alisie alisie komentáře u knih

☰ menu

Hříšné dopisy Hříšné dopisy Vi Keeland

Kniha mě hodně chytla a konec rozbrečel. Asi hormonové vypětí, moje. Jednoduchá romantika.

27.04.2023 4 z 5


Spolu jsme dokonalá holka Spolu jsme dokonalá holka Ariel Kaplan

Nejprve jsem se do knihy nemohla začíst, přišlo mi, že jsem z dívčích románů vyrostla, ale postupem času jsem knihu nemohla odložit a zajímalo mě, jak to dopadne.

18.10.2022 3 z 5


Osudová zatáčka Osudová zatáčka Nicholas Sparks

Knihu jsem četla již potřetí, hlavní zápletku jsem znala, ale s koncem jsem si nebyla jistá, takže nakonec jsem byla i nedočkavě napnutá, jak to dopadne.

28.04.2022 3 z 5


Eskejp: Na útěku z kanceláře Eskejp: Na útěku z kanceláře Jiří Charvát

Dlouho jsem měla knihu v záložce k přečtení, zároveň s varováním, že se mi to asi nebude líbit. Začátek byl docela příjemným zpestřením, ale postupně to zpestření přešlo v prvoplánový kalkul. Knihu jsem dočetla, ale kdyby byla o polovinu kratší, nevadilo by mi to.

03.03.2022 2 z 5


Můj dlouhý běh Můj dlouhý běh Luboš Brabec

Nemohla jsem se zbavit pocitu, že zahraniční sportovní knihy se mi čtou lépe, ale co se musí nechat je, že asi opravdu ukazuje ultra a celkově běh v jiném světle. To odhodlání běžet závod v o dvě čísla menších botech, překonávat pravidelné problémy se žaludkem na trase - to je za hranou mé běžecké vůle a mého chápání.
U přirovnání běhu k opečovávání anglického trávníku jsem se musela smát nahlas, jak v průběhu čtení, tak i na konci - děkuji za toto trefné přirovnání.

14.01.2022 4 z 5


Spolubydlící Spolubydlící Beth O’Leary

Dlouho jsem čekala, než bude v knihovně dostupná a čekání se vyplatilo. Jen asi dvakrát mi přišel děj trošku přitažený za vlasy, ale jinak to napětí, očekávání, prostě skvělé, zase jedna kniha u které cesta do práce uteče jako nic.

25.09.2020 4 z 5


Můj příběh Můj příběh Michelle Obama

Balzám na duši pro toho, kdo se prokousal knihou "Michelle Obamová" od cenami ověnčené novinářky prestižního listu Washington Post, ale kdo vlastně chtěl číst toto. Je to kniha plná naděje, inspirací a smutných příběhů. Buďme rádi, že jsme tady v Evropě, v Čechách, kde se nemusíme bát vyjít ven na ulici...

23.07.2020 4 z 5


Propast času Propast času Roman Bureš

Trochu mi trvalo začtení se a když už se mi to povedlo, zapamatovala jsem si všechny postavy, objevila se další další dějová linka a pak další? Myslela jsem, že seknu s knihou do kouta.. ale nesekla a pouším se do dalšího dílu.

31.01.2020 3 z 5


Michelle Obamová Michelle Obamová Liza Mundy

To je tak, když si spletete nově vycházející knihu Michelle Obamové s již vydanou knihou. V knize je možno nalézt mnoho "technikálií", což jí v první polovině lehce ubírá na atraktivitě, kdo se ale prokouše až do druhé půlky, je odměněn a může se začíst. To tedy platí pro běžného čtenáře, ne pro čtenáře, který chce získat kompletní představu o vývoji práv afroameričanů v Americe, což je podorbně popisováno právě v první polovině knihy.

13.12.2019


99 rakví 99 rakví David Wellington

Až podle databáze jsem zjistila, že jsem už četla první díl této série, nakonec jsem si matně, ale velmi matně vzpomněla na jméno staré upírky Marvelnové. Což asi vypovídá o kvalitě této knihy. Prostřihy do příběhu v minulosti mě vůbec nebavily, klidně bych je oželela. Přemýšlím, zda má ale cenu dočítat sérii. Upíři mě baví, ale styl knihy mě dost nenadchl.

24.11.2019 2 z 5


Těhu v běhu Těhu v běhu Anna Štumpf

Pro někoho, kdo četl celý blog jedním dechem, kniha objevná nebyla. Pozitivně hodnotím přídavek domácích cvičení jak na podložce, tak s kočárkem. Ale i tak se kniha čte sama.

18.10.2019


Predátoři Predátoři Miroslav Žamboch

Čím dál více sama sebe překvapuji, jak určitou část fikce jsem ochotna přijmout a pak přijde ten zlom, kdy je té fikce moc a v tu chvíli kniha ztrácí na hodnotě.

31.07.2019 3 z 5


Prohnaný Prohnaný Kevin Hearne

Jen v Kindlu se vám může stát, že začnete číst knihu od poslední kapitoly a najednou úplný konec. A mě bylo divné, že jsem vpadla do plného celistvého příběhu, který jsem moc nechytala. Ale dala jsem knize druhou šanci a začala jsem číst od začátku. Čím déle jsem četla, tím více se mi kniha líbila, ale do dalších dílů už nemám tolik chuti, i když Oberon a jeho myšlenky na "steak a harém pudlic" mi bude chybět.

18.07.2019 3 z 5


700 exabytů nesmrtelnosti 700 exabytů nesmrtelnosti Julie Nováková

Nejsem si zcela jistá, co nám příběh chtěl říci, občas jsem se v těch simulacích ztrácela, ještě že tam alespoň vždy bylo označení Brémy a datum...

25.01.2019 3 z 5


Záhada na zámku Styles Záhada na zámku Styles Agatha Christie

Spletité až do konce, místy možná až překombinované.

16.01.2019 3 z 5


Démoni jsou věční Démoni jsou věční Petr Heteša

Vždycky když jsem si zvykla na určitou část knihy, přišel zlom, změna a musela jsem si zvykat znova. Myslím, že by byl dobrý námět na knihu počáteční podnikání Lennyho a Bennyho. :) Každopádně vývoj knihy se nedal vůbec předpokládat.

08.01.2019 4 z 5


Kancl Kancl Matt Beaumont

Kniha, která má v anotaci humor a čtenář se zasměje dvakrát, slovy dvakrát, za celou knihu, si takové hodnocení nezaslouží. Větší množství postav by si zasloužilo přehled - kdo pro koho pracuje a jak. Také celý děj postavený jen na e-mailech postrádal soudržnost, "děj" odehrávající mimo maily si člověk mohl pouze domyslet. Shrnutím je akorát to, že do mailu se člověk může prezentovat jakkoli a všechno může být dokonalá fabulace , pokud je tým stejných ignorantů, průšvih nastane, když do toho všeho vpadne pracovitá součást.

19.10.2018 2 z 5


Vládci strachu Vládci strachu Jiří Kulhánek

Velmi poutavé čtení,kde mi jen ze začátku vadilo pár nedokonalých či přehnaných vět,ale nakonec se autor umoudřil a byla místa, kde jsem se i smála.

18.09.2018 5 z 5


Použité duše Použité duše Christopher Moore

Paralela, která se ke konci knihy objevila, byla možná trochu přitažená za vlasy. Celá problematika sbírání duší se objevila a s koncem druhé knihy zmizela jako pára nad hrncem. Škody na hlavních postavách žádné, vlastně všechno dobře dopadlo, jen malá smrtička mluví jako dlaždič. Knize by pomohla kapku větší svižnost, autor se nakonec neubránil unesení z vlastních slov...

16.05.2018 3 z 5


Tajné sexuální fantazie švédských žen Tajné sexuální fantazie švédských žen Kateřina Janouchová

Zajímavá sonda do tajů, které mají být ukryty....

24.02.2018 2 z 5