Let

Let https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/399088/bmid_let-6QM-399088.jpg 4 16 5

Psanec se stává vyšetřovatelem, advokátem i soudcem v jedné osobě. Sergej Aljochin, zkorumpovaný ruský kriminální vyšetřovatel, ukradl peníze z mafiánské pokladny a skryl se na jachtě v Los Angeles. Politika ho nezajímala a o válce na Ukrajině nevěděl nic. Když se však po třech letech odloučení pokusil setkat se svou ženou a dvěma malými dcerami, dotkla se válka i jeho. Dopravní boeing, ve kterém jeho rodina letěla, byl sestřelen nad Donbasem. Zemřelo 298 lidí. Aljochin začne nejprve na vlastní pěst a později s pomocí americké novinářky vyšetřovat okolnosti smrti svých nejbližších. Oba si záhy uvědomí, že se vydali na sebevražednou misi: pronásleduje je mafie, tajná ruská policie i sériový vrah a při svém pátrání proniknou do nejvyšších společenských a politických kruhů… Politický thriller Sergeje Lojka Let je založen na skutečných událostech.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Thrillery

Vydáno: , Host
Originální název:

Рейс (Rejs)


více info...

eliska2669
eliska2669
12.11.2023 3 z 5

Na zadní straně avizovaný fakt, že knihu nelze odložit, rozhodně nemůžu potvrdit. Je to spíš naopak. Těžký se soustředit, pamatovat si všechny postavy (ruský jména a přezdívky tomu nedodávají na jednoduchosti) a spoustu příběhů se zdály být buďto slepé uličky, zbytečně detailně popsané osudy nepodstatných postav (spisovatel), nebo dramatické linky které se nehodily do žánru. (Mluvím o lince se sériovým vrahem - to se zdálo jako naprosto zbytečná část, která se snažila být severskou detektivkou.)
Postavy žen jsou tak stereotypní jak jen můžou být, a jediná žena, která tam má větší roli, samozřejmě musí být, kromě toho že je nejlepší novinářka a nemá chyby, zrzavá a KRÁSNÁ. Jak od Dana Browna, fakt. Jinak by to prostě nebylo ono. Celkově bych ocenila mnohem méně postav a mnohem větší prozkoumání jejich příběhů do hloubky. Mám pocit, že jsem místo jedné knihy četla třeba čtyři. (O ruské mafii, o válce na Ukrajině, o sériovém vrahovi, o unášení ukrajinských dětí do Ruska, o atentátu na Putina... a to pořád není vše.) Co oceňuju je aktuální téma, popis ruských a ukrajinských reálií, akční atentát na konci a vztah Antona a Sergeje (teda tu část, kterou jsem si domyslela, to jest že Anton byl do Sergeje celou dobu zamilovaný a nic mu neřekl, a potom už to nemohl vydržet takže ho nakonec zabil).

Pampalini
Pampalini
29.04.2022 3 z 5

Knihe chýba to, čomu sa vo svete filmu hovorí postprodukcia. Je príliš vidieť, že autor je novinár. Celok je poskladaný z kratších útvarov, ktoré spolu nepôsobia konzistentne. Škoda. Príbeh zaujme, hlavne aktuálnosťou, odohráva sa v lokalitách, o ktorých sa veľa hovorí. Čo mi však vadilo najviac bol megazlepenec tém - počnúc nezaujímavými postavami, cez zakomponovanie mafie, sériového vraha, zostrelené lietadlo, novinárov bažiacich po Pulitzerovej cene až po... nemôžem prezradiť:) Možno práve to vykresľuje extrémnu rozorvanosť situácie. Za prečítanie však stojí.


AlenaF
AlenaF
28.11.2021 4 z 5

Při čtení jsem se musela dost soustředit, abych neztrácela souvislosti. Dobrá zápletka. Stojí za přečtení.

Amízek
Amízek
01.11.2020 4 z 5

Krásná kniha, někdy trochu složitější, ale krásná. Nikdy nevíte, co je vám zatajováno. Ta kniha, opravdu stoji za to ji přečíst a já za ni děkuji.

lenka.g
lenka.g
21.10.2019 4 z 5

Začalo to velmi slibně, druhá polovina byla na moje gusto příliš plná postav a odboček, ale rozhodně stálo za přečtení.