alsae alsae komentáře u knih

☰ menu

Spolek Jane Austenové Spolek Jane Austenové Natalie Jenner

Jak ohodnotit knihu, která mě začala bavit až tak v posledních 50 stránkách? Postavy mohly být zajímavé, ale bylo tam o nich tak málo. I když mám ráda knihy Jane Austenové, jejich stále rozebírání mě spíše nudilo.

21.03.2024 2 z 5


Ozvěny run Ozvěny run Christina Courtenay

Příběh byl zajímavý, ale popravdě mě kniha až tak neoslovila. Všechny emoce a chemie mezi hlavními postavami byly takové sterilní, jako čtenář jsem to s nimi neprožívala.

02.03.2024 3 z 5


Dvůr stříbrných plamenů Dvůr stříbrných plamenů Sarah J. Maas

Kniha se čte dobře, ale mám k ní spoustu výtek. Nesta rozhodně nikdy nebyla postava, která by mě nějak zaujala a ani po přečtení není mou oblíbenkyní. Mrzelo mě, že vše bylo popisované jen z pohledu Nesty a Cassiana, a ostatní byli upozaděni, i když se toho kolem nich dělo dost. K milostným scénám už toho bylo v komentářích napsáno dost a kdyby autorka trochu ubrala, rozhodně to nebude na škodu.
Teď jen doufám, že to není poslední kniha série a ta příští snad bude konečně více o Azrielovi, protože ten je tak tajemný, že už chci vědět něco víc. Ale zajímavých postav je tam tolik, že je prostě škoda věnovat přes 700 stran jen dvěma...

09.02.2024 3 z 5


Žena v našem domě Žena v našem domě Andrew Hart

Nápad příběhu nebyl špatný, ale mně osobně nesedl styl jakým byla kniha napsaná. Dost nezáživných popisů, možná až složité odstavce vlastně o ničem. Postavy nijak sympatické.

27.01.2024 2 z 5


Daisy Jones & The Six Daisy Jones & The Six Taylor Jenkins Reid

Tak to byla pecka, až mě mrzí, že už mám přečteno. Na knihu jsem narazila náhodně a bylo to velké překvapení. Netradiční forma napsání, která je ve výsledku super. Příběh vás vtáhne do děje, se všemi ty emoce prožíváte.
Teď se ještě podívat na seriál.

09.01.2024 5 z 5


Pozlacený měsíc Pozlacený měsíc Joy Jordan-Lake

Vzhledem k průměrnějšímu hodnocení, jsem se bála, že kniha nebude nic moc, ale já jsem po přečtení nadšená.
Dobře se četla, podstupné odkrývání motivů, příběhů jednotlivých postav, důvody jejich chování, jak postupně vše začínáte chápat... Některé věci jen lehce naznačené, tak nějak to přesně pasuje do doby, ve které se děj odehrává. Biltmore je opravdu zajímavé místo.
Určitě doporučuji.

31.10.2023 5 z 5


Drahá Ava Drahá Ava Ilsa Madden-Mills

K fanouškům této knihy se po přečtení rozhodně nepřidám. Měla jsem problém postavám věřit, že chodí teprve na střední. Přišlo mi hodně neuvěřitelné, že Knox několik let Avu odmítal, když se mu tak líbila a on byl ve skutečnosti takový dobrák, i když ho autorka stále stavěla do role největšího bad boye ze školy. Kdo jí dal dopis do skříňky bylo jasné hned od začátku, stejně jako viník znásilnění.
Mít věkově o dost blíže postavám, asi bych hodnotila lépe, ale teď mě příběh už vůbec nebavil.

11.04.2023 2 z 5


Půlnoční knihovna Půlnoční knihovna Matt Haig

Muselo být zajímavé zkusit si své různé životy, ale konec byl dost předvídatelný. Knížka nijak zvlášť nenadchla ani neurazila. Takový průměr.

23.03.2023 3 z 5


Geiger Geiger Gustaf Skördeman

Kniha měla potenciál, ale pak to vyšlo tak do ztracena. Postavy byly taky dost nezajímavé.

02.02.2023 1 z 5


Dvůr trnů a růží Dvůr trnů a růží Sarah J. Maas

Nad knížkou jsem dlouho váhala, ale jsem ráda, že jsem jí nakonec dala šanci. Střední část knížky trošku ztratila spád, dlouho tam bylo plno nejasných věcí. Ale pak už to nabralo na obrátkách a četla se skoro sama. Souhlasím, že Tamlin je taková nijaká postava, prostě mu něco chybí. Rhysand byl zajímavý už po pár řádcích, takže se těším na další díl.

04.11.2022 5 z 5


Možná jednou Možná jednou Colleen Hoover

Tak s touhle knížkou jsme se asi minuly. Číst jí v 17 letech, asi by se mi líbila, ale teď mě už nezaujala. Hlavní problém byl, že mi byla Sydney prostě nesympatická. Ridge je hotový klaďas a chyběl mu jen ten bílý kůň. Taková sladká pohádka, plná romantických gest.
Kladně hodnotím soundtrack ke knížce, příjemná pohodová hudba.

23.10.2022 2 z 5


To nejlepší v nás To nejlepší v nás Colleen Hoover

Ze začátku jsem si říkala, že to bude super knížka, příběh i téma samotné mě zaujalo. Jenže tak od půlky už to šlo z kopce. Kapitoly tehdy jsou pořád stejné, asi jsme všichni pochopili, že do sebe byli blázni a měli pořád sex. Nemusí to tam být 150x. Kniha ztratila na tempu a pomalu se sunula k závěru, který byl zcela jasný.
Škoda, dobrý námět, který zklouznul k průměrné červené knihovně...

10.10.2022 2 z 5


Věž úsvitu Věž úsvitu Sarah J. Maas

První polovina knížky mi přišla zbytečně dlouhá, děj se moc neposouval. Ale pak už to začalo být zajímavější. Chaol patřil vždy k mým oblíbeným postavám. Jen doporučuji číst knížky za sebou bez pauz. Já pokračovala po pár letech a hodně věcí si už tak úplně nepamatuji...

21.07.2022 4 z 5


Nelíbánky Nelíbánky Christina Lauren

Hodně oddechová knížka, u které je hned jasné, jak to dopadne a děj plyne bez nějakých větších překvapení. Ethan byl sympatický, ale Olive mě až tak nebavila. Čekala jsem, že se u knihy vice pobavím...

03.07.2022 2 z 5


Exodus Exodus Leon Uris

Velmi zajímavá kniha popisující osudy Židů v průběhu 19. a 20. století. Určitě jsem se dozvěděla plno nových věcí. Jen příběh Kitty a Ariho mě moc nezaujal, a i většina ostatních postav měla málo prostoru.

03.07.2022 4 z 5


Anna ze Zeleného domu Anna ze Zeleného domu Lucy Maud Montgomery

Vzhledem k tomu, že jsem knihu přečetla až jako dospělá, byly mi bližší pasáže, kdy už byla Anna starší. Kdy už nebyla takový snílek s bezbřehou fantazií. Je to moc milá knížka, jen nevím jestli jí ocení i dnešní děti, pro které je primárně určená, které už ale možná nemají takovou představivost.
Určitě si přečtu další díly.

18.06.2021 4 z 5


S láskou, Eloise S láskou, Eloise Julia Quinn

Vítaným zpestřením bylo, že se děj odehrával v jiném prostředí. Námět příběhu byl zajímavý, první polovina knihy mě celkem bavila. Ale pak už to nějak ztratilo náboj a potřebu číst dále.
Je to takový průměr série o Bridgertonovych, bohužel. Ale líbí se mi, že tam vždy figurují i ostatní sourozenci, a víte jak jejich příběhy pokračují.

01.06.2021 3 z 5


Cilčina cesta Cilčina cesta Heather Morris

Příběh je určitě zajímavý, ani si neumím představit jakým utrpením lidé v té době museli projít. Ale samotný styl autorky a způsob jak je kniha napsána, to mi osobně moc nesedlo.

20.04.2021 3 z 5


Bez šance Bez šance Neal Shusterman

Originální námět ze kterého běhá mráz po zádech, líbilo se mi, že byl příběh vyprávěn různými postavami. Přece jen už nejsem úplně cílová skupina čtenářů 15+, ale i tak se mi kniha líbila.

23.05.2019 4 z 5


Macbeth Macbeth Jo Nesbø

Bylo to skvělé. Nad přečtením knihy jsem dlouho váhala, mám autorovy knihy ráda, ale trochu mě odrazovalo slabší hodnocení. A teď po přečtení nemůžu než chválit, kniha měla skvělou atmosféru, ponurou skrz na skrz. Musím přiznat, že jsem před čtením neznala přesný obsah Shakespearova Macbetha, takže jsem nevěděla, jak se která postava vyvine. A tento fakt možná přispěl k tomu, že se mi líbila. Temná atmosféra, temné postavy a skvělé čtení.

14.05.2019 5 z 5