Později

Později https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/475758/bmid_pozdeji-mlu-475758.jpg 4 613 156

Novinka od krále hororu Syn svobodné matky, Jamie Conklin, nechce nic víc než prožít obyčejné dětství. Jenže Jamie není obyčejné dítě. Jamie se narodil s nadpřirozenou schopností, matka ho ale nabádá, aby to tajil. Může vidět to, co nikdo jiný nevidí, a naučit se to, co se nemůže naučit nikdo jiný. Ale cena za užití této schopnosti je vyšší, než si Jamie dokáže představit. Zjistí to ve chvíli, když ho detektiv vtáhne do pronásledování vraha.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Novely
Vydáno: , Beta-Dobrovský
Originální název:

Later , 2021


více info...

Přidat komentář

h.mose
11.03.2024 5 z 5

Poslední dobou dávám ze zdravotních důvodů přednost audio knihám. Ze začátku mi to bylo líto, byla jsem opravdu velký čtenář. Ale ukázalo se, že kvalitní audio dovede v mnohých případech posunout knihu o level výš. A u Později je to přesně tenhle případ. Michal Zelenka to podal fantasticky. Pokud někdo s audio knihami ještě nezačal a teprve se rozmýšlí, tak tato je ideální na rozjezd. Nemá totiž vůbec žádnou chybu!!!

Janizoun
25.02.2024 5 z 5

Jamie Conklin vypráví svůj příběh. Žije jen s matkou a někdy mluví s duchy. Jeho matka to tuší a jednoho dne ji o tom sám přesvědčí. Mělo to být jejich společné tajemství, ale matka ho prozradí své přítelkyni, tím Jemiho nejen zklame, ale později se zjistí, že měla raději mlčet.
Kniha se mi moc líbí, líbí se mi i název "Později" a nesmím zapomenout zmínit i krásnou obálku knihy, která mě jako první upoutala při výběru dalšího čtení od mistra hororů.
Příběh, který sice není úplně hororový, což mně osobně vůbec nevadí, ale je tak geniálně, perfektně napsaný, že mě naprosto vtáhl do děje a ačkoliv jsem chtěla tento komentář napsat "později", musela jsem ho napsat hned.


P.owl
12.02.2024 3 z 5

Po dočtení mám trochu smíšené pocity. Mezi ty pozitivní bych určitě zařadil čtivost příběhu, zkrátka rukopis S. Kinga a také zajímavý děj s následným příběhovým vyvrcholením. Schopnost hlavního hrdiny už tu byla u Šestého smyslu, což sám autor v knize zmiňuje - to bych také ocenil.
Mezi negativní pocity ve mně zarezonovalo určité odfláknutí hlavního "bubáka", čekal jsem zkrátka víc a dorazilo mě rozuzlení původu našeho hrdiny a nadpřirozené schopnosti. Úplně se mě nedotýkají "nechutné" popisy autora o ustřelených částí těl, ale tahle skutečnost tam být zrovna nemusela nebo bych si představoval jiné vysvětlení.
Za mě jedno z těch slabších děl, zápletka měla potenciál, ale byla využita asi tak na úrovni povídky.

Vilma232
01.02.2024 3 z 5

Naposloucháno. Nemám co vytknout, ale spousta Kingových knih je lepších....

KnihoSny
22.01.2024 4 z 5

Já musím říct že celkově jako kniha je to skvělé čtení mám snat jen Vítku a to víc napětí a víc mrtvých a aby se chlapcova schopnost trošku víc zapojila do dění no prostě aby tam bylo toho víc než co jsme dostaly:)

Breberuše
02.01.2024 4 z 5

Snad jediná kniha, která se od Kinga dala. Nic to ale nemění na tom, že jeho knihy jsou nudné a bez jakékoliv hororové atmosféry.

Renike
17.12.2023 3 z 5

Neříkám, že to byla špatná kniha, ale nĕjak mi nesedela. Četla jsem na čtenárskou výzvu, abych neupřednostnila pouze Austenovou :) Příběh mě nějak zvlášt neoslovil.

wooloong
06.12.2023 4 z 5

Autor umí psát zajímavě a čtivě, děj rychle a plynule ubíhá, ale žádný horor, kdy se budete bát v noci na záchod, rozhodně nečekejte.

Veronika_mad
20.11.2023 5 z 5

Taková pohodovka :) Není to nic extra hororového. Myslím, že počet stránek je k tomuhle příběhu akorát.

YangJie
08.11.2023 3 z 5

Není to špatné. Je to skvěle napsané a pěkně se to čte. Ale nemůžu si pomoct, pro mě, který Kinga čte 40 let, to zavání takovou velkovýrobou románů.

snimcibdim
04.11.2023 3 z 5

Průměrný King. Nepatří k nejlepším ani k nejhorším. Patří k těm sevřenějším co se košatosti zápletky a množství postav týče. Odhalené tajemství s otcovstvím na závěr mi přišlo jako zbytečná a nic nepřinášející "senzace".

mythos91
03.11.2023 5 z 5

Autor vybrán kvůli Čtenářské výzvě a musím říci, že jsem byl velmi mile překvapen. King je skutečně mistr slova. Barvitý způsob jakým byl příběh vyprávěn a události popisovány dokáže vyždímat z fantazie čtenáře parádní obraz odehrávajícího se děje. Čtenářská výzva tak u mě plní svůj účel, a to přivést ke knihám a žánrům, které by si člověk sám nevybral. Myslím, že si budu chtít přečíst i další Kingova díla a nahlédnout více do autorova rukopisu.

lucakuca
18.10.2023 5 z 5

Teda zase jiné! Sladkokruté.
Kolik osobností v sobě máš, že co dílo to originál!
Bavila jsem se.

Janina2609
19.09.2023 4 z 5

"Střetnu se s tebou v boji, v němž jeden z nás přemůže druhého."

Těšila jsem se na hororový příběh, dostala jsem ho, nicméně za mě málo strašidelný a spíš duchařina. Ale docela dobré

m2056
10.09.2023 3 z 5

Tohle je taková odpočinková kniha zase tak nepřekvapí neurazí a dlouho vám ve vzpomínkách nezůstane.

syslomil
30.08.2023 5 z 5

King není zrovna můj oblíbený autor. Na můj vkus někdy dost okecává, než se dostane k věci a děj se pohne. Také nemám ráda potoky krve, šlapání ve vlastních střevech, kočku v mikrovlnce, mučení, ukousání člověka k smrti, dvě ženy s nožem a sekáčkem, které se na ulici zaživa naporcují... Ale tohle se jevilo vcelku nevinné, tak jsem do toho šla a nelituji. Duchařský příběh, který chytne a nepustí. Ze scén s mrtvým světlem mě mrazilo. Zbaví se ho Jamie, nebo ho bude mít za zadkem na věky?

karel0684
10.08.2023 4 z 5

Kinga jsem četl už kdysi a jeho horory nejsou něco, co bych chtěl číst znova. A tak jsme narazil na tuhle pohodovu duchařskou knížku. A za mě je to velmi podařené. Zelená míle to není ale tohle je taky dobrý

Anasa
21.07.2023 3 z 5

A zase čtenářská výzva! Tentokrát King. Vůbec nejsem hororový typ, Zelenou míli i Dallas 63 od Kinga už jsem přečetla, tudíž jsem si řekla, že duchařinu snad zvládnu. Nejenže jsem ji zvládla, ale nějak to se mnou nic nedělalo. Žádné napětí, žádný strach, jen oddychovka na dovolené.Tak tedy za průměr.

klotylda.ln
14.07.2023 4 z 5

Bylo to příjemné čtení na dovolenou. Žádné hororové psycho, spíš duchařina.

Buchtičkajani
11.07.2023 4 z 5

Moje první knížka od autora. Pomalejší rozjezd, v půlce to začalo být zajímavé. Taková trochu duchařina, ale mě se líbila.