Lea Lea diskuze u knih

☰ menu

Dva meče Dva meče Karolina Limrová

Je to o jiné hrdince, dá se číst samostatně :)

07.12.2017


Večeře s vampýrem Večeře s vampýrem Abigail Gibbs

Odkud začít? Samozřejmě jsem se na knihu těšila, protože reakce na ni byly vesměs pozitivní. Čekala jsem, že mě po letech čeká něco na způsob Stmívání, ale propracovanější a syrovější. Moc se to nepodařilo. Kromě čtivosti (což je asi u nakladatelů, kteří tenhle žánr vydávají, v posledních letech rozhodující kritérium) nemám moc co pochválit. Hlavní hrdinové mi nijak nepřirostli k srdci. Violet byla na můj vkus až moc hádavá na to, v jaké situaci se ocitla. Myslím, že se tím chtěla autorka odlišit právě od typických hrdinek upířích příběhů, jenže stejně nakonec sklouzla k tomu, že hrdinka, která je na své únosce drsná jak šmirgl, neustále nad vším brečí a neví si rady. Ani její vztah s Kasparem jsem úplně nepobírala. Chápala bych jeho chování vůči ní v pubertálním věku, ale kolik že mu bylo? Celá rodina se chovala jako nevyzrálí teenageři. Kasparovy kapitoly byly bohužel průšvih, raději si měla autorka princovo chování nechat pro sebe, protože jeho myšlenkové pochody často nedávaly smysl. * SPOILER* Jediné, co zachraňovalo jejich náhlé "sblížení", byl zmíněný osud, podle kterého měli být spolu. V tom případě bych si ale netroufala Violet tvrdit, že to ona ho "zachránila" a udělala zase lepším vampýrem. Co pro to vlastně udělala? *KONEC SPOILERU* Vždycky když už se něco vyjasnilo, začali zase jeden druhého obviňovat, že se nezachoval správně. Jako by to ve všem, co se kolem dělo, bylo zrovna kdovíjak důležité. A Temné hrdinky? *SPOILER* Každý snad věděl, kdo to bude, jedině v pořadí se mohl splést. První Temná hrdinka byla jasná od chvíle, kdy Čaromocný řekl, že se dostali do lidského světa právě díky ní. *KONEC SPOILERU* Co se týče ostatních postav, nepřipadaly mi rozmanité, spíš se mi slévaly dohromady a tvořily jen jakousi kulisu naivní krvavé lovestory. I když se na konci Gibbsová přiznala, že jí redaktoři z tlustopisu pomohli udělat menší tlustopis, za mě se dala kniha ještě o dost zkrátit. Často jsem se nudila, některé věci mi nedávaly smysl a musela jsem je číst opakovaně. No a ten konec byl také dost zvláštní. Některým bylo líto, že druhý díl nesleduje další osudy Kaspara a Violet, ale za sebe musím říct, že to beru spíš jako naději, že dám sérii ještě šanci. Dávám plus za anglický humor a prostředí Londýna a to, že čtenářům upíry neidealizovala. Za mě tři a půl hvězdičky kvůli upířinám, které jsou na tom mnohem hůř.

08.01.2015 3 z 5


Cesta Cesta Cormac McCarthy

Jsem s překladem "tak jo" naprosto spokojená. Ať už z toho důvodu, jak píše Ninjer, tak proto, že zrovna tahle fráze sedí k záměru autora jako pr*del na hrnec. Jiný nebo obměňovaný překlad by si to u mně totálně zdupal.

28.08.2014 5 z 5


Dcera kostí a dýmu Dcera kostí a dýmu Laini Taylor

Druhý díl vyjde podle bux až v létě. Dávají si načas.

01.04.2014 4 z 5


Mezi láskou a smrtí Mezi láskou a smrtí Meg Cabot

Je pravda, že počáteční hodnocení knížky byla dost vlažná, což určitě mohlo ovlivnit i prodejnost. Ale teď mi připadá, že si začíná polepšovat. Tak doufejme, že vyjde.

01.04.2014


Aréna smrti / Vražedná pomsta / Síla vzdoru Aréna smrti / Vražedná pomsta / Síla vzdoru Suzanne Collins

Co myslíš? :D Jo, není v tom rozdíl, jen se ta bichle hůř čte vestoje ;))

10.12.2013 5 z 5


Aréna smrti / Vražedná pomsta / Síla vzdoru Aréna smrti / Vražedná pomsta / Síla vzdoru Suzanne Collins

Jiné písmo a jiný formát. Konec záhady.

02.12.2013 5 z 5


Nezkrotná Nezkrotná Sylvia Day

Na to, že tuhle sérii nesleduju, tak tahle řetezová reakce se přehlédnout nedá. Chápu, že ne každý má peníze na svůj čtenářský obrat, ale když už tu sérii tak miluju, tak si na ni prostě tech pár stovek vyhradím, ať už ji mám přečtenou „na černo” nebo ne. Zajímalo by mě, kolik ze čtenářek má tohle v plánu. Asi moc ne. Některé jako vrchol všeho pak začnou za malý peníz takové pdf prodávat na Bazoši a podobně.

25.07.2013


Padesát odstínů svobody Padesát odstínů svobody E. L. James (p)

Cha, to mě vážně dostává: "Žádná žena dobrovolně nepřizná, že to čte..." To o těchhle knihách slyším všude. Přitom je to naopak, všichni se tím chlubí.

06.03.2013


Padesát odstínů šedi Padesát odstínů šedi E. L. James (p)

Bestseller svědčí o prodejnosti, bohužel ani zdaleka ne o literární kvalitě :) Tohle zatím vypadá na velmi velmi oddechové počteníčko napsané ženou, před níž vlastní manžel zatajil, že BDSM není synonymem domácího násilí.

30.10.2012 3 z 5


Stmívání Stmívání Stephenie Meyer

pistalka: Nic proti vkusu, ale přesně tyhle komentáře "lepší kniha není", "nic lepšího neznám" mi o čitateli řeknou stručně všechno :-)

13.09.2012 4 z 5


Soumrak Soumrak Lisa Jane Smith

Napište mi prosím někdo do pošty, co se v tomhle díle děje! Lidi jsou tak pobouření a znechucení, že skoro lituju, že nemám od čtvrtého dílu nervy číst další! :)))

14.08.2012


Štvanice Štvanice Patricia Briggs

MissBlack: Když jsi četla jedničku Mercy, tak to máš v pohodě. Jelikož je Štvanice zasazená právě do období Měsíční písně, nehrozí ani, že tu narazíš na spoilery k dalším dílům o Mercy.

09.08.2012 4 z 5


Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Ransom Riggs

Nemyslím si, že to má něco společného s filmovým Sirotčincem, koneckonců na stránkách Joty se zmiňují, že by se měl zfilmování ujmout Tim Burton (mimochodem, po Temných stínech by si na tom mohl vylepšit reputaci). I když atmosférou si ty příběhy můžou být podobné.

30.07.2012 4 z 5


Vampýrská akademie (komplet) Vampýrská akademie (komplet) Richelle Mead

No, ono je dost nepravděpodobné, že vydají knihu o dvou tisících stran v celku :) Pokud není na stránkách Domina jiný komplet, pak asi ani nevyšel.

20.04.2012


Vampýrská akademie (komplet) Vampýrská akademie (komplet) Richelle Mead

Co třeba tady?
http://www.dominoknihy.cz/kniha.asp?k=689&e=5&ref=edice%2Easp%3Fe%3D5

18.04.2012