Po tvém boku

Po tvém boku https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/347520/bmid_po-tvem-boku-keR-347520.jpg 4 948 234

Když Autumn zjistí, že zůstala zamčená v knihovně, myslí si, že už to nemůže být horší. Až do té chvíle, než přijde na to, že Dax tam skončil s ní. Autumn toho o Daxovi moc neví – prý je to samotář, a jednou se dokonce zapletl do nějaké bitky a skončil v polepšovně. Ale je si naopak jistá tím, že je asi tou poslední osobou, se kterou by chtěla někde zůstat celý víkend zavřená. A tak si prostě jen dokola připomíná, že je jen otázkou času, než si její přítel Jeff všimne, že ji nechal v knihovně, a vrátí se pro ni. Jenže Jeff se nevrátí. A tak musí Autumn jíst pár dní jen jídlo z automatu a bavit se s divným klukem. Naštěstí ale zjistí, že Dax není zas tak zvláští a že si dobře rozumí. Dokonce víc, než si kdy Autumn s jakýmkoli jiným klukem rozuměla. Můžou ale jejich pocity přežít konec víkendu a návrat do jejich původních životů?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Pro děti a mládež , Dívčí romány

Vydáno: , CooBoo
Originální název:

By Your Side , 2017


více info...

simca9342
simca9342
14.03.2024 5 z 5

Napínavý YA román o knihách, ale i osobních věcech je skvělý na začátek jarních prázdnin.

Hlavní hrdinka si splnila svůj sen dříve než já! Přála jsem si a doteď si přeji být zavřená v knihovně aspoň přes noc.
Někomu se to povedlo na celý víkend! Vite kolik knih by se dalo přečíst?
To je případ Autumn , která ale skončila uvězněná v knihovně nešťastnou náhodou spolu s cizím klukem k tomu.
Všichni spolužáci/ kamarádi odheli kempování na tři dny a Autumn si jen chtěla odskočit. Malé rozhodnutí se během vteřiny změní na pocit prázdnoty zlost a smutek nad uplynulými dny plné zábavy s partou. Být mezi knihami je k vzteku. Ale ne napořád.

" Knížky! Někdo by to mohl dokonce považovat za svůj sen."

Jakoby mi vymyšlená postava z knihy četla myšlenky. Ale zase bych nechtěla, aby mě od čtení rušilo (zde spíše vadilo) nejen to, že nemám připojení na WiFi a tím pádem ani mobil, ale třeba přítomnost někoho jako je Dax.
Čtenáři se naskytne životní příběh kluka, který se stejně jako Autumn ( i ona má své tajemství v podobě prášků na úzkost) ukrývá v knihovně, ale z jiného důvodu. Také jim současná současná situace v knize ukáže pocit kamarádství v izolaci , postupné sblížení neznámých lidi prostřednictvím her dostupných v knihovně.

Nathally
Nathally
08.11.2023 5 z 5

Z této knížky jsem nadšená. Děj byl dobře čtivý, stejně jako Náhradní kluk. Dax mi přišel takovej miloučkej už od začátku a jsem ráda, že to skončilo, jak to skončilo.


picris
picris
21.01.2023 3 z 5

Takový celkem příjemný příběh. Některé části možná méně uvěřitelné, ale budiž. Jinak teda nevím, já osobně bych rozbila okno, abys se dostala ven, ale chápu, že to moc romanticky nezní...

Radějka
Radějka
16.01.2023 3 z 5

3,5*
Příběh se mi docela líbil, ale bohužel Po tvém boku mě přesvědčilo, že jsem na tento typ knížek přeci jen stará a do dalšího Kasina příběhu se už pouštět nebudu. Zkrátka romantika pro náctileté slečny.
Nechci knížku ale vůbec nijak hanit, myslím, že kdyby mi bylo o 5 let méně, byla bych nadšená. Možná jen hlavní hrdinka by mi byla nesympatická i tak :D
Oceňuji prostředí knihovny, to sedlo krásně :)

Grohlinka
Grohlinka
30.10.2022 4 z 5

To byl tak krasny, nezne romanticky pribeh. Uplne jsem se vratila zpet v case a prala si, abych take neco takoveho zazila. Dex i Autumn mi byli sympaticti. Nadherna knizka, kdy jsem si po dlouhe dobe prala, aby jeste neskoncila, aby byl dalsi dil, aby, k certu, mela alespon vice stranek. Pokud jsou vsechny knizky od Kasie West takove, musim si je vsechny precist a jednou je musim dat precist sve dceri, aby vedela, ze se musi zachovat spravne, az potka toho praveho.

Anie94
Anie94
12.08.2022 3 z 5

Kasie se do pribehu podarilo zakomponovat dulezite tema dusevnich poruch, o kterych je nutne mluvit, nejenom pred kamarady. Presto mi na knizce neco nesedelo. Tezko se mi ze zacatku cetla a postava Daxe mi byla vice nez nesympaticka.

Presto se kniha cetla dobre, dostali jste prvoplanovy romanticky pribeh s nejakou tou pridanou hodnotou, tedy presne to, co byste mohli ocekavat. Pribeh je sice pro nactilete, ale i starsi ctenarky a ctenari si v nem urcite najdou sve.

KateTheBlogger
KateTheBlogger
28.07.2022 5 z 5

Ústřední událost knihy je snem každého knihomola! Zůstat zamčená v knihovně přes noc? Ano, prosím! U čtení jsem naplno pochopila, proč jsou westovky tak oblíbené. Líbila se mi dějová linka i popis postav a knížka se četla téměř sama.

Erika017
Erika017
09.06.2022 4 z 5

Od knihy jsem čekala trošku něco jiného, ale jinak se mi líbila. Taková typická Kasie West. Doporučuji

kimChristopher
kimChristopher
27.05.2022 5 z 5

Kasie West je úžasná autorka. A to vám můžu říct s naprostou jistotou, přestože jsem od ní četla pouze dvě knížky. Umí text nádherně obohatit a vnést do nich život a emoce. Občas (no, vlastně skoro pořád) se mi stává, že se do příběhu vžiju tak moc, že mám pocit jako kdybych hlavní hrdinka byla já a příběh byl o mě. Doufám, že nejsem jediná :D
Jinak jak už jsem říkala, tak při čtení budete prožívat hodně emocí. Nad knížkou se objevil úsměv, ale i slzy. Stoprocentně doporučuji každému a všem :3

Veber
Veber
19.04.2022 3 z 5

Příjemná oddechovka.

E.T.007
E.T.007
18.04.2022 5 z 5

Veľmi príjemná oddychovka. Taký ľahký, nepresladený príbeh, pri ktorom vypnete a len sa ním necháte unášať ako pierko vánkom.

Alienn
Alienn
05.04.2022 4 z 5

Další z knih, kterou jsem si vypůjčila v knihovně mé dcery a přečtení určitě nelituji. Sympatické hlavní postavy, příjemné, oddechové čtení.

mina_harker
mina_harker
01.04.2022 3 z 5

Jedna z nejlepších knih od Kasie West, spolu s Náhradním klukem a Klukem odvedle. Pro náctileté dobrá volba (ale i mně se líbila).

Lenka2533
Lenka2533
25.03.2022 5 z 5

Opět naprosto skvělá westovka! Moc jsem si ji užila :) Opravdu miluju její knihy a tahle není výjimkou. Bylo to čtivé, zábavné a prostě krásné :) Doporučuji

naty_z_knihy
naty_z_knihy
11.03.2022 4 z 5

Klasická hate to love v podání Kasie West, navíc se půlka knížky odehrává v knihovně, což je takový malý splněný sen každé knihomolky Knížka krásně plynula, milostný trojúhelník byl příjemným zpestřením a i když člověk tušil, jak to asi dopadne, pořád byl napnutý jako kšandy až do samotného konce. Za mě parádní oddychovka, ke které se ještě někdy určitě rada vrátím.

nela3812
nela3812
15.02.2022 5 z 5

Krásná odpočinková kniha na zimní večery, v mém případě doslova na 1 zimní večer. Opět jsem se od příběhu nemohla odtrhnout a během pár hodin bylo přečteno. K. West prostě umí psát a tyhle její příběhy nezklamou a zahřejí duši. Když chci vypnout a odpočinout si, vždy sáhnu po její knize, zatím nikdy nezklamala.
Autorce se povedlo citlivě zapracovat i náročnější témata – záchvaty úzkosti a sociální péči o mladistvé. Do příběhu je to zapracováno s citem a čtivě. Jako čtenář necítíte žádný tlak těchto témat, ale dozvídáte se o nich postupně, okrajově, ale přesto dostatečně na to abyste o nich nabyli podvědomí a po dočtení knihy odcházeli s jistou přidanou hodnotou.
Hlavní hrdinové mi byli sympatičtí, z počátku oba trochu tvrdohlavý, ale k do v jejich věku nebyl takový alespoň trochu že? Oba jsou trochu nedůvěřivý, ale i přesto rozumní a věřím, že si je oba od začátku zamilujete.
Upřímně jsem doufala, že se děj v knihovně bude odehrávat mnohem déle, ne-li po celou dobu. Takže jsem byla trochu zklamaná, když se zhruba v polovině knihy děj přesunul mimo knihovnu. Řekněme, že to prostředí bylo prostě kouzelné. Zavřená knihovna, hezký kluk a za okny kopce sněhu? Prostě romantika. Trochu to kazí nedostatek jídla a pití…ale koho by to zajímalo, když má k dispozici tisíce knih, že jo?
Až budete chtít vypnout, relaxovat a užít si milé pohlazení na duši, tak určitě sáhněte po této knize (nebo i jiné Westovce), věřím, že vás nezklame, stejně jako mě. Opět 5/5 a těším se, až se vrhnu na další.

_Knihomolka_
_Knihomolka_
11.02.2022 2 z 5

Tohle byla moje první westovka. Protože jsem o autorce slyšela jen samou chválu, myslela jsem si, že to bude něco extra, ale nakonec jsem byla zklamaná. Příběh byl hezký a jednoduchý, autorčin styl psaní mi také sedl, ale chyběla mi tam nějaká ta jiskra a hloubka...

Ivet_V
Ivet_V
29.01.2022 3 z 5

To byla moje první kniha od Kasie West a musím říct, že jsem trochu zklamaná. Četla se mi dobře. Postavy byly super, nikdo mě nerozčiloval. Děj byl taky dobrý, hezky plynul. Ale ten konec mi připadal hrozně urychlený a nepravděpodobný, čekala jsem tam víc dramtičnosti, a ne že to všichni odkývou a je všechno v pořádku.

Dizzy3
Dizzy3
09.01.2022 5 z 5

Moje první westovka a jsem nadšená! Skvělá jednohubka (klidě to mohlo být delší), hlavní dvojici jsem si zamilovala už od zacatku, Dax je prostě láska :D a Jeff idiot :D ten mi tam děsně překážel :D

wielka
wielka
07.01.2022 2 z 5

Tato kniha je podla mna presne pre pubertiacky. Presne tento styl som citala davno, pradavno, ked som chodila do zakladnej. Samozrejme, nebolo to take moderne, s mobilmi a pod. Ale tie myslienky a neistoty su stale rovnake. Ked som si spomenula na to svoje 'nastrocne' ja, tak som usudila, ze je to celkom prijemna kniha pre danu vekovu kategoriu.