Můj dlouhý běh přehled

Daniel Orálek, Luboš Brabec

Daniel Orálek (1970) je elitní český ultramaratonec, bývalý juniorský rekordman a reprezentant. V knize Můj dlouhý běh vás provede po cestě z atletického kroužku při základní škole přes nahlédnutí do světa vrcholové atletiky na přelomu 80. a 90. let až do cíle Spartathlonu, Badwater Ultramarathonu a dalších prestižních závodů. Přiblíží dlouhé a složité hledání ideálního tréninku, bez romantizujícího nádechu zmapuje euforická vítězství i sportovní pády a zavzpomíná na skvělé osobnosti, jakými byli Josef Odložil, Lubomír Tesáček či Caballo Blanco. Můj dlouhý běh je i pohledem do nitra běžce toužícího objevit svoje limity a pokusit se dostat za ně, bolesti, dřině a pochybnostem navzdory. Především je to však kniha o nenápadném půvabu běhání – a ultramaratonu zvlášť. Jak Daniel Orálek píše v jedné z úvodních kapitol: „Když jsem jako kluk začínal, byla mojí první motivací touha zlepšovat se a mít z běhání radost. To mi naštěstí zůstalo až do dneška.“ I proto je inspirací pro spoustu běžců, od začínajících hobíků až po zkušené borce.... celý text

Co říkají o knize uživatelé?

Kniha o Danovi Orálkovi zaujme nejen běžce, ale i širokou veřejnost. Čtenáři oceňují jeho autentické vyprávění a skromnost. První část, popisující jeho začátky, je obzvlášť chválená. Druhá část, zaměřená na mezinárodní závody, už tolik neoslovila. Přesto je kniha považována za inspirativní a motivující, s vtipnými momenty a zajímavými postřehy o běhání v Československu. Více v komentářích.

Komu by se kniha Můj dlouhý běh mohla líbit?

• Fanoušci ultramaratonů a běžeckých příběhů
  • Čtenáři hledající motivaci a inspiraci
  • Milovníci autentických a osobních vyprávění
  • Hobby běžci a sportovní nadšenci
  • Ti, kdo chtějí nahlédnout do českého sportovního prostředí

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Můj dlouhý běh. Přidejte ho zde. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

VA_Krtek
24.01.2024

Dana Orálka znám osobně. Absolvoval jsem dost závodů, kterých se účastnil i on, abych mohl říct, že jde o jednu z nejskromnějších osobností co jsem kdy potkal. Jeho příběh a i on sám je pro mě velkou inspirací a vzorem nezlomnosti. Ať to běhá, Dane.

všech 32 komentářů

Související novinky - Můj dlouhý běh (0)

Kniha Můj dlouhý běh v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně39x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi