Náhradní kluk

Náhradní kluk https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/333295/bmid_nahradni-kluk-nM6-333295.jpg 4 742 175

To je to nejhorší možné načasování! Když Gia dostane kopačky od svého přítele na parkovišti těsně před začátkem školního plesu, musí rychle něco vymyslet. Vždyť o něm svým přátelům vyprávěla už celé měsíce a tuto noc jim měla dokázat, že Bradley doopravdy existuje. A tak se rozhodne oslovit neznámého kluka a poprosí ho o laskavost – jestli by nemohl dvě hodiny předstírat, že je její přítel. A ona mezitím vymyslí, jak se dát s Bradleym zase dohromady. Akorát že po plese už nedokáže myslet na nikoho jiného než na svého náhradního kluka, kterého se ale nezeptala ani na jméno! Dokáže ho najít a vymotat se ze všech lží? A co se stane, až se do jejího života vrátí pravý Bradley?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Pro děti a mládež , Dívčí romány

Vydáno: , CooBoo
Originální název:

The Fill-In Boyfriend , 2015


více info...

Přidat komentář

monika0181
26.12.2023 5 z 5

Jsem velmi překvapená. Neměla jsem od knihy velká očekávání, ale zaujala.
Je to YA příběh, který ukazuje problémy dospívání. Jak nás tlak společnosti / okolí / kamarádů, spolužáků utváří, když chceme v očích ostatních uspět. Přetvařujeme se, lžeme, nejsme sami sebou, hrajeme si na drsoně, řešíme, jak se vypořádat se zradou, nepochopením, frustrací.
Příběh je o následcích chování. Změny chování, dopívání, dozrávání, emocích. Pro mě velké překvapení. Doporučuji nejen pro YA, kniha je čtivá i pro jiné generace.

Nathally
08.11.2023 5 z 5

Tato kniha mě naprosto vtáhla do svého děje a už od začátku jsem si Giu oblíbila. A vůbec mi nepřidala nějak namyšlená, sobecká nebo sebestředná. Obyčejná pubertální holka. Za to Jules Tu jsem neměla už od začátku, jenom co se v příběhu ukázala a promluvila. Celkově i ostatní kamarádky Gii jsem si moc neoblíbila. Za to Bec a Hayden Už od začátku jsem tušila, co se asi bude dít dál a jak to vlastně dopadne, ale celá zápletka byla skvělá. Jsem ráda za to, jak to dopadlo.


KateTheBlogger
25.07.2023 5 z 5

Kasie West prostě umí vystavět atmosféru i chemii mezi postavami, takže knihu přečtete na jeden nádech a druhý den již nemáte co číst. Sice nejsem cílovka, ale za mne to je skvělá oddechovka, která mě naprosto vtáhla do děje a hltala jsem každé slovo.

kimChristopher
03.08.2022 4 z 5

(SPOILER) Příjemná oddechovka. Přesto dávám jenom čtyři hvězdičky.

Důvod je, že knížka se rychle četla. Na tom není nic špatného, ale zdá se mi, že se všechno stalo moc rychle.
Rozchod Gii s Bradleym se stal během vteřiny.
Našla si "náhradního Bradleyho" neboli Haydena.
Znepřátelila si Bec stejně rychle, jako se s ní skamarádila.
Její kamarádky se od ní odvrátily a i když chápu, že byly naštvané, přišlo mi jejich chování přehnané. Přece jenom šlo o problémy Gii a taky o to, že se bála Jules. Stejně ji nikdo nevěřil a myslely si, že Jules je zlatíčko. Jenomže ta se v tom vyžívala, když vyděla, jak je Gia zdrcená. Mohli ji vyslechnout lepším způsobem. Lhaní je lhaní, to ano, ale přesto se jí nedivím. Neměla to vůbec jednoduché.

Každopádně to byl roztomilý a hezký příběh a nelituji toho, že jsem si ho přečetla.

E.T.007
25.05.2022 4 z 5

Ďalšia fajn oddychovka od tejto autorky.

zuzana9386
03.05.2022 2 z 5

slabsi kniha od Kasie.... :-)

Erika017
26.03.2022 5 z 5

Skvělá kniha, která stojí za přečtení. Doporučuji

KodalSa
19.03.2022 5 z 5

Těžko se mi určuje, která knížka Kasie je nejhezčí, doteď u mně vyhrával Kluk od vedle, ale po přečtení téhle knížky nevím. Určitě se jí vyrovná, je to krásný příběh a i když mi Gia byla zezačátku trochu nesympatická, hrozně jsem to s ní celé prožívala. Knihy K.W. jsou prostě super!

Napůlanděl
11.03.2022 4 z 5

Tato kniha mě velmi překvapila...Původně jsem si ji chtěla přečíst, odložit a číst další jiné knihy, ale po přečtení této knihy mám chuť si koupit další knihy od Kasie West...
Milé čtení na jedno odpoledne...
Postavy byly trochu jednoduché a kamarádky Gii mi lezly na nervy. A co se týče náhradního Bradleyho - ten mi byl sympatický, ale to je tak vše.

Adel822
21.02.2022 3 z 5

Knihy od Kasie Westové mám většinu přečtenou a všechny mně hrozně bavili. Kniha náhradní kluk je krásná čtivá, řeší se tam i jiná témata než láska ale jen tak lehce kloužou po povrchu nic hlubokého. Knihu přečtete jedním dechem, není to sice napínavé ani převratné a strhující ale když k ní budete přistupovat jako k milé nenáročné oddechovce od Kasie Westové myslím že vás jen mile potěší.

Monni
18.01.2022 4 z 5

Super oddechová knížka a než se člověk naděje má ji přečtenou :)

Lenka2533
01.01.2022 4 z 5

Naprosto skvělá oddechovka. Hodně rychle jsem se do ní začetla a opravdu rychle jsem jí měla přečtenou. Velmi mě bavila :)

Veber
17.12.2021 3 z 5

(SPOILER) Po dlouhé době jsem velmi rychle přečetla nějakou knihu. Hledala jsem odlehčené čtení, které mohu často odkládat (tím nechci knihu znevažovat, ale rozečtené mám Snové novely a to je zas jiný druh literatury). Chtěla jsem zjistit, co čtou dnešní mladí (protože do této kategorie se již bohužel neřadím). V knihovně jsem se ptala, kde mají Lanczovou a Rudolfa a paní knihovnice mi řekla, že to už dnes mladí nečtou, musí tam být prý alespoň upír, aby to bylo IN. Jsem ráda, že tady upír být nemusel a i tak to bylo čtivé. Velmi kladně hodnotím pár věcí - zmíněné sebehodnocení v závislosti na sociálních sítích a pak to, že jde napsat román pro mládež aniž by tam byl sex (což mi přišlo, že už se dnes jen tak nevidí). Velmi příjemná oddechovka. (Ps: Některé "Lanczovky" mi ale kdysi přišly lepší-lépe dějově propracované. Takže pokud jste četli tohle a líbilo se vám to, zkuste znovuobjevit i tuhle českou autorku;-) )

Tialexa
12.11.2021 5 z 5

kniha byla skvělá, ostatně jako všechny knihy od Kasie West. U knihy jsem se bavila a dokázala mě vtáhnout okamžitě do děje.

jitka_dankova
25.10.2021 5 z 5

Jde o půvabnou odpočinkovou knihu, příběh je roztomilý. Kniha je čtivá. Není to na několikanásobné čtení nebo vracení se ke knize, to ne. Ani tam nejsou silné myšlenky. Ale jako jedno oddychové čtení na léto doporučuji.

Vjeerus
16.09.2021 5 z 5

(SPOILER) Tak toto je naprosto krásná oddychovka, dokonce i s menším přesahem a tím jsou sociální sítě, lži a přetvářka. Hlavní hrdinka je prostě perfektní a na svojí dokonalosti si dává opravdu záležet. Avšak stačí jedna malá a nečekaná změna v jejím životě a její svět se začne pomalu bortit a těch změn je najednou až příliš, a tak se do všeho dost zamotá.
Opravdu jsem si užila vývoj hlavní hrdinky a i když nebyla nejpříjemnější a nejhodnější a nejobětavější, tak mi sedla. Vždyť vlastně byla prostě člověk se sebevědomím. Naopak mi jí bylo hrozně líto, jak jsem se postupně dovídala, co jsou zač její "kamarádky" (ač vyloženě nebyly zlé, spíš víc povrchní než hlavní hrdinka). Z vlastní zkušenosti vím, jak je těžké odrážet překroucené pravdy (až lži) člověka, který to prostě s lidmi umí líp. Jak je člověk zoufalý a drží se toho, co zná a umí nejlépe.
Hlavní hrdina měl na začátku sebevědomí za dva a opravdu byl ňuňan. Stejně jako hlavní hrdinka žil ve své bublině, kde řešil problémy a musel zjišťovat, jestli jsou jeho přátelé tací, jak je vidí. A pak vypluje na povrch, že zas tak obří sebevědomí nemá.
Hodně jsem si užila kutí piklí vedlejších postav - od sestry hlavního hrdiny, kterou budete milovat, až po bratra hlavní hrdinky, který je prostě na facku. A korunku podlého člověka získává "kamarádka" hlavní hrdinky.
Z celé knihy nám čiší poučení, že je lepší říkat za každých okolností pravdu a nehonit se za sociálními úspěchy, ale na obranu Gii, kdo má odvahu ztratit nejlepší přátele?
Postupný vývoj vztahu mezi nejen hlavními postavami, ale i interakce s těmi vedlejšími byl opravdu krásně popsán, spolu s uvědoměním si toho důležitého v životě (díky bohu, že to nebyla instalove!).

Knihomůrka7
19.08.2021 4 z 5

Kasie West je jedna z těch lepších autorek young adult a jsem ráda, že jsem na ní narazila. Příběh mě bavil od začátku až do konce, místy mi Gia byla až protivná, ale spíš jsem si říkala, že si takového kluka jako je Hayden ani nezaslouží... skvělé čtení!

nela3812
16.08.2021 5 z 5

Naučila jsem se, že když si chci u čtení odpočinout, nepřemýšlet a nechat se unášet příběhem, jsou knihy od K. West jasnou volbou! Ani v tomto případě tomu nebylo jinak a já jen upřímně doufám, že autorka ve svých knihách bude pokračovat i nadále. Tentokrát se kniha zaměřila na problematiku sociálních sítí – což jsem také uvítala.

Popravdě jsem čekala, že psvého náhradníko kluka (jméno nebudu prozrazovat!) bude Gia hledat celou knihu, proto mě překvapilo, když bylo po pár stránkách jasno a příběh tak dostal úplně jiný směr. Což bylo ve výsledku příjemné překvapení a příběh nebyl alespoň z části tolik předvídatelný.

Moc se mi líbila postava Náhradního kluka. Byl neskutečně sympatický, až mi ho pro Giu byla škoda. Ta naopak byla ze začátku velmi nesympatická, ale díky tomu mohla její postava projít proměnou k lepšímu.

Autorka na Gie skvěle demonstruje dnešní posedlost mladých sociálními sítěmi, jejichž životními cíli se stávají spíše lajky, než reálné zážitky. Společně s tím také ukazuje na nedostatečnou komunikaci nejen v rodinných vztazích, ale i v těch přátelských. A poslední řadě si zde potvrzujeme, že lež má krátké nohy a pravda bude vždy nakonec odhalena.

Tato kniha je nabitá poselstvími a poučeními pro mladší generaci, které jsou krásně provázány s roztomilým příběhem. Autorka tedy zvládla problematiku podat čtivým a zajímavým způsobem, za mě je tak tak jasných 5/5.

VůněKnih717
14.08.2021 4 z 5

Mě se to jako oddechovka líbilo :-) Přečteno jedním dechem! Postava Haydena mi byla hodně sympatická...

Ennie
14.08.2021 3 z 5

Kniha mi přišla slabší než ostatní autorčiny knihy. Příběh byl milý, ale něco tomu chybělo a nebo přebývalo - jako povídka by to bylo bezva.