Vladii Vladii komentáře u knih

☰ menu

Dárek Dárek Sebastian Fitzek

Tak to byla jízda. Moje první setkání s tímto autorem a pokud je dle komentářů níže toto jeho nejslabší kniha, těším se na další. Já snad nečetla žádnou podobnou knihu, kde by bylo tolik zvratů a nečekaných událostí. :) Každá kapitola byla zakončena velmi překvapivě a musela jsem se hned pustit do další. Kniha mě opravdu vtáhla a nepustila, dokud jsem se nedozvěděla, jak to všechno teda vlastně je.:)

09.07.2023 5 z 5


Šepot z lesa Šepot z lesa Kateřina Surmanová

Jsem nadšená. :) Hned jsem se začetla. Hlavní hrdina byl opravdu sympaťák. Bavilo mě sledovat jak jeho návrat domů, tak tajemnou linku. Příběh neotřelý a napínavý. A závěr nezklamal. A co jsem si užívala snad nejvíc, byla autorčina práce s jazykem. Úžasné popisy, přirovnání, slovní obraty. Těším se na další knihu.

13.02.2023 5 z 5


Sněžný měsíc Sněžný měsíc Michaela Klevisová

Za mě skvělá kniha. :) Bavila mě od první stránky do poslední a četla se sama. Bylo to napínavé, propletené, vraha jsem neuhodla. Mně teda sedlo i prostředí, bavily mě popisy postav, jejich životů, vztahů, postupné odhalování jejich tajemství. Těším se moc na další knihu od této autorky.

09.07.2022 5 z 5


Rituály šťastné rodiny Rituály šťastné rodiny Ester Bezděk

Nádherná kniha. Při čtení jsem cítila takový klid, pohodu a radost. Kniha přináší tipy na rodinné aktivity a rituály, návody, recepty, které hned budete chtít vyzkoušet.:) Je psána citlivě, s moc hezkým přístupem k životu a rodině. Úplný balzám na duši, její čtení pro mě bylo vždy příjemným zastavením v dnešní uspěchané a přetechnizované době. Kniha je doplněna opravdu nádhernými ilustracemi a fotografiemi plných emocí a příběhů. Jsem moc ráda, že jsem tuto knihu objevila.

01.03.2022 5 z 5


Prameny Vltavy Prameny Vltavy Petra Klabouchová

Famózní kniha. Smekám před autorčinou fantazií, stylem vyprávění, schopností vykreslit postavy, udržovat napětí. Od čtení jsem se nemohla odtrhnout.

27.01.2022 5 z 5


S láskou o dětském spánku S láskou o dětském spánku Lenka Medvecová Tinková

Opravdu krásná kniha, která je psaná s láskou. Přináší zajímavé informace o dětském spánku, sdílí příběhy, dojímá, otevírá oči, vede k uvědomění a v neposlední řadě nabízí pomoc a nápady.

06.01.2022 5 z 5


Fantom z Blackwoodu Fantom z Blackwoodu Darcy Coates

Z této knihy mám rozporuplné pocity. Příběh slabý, konání postav kolikrát nesmyslné, hlavní postava "na facku"... A i překlad má značné rezervy. Na druhou stranu jsem se do knihy rychle začetla a navzdory výše zmíněnému mě bavila. A co víc... Bála jsem se! Vždycky jsem si přála, aby už bylo ráno...:) Kniha tedy splnila, co měla, takže dávám 4 hvězdičky. Hezkým zpestřením jsou i povedené ilustrace.

30.11.2021 4 z 5


Chaloupky Chaloupky Štěpán Javůrek

Tento krásný román založený na nešťastném období naší historie jsem si s sebou vzala na dovolenou do Krušných hor. Ze začátku mi vadilo opravdu velké množství postav, ztrácela jsem se v rodinných vztazích a přišlo mi, že příběhy jednotlivých hrdinů této knihy jen kloužou po povrchu a že románu něco chybí. Pak jsem se ale začetla a druhou půlku knihy už jsem se nemohla odtrhnout. Nečekala jsem veselé čtení a kolikrát mi bylo doopravdy do pláče. Nejhorší na tom ale je, že si člověk nemůže říct, že je to "jen" kniha, protože to, co prožívaly postavy v této knize, prožívali před nedávnou dobou skuteční lidé. Poslední den dovolené jsme zajeli na Přebuz, Rolavu, Jelení, ... Každému musí být smutno, když si uvědomí, že tam, kde jsou nyní značené zaniklé obce nebo vesničky s pár místními, bývaly před válkou obce s desítkami domů a stovkami obyvatel. Myslím, že na to, že je to autorova prvotina, se jedná o velmi zdařilý román popisující životy lidí v krásné, ale drsné krajině Krušných hor a na pozadí historických událostí.

08.08.2021 4 z 5


Kde zpívají raci Kde zpívají raci Delia Owens

Opravdu krásná kniha. Byla plná emocí a pohltila mě od první stránky a nepustila ještě ani po dočtení. Líbila se mi ta kombinace famózního popisu přírody a života v chatrči, smutného a trochu pohádkového příběhu Kyi a detektivní zápletky, kdy si s námi autorka několikrát pohrála a minimálně mě se jí podařilo několikrát navést na špatnou stopu... Bála jsem se, jak bude celý příběh ukončen, ale za mě závěr skvělý. Škoda, že autorka nenapsala více románů, snad bude v psaní pokračovat.

21.06.2021 5 z 5


Netopýr Netopýr Jo Nesbø

Tak bohužel se musím přidat k ostatním čtenářům, kteří knihu hodnotí jako slabší z celé série. HH mám ráda, četla jsem na přeskáčku pár pozdějších knih a byla vždy nadšená. Rozhodla jsem se přečíst si všechny díly a pěkně po pořádku. :) Od prvního dílu mě odrazovaly recenze, ale dala jsem to. První půlka mě nebavila vůbec, druhá už byla mnohem lepší, ale zápletka byla zvláštní a ani Harry nebyl ten Harry, kterého mám ráda. Nicméně aspoň jsem se dozvěděla, jak správně číst jeho příjmení, i když se obávám, že "Houl" už mám prostě zažitý. :)

08.06.2021 3 z 5


Zpovědi trosky po čtyřicítce Zpovědi trosky po čtyřicítce Alexandra Potter

Od Alexandry Potter jsem četla snad všechny knížky a jako autorka mě prostě baví. Vždy po pár stránkách si novou hrdinku oblíbím a začnu s ní prožívat její život, radosti i trápení. Nejinak tomu bylo i tentokrát, i když téma bylo jiné než obvykle. Příjemným bonusem je číst knihy v angličtině, člověk si může obohatit slovní zásobu o aktuální jazyk a nemusí řešit špatný překlad, na který tady v recenzích někdo upozorňoval.

18.05.2021 5 z 5


Přežil jsem to Přežil jsem to Hanuš Bader

Velmi čtivá kniha, určitě mohu doporučit. Samozřejmě smutná, drsná, neustále vyvolavající otázky, jak tohle všechno může člověk vydržet a jak to jiní "lidé" mohli denodenně sledovat a být toho součástí.

01.05.2021 5 z 5


Úzkosti a jejich lidé Úzkosti a jejich lidé Fredrik Backman

Nadšená z Medvědína jsem se těšila i na tuto knihu. Asi do poloviny jsem si ale říkala, co to je za "blbost"... Ty výslechy mi přišly absurdní. Nějak mi asi tenhle styl humoru a nadsázky nesedí. Nicméně kniha se četla opravdu rychle a když se začalo všechno propojovat a rozplétat, tak mě začala bavit. A zajímalo mě, jak to všechno dopadne, takže jsem ji dočetla do konce. Určitě v knize byly hezké a silné momenty a příběh byl plný nečekaných zvratů.

28.04.2021 3 z 5


Mráz Mráz Bernard Minier

Mé první setkání s autorem a ráda ho přidám na seznam oblíbených. Jak už tu psali mnozí přede mnou, kniha měla pomalejší rozjezd, ale pak to vzalo spád a napjatá jsem byla snad do poslední stránky. A hlavní hrdina sympaťák. :-) Těším se na další díl.

18.02.2021 5 z 5


Království Království Jo Nesbø

Za mě super. Úplně se mi do knihy nechtělo, měla jsem strach, že bez Harryho to nebude ono, ale bavila mě od první stránky. Několik čtenářů psalo, že se nemohli začíst, ale pak se to rozjelo. Já to měla naopak. Začátek skvělý - popisy přírody, statku, pomalé seznamování se s jednotlivými postavami a vztahy mezi nimi, ponurá atmosféra... A pozvolné odhalování minulosti, nejdříve v náznacích, pak se vše začalo vysvětlovat. Někde za půlkou kniha na chvíli ztratila spád, ale závěr byl opět napínavý. Musím také vyzvidnout skvělý překlad.

09.01.2021 5 z 5


Nenechám tě odejít Nenechám tě odejít Chevy Stevens (p)

Za mě super. Knížka mě chytla hned od začátku, hlavní hrdinka mi byla sympatická, děj byl napínavý a posledních 150 stran jsem zhltla na jeden zátah před spaním, i když už jsem byla unavená, musela jsem to prostě dočíst. :)

29.12.2020 5 z 5


Pod sněhem Pod sněhem Petra Soukupová

Moje první setkání s touto autorkou a jsem nadšená. Kniha se moc dobře četla, postavy i vztahy bravurně popsány, zase trochu jiný (ale zajímavý) styl psaní. Sice to tedy nebylo úplně veselé čtení, ale v životě přece všechno nejde vždy podle představ. Myslím, že podobné situace a pocity jsme někdy zažily asi všechny.

18.10.2020 5 z 5


V lesích V lesích Tana French

Tak tohle bylo postupné rozčarování...Ze začátku jsem se nemohla začíst, pak se příběh hezky rozjel, kniha se mi četla dobře, musela jsem číst dál a dál. Ale pak najednou... Co se to stalo s hlavním vyšetřovatelem, takový sympaťák na začátku a pak jsem ho už nemohla ani vystát. I k vyšetřování samotnému bych měla dost výhrad. Ale co mě zklamalo nejvíc, bylo zakončení starého případu.

07.08.2020 3 z 5


Dům na samotě Dům na samotě Michaela Klevisová

To bylo počtení.:-) Ze začátku jsem byla lehce zklamaná, nepřišlo mi, že kniha se vyrovná dobrým severským detektivkám, jak tu někdo psal, ale pak se příběh pěkně rozjel a chvílemi jsem se i hodně bála. Je pravda, že velká část knihy byla spíše o vztazích a vyšetřování nebylo na prvním místě. A trochu mě zklamal úplný závěr.

19.07.2020 4 z 5


Gump – pes, který naučil lidi žít Gump – pes, který naučil lidi žít Filip Rožek

Hezká kraťoučká knížka, na jednu stranu smutná, na druhou plná naděje... K tomu krásné ilustrace, fotky a podpora útulků a organizací, které pomáhají nejen pejskům. Trochu mi nesedlo, jak byla kniha psaná, přišlo mi to trochu nedotažené. Ale rozhodně mohu knihu dál doporučit. A komu unikl tenhle nádherný klip, tak si ho pusťte: https://www.youtube.com/watch?v=AdE-mhDooOo. :-)

10.07.2020 4 z 5