasné.
Největší plus knihy jsou i moc povedené ilustrace, které příběh hezky dotváří a já jsem ráda, že se tam objevily.
Závěrem bych řekla, že je to fajn oddechovka pro duhové čtenáře. :)

Adele02
07.07.2023 4 z 5

Za mě něco mezi 3/5 a 4/5. Na mě je to trochu jednoduché a přehnaně dramatické, ale jo, bylo to fajn, taková lanczovka, but make it gay. Svižná komedie o hledání té správné cesty.

maca1245
04.07.2023 4 z 5

Takovéto čtení na prázdniny. Je to milé, sladké trochu předvídatelné a kouzelné. Proč nevěřit na pohádkové konce že?

Znavený svět si aspoň trošku snít zaslouží!

Etule
27.06.2023 4 z 5

Musím říct, že Luciee113 naprosto vyjádřila, jak jsem se cítila při čtení. Taky jsem si nejdřív říkala, hm tak to je tak na tři hvězdy, moje očekávání byla až moc vysoká atd. Zbývalo mi přečíst nějakých 70 stránek a já už tak nějak věděla, jak to nakonec dopadne. A nelíbilo se mi to. Ale pak jsem si uvědomila, že je to tak správně. Že Micah cítí ty správné pocity a že to tak má být. Takže na konci už jsem zase byla spokojená a nakonec jsem se pročetla ke šťastnému konci. A jsem za něj moc ráda. :)
Navíc knihu doprovázely i krásné ilustrace, což bylo fajn.

Luciee113
26.06.2023 4 z 5

Během čtení jsem byla hodně skeptická ohledně hodnocení. Spíš jsem se přikláněla ke 3 *. Ale když jsem se nakonec dostala až na konec, usoudila jsem, že pohádce vlastně nemůžu dát jen 3* :) Ano je to pohádka, která jede na té správné vlně. Autor prostě zavřel oči, vysnil si svůj 'za vlasy přitažený' příběh a přenesl jej na papír. Cítíte tam ale přesně to, co chce, aby jste tam cítili. Nemůžu se moc rozepisovat, abych tady neprozradila děj příběhu. A to je sakra těžký :D Každopádně... jestli si během čtení budete myslet, že TO tam prostě je, tak TO tam taky je! Ale co, to vám neřeknu ;) Pocity vám to prozradí.

gutman
24.06.2023 2 z 5

Taková veliká porce růžové cukrové vaty, hodně předvídatelný příběh, ale odpočinkové čtení. Mladý americký gay asi vždy musí malovat nebo řešit hadry a sociální sítě, to už je šablona. Tady tak sladce pohádková, že už to ani nepřekvapí. Zlaté české autorky, které mají větší fantazii.

Štítky knihy

romantika pro dospívající mládež (young adult) gayové LGBT, queer, LGBT+

Autorovy knížky

Adam Sass
americká
2023  73%99 kluků Micaha Summerse

Kniha 99 kluků Micaha Summerse je v

Právě čtených1x
Přečtených65x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených4x
Knihotéce69x
Chystám se číst48x
Chci si koupit14x
dalších seznamech3x