AllieM AllieM komentáře u knih

☰ menu

Knihkupkyně z Dachau Knihkupkyně z Dachau Shari J. Ryan

Očividně půjdu proti proudu, ale já jsem zklamaná. Především mi vůbec nesedl styl psaní autorky; místy bylo zřejmé, že věci vysvětluje možná až moc polopaticky pro americké čtenáře, kteří nemusí být s tématem obeznámeni do stejné míry jako čtenáři v Evropě. Postavy v knize pronášejí naprosto šroubované věty, které by normální člověk v běžné řeči neřekl. Chování postav v obou dějových liniích mi přišlo poněkud nelogické, nechci ovšem nic vyzradit. Škoda, potenciál tenhle námět určitě měl, provedení ale trochu pokulhává.. 3/5

29.08.2023 3 z 5


Záhada Henriho Picka Záhada Henriho Picka David Foenkinos

Rozjezd velmi slibný, na začátku jsem se od knihy nedokázala odtrhnout. Druhá část byla ovšem slabší, některé motivy (viz chování manžela Joséphine) byly předvídatelné.. Závěr mi moc nesedl, moc nechápu, proč by to autor/ka vlastně takhle chtěl/a. A také úplně nevím, k čemu bylo množství poznámek pod čarou. 3/5

07.07.2023 3 z 5


Veronika se rozhodla zemřít Veronika se rozhodla zemřít Paulo Coelho

Krásu života si zkrátka uvědomíme, až když pochopíme jeho pomíjivost.

Moje první setkání s autorem. Ačkoliv mi jeho styl místy neseděl a s odstupem času vlastně nejsem moc schopná říct, co přesně se v knize odehrálo, hodnotím plným počtem bodů. A to hlavně díky zmíněné hlavní myšlence.. a pár dalším, které nedokážu dostat z hlavy.

08.03.2023 5 z 5


Tiché roky Tiché roky Alena Mornštajnová

Přečteno za den. Mé první setkání s Alenou Mornštajnovou a již teď vím, že rozhodně nebylo posledním.
Autorčin cit pro jazyk a schopnost navodit atmosféru nevyřčených věcí, které si čtenář musí domyslet sám, je naprosto neuvěřitelná. Ačkoliv se v ději na můj vkus objevuje několik málo pravděpodobných věcí, dávám plný počet právě díky jazykové stránce. Kniha, díky níž jsem si znovu uvědomila, jak krásná čeština může být. Děkuji.

30.01.2022 5 z 5


Sleduj mě Sleduj mě Kathleen Barber

Autorka má velmi čtivý styl psaní a díky poměrně krátkým kapitolám jsem celou knížku zvládla přečíst za pár hodin. Jakkoliv se z námětu dalo získat víc a odhalení stalkera bylo možné odhadnout od cca poloviny příběhu, knihu doporučuju. Nese dost důležité poselství. Jediné, co mi chvílemi vadilo, byl český překlad; v textu byla ponechány některé anglicismy, což k tématu internetového prostředí a celkově života mladých sedělo, jen to na mě občas působilo rušivým dojmem (např. slovo "memo").

23.01.2022 3 z 5


Fáma Fáma Lesley Kara

Za velkou slabinu této knihy považuji její délku - klidně by se dala zkrátit, v mnoha kapitolách jsme se nedozvěděli vůbec nic nového. Finální stránky jsem sice hltala a na rozdíl od většiny ostatních knížek se mi rozuzlení zápletky nepodařilo rozluštit, ale bohužel, tato část nedokázala napravit můj rozpačitý dojem z celého příběhu. 2/5

23.01.2022 2 z 5


Prvok, Šampón, Tečka a Karel Prvok, Šampón, Tečka a Karel Patrik Hartl

Jedním slovem zklamání. Oplzlý humor ve stylu Babovřesek, příběh naprosto tuctový a ke všemu časté chyby v čárkách. Jak podotýká jeden ze zdejších uživatelů - nechápu, jak je možné, že má tato kniha lepší hodnocení než takový Hemingway. Kam jsme to dopracovali? :(

12.07.2021 odpad!


Měděný jezdec Měděný jezdec Paullina Simons

Krásná kniha, i přes svou délku se řadí k mým oblíbeným. Nejvíce mne zaujal psychologický vývoj Taťany, na začátku nešikovné děvčátko, na konci zralá žena, uvědomující tíhu války. Jen ta červená knihovna..ehm.

13.06.2014


Pomsta nosí Pradu Pomsta nosí Pradu Lauren Weisberger

Může obsahovat spoilery.
Snad nejhorší pokračování, co jsem kdy četla. Andy z první dílu je úplně odlišná, od té, o které čteme teď. Název je nevhodný, Mirandě je tam věnováno tak deset stránek, více ani méně. S ďáblem nosí pradu to nemá společného vůbec nic, nic o módních přehlídkách, drahém oblečení, zkrátka nic. Zápletka jednoduchá,nudná,občas jsem měla chuť dát Andree facku. A na závěr knihy se nedá říct nic jiného, než ..WTF?

28.12.2013 1 z 5


V šedých tónech V šedých tónech Ruta Sepetys

Myslela jsem si, že po Sofiině volbě budu na tohle téma připravená, silná a nenechám se rozhodit..Ovšem opak byl pravdou.

23.11.2013 5 z 5


Na Větrné hůrce Na Větrné hůrce Emily Brontë

Srdcová záležitost..Palec nahoru za hysterickou Katku (y)!

09.11.2013 5 z 5


Stmívání Stmívání Stephenie Meyer

Miluju fantasy knihy, zvláště ty s upírskou tématikou,ale tohle prostě NE.. Ano, zbičujte mě, já si tuhle knihu budu pamatovat jako 408 stránek vzdychající Belly, která obdivuje svého prince na bílém koni, Edwarda.

28.08.2013 1 z 5


Túžba po krvi Túžba po krvi Lisa Jane Smith

O trochu slabší než jednička, ale dalo se to. Za tu chvilku jsem si Lexi zamilovala :) A poprvé jsem měla o Damona strach..

28.08.2013 3 z 5


Zrození Zrození Lisa Jane Smith

Moje nejoblíbenější dějová linka z Upířích deníků. Sice ano, psané podle seriálu, ale pro všechny magory do TVD je to pravé ořechové.Taková oddechovka, touhle knihou prokládám povinnou četbu

28.08.2013 4 z 5


Milostné rošády Milostné rošády Roald Dahl

Přečteno zhruba za dvě hodiny, perfektní povídky, jejichž kvalita je ovšem trochu nevyrovnaná - za mě byla nejlepší hned ta první.

22.08.2013 4 z 5


Bílá nemoc Bílá nemoc Karel Čapek

Geniální kniha. Strhující závěr. Dokonalé popsání děsivé budoucnosti. 5 hvězdiček.

16.06.2013 5 z 5


Skoro Francouzka Skoro Francouzka Sarah Turnbull

Příjemná oddechovka po náročném dni.

04.06.2013 2 z 5


Dům na úskalí Dům na úskalí Agatha Christie

Dokonale vymyšlené charaktery postav, vtipné francouzské vsuvky, promyšlený konec. Co víc si přát. Jedna z mých nejoblíbenějších knih od Madam detektivek, Agathy Christie. 5 hvězdiček.

22.05.2013 5 z 5


Povídky z druhé kapsy Povídky z druhé kapsy Karel Čapek

Další kniha z "nudné" školní četby. Nene, spletla jsem se. Povídky mě okouzlily. Každá úplně jiná, a přesto dokázala oslovit a vtáhnout do děje.To,jak pan Čapek umí kouzlit s češtinou, je neuvěřitelně nádherné. K oblíbeným patří Zmizení pana Hirsche.

22.05.2013 5 z 5


Ďábel nosí Pradu Ďábel nosí Pradu Lauren Weisberger

Film byl samozřejmě lepší (hlavně díky paní Herečce Meryl Streep). Kdybych měla hodnotit samotnou knihu,zaujala mě,dobře se četla,často jsem se smála..ale jediná věc,která mě dráždila, byly pravopisné chyby a PŘKLPY ( nejvíce se mi líbila věta "..jedu do Paříž1e" :)

25.03.2013 3 z 5