__Vev__ __Vev__ komentáře u knih

☰ menu

Korunní princezny Korunní princezny Catherine Doyle

Já nevěřím, že poslední tři knížky, které jsem přečetla, byly úžasné.
Velice mě to bavilo. Wren, Tor, Rose a Shen. Každá postava byla skvělá. Číst dva různé pohledy bylo božské. Občas, pokud je nějaká kniha psaná dvěma úhly pohledu, se mi líbil vždycky jen jeden z nich. Tady se mi líbily oba. Pasáže na sebe dokonale navazovaly, vůbec bych nepoznala, že to píšou dvě různý autorky. A vůbec nechápu, jak to mohly společně napsat! To mi hlava nebere.
Děj byl parádní, krásně se to četlo. Zápletka byla dobrá, jen se mi konec zdál trošku uspěchaný.
Vše se mi ale moc líbilo. A komu se líbí knihy se zakázanou láskou, sáhněte po Korunních princeznách. Je to opravdu pěkné čtení lehce líznuté Disneym, které vůbec neurazí, ale ohromně vás nadchne!

A BUDE DRUHÝ DÍL! A já se neskonale těším!

12.07.2023 5 z 5


Analýza lásky Analýza lásky Ali Hazelwood

Tohle bylo tak, ale tak skvělé čtení! Já to miluju! Ali Hazelwood se nově řadí k mým oblíbeným autorům. Hrozně se mi líbí, jak do svých děl přidává vědu. Zápletka ohledně NASY byla zajímavá a čtivá.
Bee byla úžasná, chytrá a zábavná.
Levi byl chlap s dobrým srdcem a parádním vzhledem! A co je víc? HE FELL FIRST! A jakože to je prostě nejvíc! On ji miloval! Takovou dobu! Já se snad zblázním.
Bylo to zábavné, krásné, rozkošné a romantické. A číst tenhle celý skvost ve slovenštině bylo mé nejlepší rozhodnutí za poslední měsíc. Jako fakt! Ta slovenština tomu všemu dodá ještě větší kvalitu.
Ale. Abych nepěla ódy, půl hvězdy strhávám za trošku přehnané, až fuj, sexuální scény.

12.07.2023 5 z 5


Touha Touha Tracy Wolff

Mně se to líbilo. A hodně. A vůbec jsem to nečekala. Já jsem si myslela, že to bude totální bullshit. A ono to bylo fakt skvělý!
Čas tam pravděpodobně běžel jinak, než je běžné, protože mi přišlo, že se po týdnu Grace s Jaxonem nejvíc milují, ale čert to sežer.
Nápad? Skvostný. Draci, upíři a vlci v jedné knížce? To chceš číst!
Romantická linka? Parádní!
Postavy? Skvělé!
Je to takové guilty pleasure. A miluju to! Hodně se ale obávám, že další knížky v sérii budou hodně ztrácet na kvalitě. Stává se to totiž častěji, než by se nám líbilo.

12.07.2023 5 z 5


Jsme nevyhnutelní Jsme nevyhnutelní Nofreeusernames (p)

Velice často si kupuju nové knihy jen díky sociálním sítím. Kdo taky ne, že. A Jsme nevyhnutelní je jednou z těch knih. Opět lavina naprosto parádních recenzí, cosplayů a já nevím, čeho ještě. A já se opět nechala přesvědčit, že to bude parádní knížka, snad autorky nejlepší knížka. Je vidět, že se psaní někam posunulo.
Samotný příběh se točí kolem jediného. Postavy byly fajn. Žádnou oblíbenou ale nemám. Líbily se mi narážky na filmy, zahrnutí handicapované dívky do příběhu. Oceňuji i velké množství chatů, které mě bavily nejvíce.
Kniha je vzhledově velmi pěkná, ale bohužel nejde držet jednou rukou.

Ze samotné knížky nejsem zklamaná, protože jsem nic epického nečekala. Bylo to fajn, ale znova si to nepřečtu. A ke čtení vám to taky nedoporučuji. Sorry not sorry. Další knihy autory si asi koupím, protože prostě Instagram no. A abych jen nekritizovala, tak poděkování autorky bylo fakt hezké.

06.06.2023 3 z 5


Rod nebes a dechu Rod nebes a dechu Sarah J. Maas

Já tu Sarah miluju. Opravdu. Jak ona dokáže na téměř 800 stran napsat něco tak skvostného. To nepochopím.
První díl byl o kapku lepší, protože já mám přece jenom ráda, když ty vztahy začínají a dva představitelé objevují své city. Ale zde máme i tak nový vývoj vztahu!
Ruhn, to je láska. A vývojová linka mezi ním a Dnem, je jedna z nejlepších věcí v knize.
Troufám si říct, že na čtení jsou knihy složitější, než autorčiny předchozí série. Jsou více propracované. Obrovské množství postav, nadpřirozených bytostí, ve kterých se člověk musí orientovat. Tohle dělá z knihy naprostý fenomén a já to naprosto zbožňuju.
A ten konec. Úplně že WHAT?! Ta poslední věta mě ve dvě ráno téměř rozplakala radostí a šokem. Bože. Další díl bude epický a já raději ani nechci vědět, za kolik let () vyjde.
Miluju tuhle sérii, miluju autorku. Miluju a klaním se.

26.01.2023 5 z 5


Hypotéza lásky Hypotéza lásky Ali Hazelwood

Boží! Fenomén z tiktoku a instagramu, který jsem si prostě musela pořídit. A čekat na české vydání se mi opravdu nechtělo. Což je asi dobře, protože ve slovenštině, kterou miluju, to mělo pořádný grády.
Úžasná romantická kniha, hodně vtipných scén, sympatické postavy a zajímavé, mnou neznámé, vědecké prostředí. Tohle všechno činí z knihy pecku mezi romantickými knihami.

D o p o r u č u j u. Nečekejte na české vydání, které bude až někdy v dubnu, a přečtěte si to ve slovenštině!

20.09.2022 5 z 5


Někdo jako ty Někdo jako ty Estelle Maskame

Takové milé čtení. Neurazí, nenadchne. 3,5 hvězdy. Pravděpodobně již nepatřím do této věkové kategorie, ale knížka mě velmi lákala a pamatuju si, jak jsem totálně žrala sérii DIMILY. Ale to jsem byla o pár let mladší.
Pokračování si možná přečtu, protože ten konec byl, alespoň pro mě, hodně nečekaný.

26.08.2022 3 z 5


Rod země a krve Rod země a krve Sarah J. Maas

Je to dlouho, co jsem se u nějaké knížky rozbrečela. Fuuha.
Téměř 800 stran skvostu. Jako upřímně. Začátek, asi první dvě tři kapitoly náročné a složité čtení. Nespočet nadpřirozených bytostí v takřka moderním světě. Ale pak kniha dostane spád. A to je, dámy a pánové, jízda.
To, že mi zemřely postavy, které jsem si oblíbila, jsem obrečela. Sarah to odpouštím, protože její styl psaní já zbožňuju a klidně bych si od ní přečetla i nákupní seznam a bavilo by mě to.
Hunta jsem se zatraceně oblíbila a to samé platí i pro Bryce. Můžu říct, že všechny postavy byly skvělé a sympatické.
Chvíli jsem si myslela, že vím, jak to skončí, ale mýlila jsem se. Kniha mě neustále překvapovala!
I přesto, že to skončilo relativně dobře a konec byl jedna velká jízda, kdy jsem si i hodně pobrečela, jsem byla totálně fyzicky i psychicky vyřízená. Možná to bylo tím pláčem a truchlením, protože tohle se mi dlouho nestalo.
Do Helu, jsem vděčná, že druhý díl vychází za chvíli, protože jsem hodně netrpělivá!

DOPORUČUJI. DOPORUČUJI. DOPORUČUJI.
Fakt. Začátek je fakt složitý a možná bude těžký se začíst, ale pak to bude BOMBA, přísahám!

10.08.2022 5 z 5


Prázdné sliby Prázdné sliby Lexi Ryan

Kniha mě zaujala svou anotací, ale po přečtení recenzí jsem se do čtení moc nehrnula. Ale jakoooo, mě to hodně bavilo! Knížka v sobě nese neoriginální prvky, to ano, ale nijak zvlášť mi to nevadilo.
Bude pokračování? Protože jestli ne tak wtf, proč to tak jako skončilo? Konec, to byla úplná jízda. Sebastiana jsem ráda neměla a nějak mi jeho láska nesedla a nežrala jsem mu to. Zato Finn, o tom bych toho ráda věděla víc. Ten se mi líbil!
Chci pokračování, určitě. Potřebuju jiný konec, lepší.

27.07.2022 5 z 5


Království těla a ohně Království těla a ohně Jennifer L. Armentrout

Bylo to lepší než jednička? Nebylo. Bylo to dobrý, víceméně. Ale znovu si to už asi nepřečtu, bohužel. První půlka se děsně táhla. Poppy byla někdy hloupá a občas jsem jí chtěla dát ránu a pořádně s ní zatřást, aby se probrala.
Kniha mohla být o několik stránek kratší. S Maas ji rozhodně nejde srovnávat, jablka a hrušky.
Měla jsem velká očekávání. Nevadí.

27.07.2022 3 z 5


Letní noci Letní noci Nofreeusernames (p)

Tahle kniha strhla doslova lavinu pozitivních příspěvků na mém Instagramu a snažila se mě přesvědčit, že je ještě lepší, než ty dvě předchozí. Vzhledem k tomu, že si úplně nedokážu vybavit, o čem byly, to nemůžu posoudit. Ale. Kniha byla fajn, ale nebylo to něco, z čeho se posadíte na zadek.
Pojďme si to shrnout do pár bodů.
• hlavní a vedlejší postavy dobrý
• nejoblíbenější postavou se stala kočka Salem
• Noah měl být znázorněn jako bad boy, ale tetování a černé oblečení z něj bad boye nedělají, to se na mě nezlobte
• vztah hlavních postav je popsán jen tak na povrchu. Nic, nic, nic a najednou se milují a já jsem jen překvapená, kdy a proč k takovému předčasnému kroku došlo
Zdá se mi, že je celá knížka popsána jen tak z povrchu, do hloubky jsme se nikde nedostaly.
Po dvou epických fantasy knížkách jsem potřebovala vypnout a užít si něco epického bez nadpřirozena. Splnila jsem účel? Ani zdaleka ne, ale nevadí. Autorku mám ráda ale příště si pořádně rozmyslím, zda si od ní ještě něco přečtu.
PS. knižní konec se mi líbí stejně jako alternativní.

24.05.2022 3 z 5


Z krve a popela Z krve a popela Jennifer L. Armentrout

Och můj bože. Okamžitě mi dejte druhý díl, protože co tohle bylo?
Já jsem si celou dobu myslela, že vím, jak to skončí a ono to skončilo úplně jinak. Jakože ale úplně. Takže oni mi na začátku knihy lhali a na konci uvedli věci na pravou míru? V hlavě z toho mám takový bordel, že nevím, zda je to dobře, nebo ne. Na konci jsem si některé odstavce musela přečíst dvakrát abych vůbec pochopila, co se nám snaží Hawke říct.
Tady tomu dám jako pět hvězdiček, ale vzhledem k tomu, že jsem v tom někdy měla guláš, to oficiálně jsou čtyři a půl hvězdiček. Na druhý díl jsem ale pořádně nažhavená!

21.05.2022 5 z 5


Říkej tomu, jak chceš Říkej tomu, jak chceš Brigid Kemmerer

Snad nikoho nepřekvapí, že se jedná o další skvost od téhle autorky. Perfektní knížka s parádním dějem a super postavami. Rob byl úžasný gentleman se srdcem na pravém místě. Owena bych nejraději objala, to byl úplnej boban. Maegan je skvělá a chytrá holka.
Rob zjistí, že není všechno tak, jak se zdá být. Maegan pochopí, že nemusí tíhu chyb nést sama.
Jedná se o poměrně realistický příběh bez nějaké fantasmagorie. Příběh, který dokáže chytit za srdce.

Pět hvězdiček a velké doporučení. Na Dopisy ztraceným to ale nemá. Ty jsem četla několikrát a stále jsou pro mě TOP.

Jediným mínusem je barva obálky. Mně to barevně neladí s Dopisy a Slovy. A chybí mi tam ta kytička na hřbetu knihy. Úplně mě to drásá do očí. Jestli to barevně nemělo ladit a ta kytička tam chybí schválně, tak fajn, ale sakra mě to štve .

11.04.2022 5 z 5


S láskou, Lukov S láskou, Lukov Mariana Zapata

Jedním slovem ÚŽASNÁ. Zapatu tu já můžu. Její styl psaní a smysl pro humor jsou přesně něco pro mě. Kultiho a Malychina jsem četla před více jak rokem, takže můžu s čistým svědomím říct, že Lukov je teď to nejlepší, co jsem od autorky četla.
Sympatičtí hlavní hrdinové, vedlejší postavy jsem si taky oblíbila. Slow burn a hate love příběhy zbožňuju. Takže jestli i vy máte rádi tento druh knih, neváhejte a pusťte se do toho!

27.03.2022 5 z 5


Na co slova nestačí Na co slova nestačí Brigid Kemmerer

Skvělá, skvěla, skvělá. Ne tolik, jako první díl, ale 4,5 hvězdičky mi sem dát nejde. Silný příběh dvou postav. Revův příběh mě hned zajímal v první knize a jsem ráda, že dostal svůj prostor ukázat, co prožil. Emma mě bavila. Celý příběh mě bavil. Brigid píše mega božsky a každá její knížka se mi čte mega luxusně. U Brigid je jistota, že nešlápnete vedle. Zbožňuju ji a jestli jste od ní ještě nic nečetli, děláte velkou chybu.

11.01.2022 5 z 5


Lásku nespočítáš Lásku nespočítáš Kira Gembri

Jako jooooo, byla to dobrý. Hezky se to četlo. Vyjadřování Jaye bylo někdy trošku nevhodné. Lea a její OCD bylo popsáno hezky, také jako její vztah k rodičům a jejímu bratrovi. Celkově její problémy, ať už ty psychické, nebo fyzické, byly znázorněny fakt dobře, což je jedno velké plus.
To, že jsem čekala, že se knížka bude ubíhat trošku jiným směrem, asi nebudu úplně zmiňovat. Hlavně, že to dopadlo dobře, sice trošku zrychleně, ale co. Přečtěte si to. Není to žádný mega hit, který by vás vystřelil z trenek, ale určitě tímto výběrem neprohloupíte.

11.01.2022 4 z 5


První opravdový polibek První opravdový polibek Kasie West

Pěkná knížka. Samozřejmě ale nesklidila takový úspěch jako autorčiny předchozí. Každopádně lehké letní čtení, které zabaví. A mile mě překvapily vložené úryvky ze scénáře!

15.08.2020 4 z 5


Náhradní kluk Náhradní kluk Kasie West

Krásné, milé oddechové čtení. Líbilo se mi to, a jak. Jestli tam bylo klišé, měla jsem ho těžce vy víte u čeho. Krásné, místy ale i smutné a docela realistické, co se týče závislosti na sociálních sítích, počtech lajků a staráním se jen o sebe. To se mi líbilo.
Potřebuju si přečíst všechny knížky od Kasie, protože tuhle spisovatelku, tu já můžu. Doporučuju všema dvaceti!

03.07.2020 5 z 5


Po tvém boku Po tvém boku Kasie West

Krásná knížka, fakt že jo. Snad se mi líbila víc než P.S. Líbíš se mi. Četla jsem ji několikrát. Jo já vím, mazec. Poprvé jsem ji měla přečtenou za den a nelituju. Dax a Autumn si vytvořili krásný vztah. Oba měli vady, ať už viditelné, či nikoliv. Příjemné, oddechové čtení. Sáhněte po ní, bo Kasie, ta to umí!

01.07.2020 5 z 5


Rytmus, já & Malychin Rytmus, já & Malychin Mariana Zapata

Pěkná, místy vtipná knížka. Taková ta feel good romance, pokud máte chvíli po krk všech fantasy, drsných a magických světů.
Já si knížku užila. Jediné, co mě neustále iritovalo, bylo jméno představitele Saši. Prostě, tohle nejde. Autorka nemůže napsat, že představitel je svalnatý, potetovaný týpek, prototyp úplně fantastického muže, který vám aj modré z nebe snese a pojmenovat ho Saša. Víc asexuální jméno neznám, opravdu.
Jinak jako fakt hezký, milý, místy vtipný. Na zadek si z toho asi nesednete, ale do těchto letních dnů se mi to hodilo. Navíc, obálku to má fakt hezkou.

01.07.2020 4 z 5