Amízek Amízek komentáře u knih

☰ menu

Noční lov Noční lov Robert Bryndza

Žádný zázrak. Kniha se hodně táhla. Erika je příšerná, nezdvořilá bába, vše bere vážně a neumí se držet pravidel. Zase, ale musím pochválit, jak u Eriky spisovatel naprosto přesně vystihl povahu slovenského národa. Již druhá kniha, kde se děje to, že se případu Erika ujme, všechno porušuje, pak jí nikdo neveří, odvolají ji, přesto vše úspěšně vyřeší, ale je samozřejmě strašně zraněná po tom, co dopadla pachatele. Nato, že pachatel byl odhalen tak brzy, tak jsem čekala, že se bude něco dít. To byl omyl, víceméně nuda na zamrzlim bodě. Kniha není nejhorší, ale pro mě nudná, nikdo nechápe humor, pořádné vyšetřováni zde nenajdete. Uvidíme, co ukáže další kniha, ale zatím žadná sláva.

25.11.2020 3 z 5


Modrý kámen Modrý kámen Barbara Wood

Čekala jsem víc, ale zklamaná jsem nebyla. Takový průměr. Vlastně kniha o vývoji lidstva. Nudnější části i lepší části. Nic převratného, to bohužel nebylo. Několik příběhů, v jedné knize, co na sebe navazujou, je to fajn.

05.11.2020 3 z 5


Robinson Crusoe Robinson Crusoe Daniel Defoe

Jako malá, jsem v jednom kuse koukala na film. Kniha je vždy něco jiného, než film, hlavně ta fantazie, jež při čtení běží hlavou. Byla teda težší na čtení, ale měla zvláštní a vyjímečný příběh, takový jiný. Je překrásná. Jsem ráda, že jsem ji přečetla. To pouto, mezi Robinsonem a Pátkem, je neskutečně silné a pevná vúle s vynalézavostí dechberoucí. Kěž by jsme měli všichni přítele, jako je Pátek.

05.11.2020 4 z 5


Ranhojič Ranhojič Noah Gordon

První jsem viděla film. Film, je oproti knize takové slabé nahlédnutí. Kiha je bomba, co pohltí úplně každého. Rozdílný život různých vrstev, těžký život nejchudších, na nemoce, jež dnes nic neznamenají, se umíralo ve velkém, ze všeho vás obviní za čarodejnictví......
Tohle je uchvatný průvodce historií a nejenže ukazuje, jak postupovalo léčitelství, ale i něco naučí. Nádherná a zajímavá pouť za učením, kde číhá plno překážek. Kniha nebude naplno bavit na každé stránce, ale zamilujete si ji.

04.11.2020 5 z 5


Pyramida Pyramida Tom Martin

Velmi zajímavý námět na knihu. Trochu tajemné a dobrodružné. Nepohltila mě, neměla v sobě tu jiskru, ale nemůžeme chít, aby každá kniha byla dokonalá a sedla všem. Líbila se mi, jsem za ni ráda, ale čís podruhe bych ji nemusela. Ale za Egypt, pyramidy a za šifrované zpravy musim dat vyšší hodnocení.

04.11.2020 4 z 5


Žena, po které se slehla zem Žena, po které se slehla zem Lone Theils

Nevim nevim. Zase na knihu nabuzená, má skvělou zápletku, ale je taková nudná a konec odfláknutý. Zase byla lepší, než jiné knihy této spisovatelky. Kniha navnadí, po přečtení ale moc nenadchne.

03.11.2020 3 z 5


Dívky z trajektu Dívky z trajektu Lone Theils

Knihu jsem si děsně moc chtěla přečíst. Pustila jsem se do ní s chutí, ale ta opadávala a opadávala, až jsem ji chtěla odložit. Vůle mi nedala a dočíst jsem ji musela. Spisovatelka v tom neumí nějak chodit a nudné pasáže, se jen řinou. Něco bylo zajímavé a konec se předvedl, že i nudná kniha, radost udělá a překvapí. Bohužel ale nezachránil celkový dojem.

03.11.2020 3 z 5


Paní Bovaryová Paní Bovaryová Gustave Flaubert

Chtěla všechno, nemá nic. Zamilovanost koluje od muže k muži a Emmina otupělost nezná mezí. Zničila vše nejen sobe, ale i nejbižším. Zároveň, je to ale žena, co si ten krátký život užívala a plula si jak vánek. Jejího manžela, je mi sakra líto. Nebyly to nějaké zábavné pasáže, co by nadchly, ale krásně napsáno. Taky věřím, že hodně lidí, se pří četbě nejednou rozčílí nad samotnou Emmou, tak jako já. Miluju na knihách tu rozmilovanost postav, jednou nas naštvou, pak zase dojmou, někdy se do nich zamilujem.....

02.11.2020 4 z 5


Babička Babička Božena Němcová

Jako malá, jsem měla problém ji přečít, proto jsem ji nedočetla. Hrozně jsem chtěla, ale nešlo to. Jako starší, ji mám přečtenou. Je tam hodně moudra a charakteristiky. Klasika je klasika a mam knihu ráda. Přece jen ale se mi film líbí víc.

01.11.2020 3 z 5


Šarlotina pavučinka Šarlotina pavučinka Elwyn Brooks White

Ach to dětství s touto knížkou. To je prostě krása. Díky ní, jsem začala mít ráda pavoučky .

01.11.2020 4 z 5


Hanebný pancharti Hanebný pancharti Quentin Tarantino

Je velmi zajímavé číst scénář. Neberete to jako knihu, je to zvláštní pocit a mě se líbí. Originální nápad s pohledem na válku z jiného úhlu.

01.11.2020 4 z 5


Let Let Sergej Lojko

Krásná kniha, někdy trochu složitější, ale krásná. Nikdy nevíte, co je vám zatajováno. Ta kniha, opravdu stoji za to ji přečíst a já za ni děkuji.

01.11.2020 4 z 5


Osada Havranů Osada Havranů Eduard Štorch

Poklad. Kdo četl jako dítě, to byla nehorázná bojovka. Nádherné vzpomínky. Doufám, že i moje děti ji budou jednou číst a prožívat to stejné, co já.

01.11.2020 5 z 5


Hranice Hranice Dalibor Vácha

Ocitnete se na bojišti a jediné, co Vás drží, je skutečnost, že ta kulka, ani jiná zbraň, Vás zabít nemůže jež vlastně kniha nezabíjí. Není to, jako počítačová hra, kde vždy vyhrajete. Tohle je slabim slovem drsná realita, kde i prohráváte. Můžete dnes jenom brečet nad tím, co hrdě vybojovali naši předci a my, v dnešnídobě, jen potupně všechno rozhazujem, aniž by jsme si něčeho vážili. Padlý hrdinové, se musejí v hrobě obracet. Tuto knihu nemůžete hodnotit, nýbrž zdát ohromnou úctu předkům a jejich příběhu.

01.11.2020 5 z 5


Bídníci Bídníci Victor Hugo

Všichni známe určitě jako film. Já miluji filmové zpracování tohoto díla a u knihy jsem se bála, že na mě bude moc těžká. Blbost, nadchla mě a něco tak krásně zvláštního, mě svázalo s knihou. Mix všeho, co určená doba obnáší, je skvostně stmeleno větami. Ten člověk, ta hlavní postava, je neskutečný bojovník. Dílo, na které nezapomenete celý život a k tomu budete hrdí, co jste přečetli. Vyjímečná kniha.

01.11.2020 5 z 5


Jana Eyrová Jana Eyrová Charlotte Brontë

Přečteno takovou rychlostí. Spisovatel se s příběhem skvostně vymazlil. Nečekala jsem, že mě kniha tak zhltne. Vůbec nenudilo, postavy skvělé, konec dojemný. Krááááááááááása

31.10.2020 5 z 5


Labyrint viny Labyrint viny Hana Přádová

Takovéhle knihy nečtu, ale něčim mě zaujala, tak semnou putovala domů. No, byla taková divná, ale zároveň dobrá. Je pravda, že spousta problémů a nemocí, máme díky psychice a je zajímavé číst o tom, jak se to dá pomocí psychiky zase léčit a se vším se vyrovnat, jinak mě kniha ale nenadchla.

31.10.2020 3 z 5


Pianista Pianista Władysław Szpilman

Kniha podle filmu. Film i kniha srdcervoucí. Citově zasáhne. Zvěrsta války, bezmoc a nikdo pomoci nemúže. Nemám, co víc psát, jen zdát hold hrdinům, jež vydrželi nepochopitelné

31.10.2020 5 z 5


Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Číst jako dítě, jako dospělý, jako senior, pokaždé nadchne. Neuvěřitelný svět fantazie, přitahujicí jak magnet. Tady se píše jen a jen chvála.

31.10.2020 5 z 5


Dívka v ledu Dívka v ledu Robert Bryndza

Někdo říká, že zápletka je ohraná. I kdyby bylo takto napsáno 1000 knih, tak přečtu každou a alespoň porovnám, jaká byla lépe napsaná. Mě se kniha líbila, i když jsem měla celou knihu nějak problém se začíst. Chyběl tomu ten šmrnc. Eriku nemám ráda, je takový doktor House, všechno ví, všechno vyřeší, jen práce, humor neexistuje, překračuje hranice. Někdy je to za potřebí, ale u ní, je to přehnané. Já nevím, přišlo mi, že případ pořád stál a spisovatel se soustředil na popisy, spíše se chodilo furt v kruhu, tím na konci bylo vlastně moc najednou a spisovatel někdy přehání na dramatičnosti, jako v nějakých amerických filmech. Štve mě, že detektivce Fosterové se jedinkrát nemůže říct jen Eriko. Stejně tak věčné posedlé omílání něčeho se Slovenskem. Jinak hezká kniha a hezky třeba ukázáno, že čím bohatší člověk, tim horší a že prostitutek je víc, jak prachu, je smutné, co se děje ve světě.

31.10.2020 4 z 5