Skoro Francouzka

Skoro Francouzka https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/42427/bmid_skoro-francouzka-nDF-42427.jpg 4 40 11

Příběh Australanky, která se stala „skoro“ Francouzkou. Australská novinářka Sarah se při cestě po Evropě seznámí s francouzským právníkem Frédérikem, zamiluje se do něj a přijme jeho pozvání na týdenní návštěvu Paříže. O osm let později tam ještě pořád je, už jako Frédérikova manželka. Energická Sarah se snaží co nejlépe zapadnout do francouzského prostředí, ale dopouští se fatálních chyb: sama si nalévá šampaňské, příliš hlasitě se směje, a dokonce se chystá vyrazit pro bagetu v obyčejných teplácích. Ve své knize s humorem líčí nejen peripetie provázející sžívání dvou lidí pocházejících z naprosto odlišného prostředí, ale současně nabízí pohled na Francii nikoli očima turisty, ale očima „Skorofrancouzky“ – ženy, která v ní žije, ale stále zůstává tak trochu cizinkou.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Motto
Originální název:

Almost French , 2008


více info...

Přidat komentář

Noisette73
17.11.2021 4 z 5

(SPOILER) Tato knížka dalo by se říci neurazí nenadchne, místy je zdlouhavá, místy, ale naopak čtivá, svižná a humorná.
Celkem jsem se v knížce našla a chápala jsem myšlenky autorky, strach ze změny, nikoho kromě manžela ve Francii neznala, neměla práci, narážela na odmítání a neustálý neúspěch.
Byla vykořeněná, neznalá konvencí, tamějších zvyklostí, cítila se trapně, zahambeně, smutně.....
Byla to skvělá sonda do jedné duše.
Obálka je nádherná, Francie z ní vzhlíží svou noblesou s lehkým nádechem arogance, tak jak ji to vystihuje, má být na co pyšná.
A ti dva objímající se,která mladá slečna by nechtěla takové dostaveníčko v podvečerní Paříži v tak majestátních kulisách?
Kde jinde než tam by i ti nejzatvrzelejší jedinci měli dát průchod svým citům než ve městě lásky?

Shindy
10.10.2016 5 z 5

Skvělá kniha! Mile mě překvapila. Líbí se mi styl autorky, kterým popisuje kulturní rozdíly a francouzskou kulturu jako takovou. V knize je do detailů popsáno, jak Francouzi žijí, jak se utváří přátelství, jak se chovají ve společnosti. Zkrátka vše!
Autorka celý příběh zasazuje i do kontextu období a historických událostí, kdy se vše odehrávalo.
Skvělý příběh o ženě, která se vydala za dobrodružstvím a nevědomky tak šla naproti svému štěstí a změnila svůj život.


Safienka
23.09.2016

Do knihy jsem se pustila, neb mám knihy s francouzskou tématikou ráda a o "cizincích", kteří chtějí zapadnout ještě víc, ale toto dílo mě bohužel nesedlo. Docela jsem se i začetla, ale pak to mělo pro mě nezáživné pasáže a bohužel jsem se u toho vůbec nebyla schopna soustředit. Skončila jsem na 254.straně. Třeba na ni přijde chuť jindy. Momentálně odkládám. Bohužel.

matkakatka
30.06.2016 5 z 5

Francii mám ráda a tahle knížka se moc hezky četla. Prima odpočinkové čtení plné zajímavých a pravdivých poznatcích o Francouzích.

playada
04.12.2015 5 z 5

Je to hezky psaný. Autorka se ani nijak nevyvyšuje, ani nijak nekritizuje, docela bych řekla, že to napsala mile.

Kamiliana
23.10.2015 2 z 5

Pro mě teda trochu utrpení... autorka líčí odlišnosti své původní australské a "získané" francouzské kultury... téma zajímavé, ale zpracování bez nadhledu, ironie a nadsázky, spíše ublíženě se spoustou stížností. A spíše než jednotlivosti a zajímavosti zaznamenává svůj život plný zbytečných detailů o faux pas a denní rutině.

Tiffany
27.03.2015 3 z 5

I když to je názor pouze jednoho člověka na mentalitu národa, který tam pravda, ale žije, i tak to bylo zajímavé a vtipné čtení. Na mě působí Australan jako bodrý Moravan a Francouz bývá hold krapet distingovaný, sofistikovaný a větší intelektuál :). Ovšem po přečtení "Dům v Bretani" od Marty Davouze - Železné, jsem pohled trochu poopravila .

Lzicenka
25.10.2013 5 z 5

V knize je opravdu dobře popsána francouzská mentalita, takže pro pochopení jejich myšlení a chování velmi přínosné. Neočekávejte moc svižný děj, jde tu spíš o pocity člověka, který se octne ze dne na den v národě s jinou mentalitou. Pro mě osobně velmi přínosná kapitola 19, kdy autorka popisuje efekt vítězství Francie na MS ve fotbale 1998 a následné oslavy v ulicích. Tehdy jsme tam taky byli a nyní jsme získali nadhled nad celou tehdejší situací.

AllieM
04.06.2013 2 z 5

Příjemná oddechovka po náročném dni.

asam
12.07.2012 5 z 5

Příjemné, vtipné čtení. Doporučuji.

Marika Vanova
29.04.2012 5 z 5

Velmi vtipná kniha popisující rozdíly mezi francouzi (přítel hlavní hrdinky, kterou je autorka) a australany (autorka). Dobře se čte. Doporučuji.

Štítky knihy

Austrálie láska pro ženy Francie Paříž turistika manželství s cizincem

Autorovy knížky

Sarah Turnbull
australská
2010  78%Skoro Francouzka

Kniha Skoro Francouzka je v

Přečtených66x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených7x
Knihotéce7x
Chystám se číst41x
Chci si koupit5x
dalších seznamech2x