Prohnaný

Prohnaný https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/126466/bmid_prohnany-126466.jpg 4 520 116

Kroniky železného druida série

< 1. díl >

Atticus O'Sullivan, poslední druid, si poklidně žije v Arizoně, provozuje okultní knihkupectví a ve volném čase na sebe bere zvířecí podobu a vyráží na lov se svým irským vlkodavem. Sousedé a zákazníci ho znají jako pěkného potetovaného jednadvacetiletého Ira - ale ve skutečnosti nemá jednadvacet let, ale jednadvacet století. Nemluvě o tom, že čerpá sílu ze země, oplývá břitkým rozumem a nosí ještě břitčí meč známý jako Fragarach neboli Odpovídač. Po tom však touží jeden pořádně naštvaný keltský bůh, který prohání Attika po celá staletí. Nyní ho konečně vystopoval a Atticus bude potřebovat všechnu svoji sílu a k tomu pomoc svůdné bohyně smrti, upířího a vlkodlačího právníka, sexy barmanky a trochu toho starého dobrého irského štěstí, aby se mu podařilo nakopat pár keltských zadků a zachránit si krk.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Fantasy

Vydáno: , Laser-books (Laser)
Originální název:

Hounded , 2011


více info...

lenka5798
lenka5798
01.03.2024 3 z 5

Jako první knihy od tohoto autora jsem četla Příběhy za světa Železného druida a to Inkoust a pečeť a Krev a papír a musím říct, že ty se mi líbily víc. Tato knihy, byla fajn. Četla se hezky. Nejvíce se mě líbily dialogy mezi Atticusem a Oberonem. Super byly i postavy právníku, kdy jeden je upír a druhý vlkodlak. Takže oblíbenost hlavních i vedlejších postav je za deset hvězdiček. Dialogy taky za deset a příběh dávám čtyři hvězdičky, byla to odpočinková četba, která mě bavila, ale možná malinko předvídatelná. Ale jinak super fantasy, kde opravdu najdete napětí, humor a snad všechny nadpřirozené postavy, které mají v dobrém fantasy být.

Senza Jenka
Senza Jenka
03.10.2023 4 z 5

Jo, bylo to docela zábavné. Žádné patetické úvody, čtenář skočí rovnou do děje a s kým má tu čest se dozvídá postupně. Předpokládám, že tento trend bude pokračovat i v dalších dílech, slabší prokreslení postav tedy až tolik nevadí.
Jinak je to celkem přímočaré, až jednoduché, děj se nevleče, ale ani neskýtá příliš záhad a napětí.


JankaV80
JankaV80
02.10.2023 4 z 5

Knihu mi doporučila kamarádka, vlastně jsem ani pořádně nevěděla, co budu číst (snad jen, že se jedná o fantasy) a super. Kniha je úplně jiná než klasické fantasy, byla vtipná a měla hromadu nečekaných zvratů. Určitě doporučuji.

orson
orson
23.09.2023 5 z 5

Fantasy v současném světě?! Parádní nápad a vtipný! A autor to dokázal dobře využít - bavil jsem se hodně, jen nevím, jestli mu to vydrží i do dalších dílů.

Tano
Tano
19.08.2023 5 z 5

Boha jeho, tuhle knihu jsem si tak užila! Příběh, akce, vtip, to fakt nemá chybu. Ještě když jsou některé ty prastaré myšlenky přeloženy do moderní řeči, fakt jsem se smála nahlas :)
Na sérii jsem přišla náhodou přes nějaké štítky a je mi jasné, že budu číst dál, super oddechovka.

Nikusha
Nikusha
31.07.2023 4 z 5

Nejlepší je Oberon! Kéž bych mohla taky tak komunikovat se svým pejskem. Příběh fajn, dobrá oddechovka, vtipná, proč ne :)

Kate3003
Kate3003
21.07.2023 4 z 5

Jedna z mnoha dalších sérií, kterou jsem naprosto minula v době kdy vycházela a jen díky štafetě jsem se teď konečně dostala k jejímu přečtení.
Musím říct, že čtení jsem si neuvěřitelně užila. Děj naprosto skvěle plynul a jedna akce zde střídala druhou, protože hlavní hrdina vlastně neměl ani chvilku klid a pořád se kolem něj něco dělo. V určité části by možná neuškodilo trošku zpomalit, ale ve výsledku to nebylo nic co by příběhu nějak uškodilo. Ocenila bych ovšem trošku více seznámení s mytologií, protože toho v příběhu zas tolik nebylo. Myslím, že by nebylo na škodu ubrat trochu té akce a více nás seznámit s tím jak to s druidy chodí, protože to nejsou zrovna časté postavy v knihách.
Styl psaní autora mi sedl a celou knihu jsem měla přečtenou během chvilky. Líbilo se mi jak propojil v příběhu různé mytologie a přestože hlavní hrdina zapadá do té keltské a kolem ní se příběh točil asi nejvíce objevují se zde prvky i z dalších.
Hlavní hrdina je sympatický a baví mě jeho humor, protože prostě miluji sarkastické hrdiny v knihách. Lepší než on je už snad jen jeho sousedka a nebo Oberon, který mě svými průpovídkami vždy velmi pobavil. I ostatní postavy, které v knize vystupují jsou fajn a většinu jsem si oblíbila.
Další díly mám rozhodně v plánu si přečíst, protože mě zajímá co bude dál. Tento díl má konec poměrně uzavřený takže jsem zvědavá jak autor naváže.

špulo
špulo
16.03.2023 4 z 5

Skvelá vec, keď chcete dať na chvíľu pokoj klasickej fantasy á la stredovek/starovek, ale ani jej zas tak úplne pokoj dať nechcete. Pridajte k tomu vtip a šarm a máte fantazidovolenku jak maľovanú. Takto by to asi dopadlo, keby Neil Gaiman strávil istú dobu v nejakej starej írskej putyke. Stačili by možno tri až štyri masívne intenzívne dni :))).
Vlastne to Kevin zrejme urobil zaňho ;))

KájaKoxík
KájaKoxík
14.02.2023 4 z 5

Milé, příjemné čtení se spoustou akce, hodně mytologie napříč světem.
Nějak mi tam chybělo co proč a jak to, že to takto funguje. Prostě padnete do děje a moc vám toho nevysvětlí ani hlavní postava.

Nemám úplně jasné co bych knize vytkla, ale něco mi tam prostě chybí. Asi je to na mne trochu ploché. Uvidím, co s tím udělají další díly. Nakonec dávám 4 z 5.

Terie
Terie
14.01.2023 4 z 5

Jo, tohle by šlo :) Atticus je skvělej týpek, ale víc jsem si oblíbila Oberona. Se světem železného druida jsem se už setkala v příbězích s Alem MacBharraisem, který mi přišel jako větší sympaťák (možná v tom má prsty i Buck Foi?). Každopádně další díly mám na to read listu.

LenkaPet
LenkaPet
27.12.2022 5 z 5

Kniha je fantastická. Naprosto mě uchvátila. Druid je boží. Nejvíc se mi na knize líbí humor jakým je napsaná, opravdu mě moc potěšila a doufám, že v dalších dílech bude stejně fajn. Navíc mám obrovskou radost z vydání ... malý paperback. S chutí si knihu přečtěte, nečekala jsem to, ale je opravdu bezvadná.

Frizer
Frizer
18.12.2022 2 z 5

Tato kniha je jak další stránka z knihy receptů, jak psátobecnou městskou fantasy. Další sarkastický, nešikovný hrdina, údajně se spoustou moudrosti, ale nechová se tak. Přidejte nějakou mytologii, upíry, vlkodlaky a další. Další generická Mercy Thompson nebo Harry Dresden. Stejná kategorie, stejné zápletky, docela plytké, pár zábavných momentů....relativně krátké...jsem si jistý, že to má své fanoušky, ale já mezi ně nepatřím. 5/10

Radovan_R
Radovan_R
29.11.2022

Příjemná oddychovka plná různých nepřirozených bytostí, z nichž někteří jsou pořádní padouši. Řecký Olymp v bleděmodrém, jen kapku drsnější. O zábavu není nouze, za sebe doporučuji. A malý úryvek:
Budu muset Oberona požádat, aby mu nechal dáreček před prahem. Pošlu ho tam zamaskovaného, takže i kdyby se pan S. díval, dostal by nezvratný a hmatatelný důkaz, že občas se prostě něco posere samo od sebe.

Praevka
Praevka
27.09.2022 3 z 5

Číst to před 20 lety, dám tomu plný počet bodů. Má to spád, má to přidrzle sympatického hrdinu (tedy sice věkovitého a moudrého, ale hlavně stále mladého). Ale občas nevím, jestli se exhibuje 'jen' hrdina nebo sám autor. Vyčítat v tomto případě deus ex machina by bylo alibistické. Jako oddechovka na proložení 'vážnějšího' čtiva je to OK.

Deia
Deia
17.09.2022 4 z 5

Konečne som sa dostala k tejto sérii a je to veľmi dobrá prvá časť. Atticus je ľahko obľúbiteľná hlavná postava, ako aj jeho pes Oberon s ktorým dokáže telepaticky rozprávať a ich rozhovory sú úžasné. A to nehovorím o jeho dvoch právnikoch, pričom jeden je vlkolak a druhý upír. Okrem nich sa v knihe vyskytuje kopa nadprirodzených postáv, ako sú čarodejnice, víly, obry... A väčšina z nich má niečo do seba. Príbeh je akčný, od istého bodu akcia strieda akciu a mne to teda občas prišlo až príliš. Ale bola som veľmi zvedavá, ako to celé dopadne a dopadlo to fajn, len aj ten koniec bol taký príliš rýchly. Tiež som mala trochu problém s Atticusovým správaním, je síce super starý, ale väčšinou sa správa ako chlap, ktorý sa ešte tak úplne nedostal cez pubertu. Ale ako celok ma príbeh bavil, bolo to vtipné, akčné, napínavé a celkovo také osviežujúce, predsa len, nie je veľa fantasy v ktorých sa vyskytujú druidi a keltské božstvá. Je to príjemná nenáročná oddychovka a už sa teším na ďalšie časti.

kolacky
kolacky
14.06.2022 5 z 5

Koupeno náhodně s Pevností. A ono je to takové vynikající čtení! Určitě si pořídím další díly. Atticus nemá chybu.

zandu
zandu
29.05.2022 5 z 5

Tohle bylo S K V Ě L Ý !!!
Super oddychovka, čtivá, humorná. Perfektní.
Hovory Atticuse a Oberona mě hodně bavily.
Úplně něco jiného, neokoukaného.
Pevně doufám, když vidím, kolik to má dílů, že celá série nebude upadat směrem dolů a udrží si toto skvělé tempo.
Navíc pěkné obálky u každého z dílů, jedna stejná sympatická tvář, žádný nahý namakanec a super krasavec. Opravdu povedené.
Těším se na další díl.

# Jsem naživu už dost dlouho, takže beru většinu pověrčivých obav na lehkou váhu: konec konců jsem byl naživu, když řada z nich začala zapouštět kořeny. Ale jedné takové pověře věřím, a to že průšvihy přicházejí po třech. Za mých časů se říkalo "Bouřná mračna třikrát jsou prokletá," ale něco takového nemůžu říct, pokud po lidech chci, aby mi zbaštili, že jsem jednadvacetiletý Američan. Musím trousit hlášky jako: "Když se něco sere, tak pořádně, kámo." #

Domulenka
Domulenka
07.02.2022 5 z 5

Knihu jsem včera dostala do ruky a z nějakého důvodu jsem se opravdu začetla...jak to šlo hned jsem jí brala do ruky...Opravdu děj svižně odsýpal..bylo to jako nasednout na rychlík a číst dokud nedojede na konečnou...ani sem si neuvědomovala ,že je konec....Líbí se mi jak autor nás obeznámí s výslovností i když vlastně čtete si to" jak se vám zlíbí" ... vcelku rychle se do příběhu vložíte..rozhovory s Oberonem mě vždy přiměly k úsměvu...to bych opravdu brala :-) za mě perfektní oddechovka..

Stupino
Stupino
28.01.2022 5 z 5

Po téhle knížce jsem sáhl, neboť jsem už měl plné zuby sci-fi. Musel jsem si odpočinout od toho vesmíru. Říkám dobrá volba. Tahle kniha mě chytla a bavila mě celou dobu. Jdu na další příběh.

Aaron Lewis
Aaron Lewis
13.10.2021 4 z 5

Výborný humor, příjemná oddechovka. Vždycky, když mám pocit, že se s nimi Atticus moc mazlí, mazlit se přestane.

Taky mě mile překvapilo, jak autor pojal náboženství. Jak si své bohy lidi představují, tak se jim vyjevují.