Hypotéza lásky
Komentáře knihy Hypotéza lásky
Kdo chce sladkou romanťárnu, dostane ji. Mně se moc líbilo.
Knihu jsem měla jako audio, moje první audiokniha. První půlku knihy jsem se s tím musela popasovat ... zjistila jsem, že mám raději knihy, a proto si toto dílo asi půjčím znovu (někdy) a přečtu sama.
Upravuji hodnocení: knihu jsem si poslechla podruhé, znovu v krátkém čase a je to moje srdcovka. Vnímala jsem další detaily dialogů atd. Možná malinko naivní a nereálné, ale kdo chce pohladit na duši, ideální. Dávám 7 hvězdiček.
Romantické klišé, které zcela uspokojí každou čtenářku červené knihovny. Pro mě bonus navíc za to, že to šlo místo slz se smíchem. Pochybuji ale, že si na to za rok vůbec vzpomenu.
Od Ali Hazelwood jsem zahlédla už více knížek, tak jsem si říkala, že jí dám také šanci. A jsem za to strašně ráda!
Olive a Adam mi tu sedli na první dobrou. Oba mají své specifické vlastnosti, prakticky jsou povahově úplnými opaky, ale velmi příjemně se doplňují. Nárůst chemie mezi nimi postupoval přirozeně, nikde se nic neuspěchalo. Občas jsem jim ale chtěla vytmavit, jak by to bylo jednodušší, kdyby spolu byli schopni normálně komunikovat.
Trošku jsem se bála akademicky zaměřeného prostředí na vědy, protože já sama jsem v nich úplně mimo. Ale v příběhu bylo vše dost zjednodušené a postavám to aspoň dost přidalo na chytrosti a znalosti v oboru :D
Co musím vyzdvidnout, je intimní scéna, která konečně zněla realisticky! Nebylo to perfektní, byly tam trapné chvilky, přesně tak, jak to chodí. Žádné "oba přesně vědí, co mají dělat", ale autenticky podané odhalení trošku jiných stránek osobností, které byly vlivem hektického života vědců potlačovány.
Příjemná oddechovka a s autorčinou tvorbou se ráda setkám i znovu.
Tohle bylo moje první setkání s Ali Hazelwood. Docela fajn, vtipné, milé, místy dojemné. Příjemně nenáročná oddechovka se sympatickými hlavními (i těmi vedlejšími) postavami a nedramatickým happy endem. S Ali si určitě jěště někdy ráda oddechnu od každodenního kolotoče.
Na začátku jsem byla celkem zklamaná, protože vlastně víme, jak to celé skončí. Dala jsem tomu šanci, protože jsem chtěla pochopit ten hype. Kniha byla nakonec fajn, bavila mě, ale rozhodně znám lepší Feel Good romantické knihy, které Vás zahřejí u srdce. Takový lepší průměr.
Musím se přidat k prakticky všem komentářům viz níže -:) kniha se čte sama. Já osobně přečetla za jedno odpoledne. Hlavní hrdinové sympatičtí, dialogy vtipné. Záporáka jsem tedy takového nečekala. A vědecké prostředí a jeho fungování byl takový bonus. Člověk se dozvěděl zase něco nového. Je to moje druhá kniha od autorky a nezklamala!
Půjčila jsem si to z legrace na Valentýna. Romance normálně nečtu, takže nedovedu zhodnotit, jestli v rámci žánru je to tak super, jak říká hodnocení. Na mě zafungovala nesebevědomá Olive, vědecké prostředí, v tomto ohledu to bylo super. Ale za mě nějak moc předvídatelné, až na Toma teda. A asi popis Adamových neuvěřitelně vypracovaných svalů apod., za situace, kdy jmenovaný vlastně tráví 24/7 v laboratoři, mi teda přišlo až moc :D Body nahoru za konsensuální sex.
Člověku je vždycky jasné jak to nakonec skončí všechno. A to je samozřejmě jeden z důvodů, proč to čte. Vždycky je ale důležité, jak se k tomu autorka postaví a tady to bylo naprosto boží, fakt jsem si to užila a asi na to ukazuje i to, že to bylo za nečelé 2 dny sfouknuto, začala jsem jeden den večer a během dopoledne dalšího dne bylo hotovo... Velmi čtivé a ten bonus k těm dvěma kapitolám? Parádní, snažila jsem se číst tandemově :-)
Toto je kniha, která si získala mé srdce. Kolik jsem se nasmála a zasnila zároveň. Pro mě, jakožto snílka s romantickou duší, je kniha naprosto stvořená k přečtení. O to víc, když víte, že se dočkáte filmové adaptace. Wau. Moc se těším až se znovu zasním. Troufám si říct, že je to můj nejoblíbenější romantický příběh, který jsem kdy četla v tomto roce. Moje pocity z přečtení budu vstřebávat ještě pár dní. Zkusím sáhnout i na další knihy této autorky. Snad to bude taky taková paráda, jako tento příběh.
Je tam sice jedno klišé, kterého nejsem úplný fanoušek a byla bych radši, kdyby autorka vymyslela originálnější způsob, jak situaci vyeskalovat a vyřešit. Na druhou stranu se její styl čte velmi dobře, příběh je sice předvídatelný, ale poutavý a zábavný, dialogy jsou skvělé a vtipné a vědecké termíny jsou vysvětlovány tak, že i degen jako já je pochopí.
Podle mě člověk nemůže udělat chybu, když si vybere tuto knihu. Minimálně nepůjde o velké zklamání. Autorka psát umí, je to opravdu zdařilá romantická komedie. Postavy si zamilujete, pobavíte se u některých dialogů a tomu příběhu prostě propadnete. A vědecké prostředí? Můj šálek čaje. Knize se v tomto ohledu nedá upřít originalita a řekla bych, že i pro lidi, kteří biologií zrovna nežijí, to může být moc milá oddechovka. Už se těším, až se pustím do autorčiných dalších knih.
Autorčino osvědčené schéma nezklamalo ani tentokrát. V tomto případě je ovšem pro změnu mnohem větším podivínem on. Záporák je trochu upozaděn. Je to hezké a romantické, vtipné a moc dobře se to čte.
Naprosto skvěle napsaná kniha. Čtivý příběh, který mě ani na chvilku nepustil. Oddechová romantika z prostředí laboratoře, což si získalo moji pozornost a ani trochu mě to nezklamalo. Přečteno za jediný večer.
Nemám slov. Já tu Ali prostě zbožňuju. Z tohohle má vzejít i film, toho se tedy celkem obávám. Ale kniha byla skvělá!
Asi nenapíšu nic nového - Hypotéza lásky je příjemná a vtipná romance z vědeckého prostředí. Jen ta úvodní zápletka s náhodným polibkem mi přišla až příliš přitažená za vlasy.
Chtěla jsem romantickou oddechovou knihu, což Hypotéza lásky rozhodně je. Bohužel pro mě byly rozhovory mezi hlavními hrdiny i jejich kamarády totálně nereálné. Sympatický mi byl snad jen gay kámoš, ten byl vtipnej. A zároveň oceňuju vědecké prostředí i konsensuální sex a cokoli okolo něj. Pokud to mají číst mladí dospělí, tak to je za mě ten správný vzor.
Třeba se autorka, která běžně publikuje vědecké práce, ve svých dalších dílech ve psaní fikce zdokonalila a bude to stát za to.
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:
Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium
milostné romány americká literatura romantika americké romány předstíraný vztah profesor, studentkaAli Hazelwood také napsal(a)
| 2023 | Hypotéza lásky |
| 2023 | Hlava plná lásky |
| 2024 | Šach a mat |
| 2024 | Nevěsta |
| 2024 | Teorie lásky |
Externí recenze
- Hypotéza lásky / Radka Zadinová, webmagazin.cz
- RECENZE: Hypotéza lásky – romantická komedie z univerzitního prostředí / Anastasja Vištalová, Dobrý blog
- Hypotéza lásky / Hypotéza lásky

84 %
78 %

Krátká romantická jednohubka, do které se buď zamilujete nebo ji nedáváte. Já musím říct, že za mě jsem ten první typ. Líbila se mi chemie postav, akademické prostředí i celkový vývoj příběhu a zápletka. Knihu jsem si přečetla s ohledem na to, že tento rok na Primu vyjde i film a vypadá velmi slibně. Jediné, co bych vytkla, je trochu klišé v těhle romanťárnách. Nicméně se těším na další jednohubky od této autorky:)