Veronika_mad Veronika_mad komentáře u knih

☰ menu

Přízraky domu Carrowů Přízraky domu Carrowů Darcy Coates

(SPOILER) Nejdřív ze všeho bych chtěla říct, že do toho domu by mě nedostali ani párem volů.
Co se týče knihy, tak byla velmi napínavá. Jsem poseroutka, takže jsem se u toho i dost bála. Příběh mě opravdu chytil, takže jsem to přečetla za dva dny. Předchozí díl byl opravdu slabý čajíček.
POZOR SPOILER:
Hvězdičku dolů za to nedám, ale konec mě opravdu překvapil. Všechno v příběhu dávalo smysl až na to, že všichni byli v transu či bezvědomí nebo co to vlastně bylo a všichni přežili. U média bych to chápala, ale u všech? WTF? Konec dobrý, všechno dobré, ale tohle mě opravdu zaskočilo.

03.05.2024 5 z 5


Tajemství sídla Craven Manor Tajemství sídla Craven Manor Darcy Coates

(SPOILER) Darcy Coates je moje oblíbená autorka, ale tohle je zatím nejslabší kniha, co jsem od ní četla. I tak to ale bylo čtivé, napínavé a o zvraty nebyla nouze. Prostě taková lehká duchařinka, nic z čeho bych měla husí kůži nebo se bála jít v noci čůrat.
A teď mě omluvte, ale musím si ulevit. Ten Kyle je ale kretén! Dostal to, co si zasloužil.

30.04.2024 4 z 5


Čtvrté křídlo Čtvrté křídlo Rebecca Yarros

Tak tohle byla PECKA! Jsem spíš thrillerová a detektivková, ale strhla mě vlna šílenství ohledně této knihy. Většinou mě knihy ukolébají ke spánku, ale tahle opravdu ne - četla jsem do tří do rána a když jsem šla ráno do práce, tak jsem autorku trochu proklínala :) Kromě Harryho Pottera jsem žádnou knihu nečetla opakovaně a už teď vím, že Čtvrté křídlo jsem určitě nečetla poprvé a naposledy.
Je to krásně napsané a napínavé. Milostný příběh (narozdíl od konce) je předvídatelný, ale vůbec mi to nevadilo. Violet mě občas trochu vytáčela svojí naivitou, ale i tak jsem jí fandila.
To pouto s draky, díky kterému můžou se svými jezdci komunikovat, je dobře vymyšlené a velmi mě baví ten sarkasmus, který Tairn používá.
U sérií většinou píšu, že se těším na další díl. Tady ten další díl POTŘEBUJI co nejdříve :)

29.04.2024 5 z 5


Osudné svědectví Osudné svědectví Robert Bryndza

Robert Bryndza je jeden z mých nejoblíbenějších autorů. Jeho styl mi velmi vyhovuje.
Další příběh s Erikou, který nabízí spoustu podezřelých a jako vždy jsem tipovala špatně. Opět nemám co vytknout. Kapitoly jsou kraťoučké a tím pádem čtení hezky utíká.

25.04.2024 5 z 5


Vražedná čísla Vražedná čísla Barry Hutchison

První dva díly se mi líbily víc. Ale i tak dávám 5 hvězd :) Příběh hezky odsýpal a je to čtivé.

17.04.2024 5 z 5


Co ukrývá jezero Co ukrývá jezero Barry Hutchison

Další super díl série.

12.04.2024 5 z 5


Duch domu Ashburnů Duch domu Ashburnů Darcy Coates

Od autorky jsem četla sérii Černá zima a už se nemůžu dočkat dalšího dílu ze série Strážkyně hrobů. Za mě je Darcy Coates mistryně duchařin a hororů a to se mi s prvním dílem Strašidelných domů opět potvrdilo.
Duch domu Ashburnů byla moje první audiokniha a určitě ne poslední.
Co se týče příběhu, tak čtení krásně odsýpalo. Jediné, co mi nešlo do hlavy, tak bylo to, že Adrienne se vzbudila docela brzy, šla do města a najednou šup a byla tma. Každopádně všechny otazníky byly vyřešeny a já jdu na druhý díl :)
A mimochodem - svojí další kočku určitě pojmenuji "Wolfgang"! Je to frajer :D

04.04.2024 5 z 5


Království z kostí Království z kostí Barry Hutchison

Logan je asi nejsympatičtější detektiv, o kterém jsem zatím četla! Má skvělé hlášky a máme dost podobný humor :)
Příběh jako takový je čtivý, není to zbytečně natahované. Naopak je těch skoro 300 stran dost nahuštěných zvraty a různými zjištěními.
Už mám rozečtený druhý díl.

03.04.2024 5 z 5


Pacient Pacient Juan Gómez-Jurado

Bylo to napínavé od začátku do konce. Co si budeme, je jasný, že je tohle dost nepravděpodobné... Ale to je hodně knih. Každopádně super příběh.

02.04.2024 5 z 5


Šeptající mrtví Šeptající mrtví Darcy Coates

BOŽÍ BOŽÍ BOŽÍ. Přečteno jedním dechem.

25.03.2024 5 z 5


Hodinář z Dachau Hodinář z Dachau Carly Schabowski

Krásný a smutný příběh zároveň. Jsou tam opravdu uvěřitelné situace z prostředí tábora (narozdíl od Tatéra z Osvětimi).

20.03.2024 5 z 5


Zajíci, utíkej Zajíci, utíkej Alexander Gordon Smith

Za mě je to další povedený díl. Je to napínavé a čte se to samo.
Uznávám, že je to nereálné, ale i tak jsem to přečetla jedním dechem a vůbec mě ty nereálné situace a zvraty neuráží. Naopak - není to nuda :)

12.03.2024 5 z 5


Smrtící kolotoč Smrtící kolotoč Alexander Gordon Smith

Další díl ze série, který jsem přečetla jedním dechem. Už mám další a těším se, až se na něj vrhnu :)
Velmi mi vyhovuje styl psaní autora. Vyprávění je rychlé, nejsou tam žádné dlouhé unavující popisy.

04.03.2024 5 z 5


Pohádka Pohádka Stephen King

King je prostě King - a to nejen hororů :) Velmi poutavý příběh, čtení krásně odsýpalo.
Líbilo se mi, že autor opravdu věrohodně odhadl mysl studenta. Vulgarismy byly přesně na místech, kde měly být a nikde nepřebývaly nebo nenarušovaly v začtení. Byla tam i spousta přirovnání k filmům, seriálům či dalších věcí z této doby, bylo to krásné osvěžení.

23.02.2024 5 z 5


Volání Kukačky Volání Kukačky Robert Galbraith (p)

Kromě HP a detektivek vlastně nic jiného nečtu, tak co bych byla za fanouška HP, kdybych si nepřečetla sérii detektivek od JKR. Myslela jsem, že se to bude číst lehce, ale bohužel. Knihu s tolika stránkami a poutavým příběhem přečtu někdy i za 4 večery, ale tahle mi trvala skoro 14 dní. Je to takové složitější čtení, ale příběh zajímavý, o tom není pochyb. Na můj vkus to bylo hodně utahané. Za relativně dlouhé popisy dávám hvězdičku dolů.
Nakonec bych chtěla moc ocenit to, že jsem opravdu netušila, kdo je vrah - do věty: "Zabil/a jste..." (nechci spoilerovat :) ) To se moc často nestává.

08.02.2024 4 z 5


Našeptávač Našeptávač Donato Carrisi

Takové náročnější čtení. Občas jsem se v příběhu trochu ztrácela a vždycky když jsem ji otevřela, nemohla jsem si vzpomenout, co se v příběhu odehrálo včera. U druhého dílu to mám také.
Není to kniha, kterou bych nemohla odložit, ale kniha do které se trochu nutím. Ale příběh zajímavý a jsem zvědavá, jak to s Milou vše dopadne, proto čtu další díl.

18.12.2023 4 z 5


Pod hladinou Pod hladinou Darcy Coates

(SPOILER) Přečteno za tři večery. Byla jsem tam napnutá, že jsem to musela prostě dočíst. Příběh hezky utíkal, postavy byly zajímavé. Jen co bych vytkla u postav je to, že oni vědí, že tam jsou oživlé mrtvoly a oni se tam jdou znovu potopit? Mě už by po takové zkušenosti nikdo nedostal ani do vany...
Už od začátku jsem měla pocit, že Aidan to nepřežije a když jsem se dočetla, že šel na poslední ponor sám pro prstýnek, tak už jsem mu v duchu podepisovala parte, ale happy endem autorka překvapila.
Velmi podařená kniha a už se od autorky těším na další.

22.11.2023 5 z 5


Později Později Stephen King

Taková pohodovka :) Není to nic extra hororového. Myslím, že počet stránek je k tomuhle příběhu akorát.

20.11.2023 5 z 5


Rozlučka na ostrově Rozlučka na ostrově Lucy Clarke

Musím přiznat, že mi chvíli trvalo, než jsem se zorientovala v postavách. Když pominu, že snad není ani možné, že se takhle tajemstvím propletené postavy setkaly na jednom ostrově na jedné akci, tak byl příběh zajímavý.
Styl psaní mi vyhovoval, čtení odsýpalo. Co neodsýpalo, byl děj. Chybělo mi tam nějaké větší drama, protože co si budeme, víkend se šesti babami a vražda se stane až poslední den? Žádná větší hádka hned první den? Ale no tak... Chvilkami jsem posílala telepatickou myšlenku autorce: "Tak sakra kdo umřel??? Už to řekni!", ale na druhou stranu jsem nemohla přestat číst. Takže hodnocení píšu při hodně silné kávě, protože jsem šla spát v půl druhé ráno :D

08.11.2023 4 z 5


Dívka v zeleném svetru Dívka v zeleném svetru Daniel Paisner

Vůbec nevím, jak hodnocení této knihy uchopit. Pokud budu hodnotit pouze knihu a úplně vynechám příběh, tak dávám tři hvězdy. Je to kvůli stylu psaní - málo přímé řeči, opravdu dlouhé kapitoly a celkové vyprávění bylo takové zvláštní. Také mě trochu zarazila úvodní kapitola, kde autorka vyzradí v kostce všechno, co se v knize bude dít. Když to vezmu kolem a kolem, tak by mi stačilo přečíst jen úvodní kapitolu. Ale jelikož nerada odkládám rozečtenou knihu, tak jsem to dočetla - ale s velkou nechutí. Tato kniha mi vůbec nesedla.
Příběh jako takový je jako ostatní z té doby. Neuvěřitelný, emotivní a je zde vidět, jako vůli mají lidé žít. Pro nás, rozmazlence dnešní doby, je nepředstavitelné, co lidé museli udělat a jak žít, aby vůbec přežili.
Pokud by byla kniha napsaná jiným stylem, mé hodnocení by bylo určitě 5 hvězd.

30.10.2023 3 z 5