Nelíbánky

Nelíbánky https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/468382/bmid_nelibanky-AvZ-468382.jpg 4 613 116

Jeli byste místo své sestry na líbánky? Se švagrem, kterého nesnášíte? Nesměla bych se jmenovat Olive Torresová, aby se tohle nestalo přesně mně. V šesti letech jsem uvízla v automatu na hračky a museli mě vysvobodit hasiči. Uhodil do mě blesk, uštknul mě chřestýš. Před pár týdny jsem přišla o práci a nemůžu najít jinou. A za to, že teď letím na Havaj, může katastrofální nevolnost z jídla, která zničila svatbu mé sestry a které jsem jako jediná unikla díky své potravinové alergii. Přesněji řečeno, unikli jsme dva. V tomhle letadle vedle mě sedí ženichův bratr Ethan. Proklatě přitažlivý chlap, ale jinak ten nejprotivnější protiva, jakého zrodil svět. To teda budou Nelíbánky! Autorky bestsellerových sérií Božský a Vášnivý vás zvou na kouzelný havajský ostrov Maui, kde se nepříliš dobrovolně ocitne dvojice ústředních hrdinů. Olive a Ethan o sobě nemají žádné iluze. Pobyt, který měl být romantickou svatební cestou jejich čerstvě sezdaných sourozenců, se nevyhnutelně změní v boj o sprchu, poukázky na masáž, klíče od auta… a taky o postel… Válka mezi švagrem a švagrovou začíná – dobře se bavte!... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Jota
Originální název:

The Unhoneymooners , 2019


více info...

Přidat komentář

dencazrnu
03.04.2024 5 z 5

Tohle byla taková paráda! Poslední dobou nemám úplně šťastnou ruku na knihy od těchto autorek, ale tahle kniha se mi tak skvěle trefila do nálady, že ještě několik dní po přečtení na ní pořád vzpomínám. Kniha byla napsaná s takovou lehkostí, byla vtipná, romantická a všechno si to tak skvěle sedlo! Vůbec mi nevadí, že autorky tentokrát vynechaly pikantní scény (které oni umí napsat) a zaměřily se jen na příběh. Opravdu knihu doporučuji všem, kdo hledají oddechové čtení, bylo vážně super čtení!

LenkaPet
07.02.2024 5 z 5

Vzhledem k hodnocení jsem se trochu bála, ale navzdory tomu se mi líbila. A jsem ráda, že jsem si ji přečetla. Člověk někdy potřebuje trochu toho snění, že může být nakonec v životě i hezky... Dokonce jsem se u ní i zasmála, což jsem úplně nečekala.


Kniholapka
15.11.2023 4 z 5

Knížka jako dělaná do pochmurného dne. Skvěle zvedla náladu a naladila na romantickou notu.
Přes různé trapasy a nepovedené události, jsme se dostali až na exotickou, luxusní dovolenou, kde se nám rozjíždí krásná romantická linka...A jak je známo bez zádrhelů by to nebyla ta pravá romantická láska...

Ladeline
13.11.2023 3 z 5

Hezký příběh, hašteření a slovní přestřelky mezi Olive a Ethanem byly skvělé, párkrát jsem se opravdu od srdce zasmála i nahlas. Kniha se hezky četla, zhltla jsem ji za jedno odpoledne. Souhlasím s některými předchozími komentáři, že by to byl parádní romantický film.
Nicméně ... knihy od této dvojice mám moc ráda, píší skvělé erotické příběhy a z toho důvodu a i vzhledem k obálce, která láká právě na srovnání s božskou a vášnivou sérií, jsem byla dost rozčarovaná, když jsem natěšeně čekala na to ono protržení hráze mezi Ethanem a Olive a když k tomu konečně došlo, tak otočím stránku a cože? ... nová kapitola a popis nic? A další dny v ráji na Maui, které mohly být plně využity k popisu dalších výletů a dalšího muchlování, byly úplně přeskočeny a najednou se jede domů?! A ani zápletka s Danem už mi to nezachránila.
Takže romantický příběh hezký, ale zrovna u těhle autorek, které erotické scény opravdu umí, mě to jejich vynechání hrozně zklamalo.

klarinka9974
19.10.2023 4 z 5

Kniha se od začátku čte velmi dobře, samé neštěstí a nešťastné události nás nakonec zavedou na nečekanou dovolenou, kde zažíváme jednu srandu za druhou. Nakonec to dopadne tak, jak to nejspíš všichni očekávají a konec, ten už je pak takový občas zdlouhavý. Ale nebylo to vůbec špatné, taková oddechová kniha pro dlouhé podzimní dny.

Pefka
16.10.2023 3 z 5

Ze začátku super, vtipné. Od půlky se mi ale knížka už hodně táhla a konec byl pro mě dost k uzoufání.

Tamirai
20.08.2023 3 z 5

Bolo to fajn. Pri mnohých scénach som sa nahlas smiala a zabavila som sa. Niekedy mi bola hrdinka sympatická, niekedy nie. Niekedy to bolo až moc zamotané, ale príbeh na jedno letné čítanie to bol dobrý.

JanickaP
02.08.2023 4 z 5

Byla to sranda. Casto jsem se nahlas zasmala :). Misty to bylo takove zdlouhavé, a proto jsem dala o *mene. Kazdpodane to je ctiva kniha a pusobi na me tak lehce.

1259
13.04.2023 5 z 5

Tady ta knížka se mi moc líbila. Byla taková vyloženě oddechová a hodně odpočinková.

PeťulaV.
12.04.2023 5 z 5

Tak mě tohle teda taky bavilo. Knížky jsem si všimla úplnou náhodou díky vtipné obálce a i když jsem od ní nic moc ani nečekala, mile mě překvapila. To špičkování mezi Ethanem a Olive bylo skvělé, ty jejich hlášky a trapné situace (třeba koupelna na lodi..), no několikrát jsem se fakt i nahlas zasmála. Usmiřovací scénka pak v restauraci ta byla úplně boží :-D Tohle bych vážně moc ráda viděla i zfilmované, jako romantická komedie by to bylo super. Moc mě bavila i Oliviina rodina, sama bych si takovou přála a pomsta nepovedénému manžílkovi, jooo, ta byla taky skvělá. Nic hlubokého tady opravdu nehledejte, je to milá vtipná romantická oddychovka, ale jako odpočinkové čtení třeba někam na dovču, nebo i jen tak pro lepší náladu, určitě moc prima. A název teda dokonalý.

Komaeda
26.02.2023 5 z 5

Super zábava. Česká obálka je děsná a ten popis taky.

Nuttelka
20.01.2023 4 z 5

Jako letní oddychovku na dovolenou určitě doporučuji :-) Nic hlubokého v tom nehledejte. Místy to vtipné bylo, místy ale i trapně vtipné, na jejich věk až dětinské. Nejvíc u mě bodovala celá rodina kolem holek, ti byli nejlepší :-) A samozřejmě Ethan, vždy vše není tak, jak se na první pohled a dojem zdá.

zp87
19.01.2023 4 z 5

Joo, to mě bavilo. Připomínalo mi to Svatba naoko (Jo Watson) pokud někdo hledá něco podobného.
Knížka byla vtipná - to oceňuji asi nejvíc, chemie mezi hlavními hrdiny tam byla taky a i po dvou měsících si lehce v obrysech docela pamatuju, o čem to bylo. Takže jo, knihu doporučuju. Ideálně na cesty, na dovolenou.
Trochu mě rozptylovala 'dramatická' zápletka, jakože: bylo to nutné? Fakt se musí někteří chovat jak pitomci? Ale tak chápu, je potřeba dramatická zápletka (já bych ji teda nepotřebovala až tak hrotit, ale proti gustu...). Za mě 85-90%.

Přečti_si
30.12.2022 3 z 5

Vtipná knížka se zajímavým příběhem, lehce se četla. :) Recenzi píšu trochu s odstupem a víc mě ke knížce nenapadá, takže nějakou hlubokou stopu nenechala. :D

adela2230
24.12.2022 5 z 5

Kniha je skvělá, přečetla jsem ji skoro jedním dechem. Je to romantická oddechovka, která je jina než předchozí knihy, ale přitom super.

SofieH
02.11.2022 3 z 5

Knížku jsem dostala jako dárek, sama bych si ji asi nevybrala, ale i tak mě bavila. Bylo to něco trochu jiného, taková milá letní oddechovka, místy dost vtipná.

barcamilujecist
28.10.2022 5 z 5

Knížku jsem zhltla za jeden den, chtěla jsem si ji přečíst na dovolené ale nějak na to nevyšel čas, dostala jsem se k ní v říjnu:DDKniha byla čtivá, oddechová, věřím že se k ní ještě někdy vrátím.

Damonka12
10.10.2022 4 z 5

Kniha je čtivá, oddechová a dobře se čte, ovšem nepřišla mi až tak vtipná, jak se o ní říká. Mě všeobecně poslední dobou nesedí humor této autorky. Jinak bylo vše super - od námětu až po postavy.

Petra-1
09.09.2022 3 z 5

Knihy od autorky mám ráda. Ale tahle mi zrovna nesedla. Bylo to takové nijaké a vlastně o ničem. Postavy byly nevýrazné a téměř bez charakteru. Za dva dny si pravděpodobně nevzpomenu na nic víc z knihy než, že spolu odjeli na nelíbánky.

Vaiolet
04.09.2022 4 z 5

Kniha se četla dobře. Příběh příjemně plynul, nikde nebyly moc veliké zádrhely a celkově to bylo takové uvěřitelné. Hlavně tu "uvěřitelnost" chválím. Holka co má v životě smůlu musí na dovolenou se svým švagrem, kterého nemá ráda. To je v podstatě moc milý a hezký chlap, který nechová se jako alfa macho nadsamec (tak jako jiní hrdinové v knihách podobného žánru).
Kniha by si zasloužila klidně 5*, ale od této autorky znám daleko lepší a povedenější příběhy.